ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Έτσι ονειρεύοταν τον Ολυμπιακό…(videos)

Έτσι ονειρεύοταν τον Ολυμπιακό…(videos)

20/4/2012

Το αντίο του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, ειναι πλεον γεγονος.... Ο Βάσκος τεχνικός, αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Πειραιά και το όνομά του είναι βέβαιο πως θα ακούγεται για καιρό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ολυμπιακός – Μπενφίκα 5-1

Ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ από την Ανόρθωση και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Το παιχνίδι με την Μπενφίκα είναι το πρώτο από το οποίο οι φίλοι του Ολυμπιακού παίρνουν άρωμα… Βαλβέρδε. Το 5-1 κάνει το γύρο της Ευρώπης με τον Ντιόγκο και τον Μπελούτσι να «μαγεύουν».



Ολυμπιακός – Χέρτα 4-0

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Ολυμπιακός δίνει νέα παράσταση, αυτή την φορά κόντρα στην Χέρτα. Οι Γερμανοί του Μάρκο Πάντελιτς δεν καταλαβαίνουν για πότε φεύγουν με τέσσερα γκολ. Το «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» αρχίζει να ακούγεται για πρώτη φορά στις εξέδρες.



ΑΕΚ – Ολυμπιακός 4-4

Η σεζόν έχει φέρει το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, ενώ ο Βάσκος καλείται να κάνει το νταμπλ κόντρα στην ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Βρίσκεται νωρίς πίσω στο σκορ με δύο τέρματα του Μπλάνκο, όμως με κίνηση ματ και είσοδο του Ντάρμπισιρ παίρνει τον τίτλο ακόμα και αν χρειάζονται 27 πέναλτι για να κριθεί ο τίτλος. Το νταμπλ είναι γεγονός.



Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0

Ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη στέλνει τον Έβαλντ Λίνεν στο σπίτι του και τον Βάσκο να επιστρέφει για να δημιουργήσει το νέο Ολυμπιακό. Χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και με ένα παιχνίδι την εβδομάδα οι Πειραιώτες δείχνουν από την αρχή πως… αλλάζουν. Ο τίτλος θα έρθει με ένα εμφατικό τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ, με το ευρύ 6-0. Το σύνθημα «Ερνέστο Βαλβέρδε» δονεί τις εξέδρες του Καραϊσκάκη.

 

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-1

Η σεζόν που, θα είναι η τελευταία του Βαλβέρδε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο ξεκινάει με ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Μαρσέιγ. Η επόμενη αγωνιστική στέλνει τον Ολυμπιακό στο «Emirates». Εκεί η ομάδα του Βαλβέρδε βγάζει μάτια. Έχει κατοχή, έχει φάσεις, περισσότερες από την Άρσεναλ αλλά και από κάθε άλλη ομάδα που πάτησε το γήπεδο αυτό τα τελευταία χρόνια. Το τελικό αποτέλεσμα βρίσκει την ομάδα του Βενγκέρ να παίρνει τη νίκη με σκορ 2-1, όμως κανένας στο στρατόπεδο των Πειραιωτών δεν ενδιαφέρεται. «Η ομάδα έχει σωστές βάσεις», λένε άπαντες.


A2-1O από fasthighlights

Ολυμπιακός – Ντόρντμουντ 3-1

Σε συνέχεια της εμφάνισης του Λονδίνου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ντόρτμουντ, την οποία με εξαιρετική εμφάνιση υποτάσσει στις ορέξεις του. Το όνομά του ακούγεται πιο πολύ με τον ίδιο να γίνεται όλο και πιο Έλληνας στις αντιδράσεις του.



Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 0-1

Άλλη μια ονειρεμένη εμφάνιση στη Μασσαλία. Ο Βάσκος παρατάσσει έναν Ολυμπιακό, με πολλά προβλήματα τραυματισμών και τον Μανιάτη στο κέντρο. «Τι κάνει ο Βαλβέρδε θα μας τρελάνει», είπαν οι περισσότεροι στο άκουσμα της διάταξης. Η ιστορία γνωστή. Ο Φετφατζίδης σκοράρει και ο Μανιάτης απλά δεν ξαναβγαίνει από την ενδεκάδα.

 

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1

Ο επίλογος στο Τσάμπιονς Λιγκ άφησε ανάμεικτα συναισθήματα τόσο στον Βαλβέρδε όσο και στον κόσμο. Η ομάδα του Βάσκου κάνει άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση και φυσικά μια σπουδαία νίκη. Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού είναι ίσως αυτό που έχει πανηγυρίσει περισσότερο από όλα στον πάγκο αυτής της ομάδας. Ο Μαρσέιγ και η Ντόρντμουντ είχαν άλλη άποψη όμως και οι Πειραιώτες έμειναν εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης.



Ρούμπιν – Ολυμπιακός 0-1

Τα… ευρωπαϊκά διπλά ήταν σπάνια για τον Ολυμπιακό, όμως με τον Βαλβέρδε κάτι τέτοιο άρχισε να έρχεται όλο και περισσότερο. Με άριστο κοουτσάρισμα για ακόμα μια φορά ο Ολυμπιακός παίρνει σκορ πρόκρισης από τη Ρούμπιν χάρη στο τέρμα του Φουστέρ και δίνει την ευκαιρία στους Πειραιώτες να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.



Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 7-2

Πίεση ψηλά, κάτω η μπάλα, παιχνίδι από τα άκρα και πλουραλισμός στο σκοράρισμα ήταν κάποια από τα γνωρίσματα της τακτικής του Βαλβέρδε. Όλα αυτά αποδόθηκαν περίτρανα στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Βαλβέρδε αποθεώθηκε από τον κόσμο βλέποντας την ομάδα του να πετυχαίνει επτά τέρματα, πράγμα που είχε αρκετά χρόνια να δει να συμβαίνει.



ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου