ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 81-53

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 81-53

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 81-53 στο ΣΕΦ και πήρε τη μία από τις δύο νίκες που χρειάζεται για να πάρει την πρόκριση στην ημιτελική φάση της Α1.
Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ στον πρώτο αγώνα για την πρώτη φάση των πλέι οφ.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα φτάνοντας στο +28!

O Oλυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν δυναμικό ξεκίνημα, αποδεικνύοντας στο παρκέ την διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες. Οι Πειραιώτες παίζοντας πιεστική άμυνα δεν άφηναν τον ΠΑΟΚ να πάρει... ανάσα, ενώ στην επίθεση έβαζαν τρίποντα, έβγαλαν αιφνιδιασμούς, παίζοντας ομαδικό μπάσκετ και προσέφεραν θέαμα με τα εντυπωσιακά τους καρφώματα, αλλά και με τις υπέροχες συνεργασίες τους στο παρκέ, φτάνοντας στο 14-0 (!) στο 3'. Οι Θεσσαλονικείς, λίγο αργότερα, κατάφεραν να βάλουν... γκολ (14-2), αλλά αυτό που έκανε εντύπωση στο ματς ήταν η απίστευτη προσήλωση, διάθεση και ενέργεια που έβγαζαν οι γηπεδούχοι σε κάθε φάση.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν από το ξεκίνημα του αγώνα με σοβαρότητα το παιχνίδι, με τον Σπανούλη να είναι "καυτός", καθώς μόλις στο 7' μετρούσε 10 πόντους, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, "γράφοντας" με τρίποντο το 24-3. Ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά απολαυστικός και εντυπωσιακός στο ματς, με τους Πειραιώτες να προσφέρουν θέαμα στην επίθεση και να παλεύουν στην άμυνα, ασχέτως αν η διαφορά είχε εκτοξευθεί ήδη πάνω από τους 20 πόντους, με αποτέλεσμα οι λιγοστοί φίλαθλοι στο ΣΕΦ να χειροκροτούν συνεχώς τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όντας ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είχε βρει τρομερό ρυθμό στο παρκέ και κατάφερνε να φτάνει στο αντίπαλο καλάθι με κάθε τρόπο, με την 1η περίοδο να τον βρίσκει να προηγείται με το επιβλητικό σκορ 34-6!

"Καυτός" ο Άντιτς από την περιφέρεια, όπως και ο Ολυμπιακός

Στην δεύτερη περίοδο ο Ίβκοβιτς έδωσε ανάσες στον Σπανούλη, δίνοντας χρόνο στον Λο, ο οποίος με μπάσιμο έφερε την διαφορά στο +30 (36-6). Το παιχνίδι είχε ήδη αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει εγκαταλείψει από νωρίς το παιχνίδι, ενώ και ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε την διάθεση να βγάλει το πόδι του από το... γκάζι, συνεχίζοντας να παίζει μπάσκετ στον ίδιο ρυθμό. Ο Χάινς συνέχιζε να βγάζει εντυπωσιακές άμυνες, ενώ στην επίθεση οι ερυθρόλευκοι πυροβολούσαν από την περιφέρεια με τον Άντιτς, με τον Κέσελ να καρφώνει στον αιφνιδιασμό, "γράφοντας" το 41-8 στο 14'.  Κάπου εκεί είχαμε και την αντίδραση του ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε ένα σερί 6-0 μειώνοντας σε 41-14, αλλά η διαφορά έφτασε ξανά στο +30 (44-14) με νέο τρίποντο από τον Πέρο στο 16'.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει με πεντάδα Λο, Σλούκα, Κέσελ, Άντιτς και Χάινς, με τον ΠΑΟΚ να αποφασίζει να παίξει άμυνα ζώνης, αν και, πλέον, ήταν αργά. Οι Θεσσαλονικείς ναι μεν κατάφεραν να κλείσουν τους χώρους στους ερυθρόλευκους, αλλά ο Άντιτς ήταν "καυτός" από την περιφέρεια, σημειώνοντας το τρίτο του (3/3) σερί τρίποντο στον αγώνα. Σε αντίθεση με τον Σκοπιανό φόργουορντ, ο Κέσελ ήταν άστοχος από τα 6.75 μέτρα (0/3), με τον Ίβκοβιτς να τον αντικαθιστά με τον Παπανικολάου, ενώ ο Ντόρσεϊ πήρε την θέση του Χάινς. Ο Σκοπιανός συνέχιζε το εντυπωσιακό σερί του στα τρίποντα (4/4), ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Σλούκας στο ημίχρονο "έγραψε" το 57-21, με την διαφορά να έχει γιγαντωθεί στο +36 για τους γηπεδούχους. Οι Πειραιώτες ήταν εκπληκτικοί από την περιφέρεια στο πρώτο μέρος, καθώς μέτρησαν 10/16 τρίποντα (!), ενώ έπαιζαν και γρήγορο μπάσκετ βγάζοντας 6 αιφνιδιασμούς.

Το θερμό χειροκρότημα στον Βασιλόπουλο

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με την βασική του πεντάδα, με τους Πρίντεζη και Σπανούλη να εκτοξεύουν την διαφορά στο +40 (61-21), αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε πραγματοποιώντας ένα 7-0 σερί, με το τρίποντο του Άλεξιτς να μειώνει σε 61-27. Ο "Πριντ", όμως, απάντησε με τρίποντο (64-27). Το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο δεν ήταν καλό, ούτε είχε θέαμα, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες και να ρίχνουν... ξύλο στην άμυνα. Ο Ντόρσεϊ δοκίμασε να καρφώσει με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ στη συνέχεια έκανε και φάουλ, με τον Ίβκοβιτς να τον αντικαθιστά με τον Χάινς. Οι Πειραιώτες στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, με του Θεσσαλονικείς να καταφέρνουν να μειώσουν σε 64-31 με τον Ντικούδη στο 25'.

Στη συνέχεια ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού χειροκρότησε θερμά τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην αγωνιστική δράση, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να δείχνει πως τον υπολογίζει κανονικά τόσο ενόψει Final-4, όσο και στη συνέχεια των playoffs. Οι ερυθρόλευκοι για κάποια λεπτά είχαν "κολλήσει" στην επίθεση, αλλά λύση στην δυστοκία έδωσε με βολές ο Παπανικολάου (66-32), ενώ σημειώθηκε "double-score" με την βολή του Τσαϊρέλη (66-33). Οι Πειραιώτες στη συνέχεια έβγαλαν τον πρώτο τους αιφνιδιασμό στην επανάληψη, με τον Κέσελ να καρφώνει στον αιφνιδιασμό, ενώ ο Βασιλόπουλος, ακολούθως, "πυροβόλησε" από την περιφέρεια, "γράφοντας" το 70-35 (νέo double-score) στο 29', με το τέλος της 3ης περιόδου να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 72-37.

Έπεσε ο ρυθμός, με τον Άντιτς να δοκιμάζεται στο "5"

Στην τελευταία περίοδο, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενεργοποίησε τον Γκετσεβίτσιους, με τον Βασιλόπουλο, όποτε του δινόταν η ευκαιρία, να δοκιμάζει το χέρι του. Το παιχνίδι εδώ και πολύ ώρα είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους ερυθρόλευους σαν σε προπόνηση, να δοκιμάζουν τακτικές, πεντάδες και συστήματα. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, με αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Ο ΠΑΟΚ είχε μειώσει σε 72-43, με τον Ολυμπιακό να έχει μείνει δίχως σκορ για περίπου 4 λεπτά, όντας άστοχος και έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση. Στο 34' ο Ντούντα θέλησε να "φρεσκάρει" την πεντάδα του, βάζοντας τους Σλούκα-Άντιτς (σε ρόλο σέντερ στο "5"), αντί των Λο-Χάινς, με τον Βασιλόπουλο να δίνει σκορ (74-43) στους γηπεδούχους στο 35'.

Ο Γκετσεβίτσιους με τρίποντο, δίχως δεύτερη σκέψη, "έγραψε" το 77-46, με τους ερυθρόλευκους, πλέον, να παίζουνι στο παρκέ έχοντας για πεντάδα τους Σλούκα, Γκέτσε, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Άντιτς. Όλοι, απλά, περίμεναν την λήξη της αναμέτρησης, με τους ερυθρόλευκους να τεστάρουν στο παρκέ πράγματα που θέλουν να δουν, σαν σε προπόνηση. Ο καταπληκτικός στην αναμέτρηση Άντιτς με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έφτασε τους 18 πόντους, "γράφοντας" το 81-50. Τελικό σκορ στην αναμέτρηση, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 81-53, με τους Πειραιώτες να κάνουν το 1-0 στην προημιτελική σειρά των playoffs και τον λιγοστό κόσμο στο ΣΕΦ να τους χειροκροτεί θερμά τόσο για τη νίκη τους, όσο και για τη καταπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησαν, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 34-6, 57-21, 72-37, 81-53.

Ανά δεκάλεπτο: 34-6, 23-15, 15-16, 9-16.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 4, Άντιτς 18(4), Σπανούλης 12(3), Βασιλόπουλος 4, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 4, Γκετσεβίτσιους 3(1), Πρίντεζης 10(2), Παπανικολάου 7(1), Μάντζαρης 4, Σλούκας 5(1).

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 4, Στίγκερς 3(1), Αράπης 2, Άλεκσιτς 6(1), Ντούβνιακ 1, Ντικούδης 10, Πέτγουεϊ, Παππάς 6, Γιαννακίδης 3(1), Καλλές 7, Καλαμπάκας 7(1), Τσακαλέρης 4.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου