ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Εβγαλε τα... σπασμένα η Τσέλσι

Εβγαλε τα... σπασμένα η Τσέλσι

26/4/2012

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει πολλούς λόγους να είναι χαρούμενος, μετά τον θρίαμβο της Βαρκελώνης.

Η... απόδραση της ομάδας του από το «Καμπ Νόου», με ισοπαλία (2-2) κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δίνει την ευκαιρία στην Τσέλσι να διεκδικήσει μέσω ενός τελικού για δεύτερη φορά επί των ημερών του το μεγάλο απωθημένο του, το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέρα από την αγωνιστική επιτυχία, της παρουσίας στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αυτή η πρόκριση είναι που σώζει και οικονομικά τη σεζόν για την Τσέλσι. Πολλές φορές κατηγορήθηκε ως σπάταλος ο Αμπράμοβιτς, αλλά η κίνησή του να απολύσει τον Αντρέ Βίλας-Μπόας και να δώσει το τιμόνι στον Ριμπέρτο Ντι Ματέο, πληρώνοντάς τον αδρά για να τον αποζημιώσει, αποδείχθηκε σωστή. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επιχειρισιακό. Εξαιτίας της πρόκρισης στον τελικό πάντα.

Οι Λονδρέζοι θα βάλουν στα ταμεία τους από τη φετινή διοργάνωση περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο σε κατάκτηση του τροπαίου. Συν το γεγονός ότι συνήθως, οι σύλλογοι διπλασιάζουν αυτό το ποσό, μέσω της εμπορικής εκμεταλλεύσης. Λίγο πάνω από το μισό, ήταν τα περσινά έσοδα. Την ίδια στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε φέτος στα ταμεία της, από τις ευρωπαϊκές επιδόσεις, 31 εκατ. ευρώ, η Σίτι 23 και η Αρσεναλ 25.

Σε περίπτωση που χάσουν οι «μπλε» την τέταρτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ - σενάριο που είναι και το πιθανότερο αυτή τη στιγμή- η «χασούρα» σε σχέση με φέτος θα φτάσει τα 23 εκατ. ευρώ, αν απλά βρεθεί στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου. Αυτό σημαίνει πως η φετινή σεζόν φτάνει για φέρει σε μία νορμάλ και κερδοφόρα βάση τα οικονομικά της Τσέλσι, τόσο της περσινής σεζόν, όσο και της επόμενης, αν δεν καταφέρει η ομάδα του Αμπράμοβιτς να βγει Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός και το κατακτήσει, αφού έτσι θα συμμετάσχει ως κάτοχος του θεσμού, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα.
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου