ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΞΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΥΡΙΕ...ΥΠΟΥΡΓΕ?


ΑΝΟΙΞΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΥΡΙΕ...ΥΠΟΥΡΓΕ?
27/4/2012

ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΑΛΛΑ...ΜΗΠΩΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ????

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ-"Τα χρήματα που δίνει η Πολιτεία στους αθλητές είναι πάρα πολλά"

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ τόνισε πως διαφωνεί και πως ένα κομμάτι του έπρεπε να μείνει στο κράτος.

"Τα χρήματα που δίνει η Πολιτεία στους αθλητές είναι πάρα πολλά"
Συγκεκριμένα, ο Γερουλάνος, στην συνέντευξή του στο Flash, μίλησε μεταξύ άλλων:
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓΑ: "Εγώ έχω ακούσει αρκετά παράπονα για τις περικοπές των οικονομικών αλλά πρέπει να θυμόμαστε κάποια πράγματα. Ότι η χώρα περνά μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή και πρέπει να κάνουμε οικονομία. Έχουμε αναγνωρίσει ότι οι απαιτήσεις για περικοπές ήταν πολύ απότομες και γι αυτό έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια την οποία γνωρίζει ο κ. Σεβαστής και οι άλλοι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών να βρίσκουμε άλλα χρήματα όπως πχ από τον ΟΠΑΠ που έδωσε πέντε εκατομμύρια για την ολυμπιακή προετοιμασία.
Σίγουρα είναι κακές οι συνθήκες αλλά σίγουρα τα χρήματα που δίνουμε είναι αρκετά σημαντικά. Για να υπάρξει ένα κολυμβητήριο ώστε να μπορούν να προπονηθούν οι άνθρωποι του υγρού στίβου χρειάζεται 1 εκατομμύριο το χρόνο μόνο για να το κρατήσουμε ζεστό. Αυτά είναι χρήματα που δίνει η Πολιτεία ανά την Ελλάδα. Δίνει επίσης επιχορηγήσεις στις ομοσπονδίες, δίνει αρκετά χρήματα και πρέπει ι ομοσπονδίες να προσαρμοστούν ώστε να μπορούν να βγαίνουν με τα λιγότερα χρήματα που έχουν στη διάθεση τους αλλά μέχρι να γίνει αυτό εμείς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ομοσπονδίες με τον ΟΠΑΠ ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν με τις δυσκολίες που υπάρχουν. Αλλά με στεναχωρεί όταν ακούω κολυμβητές ή αθλητές μας να λένε δεν στηρίχθηκαν από την Πολιτεία διότι τα χρήματα που δίνει η Πολιτεία είναι πάρα πολλά. Υπάρχει και πάρα πολύς κόσμος που αντιδρά άσχημα όταν μειώνονται μισθοί και συντάξεις γιατί δίνετε λένε λεφτά στο πόλο ή στα θέατρα. Δεν είναι σωστό αυτό, πρέπει να δίνουμε χρήματα και στο θέατρο και στον αθλητισμό αλλά βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει μια μείωση των κονδυλίων για να βγει ο προϋπολογισμός".
ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΑΠ: "Είμαι εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Καταλαβαίνω ότι έπρεπε να μπει ο ΟΠΑΠ μέσα στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων με τη λογική ότι η Ελλάδα έπρεπε να αυξήσει την αξιοπιστία της. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι το κομμάτι του ΟΠΑΠ που παραμένει κρατικό έχει πολλά να προσφέρει στο κράτος.
Αν μπορούσαμε να κρατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του θα ήταν καλό και για τον ΟΠΑΠ και για το κράτος. Έχει πολλά περισσότερα να κερδίσει το κράτος μακροπρόθεσμα ως κύριος μέτοχος του ΟΠΑΠ. Προφανώς δεν έχουμε πολλές επιλογές αλλά εγώ θα έδινα τη μάχη μέχρι το τέλος. Δυστυχώς ο ΟΠΑΠ είναι η πιο εύκολη μετοχή να πουληθεί".

  ΠΗΓΗ:Flash

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου