ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΡΩΣΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΡΩΣΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...

28/4/2012

Επαφές αλλά σε πρώιμο στάδιο με τη ρωσική εταιρεία Rosneft για το ενδεχόμενο πώλησης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει κάνει η διοίκηση των «πράσινων». Αυτές αναμένεται να προχωρήσουν στο περιθώριο του Final 4 της Κωνσταντινούπολης (11-13 Μαΐου), όπου έχουν προσκαλέσει για να συζητήσουν από κοντά τους Ρώσους, οι οποίοι φαίνεται πως σκέφτονται να αποδεχτούν την πρόσκληση.

Πρόθεση της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι να αποχωρήσει το καλοκαίρι από την ΚΑΕ, αλλά παράλληλα να διασφαλίσει την επόμενη μέρα στο σύλλογο παραδίδοντάς τον σε κάποιον με την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια. Αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού η ΚΑΕ είναι ζημιογόνος και τα έσοδα ακόμη και σε σεζόν με τριπλ κράουν (2007 και 2009) ήταν πολύ λιγότερα από τα έξοδά της, οπότε τα περιθώρια κέρδους για μία εταιρεία είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Τι μπορεί να αποζητά, λοιπόν, η Rosneft από αυτή την επένδυση; Προφανώς την είσοδό της στην ελληνική αγορά (μέσω και της σχέσης της με τη Gazprom, που προ ημερών αποκάλυψε η SportDay ότι προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα).

Η ρωσική εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ανήκει στη ρωσική κυβέρνηση, αριθμεί περίπου 106.000 εργαζόμενους και για το 2011 τα κύρια έσοδά της άγγιξαν τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρόεδρός της, Ιγκόρ Σέχιν, αποτελεί στενό συνεργάτη του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Η βάση της εταιρείας είναι η Μόσχα, ωστόσο εξαπλώνεται σε όλη τη ρωσική επικράτεια και έχει συνεργασία με χώρες από τη Γερμανία, μέχρι την Αλγερία και το Καζακστάν.

Εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο πλευρών στην Κωνσταντινούπολη, η ηγεσία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που ήδη φέρεται να έχει αποστείλει κάποια οικονομικά στοιχεία στους Ρώσους, αναμένεται να τους ζητήσει εγγυήσεις πως θα βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται για διατηρήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, ενώ οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι αναμένεται να μεσολαβήσουν για την παραμονή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και των πρωτοκλασάτων παικτών της ομάδας.

ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου