ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Αφαίρεση βαθμών στην Παναχαϊκή, αθώος ο Ολυμπιακός

Αφαίρεση βαθμών στην Παναχαϊκή, αθώος ο Ολυμπιακός

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε την Παναχαϊκή με αφαίρεση τριών βαθμών στο πρωτάθλημα με αφορμή την διακοπή του πρόσφατου αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα καμία ευθύνη δεν υπήρξε από πλευράς ερυθρολεύκων.
Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε την Παναχαϊκή για τα πρόσφατα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό με αφαίρεση τριών βαθμών και δεν δέχτηκε την ένσταση της πατρινής ομάδας.

Επίσης, της επέβαλλε χρηματική ποινή 15.000 ευρώ και κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού με 3-0. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

"Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 388/31.12.2012 απόφασή της δικάζει με την παρουσία των εγκαλουμένων ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Συνεκδικάζει τις πειθαρχικές διώξεις κατά των παραπάνω ΠΑΕ με την από 21.12.2012 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005.

Απαλλάσσει τις ως άνω ΠΑΕ για την πράξη της εισόδου φιλάθλων τους στον αγωνιστικό χώρο. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 για την πράξη του άρθρου 15 παρ. 3 περ. δ του ΠΚ/ΕΠΟ. Επιβάλλει σ’  αυτήν χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ. Δέχεται ότι υπαίτια της οριστικής διακοπής του ποδοσφαιρικού αγώνα της 19 Δεκεμβρίου 2012 για το Κύπελλο Ελλάδος μεταξύ των παραπάνω ΠΑΕ είναι η γηπεδούχος ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005.

Κατακυρώνει τον ποδοσφαιρικό αυτό αγώνα υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα τρία έναντι μηδενός (3-0). Αφαιρεί από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει τρείς (3) βαθμούς. Απορρίπτει την από 21.12.2012 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005".

Αντίθετα καμία ποινική ευθύνη για όσα συνέβησαν δεν υπήρχε για τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ενώπιον των μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Θόδωρος Γιαννίκος:

"Δεν υπάρχει ευθύνη του Ολυμπιακού, σύμφωνα με το άρθρο 14, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα, καθώς δεν παρέλαβε εισιτήρια. Ευθύνη θα υπήρχε μόνο αν καταγραφόταν ότι η αστυνομία επέβαλε την είσοδο φιλάθλων αλλά ούτε αυτό έγινε. Όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μπήκαν στο γήπεδο με εισιτήρια που διατέθηκαν με ευθύνη της Παναχαϊκής και αν υπήρξε είσοδος φιλάθλων, κάτι που δεν έγινε, πάλι η ΠΑΕ δεν έχει ευθύνη".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου