ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μπαρτζώκας: "Τα εύσημα και το μήνυμα"

Μπαρτζώκας: "Τα εύσημα και το μήνυμα"

Ο κόουτς Μπαρτζώκας απέδωσε τα εύσημα σε όλα τα μέλη της ομάδας για το σερί νικών, ενώ αποκάλυψε και το μήνυμα που του είχε στείλει ο πρόεδρος μετά την ήττα στο ΣΕΦ από την Ζαλγκίρις.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα, μία μέρα πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Πειραιωτών στο ΣΕΦ, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Euroleague κόντρα στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή (14/12) το βράδυ (21:00, NS2) στο Φάληρο. Στις δηλώσεις του ο 47χρονος κόουτς έδωσε τα εύσημα σε όλα τα μέλη της ομάδας και στους συνεργάτες του ειδικά για την εξαιρετική πορεία των ερυθρολεύκων στα τελευταία παιχνίδια, ενώ αποκάλυψε και το μήνυμα που του είχε στείλε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, μετά την εντός έδρας ήττα από την Ζαλγκίρις. "Με ορισμένες αλλαγές, μπορούμε το 1-2 (ήταν τότε το ρεκόρ) να το κάνουμε 8-2 νίκες στο τέλος του ομίλου", είχε σχολιάσει ο διοικητικός ηγέτης των Πρωταθλητών. Κάτι που στην πράξη είναι πολύ πιθανό να συμβεί!

Αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής: "Αύριο ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, κατά τη γνώμη μου δεν τα πήγαμε και άσχημα. Από τα τελευταία πέντε παιχνίδια που δώσαμε, τα τέσσερα ήταν εκτός και τα κερδίσαμε όλα παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Θέλω να αποδώσω τα εύσημα στους παίκτες γιατί τα κατάφεραν καλά, όπως και στους συνεργάτες μου γιατί προετοίμασαν τους παίκτες εξαιρετικά. Μπορούμε να πούμε πως το ματς με την Αρμάνι είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Προσωπικά δίνω λίγες πιθανότητες να βγούμε πρώτοι, γιατί θα πρέπει να χάσει η Ζαλγκίρις στο Κάουνας από την Εφές και να κερδίσουμε βέβαια και εμείς. Είτε πρώτοι πάντως βγούμε, είτε δεύτεροι, οι ομάδες είναι ίδιες στο TOP-16 και αρκετά δύσκολες και ανταγωνιστικές.

Δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να βγούμε στον όμιλο μαζί με τον Παναθηναϊκό στο TOP-16. Aυτό είναι κάτι που δεν μας απασχολεί. Για να συμβεί όμως έχει να κάνει και με τα αποτελέσματα που θα φέρει και εκείνος.

Θα σας αποκαλύψω κάτι πως μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, είχα δεχτεί ένα μήνυμα από τον πρόεδρο πως με κάποια πράγματα και με ορισμένες μικρές αλλαγές, θα μπορέσουμε να κάνουμε το 1-2 που είχαμε ρεκόρ τότε, σε 8-2 νίκες-ήττες ρεκόρ και να βγούμε πρώτοι στον όμιλο. Τελικά, μπορεί να δικαιωθεί, καθώς είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Από τότε όπως έχετε δει μετράμε μόνο νίκες. Επαναλαμβάνω πως δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό το να βγούμε πρώτοι,  αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας.

Καμία ομάδα δεν διαλέγει αντίπαλο σε αυτό το επίπεδο. Όποια ομάδα στο παρελθόν έκανε επιλογή η ιστορία δείχνει πως το πλήρωσε, σαν μια ανώτερη δύναμη να το κάνει αυτό. Το θέμα είναι να προετοιμάσουμε πνευματικά και σωματικά τους παίκτες, όπως πρέπει. Δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά. Βήμα-βήμα και παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλα όνειρα από τώρα. Δεν πρέπει να ξεφύγουμε. Έχουμε μπροστά μας ένα απαιτητικό, ανταγωνιστικό και φρέσκο TOP-16, με πολλά παιχνίδια. Το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο. Αντιθέτως, είναι δύσκολο, απαιτητικό και με ελάχιστο χρόνο για ξεκούραση. Υπάρχουν πολλά ταξίδια, πολλές μετακινήσεις, πράγματα τα οποία είναι λογικό να σε φθείρουν και να σε κουράζουν.

Εμείς μετά την Αρμάνι θα ξεκουραστούμε και μετά έχουμε τον Ηλυσιακό και μετά πάλι προπόνηση για Κύπελλο και TOP-16. Κοιτάμε μόνο το αύριο και όχι τι θα γίνει σε μερικούς μήνες και τα διασταυρώματα. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κοιτάς αποκλειστικά τη δική σου ομάδα και τίποτα άλλο. Το θέμα είναι να κοιτάμε την δική μας ομάδα και όχι τους άλλους. Να δίνουμε βαρύτητα την προετοιμασία και στην τακτική μας. Τα 14 παιχνίδια είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλες τις ομάδες. Καλό είναι να ανοίγεις το ρόστερ. Όπως έχετε δει μοιράζουμε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες μας. Προσπαθούμε ώστε κανείς παίκτης να μην παίζει παραπάνω από 25 λεπτά. Τόσο ώστε να μην κουράζεται, όσο και για να διατηρείται φρέσκος ο παίκτης. Το ελληνικό πρωτάθλημα μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίγουμε το ρόστερ και όλοι οι παίκτες να ετοιμάζονται. Κάνουμε ροτέισον και προσπαθούμε να έχουμε σε ετοιμότητα όλους τους παίκτες μας.

Η Ευρωλίγκα λένε πως είναι χειρότερη φέτος. Εγώ πιστεύω πως είναι καλύτερη. Εγώ πιστεύω πως δεν γίνεται να χειραγωγήσουμε την φόρμα μίας ομάδας. Δεν γίνεται. Παίζουμε καλά τον τελευταίο καιρό. Είναι κακό; Όχι! Μπορούμε όμως να παίξουμε και καλύτερα. Προσπαθούμε να μην παίζει κανένας παίκτης πάνω από 25 λεπτά, ώστε κάποιος παίκτης να μην είναι κουρασμένος. Κάναμε ειδικές εξετάσεις, για να δούμε σε τι κατάσταση υγείας είναι ο κάθε παίκτης, ώστε να δούμε σε τι σημείο και επίπεδο είμαστε και αναλόγως να δουλέψουμε στην προπόνηση. Αν κάποος δεν προπονείται καλά και το μυαλό του είναι φευγάτο, θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Όμως το τονίζω πως όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην προπόνηση. Δεν έχω πρόβλημα, ούτε έχω παράπονο.

Τα μήνυμα που παίρνουμε είναι πως θα έχουμε κόσμο στο ΣΕΦ και αυτό είναι ευχάριστο. Δυστυχώς τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι όπως στην Ευρώπη. Στο Κάουνας και στη Βιτόρια, στην Ισπανία και στην Λιθουανία για παράδειγμα, τα γήπεδα είναι γεμάτα σχεδόν πάντα. Εκεί έχουν πανέμορφα και σύγχρονα γήπεδα, αλλά και φιλάθλους που αγαπάνε πολύ το μπάσκετ και το στηρίζουν. Η Κάχα έχει πληρότητα, ακόμη και αν δεν παίζει καλά. Του Έλληνα του αρέσει η νίκη και είναι οπαδός της νίκης και του ανταγωνισμού. Όχι τόσο του αθλητισμού. Είναι έτσι η παιδεία όμως. Όχι όλων, αλλά στους περισσότερους έτσι συμβαίνει. Για αυτό πάντα τα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι sold-out και τα άλλα όχι. Σαφώς και υπάρχουν και οικονομικά προβλήματα, αλίμονο, όλοι τα ξέρουμε και τα ζούμε. Η διοίκηση έβγαλε ορισμένα ωραία πακέτα για τον κόσμο ώστε να έρθει στο ΣΕΦ ενόψει TOP-16".

 http://www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου