ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Μπαρτζώκας: "Έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις"

Μπαρτζώκας: "Έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις"

Ικανοποιημένος από την πορεία του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας έμεινε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα βρίσκεται πλέον μπροστά σε νέες προκλήσεις, ενώ μίλησε και για την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του Top-16 και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ με σκορ 82-81 της Αρμάνι Μιλάνο και σημείωσε την όγδοη νίκη του στην Ευρωλίγκα, ολοκληρώνοντας με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην πρώτη φάση της διοργάνωσης πριν ριχτεί στη μάχη του Top - 16.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Ιταλούς υποστήριξε πως έμεινε ικανοποιημένος από την πορεία του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, τόνισε πως η ομάδαβρίσκεται πλέον μπροστά σε νέες προκλήσεις, ενώ μίλησε και για την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του Top-16 και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.

"Ολοκληρώσαμε την παρουσία μας στον όμιλο με ακόμα μία νίκη και ένα ρεκόρ 8-2. Ξεκινήσαμε με 1-2 στην αρχή, πιστεύω ότι κάναμε καλή πορεία. Έπρεπε να βρούμε κίνητρο που δεν ήταν τόσο το βαθμολογικό, πιο πολύ για τον κόσμο. Δεν βρήκαμε ποτέ ρυθμό στην άμυνα και σουτάραμε με άσχημα ποσοστά από το τρίποντο. Αυτό κράτησε την Αρμάνι στο παιχνίδι. Αν παρακολουθήσετε όλη την πορεία της, έχασε στον πόντο στο Κάουνας και στην Βιτόρια. Τέλος, θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μας και σε όλους. Πλέον έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στη συνέχεια στην Ευρωλίγκα", επεσήμανε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε αναφερόμενος στη συνέχεια της Ευρωλίγκας:

"Όλα είναι δύσκολα. Άποψη μου είναι να κοιτάς μόνο το επόμενο ματς. Αν λες θα πάω στην τετράδα, κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. Έχουμε πρωτάθλημα και ένα ματς Κυπέλλου για τον τελικό. Υπάρχουν ομάδες από δυνατά πρωταθλήματα. Εμείς καλούμαστε κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε και νομίζω θα πάμε καλά στο τέλος. Τέτοια ματς σαν το σημερινό είναι μία μεγάλη προπόνηση μυαλού για τους παίκτες. Πιστεύω ότι και οι δύο όμιλο είναι δύσκολοι. Η σειρά τελειώνει τον Απρίλιο, κάτι που σημαίνει ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν στις ομάδες, τραυματισμοί, μεταγραφές. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν".

Για την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο 48χρονος Έλληνας κόουτς τόνισε πως: "Σήμερα δεν φάνηκε να είμαστε σε σούπερ φόρμα. Για τον τρόπο που εμείς διαχειριζόμαστε την ομάδα θέλουμε να σπάμε τον χρόνο συμμετοχής. Είναι μία σειρά παικτών. Κάναμε και κάποιες εξειδικευμένες αιματολογικές εξετάσεις για να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες".

Για την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του Top-16: "Αυτό βοηθάει τον κόσμο να δει περισσότερα και πιο δυνατά παιχνίδια. Εμείς έχουμε και μία προσφορά με τα επτά εντός έδρας ματς, παλιά θα ήταν τρία. Όποιοι αγαπάνε το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό θα έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία".

Σκαριόλο: "Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες"

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Μιλάνο, Σέρτζιο Σκαριόλο τόνισε τα εξής:

"Καταρχάς συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Εμείς κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Κάναμε κάποια πολύ καλά διαστήματα κατά την διάρκεια του αγώνα. Στα τελευταία μόνο τρία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου είναι το μόνο αρνητικό στοιχείο για εμάς. Παίξαμε καλά, αλλά δυστυχώς το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες".

Για το που χάθηκε η πρόκριση, ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε πως τα τελευταία δευτερόλεπτα στοίχισαν σε πολλά ματς στην ομάδα του:

"Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες θα μπορούσαν να προκριθούν. Οι πέντε σίγουρα. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στα τελευταία δευτερόλεπτα, σίγουρα δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα, όμως είμαστε απογοητευμένοι. Στην Βιτόρια για παράδειγμα ήμασταν μπροστά και στα 40 λεπτά... Τώρα θα επικεντρωθούμε στο ιταλικό πρωτάθλημα".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου