ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Θεοδωρίδης: "Βαλβέρδε, ο καλύτερος"

Θεοδωρίδης: "Βαλβέρδε, ο καλύτερος"

Ο Σάββας Θεοδωρίδης χαρακτήρισε τον Ερνέστο Βαλβέρδε ως τον καλύτερο προπονητή στην ιστορία του Ολυμπιακού, ενώ αποκάλυψε τι είπε στον Ισπανό τεχνικό.
Παράλληλα, ο εκ των αντιπροέδρων της πειραϊκής ΠΑΕ υπογράμμισε πως καλό θα είναι η διάδοχη κατάσταση να προέρχεται από την Ισπανία.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Σάββα Θεοδωρίδη στον "Sentra 103,3":

Για τη συναισθηματική φόρτιση στο αντίο του Ερνέστο Βαλβέρδε: "Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερη. Προσωπικά, είναι ακόμη συγκινημένος, γιατί ο Βαλβέρδε είναι η μεγάλη μου συμπάθεια από την πρώτη φορά. Είχα αποχωρήσει, άλλωστε, λόγω Βαλβέρδε γιατί δεν είχα συμφωνήσει με τον τρόπο που είχε φύγει. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι συγκίνηση είχαμε οι πάντες. Πρόκειται για εξαίρετο άνθρωπο, καταπληκτικό προπονητή, έναν πραγματικό κύριο που αποτελεί πρότυπο. Είναι ευγενέστατος, δεν έθιξε ποτέ αντίπαλο παίκτη ή προπονητή, δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία τον ενδιέφερε μόνο η δουλειά του".

Για τη δουλειά του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό: "Τον παρακολουθούσα στις προπονήσεις και παντού. Δούλευε συστηματικά με το επιτελείο του και προσπάθησε να μεταφέρει στην ομάδα το σύστημα που παίζει και που το ακολουθούν η Μπαρτσελόνα και όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Μπορεί να μην το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, αλλά κατάφερε αρκετά πράγματα. Να πιέζει ψηλά, να βγαίνουν κρυφοί παίκτες από τα πλάγια κλπ. Ποτέ δεν είδα τον Ολυμπιακό να παίζει τόσο ωραίο ποδόσφαιρο και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. Πετύχαμε πέντε συνεχείς νίκες στην Ευρώπη και αποκλειστήκαμε τυχαία".

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του:θες ο πρόεδρος άφησε ανοικτή την πόρτα. Ήταν ένα συγκινητικό αντίο από ένα μεγάλο πρόεδρο και είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια συμπεριφορά προέδρου σε προπονητή. Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, μείναμε ακόμη μια ώρα και συζητούσαμε. Του είπε ότι η πόρτα είναι ορθάνοικτη και από εκείνον εξαρτάται όποτε θέλει να την περάσει και πάλι. Γι' αυτό και ο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη γιατί είδε πώς του φέρθηκαν οι πάντες και κυρίως ο πρόεδρος που τον διάλεξε και στάθηκε δίπλα του. Εμένα μου στοίχισε πολύ η αποχώρησή του. Πιστεύω ότι άφησε πολύ μεγάλο έργο και πρέπει να συνεχίσουμε από την ισπανική σχολή".

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Είναι άρρωστος Ολυμπιακός σαν και μένα. Μην ξεχνάμε ότι οι πατεράδες μας ήταν πρωτεργάτες στα πέτρινα χρόνια της ομάδας. Ο Βαγγέλης έχει μεγαλώσει από μικρό παιδί με τον Ολυμπιακό, ο γιος του είναι Ολυμπιακός, όπως και οι δικοί μου".

Για τον αντικαταστάτη του Βαλβέρδε: "Δεν συζητείται ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο στον κόσμο. Οι τρεις Ισπανοί παίκτες που έχουμε είναι πολύ καλοί και καταπληκτικά παιδιά, ο προπονητής είναι καταπληκτικός άνθρωπος, δίδαξε όσα δίδαξε και πρέπει να συνεχίσουμε με πρότυπο το ισπανικό ποδόσφαιρο. Όπως παλιά υπήρχε το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, τώρα υπάρχει η Ισπανία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Ο Βαλβέρδε θα γίνει μεγάλος πρεσβευτής του Ολυμπιακού στο εξωτερικό και θα το δείτε. Έχει προβλήματα που πρέπει να λύσει. Εύχομαι να του πάνε όλα καλά και θα μας βοηθήσει σε όλους τους τομείς".

Για τη βοήθεια του Ολυμπιακού στον Βαλβέρδε: "Γι' αυτό ακριβώς θα τον βοηθήσει κι εκείνος. Ο Ολυμπιακός του στάθηκε πολύ. Όταν ήρθε δεν ήξερε τίποτε για την ομάδα, αλλά μετά δέθηκε και έχει τρελαθεί με τον κόσμο και όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του. Ποτέ δεν δημιούργησε κάποιο επεισόδιο, δεν έγινε το παραμικρό. Και γι' αυτό έκλαιγε και να ξέρετε ότι είναι δύσκολο να συγκινηθεί ο Βαλβέρδε".

Για το ποιος μπορεί να συγκριθεί μαζί του σε προσφορά: "Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Βαλβέρδε είναι ο υπ' αριθμόν ένα προπονητής, μακράν απ' όλους τους άλλους. Και στις δύσκολες εποχές επί Μπάγεβιτς η ομάδα ανέβηκε για τα δεδομένα της εποχής, και ο Σόλιντ ήταν καλός, αλλά τη δουλειά του Βαλβέρδε δεν την έχει κάνει κανείς".

Για το αν υπάρχει κάποιο ψεγάδι στη δουλειά του: "Δεν είχαμε την τύχη στα οκτώ τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με την Μέταλιστ, όπου δεχθήκαμε δύο γκολ. Θα πηγαίναμε πολύ καλά κι αν περνούσαμε δεν ξέρω τι θα γινόταν. Θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά. Δεν τον μέμφεσαι, βέβαια γι' αυτό, αφού έτσι είναι η μπάλα. Ένας κερδίζει κι ένας χάνει. Γι' αυτά τα οκτώ λεπτά, η ομάδα θα μπορούσε να κάνει υπέρβαση και το ευρωπαϊκό της όνειρο, πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στη γραμμή που χάραξε ο Βαλβέρδε. Η συγκίνηση θα περάσει και θα κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Ο βασιλεύς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς".

Για το τι του είπε μετά τη συνέντευξη Τύπου: "Του είπα πως δεν θέλω να πιστεύω ότι θα φύγεις από Ολυμπιακό. Ήταν πολύ συναισθηματική η κατάσταση. Οι άνθρωποι συνδέονται και ιδιαίτερα όταν έχεις απέναντί σου έναν τέτοιου είδους άνθρωπο. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρό μας που ήταν καταπληκτικός. Μακάρι όλοι οι πρόεδροι να φέρονται έτσι στους προπονητές. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει προπονητής που δεν θα θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας πώς θα του συμπεριφερθεί ο πρόεδρος".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου