ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ομάδα της χρονιάς για το 2012 ο Ολυμπιακός

Ομάδα της χρονιάς για το 2012 ο Ολυμπιακός

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, η οποία αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας και Ευρώπης μέσα στο 2012, ψηφίστηκε ως η κορυφαία ομάδα της χρονιάς και βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ.
Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού εντυπωσίασε ολόκληρη την Ευρώπη μέσα στο 2012 με τα επιτεύγματα της. Αν και στο ξεκίνημα της σεζόν δεν την υπολόγιζε κανείς, στη συνέχεια με σκληρή δουλειά, επιμονή, αυταπάρνηση, θέληση, πάθος και μαχητικότητα, με τους παίκτες των ερυθρολεύκων να παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους, πήγαν κόντρα σε όλα το προγνωστικά, κατακτώντας την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, στην οποία απολαύσαμε την αποθέωση της ομαδικότητας, αφού με τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις έφτασε στο Final-Four της Κωνσταντινούπολης, κατέκτησε στη συνέχεια πανάξια το Πρωτάθλημα Ευρώπης στις 13 Μαΐου. Στον μεγάλο τελικό με μία συγκλονιστική ανατροπή στο σκορ κέρδισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ 61-62, χάρη στο θρυλικό σουτ του Γιώργου Πρίντεζη, έχοντας για MVP μέσα στην σεζόν τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη. Στις 3 Ιουνίου στο ΣΕΦ, στον πέμπτο τελικό των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τον Παναθηναϊκό και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας, κάνοντας το 3-2 στις νίκες στη σειρά. Δύο τίτλοι τους οποίους κατέκτησαν οι Πειραιώτες ύστερα από 15 χρόνια, μετά το επικό 1997.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣ.Α.Τ), δηλαδή η ένωση των αθλητικών δημοσιογράφων, ανέδειξε τους κορυφαίους της χρονιάς για το 2012, όπως και κάνει κάθε χρόνο. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ (19:00) της Δευτέρας (10/12) και η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ψηφίστηκε ως η κορυφαία και καλύτερη για το 2012, λόγω ότι αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το βραβείο το παρέλαβαν τα περισσότερα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία κατέκτησε πέρσι τόσο το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Στη σκηνή ανέβηκε σύσσωμη η ομάδα των Πειραιωτών. Τόσο η διοικητική ηγεσία των ερυθρολεύκων, όσο και οι παίκτες, αλλά και ο προπονητής της ομάδας της περσινή σεζόν, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Η ομάδα διπλού σκιφ ήταν τρίτη, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών δεύτερη και πρώτη η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Στόχος το Πρωτάθλημα και το Final-Four"

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σχολίασε: "Ολυμπιακός είμαστε και στόχος μας είναι το να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα και να φτάσουμε στο Final-Four του Λονδίνου. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήταν κάτι μοναδικό ειδικά αυτό που καταφέραμε στην Πόλη. Ήταν κάτι ξεχωριστό και όσο ευρωπαϊκά και αν πάρουμε στο μέλλον, δεν θα μπορεί να συγκριθεί με τον άθλο μας στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν εκπληκτικό αυτό που καταφέραμε".

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Mετά τον Γενάρη το πιστεύαμε"

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε: "Είχαμε πίστη φέτος στην ομάδα από τον Γενάρη και μετά, καθώς είχαμε βελτιώσει την απόδοση μας και παίζαμε καλό μπάσκετ. Όσο πέρναγε ο καιρός γινόμασταν όλο και καλύτεροι. Το πιστεύαμε πως θα κάναμε κάτι καλό στο τέλος. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε το βραβείο, διότι δεν είναι εύκολο το να έχεις την αποδοχή και την αναγνώριση από τους δημοσιογράφους".



Σπανούλης: "Παλεύεις..."

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, τόνισε: "Όσο παίζεις πάντα πιστεύεις πως μπορεί να νικήσεις. Παλεύεις και βλέπεις τι μπορείς να κάνεις. Αυτό κάναμε και εμείς στον τελικό. Πέρσι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την χρονιά με εκπληκτικό τρόπο. Φέτος θέλουμε ο κόσμος να συνεχίσει να έρχεται στο γήπεδο, να του προσφέρουμε θέαμα και να το απολαμβάνει".

Πρίντεζης: "Μεγάλη υπόθεση που επαναφέραμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή"

"Η χρονιά ολοκληρώθηκε πολύ ωραία. Ήταν μεγάλη υπόθεση το να καταφέρουμε να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φέτος συνεχίζουμε την ίδια συγκέντρωση και προσήλωση ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, να μας στηρίζει και να αγαπήσει περισσότερο το μπάσκετ".

Αφιέρωμα στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας:





www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου