Ο Ολυμπιακός νίκησε με 13-2 τον Ν.Ο. Πατρών και προκρίθηκε πανηγυρικά στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας φανερά επηρεασμένοι από τη μεγάλη διακοπή –λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας- προσπάθησαν να παίξουν καλό πόλο κάτι που κατάφεραν στο 3ο οκτάλεπτο όπου με ένα εντυπωσιακό 6-1 μετέτρεψαν το 3-1 του πρώτου ημιχρόνου σε 9-2.

«Ηταν εμφανές ότι δεν έχουμε ακόμη αγωνιστικό ρυθμό. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό καθώς κάνουμε προπονήσεις όλοι μαζί από τη Δευτέρα. Κάθε προπόνηση από εδώ και στο εξής είναι σημαντική για να επανέλθουμε στο σημείο που ήμασταν πριν τη διακοπή. Εχουμε μπροστά μας, το Σάββατο, ένα ακόμη θεωρητικά εύκολο παιχνίδι και στη συνέχεια μας περιμένουν τα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη Βουλιαγμένη που θα κρίνουν την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας το πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στην τελική ευθεία προς τους δύο στόχους μας που είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος και ο Φώτης  Μπλάνης δήλωσε:

«Είναι δύσκολο για κάθε ομάδα να βρει ρυθμό μετά από μία τόσο μεγάλη διακοπή. Ωστόσο, διαθέτουμε και την εμπειρία αλλά και την όρεξη για να βρούμε τον ρυθμό μας. Κρατάμε την πρόκριση και στρέφουμε την προσοχή μας στα τελευταία παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Α1 έχοντας στο μυαλό μας ότι από εδώ και πέρα τα λάθη κοστίζουν ακριβά».

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-0, 6-1, 4-0.

Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι: Κολόμβος (3), Μουρίκης (2), Μπλάνης (2), Χατζηκυριακάκης  (2),  Μάζης (1), Κόλιανιν (1), Δερβίσης (1), Πρέκας (1).

Τα δύο τέρματα της φιλοξενούμενης ομάδας σημείωσε ο Κοντάκος.

*Εκτός αποστολής έμεινε προληπτικά ο Γιάννης Φουντούλης.

*Στα τρία πρώτα οκτάλεπτα γκολκίπερ ήταν ο Νίκος Δεληγιάννης και στο τέταρτο ο Χρίστος Φλώρος.