ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

4/1/2013

Από… χειμώνα καλοκαίρι

03/01/2013
 Τις καλοκαιρινές του μεταγραφές μέσα στο… καταχείμωνο συνεχίζει ο Παναθηναϊκός, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Από… χειμώνα καλοκαίρι
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την απόκτηση του Παναγιώτη Σπυρόπουλου από τον Πανιώνιο. Ο 20χρονος δεξιός μπακ θα υποβληθεί σήμερα σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι».

Η μεταγραφή του νεαρού μπακ θα ανακοινωθεί πιθανότατα, μόλις ξεκαθαρίσει αν θα πάει τώρα στην Παιανία (δίνοντας 40.000 με 50.000 ευρώ στους Νεοσμυρνιώτες ή να δοθεί ως έμψυχο αντάλλαγμα κάποιος από τους παίκτες των «πρασίνων») ή το καλοκαίρι (ως ελεύθερος).

Ο Σπυρόπουλος θα εισπράξει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια 470.000 ευρώ. Τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο θα πάρει από 100.000 ευρώ, τον τρίτο 120.000 ευρώ και τον τελευταίο 150.000 ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται πολύ σύντομα να κλείσει για το ερχόμενο καλοκαίρι και τον Θανάση Ντίνα. Η απόκτηση του 24χρονου χαφ θα οριστικοποιηθεί στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο μάνατζέρ του, Γιάννης Παπαδόπουλος, με τον τεχνικό σύμβουλο του «τριφυλλιού», Κώστα Ελευθεράκη.

Ο Θρακιώτης άσος αναμένεται να υπογράψει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στους «πράσινους», αν και από την πλευρά του παίκτη γίνεται λόγος για τριετές συμβόλαιο. Οι αποδοχές του Ντίνα αυτή τη στιγμή είναι 35.000 ευρώ και στον Παναθηναϊκό τον πρώτο χρόνο σίγουρα θα διπλασιαστούν και θα υπάρχει σταδιακή αύξηση κάθε σεζόν.

Σειρά θα πάρει ο Δημήτρης Ανάκογλου, ο οποίος απασχολεί τον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι του 2011. Το συμβόλαιο του 21χρονου μέσου τον Ιούλιο και είναι στην ευχέρεια του «τριφυλλιού» να τον εντάξει στο δυναμικό του. Όπως γράφει η SportDay, αύριο ή το Σάββαρο θα υπάρξει ραντεβού με τον εκπρόσωπο του παίκτη, ώστε να κλείσει και αυτός από τώρα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι «πράσινοι» είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σωκράτη Φυτανίδη, του οποίου το συμβόλαιο με τον Ατρόμητο λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο 29χρονος στόπερ έχει τοποθετηθεί ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον του στον παίκτη.

Όσον αφορά τον Τόμας ντε Βινσέντι, η υπόθεσή του είναι δύσκολη από τη στιγμή που ενδιαφέρεται για την απόκτησή του Αργεντινού χαφ και ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον 23χρονο παίκτη για το καλοκαίρι και φέρεται να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία μαζί του. Γι' αυτό ακούγονται από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακού απαντούν οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ απαντούν: «ο παίκτης προτιμάει να αγωνιστεί σε εμάς».

Την ίδια ώρα, οι διοικούντες την ΠΑΕ διαψεύδουν ότι τους απασχολεί η περίπτωση του Φάνη Γκέκα. Πρώτον, γιατί κάποιοι δεν είναι ζεστοί στην ΠΑΕ, δεύτερον, γιατί έχει υψηλό κασέ και τρίτον, γιατί γνωρίζουν ότι ο παίκτης προτιμάει να περιμένει ένα υψηλό συμβόλαιο από το εξωτερικό έως το τέλος του μήνα.

Πλησίασε στον Ολυμπιακό, καταλήγει στη Μίλαν

03/01/2013
 Το 2008 ο 16χρονος τότε Φίλιπ Τζούρισιτς είχε βρεθεί μία ανάσα από τον Ολυμπιακό. Τώρα είναι προ των πυλών της Μίλαν, με τις ευλογίες του προπονητή του στη Χέρενφεϊν, του μεγάλου Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Πλησίασε στον Ολυμπιακό, καταλήγει στη Μίλαν
Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός παρότι έχει πρόταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πιθανότερο να καταλήξει στη Μίλαν, με εξάμηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς από τους «ροσονέρι», κατόπιν πρότασης του Ολλανδού προπονητή.

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής στις αρχές του 2008 είχε έρθει στην Ελλάδα με τον Ίλια Ίβιτς και δοκιμάστηκε από τον Χέρμαν Βερμιούλεν. Άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και ο Ολυμπιακός επιχείρησε να τον αποκτήσει προκαλώντας την αντίδραση του Ερυθρού Αστέρα που απείλησε με προσφυγή στη FIFA για παράνομη προσέγγιση. Κάπως έτσι ο μικρός «χάθηκε» και το 2009 μετακόμισε από τη Ραντνίτσκι στη Χέρενφεϊν, με την οποία διαπρέπει έχοντας 17 γκολ σε 85 εμφανίσεις.

«Έτοιμος για το άλμα ο Ντίνας»

03/01/2013
 Σίγουρος ότι ο Θανάσης Ντίνας θα πετύχει στον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε ο Γιάννης Παπακώστας, μιλώντας στην SportDay.

«Έτοιμος για το άλμα ο Ντίνας»
Ο προπονητής της Παναχαϊκής ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του 24χρονου χαφ και θεωρεί ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Παπακώστας στην εφημερίδα SportDay

«Είναι διεισδυτικός και αυτό είναι το μεγάλο του προσόν. Διαθέτει πολύ καλή τεχνική, κάτι που τον βοηθά στο ένας εναντίον ενός. Ξέρει παράλληλα να διαβάζει τις φάσεις.

Παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, πατά στην αντίπαλη περιοχή και χωρίς την μπάλα ξέρει πότε πρέπει να κάνει κίνηση για να απειλήσει. Θεωρώ πως είναι έτοιμος για το άλμα.

Είναι εργατικός, ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα και δείχνει προσγειωμένος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν και μικρός σε ηλικία έχει προσωπικότητα (σ.σ.: είναι άλλωστε αρχηγός στην Παναχαϊκή). Διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για να σταδιοδρομήσει, μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού
».

«Είναι εξαφανισμένοι»

03/01/2013
 Την ενόχληση και τον εκνευρισμό τους εκφράζουν συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου για το αν θα μπουν αύριο τα 28 εκατ. ευρώ από τον πρίγκιπα Φεϊζάλ στην ΑΜΚ.

«Είναι εξαφανισμένοι»
«Είναι εξαφανισμένοι. Δεν αξίζει να ασχοληθούμε άλλο μαζί τους, μία μέρα έμεινε άλλωστε και τέλος», τονίζουν στην «πράσινη» ΠΑΕ και οι άνθρωποι του Σαουδάραβα σχολίαζαν:

«Ζητήσαμε ραντεβού για την Παρασκευή σε ελληνική τράπεζα, ώστε να κατατεθούν τα χρήματα άμεσα με τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. κι ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση».

Όπως και να’ χει, αύριο θα μπει τέλος (είτε θετικό είτε αρνητικό) σε αυτή την ιστορία.

Μάλιστα, δεν επιβεβαιώνει η πληροφορία που ανέφερε ότι η δικηγόρος του Φεϊζάλ, Κασσιανή Μιχοπούλου, θα συναντηθεί σήμερα με τη νομική σύμβουλο της ΠΑΕ, Αθηνά Μπαλωμένου.

Πλέον, άλλωστε, δεν αποτελεί δικαιολογία για την πλευρά του πρίγκιπα Φεϊζάλ τα ανεπαρκή στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο και απομένει να φανεί τι θα συμβεί ή τι θα ειπωθεί αύριο από τους συνεργάτες του Σαουδάραβα.

Οσον αφορά το σενάριο ότι το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα βρίσκεται εδώ ο πατέρας του Φεϊζάλ και ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας, δεν επιβεβαιώνεται.

Ξεκαθαρίζει για Λάζοβιτς

03/01/2013
 Θετικά είναι τα μηνύματα που προκύπτουν στον ΠΑΟΚ για την υπόθεση του Ντάνκο Λάζοβιτς.

Ξεκαθαρίζει για Λάζοβιτς
Μετά τις τελευταίες επαφές που είχε ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ με τη διοίκηση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης φέρεται να είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με ανθρώπους της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ πως «περιμένουμε απάντηση πριν από τις 10 του μήνα».

Ωστόσο, ο Ρώσος σύμβουλος θα κάνει πιο σαφή τα πράγματα για την υπόθεση του Σέρβου επιθετικού όταν επιστρέψει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύεται την συνεργασία που είχε ο Τσιστιακόφ με την ρωσική ομάδα, στην οποία έχει προτείνει να καλύψει υπάρχον συμβόλαιο του 30χρονου φορ.

Όπως γράφει η SportDay, μέχρι την προσεχή Τρίτη στον ΠΑΟΚ θα γνωρίζουν αν η Ζενίτ επιθυμεί να παραχωρήσει ή όχι τον παίκτη.

Πάντως, ακόμη και να μην αποκτηθούν παίκτες πρώτης γραμμής από τη λίστα των Λάζοβιτς, Λούκας και Βιεϊρίνια, στον ΠΑΟΚ έχουν και εναλλακτικό σχέδιο, αλλά με παίκτες που δεν θα κάνουν το… μπαμ.

Καλώς να μπει!

03/01/2013
 Μετά το προσύμφωνο συνεργασίας με τις δύο εταιρείες – κολοσσούς, το ενδιαφέρον όλων –πλέον- στρέφεται στην ανακοίνωση που θα εκδώσει την Παρασκευή ο Δημήτρης Βιντιάδης…

Καλώς να μπει!
Η υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας της εταιρείας του Βιντιάδη με δύο εταιρείες – κολοσσούς- από την Κίνα ισχυροποίησε τη θέση του στην ΑΕΚ με το ενδιαφέρον όλων, πλέον, να μεταφέρεται στην ανακοίνωση που έχει υποσχεθεί να βγάλει την Παρασκευή.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του Βιντιάδη αναφέρουν πως τα προσύμφωνα συνεργασίας με την TEDA Group και τη Shankai Sports υπεγράφησαν προχθές το βράδυ. Πρόκειται για μια εξέλιξη την οποία και περίμενε ο Βιντιάδης προκειμένου να μπορέσει με μεγαλύτερη σιγουριά να καταστρώσει τα πλάνα του για την επόμενη μέρα.

Σε αυτή την ανακοίνωση αναμένεται να αναφερθεί αποκλειστικά και μόνο στην ΑΕΚ και να αναλύσει τις έως τώρα κινήσεις του και αυτές από τώρα και στο εξής.

Τι απομένει μέχρι να υπάρξει η είσοδος του Βιντιάδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ; Ο Έλληνας επιχειρηματίας πλέον περιμένει να δει τι θα… ισχύει στο νέο νόμο για την φορολογία και αντίστοιχα να ρυθμίσει τα χρέη της ομάδας στην ΠΑΕ προς το Δημόσιο σε 48 δόσεις.

Η συγκεκριμένη τροπολογία λέγεται πως θα περάσει σε ξεχωριστή από το υπόλοιπο φορολογικό διάταξη για να μην την... κόψει η τρόικα. Σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ, κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο,τι είναι να γίνει, όμως, πρέπει να γίνει άμεσα, διότι η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο στη διάθεσή της.

Αυτοί θέλουν Κατσικοκέρη

03/01/2013
 Τρεις ομάδες, εκ των οποίων οι δύο από την Κύπρο ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Νίκου Κατσικοκέρη από την ΑΕΚ.

Αυτοί θέλουν Κατσικοκέρη
Στην ΑΕΚ δεν βρίσκει θέση για να αγωνιστεί στην 11άδα ωστόσο ενδιαφέρον από ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του έχει.

Έτσι ο Νίκος Κατσικοκέρης έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι θέση στην 11άδα από τον Έβαλντ Λίνεν δεν θα πάρει και πλέον φαίνεται να απασχολείται με νέα του ομάδα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις σύλλογοι που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του, εκ των οποίων οι δύο είναι από την Κύπρο.

Πρόκειται για την Ομόνοια και την ΑΕΚ Λάρνακας, ενώ από την Ελλάδα η Κέρκυρα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει.

Το παράδοξο είναι ότι η Ένωση δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα να δώσει δανεικό τον ποδοσφαιριστή της στην Κέρκυρα, δηλαδή, σε μια ομάδα που –βάσει βαθμολογικού πίνακα αποτελεί έναν από τους μεγάλους αντιπάλους για την παραμονή.

Θέλει και Σελερίνο

03/01/2013
 Τον Γκαστόν Σελερίνο έχει ξεχωρίσει ο Παναθηναϊκός –μετά από εισήγηση του Ρότσα- για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης του.

Θέλει και Σελερίνο
Μετά από εισήγηση του Ρότσα ο Παναθηναϊκός αναζητά τρόπο για να αποκτήσουν τον Γκαστόν Σελερίνο, ο οποίος ανήκει στην Λιβόρνο αλλά αγωνίζεται δανεικός στην Αλιάνσα Λίμα με στόχο να ενισχυθεί η επιθετική γραμμή της ομάδας στην οποία έχει απομείνει ο Τοτσέ.

Σύμφωνα με το Goal οι πράσινοι εξετάζουν την περίπτωση του καθώς για να υπάρξει θετική εξέλιξη θα πρέπει οι πράσινοι να τα βρουν με τον παίκτη αλλά και να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης θέσης ξένου παίκτη, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη και για την περίπτωση του Καζιγιάμα.

Ο Σελερίνο έχει αγωνιστεί σε 22 παιχνίδια και έχει σκοράρει 11 φορές.

Προβάρει τη φανέλα της Βέροιας

03/01/2013
 Σε προχωρημένες συζητήσεις με τη «Βασίλισσα του Βορρά» βρίσκεται ο Ισά.

Προβάρει τη φανέλα της Βέροιας
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μοχάμεντ Αβάλ Ισά, με μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν, βρίσκεται η Βέροια.

Ο Γκανέζος χαφ, ο οποίος αγωνίζεται για λογαριασμό της Ρόζενμποργκ, βρίσκεται πολύ κοντά στο να έρθει στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο 26χρονος δεν θα είναι ο μοναδική μεταγραφή για τη «Βασίλισσα του Βορρά», αφού στόχος της διοίκησης είναι να αποκτήσει και έναν επιθετικό.

Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός των νεοφώτιστων, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Γεωργιάδη, Καλί, Μπαργκάν και Όλαϊτάν για τον αγώνα της επανέναρξης του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Και η Τζένοα για Ντε Βινσέντι

03/01/2013
 Ψηλά στη λίστα ιταλικών ομάδων βρίσκεται ο Τόμας Ντε Βινσέντι.

Και η Τζένοα για Ντε Βινσέντι
Όλο και αυξάνονται οι… μνηστήρες του Τόμας Ντε Βινσέντι, ωστόσο αυτή τη φορά το ενδιαφέρον για τον Αργεντινό παίκτη προέρχεται από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από την Ιταλία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη, Έστεμπαν Μπουχάν, δύο ομάδες από τη γειτονική χώρα ομάδες -εκ των οποίων η μία είναι η Τζένοα- έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο τον παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακόμη οι Ιταλοί, οι οποίοι έχουν ψηλά στη λίστα τους τον 24χρονο μέσο επιθυμούν να τον αποκτήσουν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Καλύτερος ο Βλαχοδήμος από τον Πίνο»

03/01/2013
 Την άποψη ότι ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος είναι καλύτερος σε σχέση με τον Χουάν Πάμπλο Πίνο εξέφρασε ο Γιώργος Κατσικογιάννης.

«Καλύτερος ο Βλαχοδήμος από τον Πίνο»
Ο 25χρονος μέσος αγωνίστηκε στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Καλλιθέα και είχε την ευκαιρία να σχηματίσει μία πρώτη άποψη για τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό, όμως εκείνος έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού παίκτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Κατσικογιάννης στην εφημερίδα «Φως»

Πώς είδες τον Πίνο στο μεταξύ σας παιχνίδι;

«Ήταν καλός».

Ο Βλαχοδήμος;

«Ήταν καλύτερος! Εξαιρετικός ο Βλαχοδήμος, πολύ γρήγορος, με τεχνική, πολύ καλός ειδικά στο ένας εναντίον ενός».

Μάλιστα. Πάμε πάλι στον Πίνο. Πες μου για αυτόν.

«Είναι πολύ καλός παίκτης. Φαίνεται ο παίκτης, έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι πολύ καλός με τν μπάλα στα πόδια, ξέρει πώς να κινηθεί, πώς να την δώσει. Όμως τον είδα να έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Παρότι έπαιξε ένα ημίχρονο, τον είδα με πρόβλημα στα μαρκαρίσματά του και στη φυσική του κατάσταση. Φαίνεται, όμως, ότι είναι καλός παίκτης, την ξέρει την μπάλα».

Τι γίνεται με εσάς εκεί; Πληρώνεστε κανονικά;

«Ευτυχώς, είναι νοικοκυρεμένη ομάδα η Καλλιθέα, με πολύ καλό πρόεδρο. Δεν έχουμε οικονομικά παρατράγουδα».

Μιλάς με παίκτες σε άλλες φαντάζομαι…

«Ναι, μιλάμε και ξέρουμε αλλού τι γίνεται… Εμείς είμαστε τυχεροί στην Καλλιθέα. Αγωνιστικά δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά δεν έχει χαθεί το τρένο της ανόδου, μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ και με να κυνηγήσουμε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Το δείξαμε και με τον αποκλεισμό του Άρη στο Κύπελλο. Επόμενος αντίπαλός μας είναι ο ΠΑΟΚ, όπου θα το παλέψουμε χωρίς άγχος».

Το συμβόλαιό σου πότε λήγει;

«Το ερχόμενο καλοκαίρι».

Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να πεις; Εγώ είμαι εντάξει.

«Θα ήθελα κάτι σας παρακαλώ να γράψετε. Ήμουν, είμαι και θα είμαι για πάτνα Ολυμπιακός!».

Κωνσταντίνου: «Δεν περιμένουμε τίποτα»

03/01/2013
 «Δεν περιμένουμε τίποτα»… Με τον τρόπο αυτό ο Βασίλης Κωνσταντίνου –μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6- απάντησε στο ενδεχόμενο να μπουν τα λεφτά του πρίγκιπα Φεϊζάλ μέχρι αύριο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Κωνσταντίνου: «Δεν περιμένουμε τίποτα»
Δεν θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα της εισόδου του πρίγκιπα Φεϊζάλ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός προέβλεψε ο Βασίλης Κωνσταντίνου μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Διονύση Δεσύλλα! Το μέλος του ΔΣ του τριφυλλιού επεσήμανε ότι κανείς στην ομάδα δεν περιμένει να μπουν τα χρήματα από τον Σαουδάραβα.

«Δεν περιμένουμε τίποτα. Ο ΠΑΟ ξέρει από την πρώτη εμφάνιση του Βλάση Τσάκα τι μπορεί να περιμένει. Ο Τσάκας βγαίνει και κάνει δηλώσεις πάντα γραφικός και κανείς δεν τον πιστεύει. Ό,τι και να έχει πει η πλευρά του δεν έχει γίνει τίποτα. Για αυτό και κάνουμε ΔΣ για να προχωρήσουμε τα θέματα του Παναθηναϊκού», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα διορία στον πρίγκιπα.

«Δεν υπάρχει χρόνος για να τρέξουμε τα θέματα που πρέπει να τρέξουν και να μην υπάρχει πρόβλημα για την ΠΑΕ. Για τους λόγους αυτούς δεν μπορούμε να δώσουμε νέα διορία. Η τελευταία ημέρα είναι η 4η Ιανουαρίου ό,τι και να λένε», εξήγησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος στη συνέχεια επανέλαβε την πρόθεση της ΠΑΕ να κινηθεί νομικά κατά του Βλάσση Τσάκα…

«Θα πρέπει ο κ.Τσάκας να απολογηθεί και να εξηγήσει γιατί και ποιος είναι πίσω από αυτόν. Κάποιος δίνει ένα χαρτζιλίκι στον Τσάκα για κάποια έξοδα. Όταν τελειώσει η προθεσμία εγώ θα προσπαθήσω να μάθω ποιος είναι πίσω από τον Τσάκα. Εάν είχε κάνει στη ΣΤ και είχε δώσει την επιταγή θα υπήρχε ένα θετικό στοιχείο. Για τους λόγους αυτούς είμαι δύσπιστος», ανέφερε και σχολίασε για τις κατηγορίες του Βλάσση Τσάκα περί προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι άνθρωποι του πρίγκιπα στην προσπάθεια ελέγχου των οικονομικών της ΠΑΕ.

«Είναι ένα μεγάλο κομμάτι συζήτησης και για να είμαστε ειλικρινείς το περιμέναμε. Ο Πρίγκιπας θα μπορούσε μόνος από τη Ντελόιτ να είχε στα χέρια του στα στοιχεία της ΠΑΕ, λόγω των σχέσεων που υπάρχουν με την εταιρεία. Είναι δικαιολογίες που περιμέναμε να πει ο Τσάκας. Τα μεγάλα ντιλ δεν στήνονται έτσι. Γιατί δεν καταθέτει την επιταγή. Ο Σαββίδης έτσι έκανε. Όχι να μην περιμένετε τίποτα. Αύριο θα γίνει η ΑΜΚ και μετά θα πορευτεί με το δικό του πρόγραμμα».

Για τα αγωνιστικά τώρα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου επεσήμανε ότι οι πράσινοι κινούνται βάσει του προγραμματισμού που είχε γίνει για την συγκρότηση μιας ομάδας με μικρό μέσο όρο ηλικίας και στόχο να διεκδικήσει τίτλους σε δύο χρόνια…

«Όλα γίνονται για την επόμενη σεζόν. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο ΠΑΟ πρέπει να κατεβάσει το μπάτζετ με νέα παιδιά έτσι ώστε με δύο χρόνιο να διεκδικήσει αυτό που συνήθως ο ΠΑΟ κάνει. Τίτλους; Θέλει προγραμματισμό και υπομονή για αυτό. Οι ομάδες προγραμματίζονται και φτιάχνονται σιγά-σιγά. Δεν θα χτυπήσει πρωτάθλημα από την 1η αγωνιστική. Αλλά πάντα όταν έκανε ανανέωση η ομάδα έπαιρνε και νταμπλ. Γιατί να μην συμβεί. Κανείς όμως δεν είπε ότι πάμε τώρα για τίτλο. Απλώς προσπαθούμε από τώρα για τις επόμενες δύο. Θέλει επιμονή και υπομονή. Οι προβλέψεις ήταν σε άλλο επίπεδο. Πιστέψαμε ότι θα μαζεύαμε περισσότερα χρήματα. Θα δώσουμε άλλα κίνητρα για τον κόσμο να βοηθήσει. Μέσα σε τρια χρόνια ο ΠΑΟ θα έχει ξεχρεώσει και οι μεταγραφές και τα μεγαλύτερα συμβόλαια θα έρθουν», πρόσθεσε.

Και η Βαλενσιέν για Ολαϊτάν

03/01/2013
 Την απόκτηση του Ολαϊτάν επιθυμεί η Βαλενσιέν σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου.

Και η Βαλενσιέν για Ολαϊτάν
Η μεταγραφή του Ολαϊτάν στον Ολυμπιακό φαίνεται να είναι… κλεισμένη. Ωστόσο στη Γαλλία δημοσιεύματα ιστοσελίδας κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Βαλενσιέν για τον νεαρό άσο της Βέροιας.

Σύμφωνα με αυτό η γαλλική ομάδα έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Νιγηριανού άσου και περιμένει την απάντηση της ελληνικής ομάδας.

Τα χρήματα που προσφέρει η γαλλική ομάδα φτάνουν στα 200.000 ευρώ, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας mercato365, το οποίο κάνει λόγο για ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό.

Στυλιάρας στο ΟΑΚΑ, Καλογερόπουλος στο Καραϊσκάκη

03/01/2013
 Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στυλιάρας στο ΟΑΚΑ, Καλογερόπουλος στο Καραϊσκάκη
Ο Δημήτρης Στυλιάρας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό (5/1, 19:30) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου γύρου.

Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος θα σφυρίξει τον αγώνα των πρωταθλητών χειμώνα, Ολυμπιακού με τη Βέροια (6/1, 19:30) στο Καραϊσκάκη. Από την άλλη, ο Στάυρος Τριτσώνης θα διευθύνει τον εντός έδρας αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την ΑΕΚ (5/1, 17:15).

Αναλυτικά οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής:

Σάββατο (5/1):

Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα: Σπάθας (Πειραιά), βοηθοί: (Ακριβός, Φαντόπουλος, Ζαχαριάδης, Χατζής).

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ: Τριτσώνης (Αθηνών), βοηθοί: (Σαραϊδάρης, Σωτηρόπουλος, Κομίνης, Αμυγδαλής).

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός: Στυλιάρας (Αιτωλ/νίας), βοηθοί: (Μαγιάνης, Ποντίκης, Δελφάκης, Ζωγράφος).

Κυριακή (6/1):

Άρης-Πανιώνιος: Γιάχος (Χίου), βοηθοί: (Καρσιώτης, Ευθιμιάδης, Θάνος, Καρατζάς).

Ατρόμητος-Κέρκυρα: Τοπούζης (Θράκης), βοηθοί: (Δημητριάδης, Γρεβένης, Δασκαλόπουλος, Τεροβίτσας).

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ: Κάκος (Κέρκυρας), βοηθοί: (Τάτσης, Μπαλτάς, Μήτσιος, Γκαϊτατζής).

Ολυμπιακός-Βέροια: Καλογερόπουλος (Αθηνών), βοηθοί: (Αλεξέας, Τουμπακάρης, Λαμπρόπουλος, Κωνσταντινίδου).

Δευτέρα (7/1):

Ξάνθη-ΟΦΗ: Μάνταλος (Αθηνών), βοηθοί: (Γκάγκας, Καρατζίκας, Λιαχούδης, Τσορτανίδης).

Δύσκολα για Βιεϊρίνια

03/01/2013
 Ανάμεσα στους παίκτες που θα λάβουν μέρος στη μίνι προετοιμασία της Βόλφσμπουργκ για την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκας είναι και ο Βιεϊρίνια.

Δύσκολα για Βιεϊρίνια
Δυσκολότερη έγινε η απόκτηση του Βιεϊρίνια από την Βόλφσμπουργκ για τον ΠΑΟΚ!

Ο Πορτογάλος μέσος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της γερμανικής ομάδας η οποία θα αρχίσει τη μίνι προετοιμασία για την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκας.

Βάσει των όσων γίνονται γνωστά από την Γερμανία ο Βιεϊρίνια υπολογίζεται από τους «λύκους» για τη συνέχεια της αγωνιστικής σεζόν σε αντίθεση με τους Κυργιάκος, Λάκιτς, Ρους, Γιόνσον, Μεντόγιεβιτς, Μέντλουνγκ, Ορόθκο, Χασάνι.

Η είδηση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά από τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της ομάδας, Κλάους Άλοφς στη Sportday με την οποία μείωνε τις πιθανότητες παραχώρησης του Βιεϊρίνια εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ καταθέσει πρόταση που ικανοποιεί τον Δικέφαλο του Βορρά.

Τα τυπικά για Στάμου

03/01/2013
Η επίσημη ανακοίνωση της Κέρκυρας μένει για να θεωρηθεί παίκτης των Φαιάκων ο Δημήτρης Στάμου.

Τα τυπικά για Στάμου
Παίκτης της Κέρκυρας πρέπει να θεωρείται ο Δημήτρης Στάμου, αφού το μόνο που λείπει είναι η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας.

Ο 22χρονος μέσος αναμένεται να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν θα φορέσει τη φανέλα των Φαιάκων στην έναρξη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, στην οποία η Κέρκυρα θα αγωνιστεί κόντρα στον Ατρόμητο (6/1).

Οι υπεύθυνοι της ομάδας του Ιονίου ωστόσο επιθυμούν να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή, αποκτώντας έναν επιθετικό με τους Γιάννου και Κατσικοκέρη, να βρίσκονται στη λίστα τους.

Όλοι μέσα και ο… Τσουμάγκας

03/01/2013  
Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Έβαλντ Λίνεν στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ εν όψει του σαββατιάτικου αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Όλοι μέσα και ο… Τσουμάγκας
Στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού για το πρώτο παιχνίδι του 2013 τέθηκαν ξανά ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον κράτησε τέσσερις μέρες μακριά από τις προπονήσεις, και τον Γιώργο Κουτρουμπή που προπονήθηκε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία εβδομάδα.

Κανονικά συμμετείχε και ο Κώστας Κοτσαρίδης, ο οποίος χθες είχε αισθανθεί ενοχλήσεις. Εκ νέου απουσίασε ο Παναγιώτης Λαγός, ενώ ο Αλέξανδρος Νικολιάς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά προπονήθηκε στα Σπάτα ο Τάσος Τσουμάγκας. Ο 22χρονος μπακ επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ανδρέα Δημητρέλο στα γραφεία της ομάδας για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του.

Παρότι δεν ήταν προγραμματισμένο να προπονηθεί, ο νεαρός παίκτης εξασφάλισε άδεια, γνωρίστηκε με τους νέους του συμπαίκτες και ακολούθησε τις οδηγίες του Λίνεν.

Η αυριανή (04/01) προπόνηση ορίστηκε στις 14.00 και στη συνέχεια η «κιτρινόμαυρη» αποστολή θα αναχωρήσει οδικώς για την Τρίπολη.

Άπαντες παρόντες

03/01/2013
 Μετά από καιρό, προπονητής του Παναθηναϊκού έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του και την ευχέρεια να διαλέξει όποιον θέλει για το ματς με την Λιβαδειά. Διαβάστε τους 11 που επιλέγει ο Ρότσα.

Άπαντες παρόντες
Πάει πολύς καιρός που κάποιος προπονητής του Παναθηναϊκού είχε την ευχέρεια να δουλέψει με όλους τους παίκτες του ρόστερ και να επιλέξει όποιον θέλει για ένα παιχνίδι. Μοναδικός απόντας ο Λέτο, που απουσιάζει πάνω από ένα χρόνο και δεν υπολογίζεται. Όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές του ρόστερ δούλεψαν με τον Ρότσα και είναι έτοιμοι.

Οι «πράσινοι» στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τον Λεβαδειακό, την Παρασκευή το πρωί, αρχικά έκαναν ζέσταμα, ενώ στη συνέχεια χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής και τελειώματα εναλλάξ και ολοκλήρωσαν με δίτερμα.

Σε αυτό, ο Ρότσα έδειξε και τους 11 που θα χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα. Σε σύστημα 4-3-3 και πάλι η παράταξη της ομάδας, με τον Καρνέζη στην εστία και στην άμυνα, οι Σεϊταρίδης, Βύντρα, Πίντο και Σπυρόπουλος ήταν αυτοί που δοκιμάστηκαν από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο, ο Βιτόλο ήταν ο «κόφτης» και μπροστά του οι Ζέκα, Σισοκό ως εσωτερικοί μέσοι. Στην επίθεση, οι Μαυρίας(δεξιά), Κουίνσι (αριστερά) και Τοτσέ(κορυφή).

«Δεν αφήνω τον Ράγιος να φύγει»

03/01/2013
 Παίκτη κλειδί χαρακτήρισε ο Σάκης Τσιώλης τον Ρούμπεν Ράγιος.

«Δεν αφήνω τον Ράγιος να φύγει»
Ως μία πολύ καλή χρονιά για τον Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε το 2012 ο Σάκης Τσιώλης, επισημαίνοντας πως περιμένει και το 2013 η ομάδα της Αρκαδίας να έχει ανάλογη πορεία.

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον παίκτη-κλειδί, Ρούμπεν Ράγιος, τον οποίο τόνισε πως δεν πρόκειται να αφήσει να φύγει πριν τελειώσει το συμβόλαιό του.

Ακόμη, για τον Χακόμπο ανέφερε πως είναι ταλαντούχος, ωστόσο τόνισε πως είναι αρκετά οξύθυμος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:
«Ξεκινά το πρωτάθλημα με το δικό μας παιχνίδι με την ΑΕΚ και η αλήθεια είναι ότι μας έλειψε. Βλέπαμε Αγγλία να παίζουν ποδόσφαιρο και εμείς έχουμε να παίξουμε 20 ημέρες σχεδόν. Αυτό μπορεί να κάνει και κακό στα εισιτήρια. Εδώ στην Τρίπολη είχε τόσο κόσμο που ήρθε για τα Χριστούγεννα. Πρέπει να το δουν αυτό οι αρμόδιοι».

Για τη χρονιά που έφυγε:
«Επαγγελματικά ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον Αστέρα. Απολύτως επιτυχημένη και μακάρι και το 2013 να είναι εξίσου πετυχημένο για την ομάδα μου. Σίγουρα ο παίκτης-κλειδί ήταν ο Ράγιος και δεν θα τον αφήσω να φύγει πριν τελειώσει το συμβόλαιό του».

Για το ματς με την ΑΕΚ:
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα την ΑΕΚ και σαν επαγγελματίες να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τον Άρη:
«Ομάδες όπως τον Άρη, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό τις χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και μακάρι να λύσουν τα προβλήματά τους. Ο Άρης αγωνιστικά είναι μία πολύ καλή ομάδα, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν άτυχος. Αν έπαιρνε τη νίκη τον βοηθούσε να ανέβει στη βαθμολογία. Αλλά γενικά είναι μία ομάδα με συνοχή και καλό υλικό».

Για τον ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς μία πολύ καλή ομάδα και ιδιαίτερα με την έλευση Σαββίδη τα πράγματα πιστεύω ότι θα πάνε ακόμη καλύτερα για τον σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο επιθετικό δίδυμο του πρωταθλήματος τους Σαλπιγγίδη-Αθανασιάδη, μαζί με τους Τζεμπούρ-Μήτρογλου του Ολυμπιακού. Είναι φαβορί για την Ευρώπη, αλλά όλα θα κριθούν στα πλέι-οφ».

Για τον Σανθ Χακόμπο:
«Έχει φοβερά προσόντα. Παίζει καλά τη μπάλα και με τα πόδια και είναι προσόν για έναν τερματοφύλακα. Υπάρχει ένα θέμα με την ψυχολογία του και την συμπεριφορά του, αλλά πιστεύω ότι πήρε το μάθημα του με την αποβολή του στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Είναι οξύθυμος χαρακτήρας, είχα και εγώ θέματα μαζί του στην Τρίπολη αλλά τα συζητήσαμε και τα βρήκαμε. Έφυγε από την ομάδα γιατί ο ίδιος το είχε ζητήσει και εγώ δεν κρατώ παίκτη με το ζόρι. Ο ΠΑΟΚ πλέον και μετά απ' αυτό που έγινε πιστεύω ότι έχει πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα. Πάντως είναι ένας σύγχρονος και καλός τερματοφύλακας».

Παρελθόν από τον Ατρόμητο ο Μπέλιτς

03/01/2013 
Ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του είναι ο Νίκολα Μπέλιτς ο οποίος σήμερα ενημερώθηκε από τον Ατρόμητο ότι δεν υπολογίζεται.

Παρελθόν από τον Ατρόμητο ο Μπέλιτς
Παρελθόν από τον Ατρόμητο αποτελεί ο Νίκολα Μπέλιτς! Σε συνάντηση που είχε σήμερα αυτός και ο εκπρόσωπός του με τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο του γνωστοποιήθηκε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας για την συνέχεια της αγωνιστικής σεζόν.

Έτσι ο Μπέλιτς έμεινε ελεύθερος από τον σύλλογο του Περιστερίου για να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.

Η ανακοίνωση του Ατρόμητου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«O Tεχνικός Διευθυντής της ομάδας Γιάννης Αγγελόπουλος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ Ατρόμητος με τον Νίκολα Μπέλιτς και τον εκπρόσωπό του.

Τους ανακοίνωσε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω των πολλών επιλογών που δημιούργησε η απόκτηση του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή Φάμπιο.

Ο Νίκολα Μπέλιτς που έχει συμβόλαιο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο πήρε το «πράσινο φως» για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του κατά την τρέχουσα περίοδο του Ιανουαρίου και στην συνέχεια να μείνει ελεύθερος από την ομάδα μας.

Στη φετινή περίοδο ο Νίκολα Μπέλιτς αγωνίστηκε στα 15 παιχνίδια του α' γύρου, στα 2 ματς με τη Νιούκαστλ για το Γιουρόπα Λιγκ και στα 2 ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδας».

Μετά τον Πρίγκιπα έρχονται τα δύσκολα…

03/01/2013
 Τα χρήματα που υποσχέθηκε ο Φαϊζάλ δεν φαίνεται να… έρχονται και η οικονομική δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός το επόμενο 3μηνο, είναι τεράστια, όπως και ο κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης

Μετά τον Πρίγκιπα έρχονται τα δύσκολα…
Η λογική –όπως και το ως τώρα ρεπορτάζ- λέει, πως τα χρήματα του Φαϊζάλ δεν θα μπουν τελικά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού η διορία λήγει την Παρασκευή και καμία κίνηση δεν υπάρχει για να πιστέψει κάποιος το αντίθετο. Το στόρι αυτό θα τελειώσει οριστικά για τους διοικούντες την ομάδα, οι οποίοι αναφέρουν, πως: «Δεν πρόκειται ποτέ ξανά να ασχοληθούμε με τον Τσάκα. Μόνο στα δικαστήρια από εδώ και πέρα». Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη με ποιο τρόπο θα προσφύγουν οι «πράσινοι» στην δικαιοσύνη, όμως έχει ξεκαθαρίσει κάτι άλλο.

Πως η επόμενη μέρα, θα είναι τρομερά δύσκολη. Οι διοικούντες θα προκηρύξουν άμεσα νέα ΑΜΚ της τάξεως των 15 εκ. €, με τους Πολέμη, Βγενόπουλο και Παναθηναϊκή Συμμαχία να είναι οι μέχρι τώρα «ζωντανοί», αναφορικά με την συνεισφορά σε χρήμα στα ταμεία της ΠΑΕ. Όλοι τους, σύμφωνα με το ποσοστό τους. Και αμφότεροι, θα πρέπει να δώσουν πολλά χρήματα για να καταφέρουν να σώσουν την χρονιά.

Διότι οι πληροφορίες που έρχονται, αναφέρουν πως τα χρήματα που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός μέχρι τον Μάρτη που θα έρθει η UEFA για να κάνει τον έλεγχο που θα του εξασφαλίζει ή όχι άδεια ευρωπαϊκής συμμετοχής για την επόμενη σεζόν, κυμαίνονται κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό, που πολύ δύσκολα θα συγκεντρωθεί από τους «ενεργούς» μετόχους και τον κόσμο των «πράσινων». Στην ΠΑΕ εκφράζουν την ανησυχία τους μεν, αλλά έχουν αισιόδοξη ματιά, δε, αφού και πέρυσι, ο Αλαφούζος με τους συνεργάτες του κατάφεραν να… σώσουν την παρτίδα. Φέτος, ο δρόμος είναι ακόμη πιο δύσκολος και θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή κι επιμονή σε πολλούς τομείς. Από τους διακανονισμούς με τους παίκτες μέχρι τις χορηγίες της επόμενης σεζόν ή το δάνειο που θα προσπαθήσει να πάρει ο Παναθηναϊκός...

«Έφυγε» ο Βασίλης Εμμανουηλίδης

03/01/2013
 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, ο Βασίλης Εμμανουηλίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

«Έφυγε» ο Βασίλης Εμμανουηλίδης
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βασίλης Εμμανουηλίδης, οποίος αγωνίστηκε για μια δεκαετία (1943-1953) στην ομάδα του «Δικεφάλου» και μέχρι το θάνατό του ήταν ο μεγαλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής του συλλόγου.

Ο Βασίλης Εμμανουηλίδης γεννήθηκε το 1920 και πρωτόπαιξε στην ΑΕ Κομοτηνής. Το 1942 ήρθε στην Θεσσαλονίκη και το 1943 υπέγραψε δελτίο με τον ΠΑΟΚ, όταν πρόεδρος της ομάδας ήταν ο Παντελής Καλπακτσόγλου.

Υπήρξε συμπαίκτης με τον Μουρατίδη, το Φελούρη, τον Χατζηαντωνίου, το Γούλιο, τον Ξούρα (Καλογιάννη), τον Τσίντογλου και τον Παπαδάκη. Έπαιξε στον ΠΑΟΚ ως το 1953 όταν σε ηλικία 33 χρονών σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Πέθανε στις 2/1/2013 σε ηλικία 93 ετών και η κηδεία του έγινε σήμερα στα κοιμητήρια Θέρμης».

Δερμιτζάκης: «Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε»

03/01/2013
 Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι πολύ βαρύ για τον Πανθρακικό σύμφωνα με τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο έμπειρος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την χρονιά που ξεκινάει.

Δερμιτζάκης: «Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε»
Κάνοντας μία μικρή αναδρομή για το 2012: «Εύχομαι σε όλον τον κόσμο χρόνια πολλά , καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Στο νέο έτος να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι που έχουμε θέσει. Το 2012 ήταν μία εποικοδομητική χρονιά για τον Πανθρακικό, καθώς εξασφάλισε την άνοδο στην Superleague και εκεί στέκεται πολύ καλά. Η ομάδα άλλαξε επίπεδο και αυτό πιστώνεται στη διοίκηση, που είναι οι δημιουργοί αυτής της κατάστασης, στους προπονητές και το τεχνικό επιτελείο που δουλεύουν για το καλύτερο αποτέλεσμα, στους ποδοσφαιριστές που είναι οι κυρίαρχοι και κάνουν πολλές θυσίες. Παράλληλα, στους άμεσους συνεργάτες και στο προσωπικό της ομάδας και φυσικά στον κόσμο , που αποτελεί τον δωδέκατο παίχτη. Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφερθώ και σε εσάς, τους δημοσιογράφους, που διαφημίζετε με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα και το προφίλ της ομάδας».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Ξεκινάει μία νέα χρονιά και ένας δεύτερος γύρος με όνειρα και φιλοδοξίες. Μετά τη διακοπή, θα προσπαθήσουμε να είμαστε όπως ήμασταν πριν από αυτήν. Έχουμε βεβαρημένο πρόγραμμα αλλά θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε. Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε μία δυνατή ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ με καλούς παίχτες και καλό προπονητή. Στόχος είναι το θετικό αποτέλεσμα και για αυτό δουλέψαμε μέχρι στιγμής».

Για τα προβλήματα ενόψει ΠΑΟΚ: «Δεν υπολογίζουμε στους Μιχαλόπουλο, Μακρυδημήτρη, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμοι στα τέλη του μήνα ενώ είναι άγνωστο το τι θα γίνει με τον Σκλιοπίδη».

Ερωτηθείς για το πώς νιώθει που αντιμετωπίζει την παλιά του ομάδα: «Για μένα κάθε παιχνίδι είναι ιδιαίτερο. Η ομάδα μου θέλω να πετύχει τον στόχο και ελπίζω ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Έχω αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, όπως και έχω διατελέσει προπονητής, ωστόσο αυτή τη στιγμή είμαι στον Πανθρακικό και θα δώσω και την ψυχή μου».

Για το βεβαρημένο πρόγραμμα στον Ιανουάριο: «Σίγουρα όταν υπάρχουν μεσοβδόμαδα παιχνίδια, ο προγραμματισμός διαφοροποιείται. Θα προσπαθήσουμε η ομάδα να ενισχυθεί τον Ιανουάριο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Είμαστε σε επικοινωνία με ποδοσφαιριστές και όσο το δυνατόν γρηγορότερα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, τόσο καλύτερα για εμάς. Με τη διοίκηση καταλήξαμε πως η ομάδα θα κινηθεί για 4 θέσεις ενώ θα φύγουν περισσότεροι. Θα κινηθούμε ποιοτικά και όχι ποσοτικά».

«Προτιμά Ελλάδα ο Ολαϊτάν»

03/01/2013
 Στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, αλλά και από το εξωτερικό για τον Μάικλ Ολαϊτάν αναφέρθηκε ο ατζέντης του, Πασχάλης Τουντούρης, τονίζοντας ότι το ελληνικό πρωτάθλημα αποτελεί προτεραιότητα.

«Προτιμά Ελλάδα ο Ολαϊτάν»
Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Προς σεβασμό προς τις ομάδες που μας τιμούν με το ενδιαφέρον τους δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι θα προβούν σε ανακοινώσεις όταν πρέπει. Εμείς σεβόμαστε τον σύλλογο της Βέροιας, τον τελευταίο λόγο, πάντως, τον έχει ο παίκτης. Για εμάς είναι θετικό σενάριο να μείνει μέχρι το καλοκαίρι στην Βέροια.

Θεωρώ ότι σε πρώτη φάση επειδή ο παίκτης έχει βρει ένα ρυθμό και με τον κ. Καλαϊτζίδη δουλεύει όπως θέλει είναι καλύτερο, αυτό θεωρεί και ο ίδιος, άλλωστε, να παραμείνει στην Βέροια. Σίγουρα θα ήταν ένα θετικό στοιχείο για εμάς και θα παίξει ρόλο, η ομάδα που τον αποκτήσει να τον αφήσει μέχρι το καλοκαίρι στην Βέροια. Θα είναι δύσκολη η προσαρμογή του σε άλλη ομάδα τον Ιανουάριο.

Υπάρχουν και ομάδες του εξωτερικού που ενδιαφέρονται, προβάδισμα, όμως, δίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι γιατί είναι αξιοζήλευτο, αλλά του ταιριάζει περισσότερο, θέλει να αγωνίζεται σε μία ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Υπήρχε από καιρό ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζουμε τα ρόστερ των ομάδων, μπορεί η ποιότητα του Ολυμπιακού να είναι τώρα καλύτερη, αλλά ο ΠΑΟΚ τον καλοκαίρι μπορεί να δυναμώσει σημαντικά. Αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο ποδοσφαιριστής, είναι γνώστης των δεδομένων. Θα είναι σημαντική απόφαση για το μέλλον του. Τα δεδομένα που έχουν αναλυθεί για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ δεν ισχύουν, ο παίκτης δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση».

Η υπόθεση Λέτο

03/01/2013
 Στον Παναθηναϊκό –βασιζόμενοι σε ένα κανονισμό της ΕΠΟ- θα ήθελαν να κάνουν διακοπή συμβολαίου στον Λέτο που δεν αγωνίζεται για να παίξει ο Καζιγιάμα, αλλά η υπόθεση «κολλάει». Διαβάστε το που…

Η υπόθεση Λέτο
Ο Καζιγιάμα ήρθε χωρίς να έχει ανοίξει θέση ξένου στον Παναθηναϊκό και οι διοικούντες την πράσινη ΠΑΕ, ψάχνουν τρόπο να «χωρέσουν» τον Ιάπωνα. Ο πρώτος που σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν, ήταν ο Λέτο. Ο Αργεντινός δεν αγωνίζεται και ούτε πρόκειται να το κάνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Και βασίστηκαν σε αυτή την σκέψη, χάρη σε έναν κανονισμό της ΕΠΟ.

Ο οποίος αναφέρει, πως μία ΠΑΕ μπορεί να κάνει διακοπή συμβολαίου σε έναν ποδοσφαιριστή της όταν αυτός δεν αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας για πάνω από 8 μήνες. Είτε το θέλει, είτε όχι ο παίκτης. Ο Λέτο έχει ξεπεράσει το αυτό το διάστημα απραγίας και στο μυαλό των διοικούντων πέρασε η ιδέα να διαπραγματευτούν μαζί του, ούτως ώστε να του προτείνουν να διακόψει το συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι για να «χωρέσει» ο Ιάπωνας.

Ο Αργεντινός, εκτός του ότι δεν φάνηκε συγκαταβατικός από την αρχή, τελικά, έχει και τον κανονισμό μαζί του. Αφού ναι μεν στο καταστατικό αναφέρεται η διακοπή συμβολαίου σε παίκτη όταν αυτός απουσιάζει για περισσότερο από ένα 8μηνο, αλλά υπάρχει και το άρθρο, το οποίο λέει πως ο χρόνος αυτός διπλασιάζεται (το 8μηνο) εάν ο ποδοσφαιριστής λείπει από τραυματισμό που προκλήθηκε κατά την διάρκεια παιχνιδιού ή προπόνησης με την ομάδα του.

Η πάθηση του Λέτο είναι ένα πολύ λεπτό θέμα και δεν είναι διασαφηνισμένο πως και πότε του προκλήθηκε η ζημιά. Αυτό σημαίνει πως η υπόθεση αυτή θα τραβούσε αρκετά και στα δικαστήρια να πήγαινε, κάτι που δεν βολεύει τον Παναθηναϊκό ο οποίος βιάζεται να «βάλει» τον Καζιγιάμα στο ρόστερ του. Συν τοις άλλοις, σε τέτοιες περιπτώσεις οι αποφάσεις είναι συνήθως, υπέρ του εργαζόμενου (Λέτο) και όχι του εργοδότη (ΠΑΕ). Άρα, η χρυσή τομή με τον Λέτο θα ψαχτεί μέσω άλλης διαδρομής, εκτός, αν ο Φορναρόλι αποτελέσει παρελθόν, πράγμα που φαίνεται και το πιο πιθανό αυτή την στιγμή.

Μπαίνει το χόρτο στη Λεωφόρο!

03/01/2013
 Οι εργασίες για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» άρχισαν και η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Παναθηναϊκού άρχισε.

Μπαίνει το χόρτο στη Λεωφόρο!
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το πιο δύσκολο έργο μπαίνει, πια, στην τελική του ευθεία και μέχρι την Κυριακή αναμένεται να έχει καλυφθεί όλος ο αγωνιστικός χώρος της Λεωφόρου από το νέο χόρτο.

Απομένει, φυσικά, και η ρύθμιση στον νόμο Μπιρμπίλη, κάτι που αναμένεται να γίνει, προκειμένου να μπορεί η ομάδα να κάνει και κάποιες επιδιορθώσεις στις θύρες 6-7. Όπως τόνιζε και πρόσφατα ο Γιάννης Αλαφούζος, στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Παναθηναϊκός θα έχει επιστρέψει στο «σπίτι» του.

Εγκατέλειψε ο Γιαννιώτας

03/01/2013
 Στις επόμενες προπονήσεις θα κριθεί η συμμετοχή του Γιάννη Γιαννιώτα στο παιχνίδι του Άρη με τον Πανιώνιο, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Εγκατέλειψε ο Γιαννιώτας
Ο νεαρός άσος των «κίτρινων» εγκατέλειψε τη σημερινή (3/1) προπόνηση με ενοχλήσεις στο γόνατο. Η πρώτη εκτίμηση δεν δείχνει κάτι το σοβαρό, ωστόσο κάτι τέτοιο θα μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα τον υποβάλει αύριο (4/1) ο γιατρός της ομάδας, Βαγγέλης Πανταζής.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Νταβίντ Αγκάνθο περιορίστηκε μεν σε ατομικό πρόγραμμα, αλλά αισθάνεται σε καλύτερη κατάσταση και διατηρεί -λίγες- πιθανότητες να προλάβει την αναμέτρηση της Κυριακής (6/1).

Οι ποδοσφαιριστές του Λούκας Αλκαράθ θα συγκεντρωθούν ξανά αύριο το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου.

Οδεύει προς Κέρκυρα ο Κατσικοκέρης

03/01/2013
 Να… ενισχύσει την ομάδα με την οποία «κονταροχτυπιέται» για την παραμονή, την Κέρκυρα, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει η ΑΕΚ, παραχωρώντας της ως δανεικό τον Νίκο Κατσικοκέρη.

Οδεύει προς Κέρκυρα ο Κατσικοκέρης
Η ομάδα της Κέρκυρας που αντιμετώπιζε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση, «χτύπησε» την πόρτα της ΑΕΚ ζητώντας τον Κατσικοκέρη με την μορφή δανεισμού.

Ο Λίνεν δεν υπολογίζει τον Έλληνα επιθετικό τον οποίο το περασμένο καλοκαίρι η Ένωση απέκτησε έναντι 150 χιλιάδων ευρώ και έτσι φαίνεται ότι η διοίκηση είναι έτοιμη να ανάψει «το πράσινο φως» για τον δανεισμό του.

Όπως είναι λογικό, οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο άκουσμα της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι πολλές και διαφορετικές από τους οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς υπενθυμίζεται ότι η Κέρκυρα είναι ομάδα με την οποία η Ένωση, μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία και έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο.

Πήρε και φορολογική, δηλώνει… τρεις

03/01/2013
 Αίσιο τέλος φαίνεται ότι θα έχει για την ΑΕΚ η υπόθεση της συμμετοχής των Πετρόπουλου, Μητρόπουλου και Τσουμάγκα στο ματς με τον Αστέρα καθώς η Ένωση εξασφάλισε προσωρινή ενημερότητα από την εφορία.

Πήρε και φορολογική, δηλώνει… τρεις
Την δυνατότητα να δηλώσει και να χρησιμοποιήσει τους Αντώνη Πετρόπουλο, Παύλο Μητρόπουλο και Τάσο Τσουμάγκα στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θα έχει, εκτός απροόπτου, ο Έβαλντ Λίνεν στην ΑΕΚ.

Η διοίκηση της ομάδας μετά από επαφές με την εφορία, κατάφερε να εξασφαλίσει μία προσωρινή φορολογική ενημερότητα και έτσι ο φάκελος που θα καταθέσει την Παρασκευή στην ΕΠΟ θα είναι πλήρης.

Εκτός απροόπτου, λοιπόν, η επιτροπή μεταγραφών της ΕΠΟ θα εκδώσει δελτία και στους τρεις ποδοσφαιριστές και ο Γερμανός προπονητής θα μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα του για το ματς της Τρίπολης, υπολογίζοντας τις τελευταίες προσθήκες.

Κουτσιανικούλης: «Έχουμε δυνατότητες»

03/01/2013
 Το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 15ης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης παρέλαβε από τα χέρια του συμπαίκτη του και καλού του φίλου στον ΟΦΗ, Θανάση Παπάζογλου, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης.

Κουτσιανικούλης: «Έχουμε δυνατότητες»
Την ιδέα ο… κοντός (Κουτσιανικούλης) να βραβευτεί από τον… ψηλό (Παπάζογλου) να αναφέρουμε πως την είχε ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, με αποτέλεσμα να λάβει εκείνος τα εύσημα από τους ανθρώπους του συλλόγου για τον συγκεκριμένο τρόπο βράβευσης.

Στο πλαίσιο της βράβευσής του, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης αρχικά δήλωσε:

«Σίγουρα είναι σημαντικό για την ομάδα να παίρνει αυτά τα βραβεία γιατί την φέρνουν συνέχεια στο προσκήνιο. Δυστυχώς ο Θανάσης δεν κατάφερε να πάρει το βραβείο του MVP έστω και την τελευταία στιγμή και πιστεύω στη συνέχεια να το καταφέρει. Όταν παίρνει ένας ποδοσφαιριστής κάποιο βραβείο είναι πολύ σημαντικό και για ψυχολογικούς λόγους και για τον εαυτό του. Πιστεύω κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κερδίζει βραβεία στο ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια, ο βραχύσωμος επιθετικός μίλησε και για τον πρώτο γύρο της ομάδας αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Πιστεύω ότι κάναμε μια καλή πορεία στον πρώτο γύρο αν και μπορούσαμε να είχαμε και παραπάνω βαθμούς. Η ομάδα αν και είναι αρκετά νέα έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Ελπίζω η συνέχεια του δευτέρου γύρου να φέρει τα αποτελέσματα που δεν πήραμε στον πρώτο γύρο έτσι ώστε να χαρούν και οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος. Πιστεύω με τη νέα χρονιά και τον καινούργιο προπονητή να πάνε όλα καλά».

Ο φίλος και συμπαίκτης του Βασίλη Κουτσιανικούλη, Θανάσης Παπάζογλου, ο οποίος και έδωσε το βραβείο, υπογράμμισε:

«Συγχαρητήρια στον συμπαίκτη μου που πέτυχε αυτό το ωραίο γκολ και εύχομαι να συνεχίζει να πετυχαίνει και άλλα τέτοια τέρματα για να βοηθήσει την ομάδα. Ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ και πήρε δίκαια το βραβείο και ελπίζω να έρθουν και άλλα βραβεία στη συνέχεια για την ομάδα μας».

Έδωσε τη λίστα ο πρίγκιπας

03/01/2013
 Παραδόθηκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός η λίστα του πρίγκιπα η οποία περιέχει 16 ονόματα, τα οποία θα απαρτίσουν το νέο Δ.Σ. των πράσινων εάν ο υποψήφιος επενδυτής βάλει τα 28 εκ. €. Μέσα σ' αυτή ο Δομάζος!

Έδωσε τη λίστα ο πρίγκιπας
Η δικηγόρος του πρίγκιπα Φαίζάλ στην Ελλάδα, Κασσιανή Μιχοπούλου, παρέδωσε την λίστα με τα ονόματα που θα απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σαουδάραβα εάν ο υποψήφιος επενδυτής βάλει μέχρι αύριο τα 28 εκ. € που υποσχέθηκε πως θα κάνει. Για το θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση και η «πράσινη» ΠΑΕ.

«Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το ραντεβού μεταξύ των δικηγόρων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και της πλευράς του υποψήφιου επενδυτή κατά τη διάρκεια του οποίου μεταξύ άλλων παραδόθηκε η λίστα με τα ονόματα των 16 μελών που θα απαρτίσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ μόλις ολοκληρωθεί η κάλυψη του ποσού των € 28 εκατομμυρίων. Στο ραντεβού συζητήθηκαν και όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της αυριανής καθορισμένης συνάντησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα 16 ονόματα που έστειλε ο Άραβας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι τα ακόλουθα:

Πρίγκιπας Φειζάλ – Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος
Πρίγκπας Αμπντουλαζίζ (Ο αδερφός του Φεϊζάλ)
Μπασίτι Αζίζ (Δικηγόρος)
Βλάσης Τσάκας
Στέφανος Αυγουλέας – (Μέλος και του ΔΣ του ερασιτέχνη)
Μίμης Δομάζος (Παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού)
Γιάννης Μαρακάκης (Δικηγόρος)
Άγγελος Δέλλας (Ιδιοικτήτης ξενοδοχείων)
Σταύρος Δαϊλάκης (Πρώην βουλευτής ΝΔ)
Γιώργος Παπάζογλου (Βιομήχανος)
Αλέξανδρος Τσατσαρώνης (Αντιπρόσωπος φαρμάκων)
Δημήτρης Σάρρας (Οδοντίατρος)
Κωνσταντίνος Παπάζογλου (Βιομήχανος)
Κωνσταντίνος Κουδούνας (Έμπορος)
Αναστάσιος Στεφάνου (Πρώην Γ. Διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟ)
Αδελαϊς Τελώνη-Βαρθακούρη

Έτοιμος να ντεμπουτάρει

03/01/2013
 Η πρώτη του εμφάνιση στον πάγκο του Ατρόμητου πλησιάζει για τον Νίκο Αναστόπουλο. Το παιχνίδι με την Κέρκυρα έρχεται και στο Περιστερί, θέλουν να επιστρέψουν για τα καλά στα θετικά αποτελέσματα.

Έτοιμος να ντεμπουτάρει
Ο «μουστάκιας» δουλεύει συνεχώς με τους παίκτες του, αφού θέλει να παρουσιάσει ένα πολύ καλό σύνολο με το «καλημέρα» στους «κυανόλευκους». Τα προβλήματα είναι ελάχιστα.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης έχει επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, όμως η μεγάλη του αποχή δεν τον κάνει φαβορί για την ενδεκάδα.

Παράλληλα, τιμωρημένος είναι ο Εντουάρντο Μπρίτο, ο οποίος υπολογίζεται για το επόμενο παιχνίδι και όχι για το ερχόμενο.

Τέλος, υπάρχει ανακοίνωση για τα εισιτήρια:

Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει (αύριο) από το Τμήμα Διαχείρισης που θα λειτουργήσει από τις 16.30 μέχρι τις 20.30 και το Σάββατο από το 10.00 μέχρι τις 14.00.

Οι τιμές των εισιτηρίων:

10 ευρώ στη Θύρα 7.
15 ευρώ στις Θύρες 2 και 4.
30 ευρώ στη Θύρα 3.
10 ευρώ για τον συνοδό κατόχου μαθητικής κάρτας στη Θύρα 5.

Παιδικό εισιτήριο 5 ευρώ. Η αγορά του παιδικού εισιτηρίου γίνεται ΜΟΝΟ με την αγορά και εισιτηρίου ενήλικα, εκτός και αν ο συνοδός είναι κάτοχος κάρτας διαρκείας.

«Λευκό» το απουσιολόγιο του Ουζουνίδη

03/01/2013
 Καιρό είχε να δει ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, προπόνηση της ομάδας του που να μην υπάρχουν απόντες, όπως έγινε την Πέμπτη (3/12).

«Λευκό» το απουσιολόγιο του Ουζουνίδη
Κατά τα άλλα, ο Ελληνας τεχνικός έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν αρχικά ασκήσεις προθέρμανσης με μπάλα, ταχυδύναμης, αλλά και παιχνίδια τακτικής σε μικρούς χώρους.

Επίσης, οι παίκτες της ομάδας υποβλήθηκαν για τρίτη φορά την τρέχουσα σεζόν σε αιματολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, δανεικός στον Αιγινιακό δόθηκε μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι ο Λάζαρος Γκατσολάρι.

Ρότσα: «Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάποια μεταγραφή…»

03/01/2013
 Ιδιαίτερο δύσκολο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο κάποιας μεταγραφικής ενίσχυσης για τον Παναθηναϊκό, μέσα στον Γενάρη, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ρότσα: «Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάποια μεταγραφή…»
Η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, δεν του επιτρέπει να κάνει… ανοίγματα και μεταγραφές. Σε αυτό στάθηκε και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, με δηλώσεις του στην NOVA. «Είναι δύσκολο… το δηλώνει και η διοίκηση αλλά προχωράμε με υπομονή», τόνισε ο τεχνικός των «πράσινων».

Όσο για το ματς με τον Λεβαδειακό, είπε: «πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και να εμφανιστούμε έτοιμοι για το ματς».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην NOVA:

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού την νέα χρονιά:

Αισιοδοξούμε πως θα πάμε καλύτερα. Ελπίζω το παιχνίδι με την Βέροια να ήταν μια κακή παρένθεση, γιατί ήταν όντως ένα πολύ κακό παιχνίδι και ένα πολύ κακό αποτέλεσμα, μετά από αρκετά συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό να παρουσιαστούμε διαφορετικοί. Παίζουμε στο γήπεδο μας, τα παιδιά ξεκουράστηκαν λίγο και ελπίζω να είμαστε καλύτεροι. Αγωνιστικά πρέπει να έχουμε ως βάση την απόδοση που είχαμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ελπίζω να πάμε καλά.

Για την δουλειά που έγινε στην διακοπή του πρωταθλήματος:

Περισσότερο ξεκουράστηκαν οι παίκτες, ειδικά στο πρώτο κομμάτι της άδειας που άρχισε μετά το παιχνίδι με την Προοδευτική μέχρι τις 27 του μηνός. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι για εμάς. Από εκεί και πέρα ήταν μια καλή ευκαιρία για να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα. Όμως δεν είχαμε πολύ χρόνο, αλλά έτσι είναι στην περίοδο των γιορτών και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αυτό το κομμάτι, γιατί και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρεθούν κοντά στις οικογένειες τους.

Για το αν θα υπάρξει αλλαγή συστήματος στα επόμενα παιχνίδια:
Όχι, εμείς παίζουμε το στυλ που παίζουμε και προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε κάτι, γιατί πρέπει να δουλέψουμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να προσαρμοστούν οι παίκτες και να ξέρουν ότι αυτό είναι το παιχνίδι μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να παίξουμε. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξουμε το σύστημα μας...

Για την αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό:

Τα πράγματα είναι αρκετά ισορροπημένα στο πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός προέρχεται όντως από μια περίοδο τεσσάρων μηνών με θετική παρουσία, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην κοιτάξουμε τόσο πολύ τον αντίπαλο, αλλά τον εαυτό μας, ώστε να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για το παιχνίδι του Σαββάτου. Όντως - και αυτό το ξέρουμε όλοι- αυτή η ήττα από την Βέροια, προκάλεσε αρκετούς κραδασμούς στην ομάδα. Θέλουμε να αφήσουμε στο παρελθόν αυτό το παιχνίδι και κοιτάμε τώρα τον αγώνα με τον Λεβαδειακό με την αισιοδοξία ότι θα συνεχίσουμε εκεί που μείναμε πριν την αναμέτρηση με την Βέροια.

Για το αν το 2013 είναι η ευκαιρία για μια καινούργια αρχή για τον Παναθηναϊκό:

Το ελπίζουμε. Αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να το κουβεντιάσουμε τώρα. Είναι κάποια πράγματα που έχω πει από την πρώτη στιγμή, ότι πρέπει να τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Ελπίζουμε να χτίσουμε με υπομονή, μια ομάδα σε ένα επίπεδο ανταγωνιστικό. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να δουλέψει το θέμα παρακολούθησης των παικτών τους επόμενους μήνες, ώστε την επόμενη σεζόν να παρουσιαστούμε με ποδοσφαιριστές που θα έχουν επιλεγεί με μεγάλη προσοχή και να γίνει η ομάδα ακόμα πιο ανταγωνιστική από το καλοκαίρι και μετά. Γι' αυτό ζητάμε υπομονή, ξεκινώντας από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που για μένα έχει μια ιδιαιτερότητα. Και αυτό γιατί στον Λεβαδειακό παίζει ο Μάουρο Πόι, όπου ήμουν συμπαίκτης με τον πατέρα του στην Εθνική Αργεντινής.

Συμμετείχαμε σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη υπομονή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας το 1973. Είχαμε κάνει 45 ημέρες προετοιμασία, για να προσαρμοστούμε στο υψόμετρο της Βολιβίας. Αν και ο πατέρας του Πόι ήταν παίκτης της μεγάλης αντιπάλου μας, της Ροζάριο Σεντράλ, γίναμε φίλοι και τα έφερε έτσι η ζωή ο γιος του να είναι αντίπαλος μου το Σάββατο. Εγώ στον πάγκο και αυτός στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το λέω για να χαλαρώσουμε λίγο την ατμόσφαιρα για εμάς και ελπίζουμε τα παιδιά να είναι καλά και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Θέλουμε υπομονή και από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και θέλω πάρα πολύ να πιστεύω ότι ήταν μια κακή παρένθεση το παιχνίδι μας στην Βέροια.


Για το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού, τις κινήσεις που έχουν γίνει για την νέα σεζόν και τις πρώτες εντυπώσεις από τον Καζιγιάμα:

Είναι παιδιά που είναι σε πολύ καλή ηλικία. Έτσι και αλλιώς, είναι για μετά το καλοκαίρι. Έχουμε ανάγκη για καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές... Για τον Καζιγιάμα, είναι λίγες ημέρες μαζί μας. Προσπαθώ να φανταστώ πως μπορεί να αισθάνεται ο ίδιος, που έχει έρθει σε μια ξένη χώρα τόσο μακρινή, με διαφορετική γλώσσα... Φαίνεται ένας κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής και αν του δοθεί η ευκαιρία να παίξει, θα δείξει τον εαυτό του. Φαίνεται ότι του αρέσει η παρουσία του στον Παναθηναϊκό και βλέπει με θετικό μάτι την μετακίνηση του εδώ. Το έχει δηλώσει και ο ίδιος και ελπίζω να βοηθήσει στο μέλλον, αν θα έχει την ευκαιρία να παίξει μέχρι το καλοκαίρι.

Για το αν υπάρχει η προοπτική μεταγραφών αυτή την περίοδο:

Δεν το ξέρω... Νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο. Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, το δηλώνει και η διοίκηση, αλλά νομίζω ότι θα προχωρήσουμε με υπομονή, ώστε να χτίσουμε την ομάδα με βάση το σκεπτικό που έχουμε, την παρακολούθηση των παικτών. Και αυτό, για να έχουμε μικρό περιθώριο αποτυχίας σε έναν ποδοσφαιριστή. Αυτό είναι που πιστεύω ότι θα είναι ο δρόμος του Παναθηναϊκού μέχρι το καλοκαίρι. Και για την επόμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικός από τον σημερινό Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι υπήρχε πίεση χρόνου, ήταν νωρίς τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, υπήρχε νέα διοίκηση. Τώρα έχουμε έξι μήνες, που δεν είναι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν όλα τα μέσα για να βρούμε και να φέρουμε τους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν στον Παναθηναϊκό, θα έχουν μια καλή τιμή... Όλο το πακέτο ενός παίκτη που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Καμία φορά οι βιαστικές κινήσεις δεν ωφελούν. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ τυχερός για να πετύχει και να έχει κάτι καλό. Γι' αυτό λέω υπομονή και προχωράμε...

«Κάντε υπομονή και θα δείτε»!

03/01/2013
 Ο Μίμης Δομάζος με δηλώσεις του στο sport-fm.gr εκφράζει τη σιγουριά του για αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό, ζητάει υπομονή και προσθέτει: «Στηρίζουμε πρίγκιπα για το καλό του ΠΑΟ».

«Κάντε υπομονή και θα δείτε»!
Ο «στρατηγός» είναι στη λίστα με τα 16 ονόματα που παρέδωσε η πλευρά Τσάκα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αφορά τους υποψήφιους για το νέο Δ.Σ. της ομάδας, αν και εφόσον ο Φεϊζάλ βάλει τα 28 εκατ. ευρώ που έχει τάξει. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» κατέθεσε εγγράφως την παραίτησή του από το υπάρχον Δ.Σ., του οποίου ήταν μέλος.

«Κάντε υπομονή και θα δείτε τι θα γίνει. Λίγες ώρες έμειναν. Εγώ είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά για τον Παναθηναϊκό και για όλους μας», δηλώνει, αρχικά, ο Δομάζος, που δεν δείχνει να πτοείται από την αμφισβήτηση που υπάρχει.

«Παραιτήθηκα από το Δ.Σ. εγγράφως. Αυριο, στη 1 το μεσημέρι, θα τα μάθετε όλα. Εγώ μπήκα σ’ αυτή την ιστορία, γιατί πείστηκα ότι όλα είναι αληθινά, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ. Στηρίζουμε τον πρίγκιπα για το καλό του Παναθηναϊκού. Όλα τα κάνω για το καλό του Παναθηναϊκού», υποστήριξε ο Δομάζος και αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, ζήτησε από όλο τον κόσμο της ομάδας να περιμένει την αυριανή μέρα…

Λίγα προβλήματα για ΠΑΟΚ

03/01/2013
 Με την παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών πλην των Έτο και Κωνσταντινίδη πραγματοποιήθηκε η σημερινή (3/1) προπόνηση του ΠΑΟΚ στη Ν. Μεσήμβρια. Τα εισιτήρια για Πανθρακικό.

Λίγα προβλήματα για ΠΑΟΚ
Το πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις τακτικής, με τον Γιώργο Δώνη να μην προχωρά σε δοκιμή ενδεκάδας. Το ευχάριστο για τον Έλληνα τεχνικό είναι ότι δεν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Πανθρακικό (6/1), εκτός των τραυματιών Έτο-Κωνσταντινίδη και του τιμωρημένου Αθανασιάδη και του Κουμάλο. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 16:00 και ακολούθως θα ανακοινωθεί η αποστολή για το επόμενο παιχνίδι.

Τα εισιτήρια με Πανθρακικό:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι αύριο, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 θα λειτουργεί εκδοτήριο στο γήπεδο της Τούμπας για τη διάθεση των εισιτηρίων του εκτός έδρας αγώνα εναντίον του Πανθρακικού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 (17:15).

Το εκδοτήριο στο γήπεδο της Τούμπας θα λειτουργεί από τις 09:00 μέχρι και τις 17:00.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15€.

Κάθε φίλαθλος δικαιούται να αγοράσει μόνο ένα εισιτήριο και η αγορά του θα γίνεται μόνο μετά από επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας».

«Όλα καλά θα πάνε…»

03/01/2013
 Επιφυλακτικός αλλά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ένας εκ των δεκαέξι της λίστας του πρίγκιπα για την έκβαση της υπόθεσης. Ο Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 λέγοντας: «Όλα καλά θα πάνε».

«Όλα καλά θα πάνε…»
Επιφυλακτικός αλλά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ένας εκ των δεκαέξι της λίστας του πρίγκιπα για την έκβαση της υπόθεσης. Ο Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 λέγοντας: «Όλα καλά θα πάνε».

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Μαρακάκης στον Τόλη Χριστοφοράκη και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας.

- Πως το πήρατε απόφαση;

«Είχε γίνει μια μόχλευση αρκετούς μήνες πριν, από διαφορετικό περιβάλλον των φιλών του Παναθηναϊκού. Παρότι έχω βρεθεί απέναντι στην ομάδα στο παρελθόν, κυρίως λόγω του επαγγέλματος μου, αφού είμαι νομικός, ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου για την ομάδα. Ξαναμίλησα με τους εμπλεκόμενους τις τελευταίες μέρες και είπα ότι είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω από το δικό μου μετερίζι, υπό την προϋπόθεση πως θα κατατεθούν τα χρήματα στην ΠΑΕ αύριο».

-Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τι πεποίθηση έχετε;

«Ναι, αυτό πιστεύω. Εντάξει, πρέπει να φυλάμε τα ρούχα μας, έχω μια επιφύλαξη επειδή είναι μια ταλαιπωρημένη ιστορία αυτή, αλλά εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα λεφτά θα μπουν. Πρέπει όμως να κάνουμε λίγη υπομονή. Εφόσον ο επενδυτής είναι αξιόπιστος, θεωρώ πως δεν υπάρχει κανείς λόγος να αμφισβητήσουμε τις προθέσεις του».

-Έχετε δει την επιταγή;

Όχι. Δεν είχα χρόνο να ψάξω το θέμα πάρα πολύ σαν να εκπροσωπώ έναν πελάτη μου. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα όπως είδατε. Για αυτό και είπα ότι είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω εάν κι εφόσον μπουν τα χρήματα. Υπομονή, θα ξέρουμε σε λίγες ώρες.

-Θεωρείτε πως είναι η καλύτερη πρόταση αυτή την στιγμή για το μέλλον του Παναθηναϊκού;

«Θα ήθελα να τοποθετηθώ για αυτό, αντικρίζοντας το εκ του αποτελέσματος. Αν είναι τα χρήματα διαθέσιμα, ναι, είναι η καλύτερη λύση. Ίσως εάν ήταν Έλληνας ο επενδυτής η οι φίλοι της ομάδας να αισθάνονταν πιο ασφαλείς. Το τι μας περιμένει αύριο, είναι άγνωστο. Έχω καλό προαίσθημα κι αυτό εισπράττω από το περιβάλλον και των επικριτών του υποψήφιο επενδυτή. Ήμουν κι εγώ ένας από τους πιο επιφυλακτικούς για το όλο εγχείρημα. Αλλά ας μην βγάζουμε δαίμονες. Ένας άνθρωπος από το εξωτερικό, ήρθε να βάλει χρήματα. Και θεωρώ πως οι επιφυλάξεις όλων, πρέπει να είναι δημιουργικές».

Ετοιμάζει… αντεπίθεση

03/01/2013
 Έτοιμη να διεκδικήσει τις πιθανότητές για της για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα είναι η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» είναι κοντά στην ολοκλήρωση τριών μεταγραφών, με την μορφή δανεισμού.

Ετοιμάζει… αντεπίθεση
Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Άκη Μάντζιου ετοιμάζεται να προχωρήσει στο δανεισμό του Δημήτρη Στάμου από τον ΠΑΟΚ, του Νίκου Κατσικοκέρη από την ΑΕΚ και του Μπάμπη Λυκογιάννη από τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για ουσιαστικές κινήσεις, οι οποίες σε περίπτωση που ολοκληρωθούν, θα ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα και θα της δώσουν ποιότητα, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η προσπάθεια που κάνει η Κέρκυρα για παραμονή στην κατηγορία είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και έχει να «παλέψει» με αρκετές ομάδες πάνω από αυτήν.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις εκφράζεται αισιοδοξία, ενώ είναι δεδομένο πως σύντομα αναμένονται εξελίξεις, καθώς ο κ. Μάντζιος θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να τελειώνουν οι όποιες κινήσεις και να έχει ολοκληρωμένο ρόστερ.

Αμφίβολος ο Παπάζογλου ενόψει Ξάνθης

03/01/2013
 Με ενοχλήσεις αποχώρησε από την προπόνηση του ΟΦΗ την Πέμπτη ο Θανάσης Παπάζογλου, του οποίου η συμμετοχή στο εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Αμφίβολος ο Παπάζογλου ενόψει Ξάνθης
Πιο συγκεκριμένα, ο 24χρονος φορ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την προπόνηση που βρισκόταν σε εξέλιξη, προκειμένου να ξεκινήσει θεραπεία και να είναι έτοιμος για το ματς απέναντι στην Ξάνθη που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αντιθέτως, σε κανονικούς ρυθμούς μπήκε ο Μανώλης Ζαχαράκης, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα βρίσκεται στα πλάνα του Γιάννη Πετράκη.

Κατά τα άλλα, ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ, μετά την πρώτη γνωριμία που είχε με τους παίκτες, τους έβαλε να κάνουν ασκήσεις τακτικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας στο επιθετικό κομμάτι.

Τελειώνει του Ντιέ

03/01/2013
 Μόνο η επίσημη ανακοίνωση μένει για να οριστικοποιηθεί η απόκτηση του Σερζ Ντιέ από τη SKODA Ξάνθη.

Τελειώνει του Ντιέ
Κάτι τέτοιο –αν δεν συμβεί το βράδυ της Πέμπτης, θα γίνει την Παρασκευή και με αυτόν τον τρόπο θα έχει αίσιο τέλος το μίνι-σίριαλ που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Ακρίτες τα βρήκαν με την Καβάλα ώστε να μείνει ο παίκτης ελεύθερος και να μπορέσει να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη νέα του ομάδα.

Πρώτη για Τέτε

03/01/2013
 Την πρώτη του προπόνηση με τον Πλατανιά πραγματοποίησε ο Τέτε, ενώ νωρίτερα έγινε ο αγιασμός παρουσία όλης της ομάδας.

Πρώτη για Τέτε
Το «παρών» στην προπόνηση του Πλατανιά έδωσε ο Αμπντούλ Αζίζ Τέτε.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας των Χανίων ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να έρθει σιγά- σιγά στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε επίσης ο Βιτάλι Ζάλουντοκ, ενώ θεραπεία ακολούθησαν ο Γκαστόν Γκονζάλες και ο Άλκης Δημήτρης.

Πριν την έναρξη της προπόνησης πραγματοποιήθηκε αγιασμός παρουσία των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού και ιατρικού επιτελείου του Πλατανιά, καθώς και του γενικού αρχηγού της ομάδας Δημήτρη Μαθιουλάκη και του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Λάμπρο Μαλτέζο.

Έχει τα… θέματά του

03/01/2013
 Η αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την ΑΕΚ πλησιάζει και ο Σάκης Τσιώλης έχει κάποιους λόγους να προβληματίζεται.

Έχει τα… θέματά του
Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει δει τον Φερνάντο Ουσέρο και τον Εμάνουελ Περόνε να προπονούνται κανονικά. Αυτό σημαίνει πως αυτομάτως συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Αντίθετα δεν υπολογίζονται οι Μάρτον Φούλοπ, Δημήτρης Κουρμπέλης και Καλίφα Σανκαρέ, οι οποίοι συνεχίζουν το δικό τους πρόγραμμα. Παράλληλα, πρόγραμμα αποκατάστασης συνεχίσει ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος σταδιακά ανεβάζει ρυθμούς.

Η προετοιμασία της ομάδας της Αρκαδίας συνεχίστηκε την Πέμπτη, ενώ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, όταν και θα ανακοινωθεί η αποστολή, η οποία θα αποσυρθεί σε ξενοδοχείο της πολης.

Αλλαγή δεδομένων για Κατσικοκέρη

03/01/2013
 Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης πως η ΑΕΚ ετοιμάζεται να παραχωρήσει τον Νίκο Κατσικοκέρη στην Κέρκυρα έφεραν πλήρη αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση.

Αλλαγή δεδομένων για Κατσικοκέρη
Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Δημητρέλος, Μπρουσιανός και Λίνεν αποφασίστηκε πως δεν θα ήταν δυνατό να δοθεί ως δανεικός ποδοσφαιριστής της ομάδας σε άλλο σύλλογο με τους ίδιους στόχους.

Γιατί μπορεί παλιότερα μια τέτοια συμφωνία να μην «ξένιζε» κανέναν, όμως, δυστυχώς για τους Ενωσίτες, τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο «Δικέφαλος» μάχεται με τους Φαίακες για τη σωτηρία του.

Βέβαια ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τον Έβαλντ Λίνεν, οπότε θα παραμείνει στην ομάδα και θα συνεχίσει να προπονείται στα Σπάτα μέχρι να βρεθεί λύση.

Έχει… ξεχάσει να γυρίσει ο Ολαϊτάν

03/01/2013
 Το πρόβλημα που υπάρχει με την βίζα του Μάικλ Ολαϊτάν να παραμένει ακόμα στην πατρίδα του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της Βέροιας.

Έχει… ξεχάσει να γυρίσει ο Ολαϊτάν
Ο παίκτης έπρεπε να έχει επιστρέψει από τις 27/12 όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα. Το ταξίδι του έπαιρνε αναβολή από μέρα σε μέρα και έτσι, η τελευταία ενημέρωση κάνει λόγο για άφιξή του, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα, αν αυτό συμβεί (για να γίνει πάει να πει πως ξεπεράστηκε το θέμα με την βίζα του) τότε, δεν αποκλείεται να βρεθεί και στην προπόνηση της Παρασκευής, το μεσημέρι στις 15:30 στο Ταγαροχώρι.

Παρών και ο… Γκέκας

03/01/2013
 Μια έκπληξη περίμενε όσους παρακολούθησαν την απογευματινή προπόνηση της Κέρκυρας την Πέμπτη.

Παρών και ο… Γκέκας
Το «παρών» σε αυτή έδωσε και Φάνης Γκέκας, μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Λεβάντε, ύστερα και από σχετική άδεια που του δόθηκε από τον Άκη Μάντζιο.

Έτσι, ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ο Έλληνας τεχνικός είδε τον Ντιέγκο Λεόν να ακολουθεί ατομικό και τον Ανέστη Αγρίτη θεραπεία, μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκαν αμφότεροι στους προαγωγούς.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 11:30 στον Ποταμό.

Προτεραιότητα στους κατόχους διαρκείας

03/01/2013
 Ο Πλατανιάς υποδέχεται τον ΠΑΣ την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Προτεραιότητα στους κατόχους διαρκείας
Έτσι, περιμένει τον κόσμο του να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών κόντρα στον «Αγιαξ της Ηπείρου» και, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, ενημερώνει πως οι κάτοχοι διαρκείας έχουν προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων για την επαναληπτική αναμέτρηση του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 23 του μήνα. Επίσης, ότι συνεχίζεται η διάθεση για τον αγώνα με τους Ηπειρώτες μέχρι και λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, θα έχουν προτεραιότητα, προσκομίζοντας το σχετικό απόκομμα στην αγορά εισιτηρίου για τον εντός έδρας επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

Διευκρινίζεται ότι η προτεραιότητα αφορά την αγορά εισιτηρίου, όχι απαραίτητα στην ίδια θύρα, σειρά και θέση.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια διαρκείας (πλην των VIP) δεν ισχύουν για τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Ωστόσο, οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας (βασικής και νεανικής) θα έχουν, επίσης, προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίου για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στις ίδιες θύρες που έχουν τις κάρτες διαρκείας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχιστεί και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, από τα γραφεία της ΠΑΕ στον Πλατανιά και από το Ενημερωτικό Περίπτερο του Δήμου Χανίων, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και από τις 15:00 έως την έναρξη του αγώνα από τα εκδοτήρια του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων».

Επαφή για Σκόνδρα

03/01/2013
 Ο Νίκος Σκόνδρας αποτελεί στόχο του ΠΑΟΚ και φαίνεται πως το έδαφος είναι πρόσφορο για την απόκτηση του δεξιού μπακ του Ατρομήτου.

Επαφή για Σκόνδρα
Ο Γιώργος Δώνης θα ήθελε πολύ να τον δει αγωνιζόμενο ντυμένο στα ασπρόμαυρα. Έχει δουλέψει μαζί του και ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα τις δυνατότητές του. Οι Περιστεριώτες είναι θετικοί στην παραχώρηση του και μάλιστα βρίσκονται σε αναμονή επίσημης πρότασης από την βελγική Κλαμπ Μπριζ. Ο ποδοσφαιριστής είναι θετικός να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, όπως επίσης και στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Βάσει σημερινού δημοσιεύματος στη SportDay η μεταγραφή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με τον ΠΑΟΚ πέρα από χρήματα να δίνει και τον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες φέρεται να υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι απαιτήσεις του Ατρόμητου, ο οποίος εμφανίζεται να αξιώνει 500.000 ευρώ για να δώσει τον αρχηγό του. Όπως και να ‘χει τις επόμενες ημέρες θα φανεί ποια θα είναι η έκβαση της υπόθεσης.

Αλλάζει κλίμα και φιλοσοφία ο Πετράκης

03/01/2013
 Με το… καλημέρα δείχνει πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων του ΟΦΗ ο νέος τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Πετράκης.

Αλλάζει κλίμα και φιλοσοφία ο Πετράκης
Ο 53χρονος προπονητής, αν και έχει πραγματοποιήσει μόνο δύο προπονήσεις με τον σύλλογο του Ηρακλείου, έχει κάνει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να τον πηγαίνουν με… χίλια, αφού είναι ταπεινός άνθρωπος, ήπιων τόνων και με όρεξη για πολύ δουλειά, προκειμένου να αφήσει το δικό του «στίγμα» στην αγωνιστική εικόνα του συλλόγου του Ηρακλείου.

Αυτό ήδη φαίνεται και στις πρώτες του προπονήσεις ως τεχνικός του ΟΦΗ, με τον Πετράκη να θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία στους παίκτες της ομάδας, ώστε εκείνοι, με τη σειρά τους, να παίζουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο, σε σχέση με αυτό που είχαν συνηθίσει να κάνουν υπό τις οδηγίες του Νίκου Αναστόπουλου.

Βέβαια, για να γίνει αυτό θα χρειαστεί χρόνος, αφού ο Πετράκης δεν διαθέτει κάποιο… μαγικό ραβδάκι, προκειμένου να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας από τη μία μέρα στην άλλη.

Εξαφανισμένος o Σίσιτς

03/01/2013
 Αδικαιολόγητα απών από την προπόνηση της Πέμπτης (3/1) ήταν ο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος έπρεπε να είχε επιστρέψει στο Ηράκλειο από την Τετάρτη (2/1).

Εξαφανισμένος o Σίσιτς
Πιο συγκεκριμένα, ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός είχε πάρει άδεια από τις 29 Δεκεμβρίου, προκειμένου να μεταβεί στην ιδιαίτερή του πατρίδα, λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος με τους ανθρώπους του συλλόγου να περιμένουν να επιστρέψει στις προπονήσεις τη Τετάρτη (2/1).

Ωστόσο, ο 32χρονος ποδοσφαιριστής όχι μόνο δεν επέστρεψε την Τετάρτη, όπως είχε πει στους ανθρώπους του ΟΦΗ, αλλά ήταν απών και από την προπόνηση της Πέμπτης (3/1).

Μάλιστα, ο Σλοβένος ούτε καν απάντησε στις κλήσεις των διοικούντων την ΠΑΕ προκαλώντας έντονο εκνευρισμό σε εκείνους, οι οποίοι τον περιμένουν να απολογηθεί όταν επιστρέψει στο Ηράκλειο.

Πληρώνουν οι… Γερμανοί

03/01/2013
 Εκτός από τον Κώστα Φορτούνη, την οικογένειά του και την Καϊζερσλάουτερν και ο Αστέρας Τρίπολης παρακολουθεί τις εξελίξεις της ενδεχόμενης μεταγραφής του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Πληρώνουν οι… Γερμανοί
Πιο συγκεκριμένα, οι Αρκάδες, το καλοκαίρι του 2011 παραχώρησαν τον Κώστα Φορτούνη στην γερμανική Καϊζερσλάουτερν. Τοτε, είχε δαπανηθεί το ποσό των 800.000 ευρώ και είχε μπει και μια ειδική ρήτρα της τάξεως του 20% σαν ποσοστό μεταπώλησης.

Έτσι, εάν επαληθευτούν τα δημοσιεύματα που φέρνουν την Μπορούσια να δαπανήσει 2.500.000 εκατομμύρια να τον αποκτήσει, τότε ο Αστέρας θα πάρει το 20% των χρημάτων.

Έτσι, δεν αποκλείεται ο Αστέρας να πάρει συνολικά 1.300.000 από τον συγκεκριμένο παίκτη, τον οποίο πίστεψε και απέκτησε από τα Τρίκαλα το καλοκαίρι του 2010.

«Ψήνονται» νέες αφίξεις στην ΑΕΚ

03/01/2013
 Έντονη είναι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με την οποία ο Άλκης Φωτίου δείχνει διατεθειμένος να βάλει «πλάτη» προκειμένου η ΑΕΚ να αποκτήσει έναν εκ των Κλωναρίδη-Μπαργκάν.

«Ψήνονται» νέες αφίξεις στην ΑΕΚ
Ο επιχειρηματίας είχε βοηθήσει και το καλοκαίρι την ομάδα στην περίπτωση του Γιάννη Κατίδη, τον οποίο έκλεισε για λογαριασμό της Ένωσης και διατηρώντας παράλληλα και ο ίδιος ένα ποσοστό των δικαιωμάτων του παίκτη.

Μάλιστα το ίδιο είχε προσπαθήσει να κάνει και με τον Γιαννιώτα, ο οποίος όμως δεν θέλησε να μπει σε συζητήσεις για δικούς του λόγους.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να ισχύει και αναφορικά με τον Κενάν Μπαργκάν της Βέροιας, ο οποίος –εάν έχουν βάση οι πληροφορίες- θα αποκτηθεί με ανάλογο τρόπο. Οι απαιτήσεις των ανθρώπων της "βασίλισσας του Βορρά" αγγίζουν τις 100.000 ευρώ αλλά και έμψυχα ανταλλάγματα, συγκεκριμένα δύο παίκτες.

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα για τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο ποδοσφαιριστής παραχωρείται από τη Λιλ με τη μορφή δανεισμού και για να προχωρήσει η υπόθεση απαιτούνται «ζεστά» 100.000 ευρώ, ποσό που θέλει να καλύψει ο Έλληνας επιχειρηματίας.

Πάντως και οι δύο παίκτες βρίσκονται στο στόχαστρο του «Δικεφάλου» αφού θεωρούνται οι δύο πιο αξιόπιστες λύσεις για να καλύψουν τις θέσεις στα άκρα, εκεί δηλαδή που «πονάει» σοβαρά η ομάδα.

Μοιρασμένες πιθανότητες για Καμπάνταη

03/01/2013
 Στην προπόνηση της Παρασκευής (4/1) θα γίνει γνωστό αν ο τεχνικός του Πανιωνίου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, θα υπολογίζει τον επιθετικό της ομάδας, Λεωνίδα Καμπάνταη.

Μοιρασμένες πιθανότητες για Καμπάνταη
Ο έμπειρος στράικερ στην προπόνηση της Πέμπτης (3/1) έβγαλε το πρόγραμμα χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο, το γεγονός πως έχει αρκετό καιρό να δώσει το «παρών» σε ματς του Πανιωνίου «πονοκεφαλιάζει» τον Ελευθερόπουλο, ο οποίος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τον αν θα χρησιμοποιήσει τον Καμπάνταη στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες.

Βρε, καλώς τον!

04/01/2013
 Εδέησε να εμφανιστεί στη Βέροια ο Μάικλ Ολαϊτάν.

Βρε, καλώς τον!
Μετά από μεγάλη περιπέτεια στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός της «βασίλισσας του Βορρά» κατάφερε να προλάβει την τελευταία πτήση για Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και να αφιχθεί στην πρωτεύουσα της Ημαθίας κατά τις 23:00.

Αν και στην Αθήνα βρισκόταν από τις 12:00 ερχόμενος από Κάιρο, κάποια προβλήματα που προέκυψαν με τη βίζα του, τον ανάγκασαν να περάσει μία εννιάωρη περιπέτεια.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Ολαϊτάν αναμένεται να κάνει και την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα μέσα στο 2013.

Μαθαίνουν τις προθέσεις του

04/01/2013
 Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση του Δημήτρη Βιντιάδη στην οποία θα αναφέρεται στην προσπάθεια του να μπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ και ουσιαστικά θα κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του.

Μαθαίνουν τις προθέσεις του
Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τις κινεζικές εταιρείες ο Δημήτρης Βιντιάδης ανοίγει το στόμα του! Ο υποψήφιος επενδυτής της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως έχει δεσμευτεί, σήμερα με σχετική ανακοίνωση θα αναφερθεί στο ενδεχόμενο εισόδου του στην Ένωση και θα δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις του, -από πρώτο χέρι- για την επόμενη ημέρα!

Σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει και (θεωρητικά) αντλούνται από το περιβάλλον του, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα κάνει μια αναδρομή στις έως τώρα κινήσεις του, θα εξηγήσει τι σημαίνουν για την ΑΕΚ οι συμφωνίες της Hellenic Sports Acquisition Partners με τους Κινέζους και θα οριοθετεί πώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Η ανακοίνωση αναμένεται να κινηθεί σε πολύ θετικό τόνο. Μένει να διαπιστώσουμε αν θα αναφέρει και την ημέρα που θα γυρίσει (αν γυρίσει) σελίδα η ΠΑΕ.

Πήρε ενημερότητα
Χθες υπήρξε μια άκρως θετική εξέλιξη με τον Ανδρέα Δημητρέλο και τους συνεργάτες του να εξασφαλίζουν τη φορολογική ενημερότητα κάτι που σημαίνει ότι ο Έβαλντ Λίνεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους νέους παίκτες που έχει αποκτήσει η ομάδα στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Τυπικά όμως το θέμα δεν έχει κλείσει καθώς θα πρέπει να υπάρξει επικύρωση των μεταγραφών για να είναι όλα και «ΟΚ» και οι παίκτες έτοιμοι προς χρήση από τον προπονητή τους.

Στα Σπάτα υπάρχει η βεβαιότητα πως η ομοσπονδία παρά τις οφειλές της ΠΑΕ δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην έκδοση των δελτίων. Αν χρειαστεί, άλλωστε, η ΑΕΚ θα παίξει το γνωστό χαρτί της εκχώρησης μελλοντικών εσόδων, προκειμένου να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις. Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι πως η ΑΕΚ θα παραταχθεί πλήρης στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Super League. Στα Σπάτα δηλώνουν σίγουροι.

Τι έγινε χθες…
Η «Ενωση» υπέβαλε νέα αίτηση υπαγωγής σε ρύθμιση, έδωσε τις 40.000 ευρώ που απαιτούνταν και κινητοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό πήρε το πολυπόθητο χαρτί. Την ίδια στιγμή ο άμεσος συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ, ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, χειριζόταν το κομμάτι της Εφορίας. Η ΦΑΕ Αθηνών, όπως αναμενόταν, δεν δημιούργησε πρόβλημα στην ΑΕΚ ενεργοποιώντας την προ ημερών συμφωνία για έκδοση χειρόγραφης προσωρινής ενημερότητας που θα επέτρεπε στους «κιτρινόμαυρους» να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές τους.

Η ΑΕΚ βρήκε τη φόρμουλα για να πάρει και τις απαραίτητες βεβαιώσεις μη οφειλών από τον ΠΣΑΠ και τη Σούπερ Λίγκα, τις κατέθεσε και σήμερα το πρωί όπου θα καταθέσει κάποια συμπληρωματικά έγγραφα περιμένει να ακούσει την ετυμηγορία της επιτροπής μεταγραφών προκειμένου να εκδώσει τα δελτία των τριών νέων της ποδοσφαιριστών.

«Πάρτε τον με κλειστά μάτια»

04/01/2013
 Ο ΠΑΟΚ αναζητά κεντρικό αμυντικό. Ανάμεσα στη λίστα και ο Γκόρντον Σίλντεφελντ, του οποίου το εγκώμιο πλέκει ο Φάνης Γκέκας και ο Γιώργος Τζαβέλλας μιλώντας στη Sportday.

«Πάρτε τον με κλειστά μάτια»
Το όνομα του Γκόρντον Σίλντενφελντ ξεχωρίζει ανάμεσα στη λίστα με τους υποψήφιους για το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Η Sportday έκανε το δικό της scouting, απευθυνόμενη σε δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που τον γνωρίζουν πολύ καλά λόγω της κοινής τους θητείας σε ομάδες του εξωτερικού… Ο Φάνης Γκέκας και ο Γιώργος Τζαβέλλας έχουν υπάρξει συμπαίκτες με τον στόπερ της Ντιναμό Μόσχας και φτάνουν σε ένα συμπέρασμα. «Πάρτε τον…».

«Με… κλειστά μάτια να τον πάρει», ήταν τα πρώτα λόγια του Φάνη Γκέκα για τον Σίλντενφελντ. «Είναι ένας πολύ καλός και δυνατός αμυντικός. Είναι ψηλός, γεμίζει την περιοχή και μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για τον ΠΑΟΚ. Και μόνο το γεγονός ότι έπαιξε σε όλα, βασικός και για 90 λεπτά, τα παιχνίδια της Κροατίας στην πρόσφατη τελική φάση τού Euro, λέει πολλά. Λέει πάρα πολλά…», πρόσθεσε.

«Αν τελικά πάει στον ΠΑΟΚ, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές. Εχει μεγάλη εμπειρία, έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Ευρώπης και στην Εθνική Κροατίας κι όλα αυτά βοηθούν για να προσαρμοστεί γρήγορα στα ελληνικά δεδομένα και να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Μπορεί να κάνει και παιχνίδι από πίσω, μια και ξέρει πολλή μπάλα. Παίζει ποδόσφαιρο, δεν είναι αμυντικός που απλά διώχνει την μπάλα», ήταν τα λόγια του διεθνούς επιθετικού.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας –από την πλευρά του- ανέφερε…

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση. Είναι παίκτης που αγωνίζεται πολύ με το μυαλό, είναι πολύ έξυπνος. Θα γεμίσει την άμυνα τού ΠΑΟΚ κι αυτό θα φανεί αμέσως», επισήμανε.

«Μπορεί να μην έχει την τεχνική του Κοντρέρας, αλλά είναι πολύ δυνατός κι έμπειρος. Δεν έχει τέτοιον παίκτη ο ΠΑΟΚ. Επίσης δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι παίζει και στην Εθνική Κροατίας», τόνισε και κατέληξε αναφερόμενος στον χαρακτήρα του…

«Δεν έχει καμία σχέση με άλλους παίκτες που δεν έχουν καλό χαρακτήρα. Είναι οικογενειάρχης και δεν δημιουργεί προβλήματα».

Δώρο τον Κλωναρίδη από Φωτίου

04/01/2013
 Η επιστροφή του Κλωναρίδη και η απόκτηση του Μπαργκάν έρχονται στο… μεταγραφικό προσκήνιο στην ΑΕΚ με τους ανθρώπους στην ΠΑΕ να πιστεύουν σε θετική εξέλιξη εάν υπάρξει συμβολή του Άλκη Φωτίου.

Δώρο τον Κλωναρίδη από Φωτίου
Τα μεταγραφικά ζητήματα δεν έχουν τελειώσει για την ΑΕΚ η οποία έχει –ήδη- εντοπίσει τους δύο επόμενους στόχους της… Ο Κλωναρίδης και ο Μπαργκάν.

Στο θέμα του Κλωναρίδη η ΑΕΚ έχει κάνει επαφές με τη Λιλ, να είναι θετική στο ενδεχόμενο να δώσει τον παίκτη για να πάρει συμμετοχές, αρκεί η «Ενωση» να καλύψει το συμβόλαιό του που είναι 160.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά φυσικά και δεν υπάρχουν. Εδώ έρχεται ο Άλκης Φωτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ομογενής επιχειρηματίας δέχεται να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του Κλωναρίδη (περίπου 100.000 ευρώ) αρκεί να του παραχωρήσει η ΑΕΚ ένα κομμάτι από το ποσοστό μεταπώλησης που διατηρεί βάσει της συμφωνίας μεταγραφής του Βέλγου στη Λιλ.

Λέγεται, μάλιστα, πως ο Φωτίου αν τα βρει με τους «κιτρινόμαυρους» για το ποσοστό θα προσπαθήσει να πείσει τη Λιλ να επεκτείνει τον δανεισμό για άλλον ένα χρόνο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο Κλωναρίδης δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και ο Λίνεν δεν θα έλεγε όχι σε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του σε σχέση με τον ομογενή.

Ποιος είναι αυτός που έχει… κλέψει την καρδιά του Λίνεν;

Ο Κενάν Μπαργκάν για τον οποίο επιμένει από την πρώτη μέρα. Η ΑΕΚ έχει ενημερώσει τη Βέροια πως δίνει 100.000 ευρώ για να τον αποκτήσει και δεν λέει όχι και στην παραχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών.

Τους παίκτες τους έχει, τα λεφτά φαίνεται πως θα προσπαθήσει να τα αντλήσει από τον Φωτίου.

Συγκεκριμένα, εντός της ημέρας ο Ανδρέας Δημητρέλος πρόκειται να έχει επικοινωνία με τον ομογενή επιχειρηματία προκειμένου να τον ρωτήσει αν τα χρήματα που προτίθεται να δώσει στην ΑΕΚ, τα διαθέτει μόνο για την απόκτηση του Κλωναρίδη ή είναι ανοικτός και στη μεταγραφή Μπαργκάν.

Αν ο Φωτίου πει το «ναι» και η «Ενωση» πάρει τον 24χρονο μεσοεπιθετικό της Βέροιας, τότε ο επιχειρηματίας θα κρατήσει το 50% των δικαιωμάτων του, όπως και με τον Κατίδη.

Το σίγουρο είναι πως καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είναι τελειωμένη και ότι πολύ δύσκολα θα προχωρήσουν και οι δύο μεταγραφές. Αν η ΑΕΚ πάρει ή τον Κλωναρίδη ή τον Μπαργκάν θα κινηθεί για μια πιο φτηνή δεύτερη λύση εξτρέμ, όπως τον Καραλή.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου