ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Εγκώμια Πασκουάλ για Θρύλο

Εγκώμια Πασκουάλ για Θρύλο 

25/4/2012

Εγκωμιαστικα σχόλια από τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, για τον Ολυμπιακό, τον οποιο αντιμετωπίζει στα ημιτελικά του Final-4 της Κωνσταντινούπολης.

Ο κόουτς των Καταλανών, χαρακτήρισε την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πιο βελτιωμένη στη διάρκεια της σεζόν και εκτίμησε πως οι «μπλαουγκράνα» θα πρέπει να ιδρώσουν πολύ για να φτάσουν στον τελικό.

«Ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στη διάρκεια της σεζόν. Πιστεύω πως έφτασε στα πιο κρίσιμα ματς της χρονιάς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και δουλεύοντας καλά σαν ομάδα. Κάθε παίκτης ξέρει το ρόλο του και κανένας δεν παρεκκλίνει από το πλάνο. Αμυντικά παίζουν πολύ καλά, με πολλές διαφορετικές επιλογές και διαφορετικούς τρόπους να αντιμετωπίζουν τα mismatch.

Επιθετικά προσπαθούν να παίξουν σε υψηλό ρυθμό, με τον Λο και τον Σπανούλη να δημιουργούν. Μπορούν να τελειώνουν τις φάσεις με τους ψηλούς τους, έχουν φόργουορντ που μπορούν να τρέχουν στο γήπεδο και διαθέτουν καλούς σουτέρ. Είναι ένα πολύ ισορροπημένο σύνολο παικτών και μία ομάδα που έφτασε δίκαια στο Final 4. Κέρδισαν με το σπαθί τους το δικαίωμα να παίξουν στο Final 4 και είμαι βέβαιος πως θα μας δυσκολέψουν. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, πολύ επικίνδυνη και το απέδειξαν αποκλείοντας τη Σιένα», δήλωσε ο προπονητής της «Μπάρτσα».

«Ο Λο και ο Ντόρσεϊ βοήθησαν πολύ τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή φάνηκε η ομάδα να αντιμετωπίζει προβλήματα όταν ο Σπανούλης δεν ήταν στο παρκέ ή δεν έκανε καλό παιχνίδι. Οι δύο αυτοί παίκτες βοήθησαν τον Ολυμπιακό να παίξει εξαιρετικά στα προημιτελικά. Ο Λο ήταν πολύ καλός, ενώ ο Ντόρσεϊ προσέδωσε στον Ολυμπιακό χαρακτήρα και αποτέλεσε φόβητρο στην άμυνα. Τελειώνει καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι και προσφέρει ασφάλεια σε άμυνα κι επίθεση. Πρόσθεσε έναν ακόμη παίκτη στο rotation των ψηλών και προσέδωσε στην ομάδα αυτό που χρειαζόταν. Λο και Ντόρσεϊ ανέβασαν τον Ολυμπιακό σε άλλο επίπεδο», πρόσθεσε.

Όσο για τις εκτιμήσεις του εν όψει Κωνσταντινούπολης, είπε: «Ό,τι έχει κάνει μία ομάδα μέχρι να φτάσει στο Final 4 δεν θα έχει καμία σημασία τη στιγμή που θα αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί θα βρίσκονται τέσσερις σπουδαίες ομάδες, με εξαιρετικά ρόστερ και όλα είναι πιθανά. Κάθε ομάδα είναι ικανή να πάρει τον τίτλο κι εμείς προσεγγίζουμε τα δύο παιχνίδια σαν δύο τελικούς, όχι σαν έναν ημιτελικό κι έναν τελικό».
 
www.thrylos.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου