ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

1/1/2013

Στον Πλατανιά ο Τετέ

31/12/2012
 Οι ανακοινώσεις απομένουν για την απόκτηση του Αμπντούλ Αζίζ Τετέ από τον Πλατανιά. Ο 21χρονος Γκανέζος μέσος θα αποκτηθεί από την ομάδα του Φωκικού.

Στον Πλατανιά ο Τετέ
Οι εμφανίσεις του νεαρού Αφρικανού στη Football League δεν πέρασαν απαρατήρητες. Ο Φωκικός αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε από τους νεοφώτιστους στη Σούπερ Λίγκα και η μετακόμισή του από την Άμφισσα στην Κρήτη είναι τυπική διαδικασία.

Ο Τετέ ανήκε από το 2007 στην Ουντινέζε, η οποία τον παραχώρησε δανεικό στις ισπανικές Χερέθ, Γρανάδα, Λεγκανιές και Μοντανιέρος.

Σε ό,τι αφορά στον Ντιέγκο Ρομάνο, οι άνθρωποι του Πλατανιά τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν την αποδέσμευση του παίκτη από τον Εργοτέλη.

Πρόταση για Ολαϊτάν από Βαλανσιέν

31/12/2012
 Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Βαλανσιέν βρίσκεται ο Μάικλ Ολαϊτάν, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Πρόταση για Ολαϊτάν από Βαλανσιέν
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η διοίκηση της Βέροιας, έχοντας ως διαπραγματευτικό «όπλο» στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και εκείνο του ΠΑΟΚ, υποστηρίζει ότι δεχθεί πρόταση από τον γαλλικό σύλλογο.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ντάνιελ Σάντσες φέρεται να προσφέρει 220.000 ευρώ για την απόκτηση του Νιγηριανού φορ.

Η SportDay, όμως, υπογραμμίζει ότι πρόθεση της Βέροιας είναι να πουλήσει τον νεαρό παίκτη στον Ολυμπιακό, σε κάτι που συμφωνεί και ο μάνατζερ που τον έφερε στην Ελλάδα.

Δεν το βάζει κάτω ο Τσιστιακόφ

31/12/2012
 Αναγκαία μοιάζει για τον ΠΑΟΚ η ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας την μεταγραφική περίοδο.

Δεν το βάζει κάτω ο Τσιστιακόφ
Οι πιθανοί τραυματισμοί, τιμωρίες και τα κενά που υπάρχουν σε κάποιες θέσεις στο ρόστερ του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι πιθανό να στοιχίσουν στην ομάδα στην προσπάθεια που καταβάλει να κερδίσει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτό το έχει καταλάβει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος αναθεώρησε και έδωσε εντολή για ενίσχυση με παίκτες της αξίας των Βιεϊρίνια, Λούκας και Λάζοβιτς.

Αν και στη Βόλφσμπουργκ υποστηρίζουν ότι ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν πωλείται, στον «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο θεωρούν εφικτό το ενδεχόμενο ο παίκτη να επιστρέψει στην Τούμπα με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ έχει πάρει το «ΟΚ» από τον Γιώργο Δώνη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπορέσει να φέρει πίσω τον Βιεϊρίνια.

Από εκεί και πέρα, διακαής πόθος του Ρώσου σύμβουλου της ΠΑΕ αποτελεί ο Λούκας της Καρπάτι.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μπορεί να κάνει τη διαφορά στα άκρα, να δημιουργήσει ρήγματα, να πετύχει γκολ, να πασάρει άλλα τόσα στους συμπαίκτες του και να συνεισφέρει γενικότερα πολλά σε μια σεζόν που ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρά προβλήματα μπροστά.

Σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας κι επειδή ο Λάζοβιτς της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν έχει πει το «ναι» στο να μετακομίσει -έστω κι ως δανεικός- στον ΠΑΟΚ, η περίπτωση του Σέρβου έμπειρου φορ περνάει σε δεύτερο πλάνο και τοποθετείται τρίτη στη λίστα των παικτών που θέλει ο Δώνης άμεσα στην ομάδα.

Στην αποστολή και αρχηγός ο Κουμάλο

31/12/2012
 Μεγάλη τιμή για τον Μπονγκανί Κουμάλο. Όχι απλώς επελέγη στην αποστολή της Νοτίου Αφρικής, που θα φιλοξενήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά θα είναι και ο αρχηγός των διοργανωτών.

Στην αποστολή και αρχηγός ο Κουμάλο
Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ είναι βασικό στέλεχος και «κάπτεν» του συγκροτήματος της πατρίδας του εδώ και καιρό. Η κλήση του, αλλά και η διατήρηση του περιβραχιόνιου ήταν αναμενόμενη, τώρα είναι κι επίσημη.

Η Νότιος Αφρικής θα αντιμετωπίσει σε φιλικά τη Νορβηγία στις 8 Ιανουαρίου και την Αλγερία τέσσερις μέρες μετά, ενώ αρχίζει τις υποχρεώσεις της στα τελικά απέναντι στο Πράσινο Ακρωτήρι στις 19 Ιανουαρίου στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Ο Λεβαδειακός έχει τον πρώτο λόγο»

31/12/2012
 Η συγκατάθεση του Λεβαδειακού απαιτείται αρχικά, σύμφωνα με τον Στέλιο Βασιλείου για τη μετακίνησή του σε άλλη ομάδα.

«Ο Λεβαδειακός έχει τον πρώτο λόγο»
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού φαίνεται πως βρίσκεται ο Στέλιος Βασιλείου, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως για να επιτευχθεί η μεταγραφή του σε άλλη ομάδα θα πρέπει ο Λεβαδειακός να δώσει τη συγκατάθεσή του.

«Για μένα τον πρώτο λόγο έχει ο Λεβαδειακός. Εκεί θα πρέπει να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι κι έπειτα σε μένα. Η ομάδα μου θα κανονίσει τα της μεταγραφής αν και εφόσον γίνει κάτι», τόνισε ο επιθετικός των Βοιωτών.

Ακόμη, φήμες θέλουν τον Λεβαδειακό να ενδιαφέρονται για τον Θανάση Ντίνα της Παναχαϊκής.

Αγκάνθο: «Θέλω να μείνω»

31/12/2012
 Την επιθυμία του να παραμείνει ποδοσφαιριστής του Άρη εξέφρασε ο Νταβίντ Αγκάνθο.

Αγκάνθο: «Θέλω να μείνω»
«Θέλω να μείνω, το λέω και το εννοώ», τόνισε ο Ισπανός επιθετικός και πρόσθεσε:

«Ήθελα να δώσω απαντήσεις εκτός Ισπανίας και με τον Άρη πιστεύω ότι έκανα καλή επιλογή».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Νταβίντ Αγκάνθο στην εφημερίδα «Goal News»

Ποιες είναι οι εντυπώσεις που έχεις σχηματίσεις για τον Άρη και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη είναι υπέροχη πόλη και ο κόσμος πολύ φιλικός. Η ομάδα μου είναι από τις πιο ιστορικές και μεγάλες στην Ελλάδα. Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως βλέποντας την στήριξη που έχουμε από τους οπαδούς μας και την προσπάθεια που κάνουν είμαι πεπεισμένος ότι άξιζε τον κόπο που υπέγραψα στον Άρη. Το ίδιο θα έλεγα και για το πρωτάθλημα που είναι ανταγωνιστικό, παρά το γεγονός ότι πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Θα υπογράψεις συμβόλαιο παραμονής στον Άρη;

«Θέλω να μείνω στον Άρη, το λέω και το εννοώ. Υπήρχαν προχωρημένες συζητήσεις με τους ανθρώπους της ΠΑΕ που αποχώρησαν και τώρα περιμένω τη νέα διοίκηση να με καλέσει σε συζητήσεις. Εγώ θέλω να μείνω και επιθυμία μου είναι το συγκεκριμένο θέμα να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Τον τελευταίο καιρό έχεις σταματήσει να σκοράρεις. Σε έχει επηρεάσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις στο γόνατο;

«Εγώ συνεχίζω την σκληρή δουλειά και θέλω να σκοράρω συνεχώς και με τον τρόπο αυτό να βοηθήσω τον Άρη να κερδίζει παιχνίδια. Σίγουρα αισθάνομαι κάποιες ενοχλήσεις, όμως δεν έχω ψάξει ποτέ στην ζωή μου για δικαιολογίες.

Υπάρχουν στιγμές στην ζωή και στο ποδόσφαιρο όπου τα πράγματα δεν σου πάνε όπως τα θέλεις, δεν σου έρχονται βολικά.

Σε άλλα παιχνίδια μπορεί να μην σου βγαίνει τίποτα από αυτά που κάνεις και σε άλλα να σου βγαίνουν τα πάντα. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σε επηρεάζει αρνητικά να σε γονατίζει.

Εγώ συνεχίζω να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ακολουθώντας και τις οδηγίες του προπονητή μου και πιστεύω ότι στην συνέχεια θα πετύχω και άλλα γκολ
».

Με ποια κριτήρια επέλεξες τον Άρη;

«Για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος απ' όλους ήταν το γεγονός ότι προερχόμουν από μία πολύ άσχημη χρονιά στην Έρκουλες όπου ακούστηκαν και πολλά άσχημα πράγματα για μένα. Αυτό ήταν κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου.

Ήθελα, λοιπόν, να δώσω απαντήσεις εκτός Ισπανίας και με τον Άρη πιστεύω ότι έκανα καλή επιλογή. Γενικά προτιμώ να... μιλάω μέσα στο γήπεδο
».

Στην αναμονή ο Μιχαήλ

31/12/2012
 Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Στην αναμονή ο Μιχαήλ
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ανανέωση της συνεργασίας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αλέξη Μιχαήλ.

Ο 26χρονος αμυντικός συμφώνησε να υπογράψει νέο συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών, ωστόσο ο ίδιος δεν ξέρει πότε θα αγωνιστεί, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με την ενημερότητα της ΠΑΕ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ευριπίδη Γιάκο, ο οποίος συμφώνησε να φορά τη φανέλα του ΠΑΣ για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια.

Προς το παρόν ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μεταγραφές, καθώς δεν έχει πάρει την ασφαλιστική ενημερότητα.

Στο τραπέζι και τα μεταγραφικά

31/12/2012
 Τα τυπικά απομένουν για την ανακοίνωση της πρόσληψης του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου.

Στο τραπέζι και τα μεταγραφικά
Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ Σπανού, Αγγελόπουλου και του 54χρονου προπονητή, οι οποίοι είναι πιθανό να συζητήσουν και τα μεταγραφικά ζητήματα που αφορούν τους Περιστεριώτες.

Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα προκύψει κάτι μέχρι την Κυριακή, όταν οι «κυανόλευκοι» υποδέχονται την Κέρκυρα για την 1η αγωνιστική του β’ γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Η απόκτηση ενός επιθετικού κρίνεται επιτακτική για την ομάδα του Ατρομήτου και στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται το όνομα του Βαγγέλη Μάντζιου.

Επίσης, δεν έχει περάσει στο… συρτάρι η περίπτωση του Φρεντερίκο Μακέντα, αλλά οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν μπορούν να περιμένουν για πολύ ακόμα τις αποφάσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσον αφορά την φημολογία που έχει αναπτυχθεί για τον Ανδρέα Τάτο, στο Περιστέρι δεν επιβεβαιώνουν τίποτα από όσα έχουν ακουστεί.

Από την πλευρά του, ο Αναστόπουλος θεωρεί πως το ρόστερ της ομάδας είναι πλήρες και πως δεν χρειάζονται βεβιασμένες κινήσεις.

«Κοιτάζει» Ισά η Βέροια

31/12/2012
 Την περίπτωση του Μοχάμεντ Αβάλ Ισά «κοιτάζει» η Βέροια, η οποία θέλει να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή.

«Κοιτάζει» Ισά η Βέροια
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Βέροιας φαίνεται πως βρίσκεται ο Μοχάμεντ Αβάλ Ισά, ο οποίος αγωνίζεται στην Ρόζενμποργκ.

Ο Γκανέζος αμυντικός έχει προταθεί στη «Βασίλισσα του Βορρά» και πρόθεση του Γιώργου Αρβανιτίδη είναι να τον φέρει στην Ελλάδα, κάνοντας την υπέρβαση.

Ο 26χρονος χαφ αγωνίζεται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 2009, όπου ξεκίνησε με την ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, ενώ δύο χρόνια αργότερα πήγε στο Τροντχάιμ όπου συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις.

«Κλείνει» τον Στάμου

31/12/2012
 Θετικά έχει απαντήσει ο Άκης Μάντζιος στη διοίκηση της Κέρκυρας για την απόκτηση του Δημήτρη Στάμου.

«Κλείνει» τον Στάμου
Ο 21χρονος χαφ δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες από τους «Φαίακες», οι οποίοι έχουν πάρει τη σχετική άδεια από τον ΠΑΟΚ που δεν υπολόγιζε τον παίκτη.

Ο νεαρός μέσος έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στον προπονητή της ομάδας, ενώ συνυπολογίζεται το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας και στη μεσαία γραμμή.

Οι άνθρωποι της Κέρκυρας εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις υποψήφιων στόχων σε υπόλοιπες θέσεις που κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη.

Για τη θέση του σέντερ φορ, ο Γιάννου του ΠΑΟΚ είναι ψηλά στη λίστα των «Φαιάκων».

Αναστόπουλος κι επίσημα

31/12/2012
 Ήταν γνωστό, τώρα είναι κι επίσημο. Ο Νίκος Αναστόπουλος ανακοινώθηκε ως προπονητής του Ατρομήτου υπογράφοντας για έξι μήνες με οψιόν ανανέωσης. «Τιμή μου», δήλωσε ο «Αλενατόρε».

Αναστόπουλος κι επίσημα
Η ανακοίνωση της περιστεριώτικης ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο 55χρονος προπονητής, μπολιασμένος με το μικρόβιο του νικητή και αθεράπευτα εργασιομανής, αποδέχθηκε την πρόταση της ομάδας μας και σήμερα το πρωί υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με οψιόν ανανέωσης για ένα χρόνο. Προηγήθηκε η πλήρης συμφωνία και ταύτιση απόψεων στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Τεχνικό Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο στα γραφεία της ΠΑΕ».

Ο Νίκος Αναστόπουλος το απόγευμα θα προπονήσει για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα στον Ασπρόπυργο. Σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Σπανό.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που ο κύριος Γιώργος Σπανός και ο κύριος Γιάννης Αγγελόπουλος με ενέταξαν στην οικογένεια του Ατρόμητου, ενός συλλόγου που κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, και μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω μέλος της. Ο Ατρόμητος αποτελεί ένα σκαλοπάτι για εμένα, φεύγοντας από ένα μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο ΟΦΗ κι ερχόμενος σε ένα επίσης μεγάλο και ιστορικό σύλλογο όπως είναι ο Ατρόμητος», δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να φέρουμε τον Ατρόμητο εκεί που αξίζει και πρέπει να βρίσκεται με συμπαραστάτη τον κόσμο που είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια όταν ο Ατρόμητος είχε έδρα τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τον ακολουθούσαν χιλιάδες φίλαθλοι. Θα δώσουμε λοιπόν τα πάντα για να το πετύχουμε πάλι και να κάνουμε τους φιλάθλους του υπερήφανους. Τους θέλουμε κοντά μας και αυτός είναι ένας επιπλέον στόχος μας, να γεμίσουμε κάθε σπιθαμή του γηπέδου», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Όπως έκανα σε όλες τις ομάδες, έτσι και τώρα θα δώσω την ψυχή μου για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Θα δουλέψουμε συλλογικά ο καθένας από τον τομέα του για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας αρχής γενομένης από το ματς με τη Κέρκυρα. Αυτό είναι που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο του Περιστερίου, ότι θα δώσω και τη ψυχή μου για το μεγαλείο του Ατρόμητου».

Βοηθός του Νίκου Αναστόπουλου θα είναι, όπως και στον ΟΦΗ, ο Ανδρέας Σκέντζος και γυμναστής ο Θανάσης Μουρτζιάπης με στενό συνεργάτη τον Σωτήρη Κακαργιά.

Αναβολή και ένταση στη ΓΣ της ΑΕΚ

31/12/2012
 Μία επεισοδιακή χρονιά δεν θα μπορούσε παρά να μην ολοκληρωθεί επεισοδιακά για την ΑΕΚ. Η ΓΣ της ΠΑΕ αναβλήθηκε εν μέσω έντασης μεταξύ του Ανδρέα Δημητρέλου και ενός οπαδού που του πέταξε καφέ!

Αναβολή και ένταση στη ΓΣ της ΑΕΚ
Η διαδικασία άρχισε με έναν οπαδό να απευθύνεται στον πρόεδρο της ΠΑΕ και να λέει: «Κάθεστε στις καρέκλες μόνο και μόνο για να πηγαίνετε ταξίδια με την ΑΕΚ», για να εισπράξει την οργισμένη αντίδραση του Ανδρέα Δημητρέλου. «Εγώ πηγαίνω ταξίδια με την ΑΕΚ; Όλη μέρα τρέχω για την ΑΕΚ από εδώ και από εκεί για να μείνει η ΑΕΚ ζωντανή και μου λες εμένα ότι πηγαίνω ταξίδια με την ΑΕΚ;».

Ο οπαδός δεν πτοήθηκε: «Άντε φύγε ρε λαμόγιο», φώναξε προς τον Ανδρέα Δημητρέλο και του πέταξε έναν καφέ στο πρόσωπο. Αμέσως απομακρύνθηκε από το χώρο, με τον Ανδρέα Δημητρέλο να είναι πολύ δυσαρεστημένος στη συνέχεια και να μονολογεί «δεν αξίζω τέτοια συμπεριφορά».

Η γενική συνέλευση πήρε αναβολή για τις 17 Ιανουαρίου (αν και λεγόταν πως υπήρχαν σκέψεις να οριστεί για τις 31 του μήνα) και μένει να φανεί αν μέχρι τότε θα υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση Βιντιάδη που θα βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου, ζήτησε διαφάνεια και έλεγχο στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ ΠΑΕ, Empire και PUMA, όπως επίσης και αναλυτικά έγγραφα σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές των μετόχων στην ΠΑΕ από το 2010 και έπειτα. Ο Ανδρέας Δημητρέλος δεσμεύτηκε πως θα παραδοθούν τα στοιχεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σάββιδης: «Του χρόνου, με τον ύμνο του Champions League»

31/12/2012
 Τις ευχές του σε όλους τους φίλους και την οικογένεια του ΠΑΟΚ έστειλε ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Σάββιδης: «Του χρόνου, με τον ύμνο του Champions League»
Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» εξέφρασε την ελπίδα να ακουστεί ο ύμνος του Champions League στην Τούμπα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η δήλωσή του

«Αγαπητοί φίλαθλοι και μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΟΚ,

Σας ευχόμαστε ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία, ευτυχία και ό,τι καλύτερο! Και φυσικά για όλους μας ευχόμαστε λαμπρές νίκες και μεγάλες επιτυχίες!

Ας ευχηθούμε επίσης την ερχόμενη χρονιά να ακούσουμε τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα μας την Τούμπα!

Τα ξαναλένε το 2013

31/12/2012
 Την τελευταία προπόνηση του 2012 πραγματοποίησε η Skoda Ξάνθη.

Τα ξαναλένε το 2013
Για τελευταία φορά τη φετινή σεζόν συγκεντρώθηκαν οι παίκτες της Ξάνθης, οι οποίοι σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν πρωινή προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Οι Ακρίτες στην 16η αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ (7/3, 19:30). Τα μηνύματα για τον τεχνικό της ομάδας, Μαρίνο Ουζουνίδη, είναι θετικά δεδομένου ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Το πρωινό πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις με μπάλα σε μικρούς χώρους.

Αντίο στο 2012 με τεσσάρα

31/12/2012
 Με φιλική νίκη 4-1 επί της Καλλιθέας στου Ρέντη αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός το 2012. Πολύ καλές εντυπώσεις ο Πίνο, σκόρερ οι Μασάντο (19’), Φετφατζίδης (23’), Πάντελιτς (44’) και Μήτρογλου (89’).

Αντίο στο 2012 με τεσσάρα
Οι πρωταθλητές παρατάχθηκαν με 4-3-3 και τους Κάρολ (γκολκίπερ), Ντιακιτέ (δεξί μπακ), Χολέμπας (αριστερό μπακ), Παπάζογλου, Κοντρέρας (στόπερ), Φέισα (αμυντικό χαφ), Γκρέκο, Μασάντο (εσωτερικά χαφ), Πίνο (αριστερό εξτρέμ), Φετφατζίδη (δεξί εξτρέμ) και Πάντελιτς (σέντερ φορ).

Μετά από μία καλή ευκαιρία του Πάντελιτς στο 14’, ο Σέρβος συνδυάστηκε όμορφα με τον Μασάντο στο 19’ και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Ο Πίνο είχε δύο καλά σουτ στο (20’ και 31’), ενώ στο 23’ άλλαξε το παιχνίδι για τον Φετφατζίδη, που απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα. Στο 40’ ο Κάρολ απέκρουσε εκτέλεση φάουλ του άλλοτε ερυθρόλευκου Ντακόλ, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με γκολ στο 44’, όταν από πάσα του «Φέτφα» ο Πάντελιτς με όμορφη κίνηση και αριστερό σουτ έγραψε το 3-0.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ πέρασε στο γήπεδο με την έναρξη του δευτέρου μέρους τους Μέγιερι, Τοροσίδη, Μανωλά, Μοδέστο, Ζαραδούκα, Μανιάτη, Φουστέρ, Βλαχοδήμο, Τζεμπούρ και Μήτρογλου διατηρώντας από την αρχή ενδεκάδα μόνο τον Γκρέκο και μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2 με δίδυμο φορ τους Τζεμπούρ και Μήτρογλου (που είχαν καλή συνεργασία), εξτρέμ τους Βλαχοδήμο (που ήταν αρκετά ορεξάτος) και Φουστέρ, κεντρικά χαφ τους Μανιάτη και Γκρέκο.

Η Καλλιθέα μείωσε στο 83’ με τον Σιμόν, ενώ δύο λεπτά μετά ο Βλαχοδήμος με όμορφη ατομική ενέργεια και δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ αμέσως μετά ο Αφουξενίδης απέκρουσε όμορφα την προσπάθεια του Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ πίσω το αίμα του πίσω στο 89’, όταν από τη συνεργασία Βλαχοδήμου και Τζεμπούρ σκόραρε με πλασέ.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Χολέβας, Ντιακιτέ, Κοντρέρας, Παπάζογλου, Φέισα, Γκρέκο, Μασάντο, Πίνο, Φετφατζίδης, Πάντελιτς.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Μέγιερι, Μανωλάς, Μοδέστο, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Μανιάτης, Φουστέρ, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ, Μήτρογλου.

Καλλιθέα: Κατσούλης, Φραγκής, Μουστακίδης, Πίκολο, Χριστοφιλέας, Κατσικογιάννης, Σταύρου, Ατματσίδης, Ματσούκας, Ντακόλ, Μαρουκάκης.

Αγωνίστηκαν και οι Μιχελής, Αρβανίτης, Χαροντάκης, Αμπλάι, Καλτσάς, Κολοφώτης, Σιμόν, Θεολόγου, Δημητρίου, Λιόσης, Σεμπέκος, Αφουξενίδης.

* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Καρυοφύλλης, με βοηθούς τους Γεώργιο Ζγαντζό και Ηλία Κοτζαμανίδη, από τον Σύνδεσμο Πειραιά.

** Στο γυμναστήριο έμεινε ο Αριέλ Ιμπαγάσα, προκειμένου να προφυλαχθεί από τις μικροενοχλήσεις που αισθάνεται στον δικέφαλο μηριαίο δεξιά. Ο Δημήτρης Σίοβας συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασής του, όπως και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε ατομικό. Το ίδιο, συν θεραπεία, έκανε εκ νέου ο Τζαμέλ Αμπντούν. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ρεπό την Πρωτοχρονιά, αλλά την Τετάρτη επανέρχονται με για διπλή προπόνηση.

Ο Κορδέρο και ο… Ρομάριο

31/12/2012
 Με προβλήματα (τι άλλο;) και ευχές το 2013 να είναι πολύ καλύτερο από το χρόνο που φεύγει ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις. Πρόβλημα ο Κορδέρο, δοκιμάστηκε Αλβανός ονόματι… Ρομάριο.

Ο Κορδέρο και ο… Ρομάριο
Ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο λόγω μιας διάτασης στο μηρό έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο και τις επόμενες μέρες θα φανεί αν το πρόβλημα είναι αρκετό για να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Απόντες ήταν και πάλι ο Παναγιώτης Λαγός (που είναι ξένο σώμα) και ο Γιώργος Κατίδης που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την ίωση αλλά εκτιμάται πως θα είναι έτοιμος εγκαίρως, ενώ απουσίαζαν και οι παίκτες που πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο.

Στην προπόνηση έλαβε μέρος ένας Αλβανός αριστερός εξτρέμ, που συστήθηκε ως Ρομάριο. Σύμφωνα με μαρτυρίες έδειξε καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά ήταν ανέτοιμος για το επίπεδο της ΑΕΚ. Πάντως μάλλον θα συνεχίσει να δοκιμάζεται για λίγες μέρες μέχρι να αποφασιστεί η… τύχη του.

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν… χαρίστηκε στους παίκτες του και όρισε προπόνηση και την Πρωτοχρονιά, στις 17:00.

Διπλή ενίσχυση για Πανιώνιο

31/12/2012
 Με την φανέλα του Πανιωνίου θα αγωνίζονται στο εξής τόσο ο Κώστας Παναγιωτούδης όσο και ο Δημήτρης Τόσκας.

Διπλή ενίσχυση για Πανιώνιο
Δύο προσθήκες στο ρόστερ του Πανιωνίου εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Οι «κυανέρυθροι» ήρθαν σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του 18χρονο μέσου, Κώστα Παναγιωτούδη με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι.

Επιπλέον, συμβόλαιο με την ομάδα της Νέας Σμύρνης υπέγραψε και ο 21 ετών αμυντικός, Δημήτρης Τόσκας που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Πιερικό.

Μαυρίας… από το 2013

31/12/2012
 Με την ελπίδα τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα να φύγουν μαζί με το… 2012 ολοκλήρωσαν στον Παναθηναϊκό τις προπονήσεις τους για το τρέχον έτος. Θεραπεία ο Μαυρίας.

Μαυρίας… από το 2013
Ο Χάρης Μαυρίας ακολούθησε θεραπεία, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη συμμετοχή του στο ματς του Σαββάτου απέναντι στον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ. Μετά το ρεπό της Πρωτοχρονιάς, ο νεαρός εξτρέμ αναμένεται να μπει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης από την Τετάρτη.

Πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησαν οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Ιμπραήμ Σισοκό, με τον τελευταίο να υπολογίζεται κανονικά μετά τη μη κλήση του στην Ακτή Ελεφαντοστού για το Κύπελλο Εθνικών Αφρικής.

Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε ταχύτητες, ασκήσεις κυκλοφορίας χωρισμένοι σε τρεις ομάδες και ολοκλήρωσαν με ελεύθερο δίτερμα.

Ξανά χωρίς τον Ολαϊτάν

31/12/2012
 Την τελευταία της προπόνηση για το 2012 πραγματοποίησε η Βέροια.

Ξανά χωρίς τον Ολαϊτάν
Στο πρόγραμμα δεν συμμετείχε ο Ολαϊτάν, ο οποίος -αδικαιολόγητα- δεν έχει επιστρέψει από την άδεια που του είχε δοθεί.

Πέρα από την απουσία του Νιγηριανού επιθετικού ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, είδε τον Καντιμοίρη να μην παίρνει μέρος στην προπόνηση, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί.

Από την άλλη, όλο το πρόγραμμα έβγαλε ο Τζημογιάννης.

Οι παίκτες της «Βασίλισσας του Βορρά» αύριο έχουν ρεπό, για να επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τετάρτη (2/1).

Ράγιος: «Ξεκινάμε με νίκη»

31/12/2012
 Δεν θέλει να σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, ο Ρούμπεν Ράγιος, ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου.

Ράγιος: «Ξεκινάμε με νίκη»
Ο Ισπανός άσος, ο οποίος γύρισε καθυστερημένος στην Τρίπολη, αφού πέρασε κατά μία ημέρα την άδεια που είχε δώσει ο Τσιώλης, τόνισε πως θέλει η ομάδα του να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της για το νέο έτος.

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με μια νίκη στην έδρα μας», ανέφερε ο Ράγιος στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ατομικό ο Αγκάνθο

31/12/2012
 Για μία ακόμα προπόνηση του Άρη, την τελευταία για το 2012, ο Νταβίντ Αγκάνθο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Ατομικό ο Αγκάνθο
Η τελευταία προπόνηση του Άρη για το 2012 πραγματοποιήθηκε στο Ν. Ρύσιο, με τον Λούκας Αλκαράθ να συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο Αγκάνθο ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στο γόνατο και η συμμετοχή στην αναμέτρηση με τους «κυανέρυθρους» κρίνεται αμφίβολη.

Απο εκεί και πέρα στα υπόλοιπα θέματα του συλλόγου, αποφασίστηκε να υπάρξει διαχωρισμός του αγωνιστικού με το διοικητικό, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του Άρη, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Οι Σπυρίδων, Τικπανσάγλου και Αλεξανδρίδης, με την συνεργασία του Γιάννη Μιχαλίτσιου, θα είναι αυτοί που θα διαχειρίζονται τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, μετά από πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, Ιωάννη Ψηφίδη, η οποία έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ σε όλα τα επίπεδα, αποφασίστηκε ο διαχωρισμός του διοικητικού και του αγωνιστικού. Στο αγωνιστικό, η διεύθυνση ανατέθηκε σε μια τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Άγγελο Σπυρίδων, Κώστα Τικπασάνογλου και Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, ως εκπροσώπου του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ. Η προαναφερόμενη τριμελή επιτροπή, σε άμεση συνεργασία με τον Γιάννη Μιχαλήτσο, θα χειρίζεται όλα τα θέματα που άπτονται του αγωνιστικού, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του σε όλα τα επίπεδα».

Ο Άρης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Spirit of Football».

Η ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Spirit of Football. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν πως το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει μόνο με τα αποτελέσματα, τις μεταγραφές, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το marketing και τις χρηματικές συναλλαγές. Το ποδόσφαιρο είναι το ωραιότερο άθλημα του κόσμου και ένα μέσο που φέρνει κοντά και ενώνει τους ανθρώπους όλου του κόσμου. Οι άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο μοιράζονται ένα βαθύτερο πνεύμα αλληλεγγύης που διαπερνά κουλτούρες και πολιτισμικές διαφορές. Η επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στους πρώτους μήνες του 2013».

«Τελειώνει» ο Καρντάσιο, το σκέφτονται για Γκάμπιελ

31/12/2012
 Πολύ πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε, φαίνεται πως θα τελειώσει η καριέρα του Ματίας Καρντάσιο στον Αστέρα Τρίπολης. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Γκάμπριελ.

«Τελειώνει» ο Καρντάσιο, το σκέφτονται για Γκάμπιελ
Ο Ουρουγουανός έδειξε πως έχει ποιότητα όμως ουδέποτε μπόρεσε να «δέσει» με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, ενώ εκτός του ότι έχει αποβληθεί δύο φορές, άργησε να επιστρέψει από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του.

Πλέον, έχει παρθεί η απόφαση να μείνει ελεύθερος, κάτι που θα δρομολογηθεί με την επιστροφή του στην Τρίπολη. Εξάλλου, ο Σάκης Τσιώλης δεν τον υπολογίζει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Τώρα, αναφορικά με τον Γκάμπριελ,, ο Βραζιλιάνος, καθυστέρησε επίσης κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους του συλλόγου. Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην Τρίπολη και υπάρχει η σκέψη ακόμα και να παραχωρηθεί δανεικός.

Η πρόταση – Κιντή για την ΑΕΚ

31/12/2012
 Μια διοίκηση Ερασιτεχνικής και Original προτείνει ο Γιώργος Κιντής μέσω άρθρου του σε αθλητική εφημερίδα για την σωτηρία της ΑΕΚ.

Η πρόταση – Κιντή για την ΑΕΚ
Ο Γιώργος Κιντής κατέθεσε μέσω άρθρου του στην εφημερίδα “MatchReports” την πρότασή του για τη σωτηρία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το πρώην μέλος του ΔΣ της κίτρινης ΠΑΕ αναφέρει ότι θα πρέπει να συσταθεί μια νέα διοίκηση η οποία θα αποτελείται από μέλη της Ερασιτεχνικής και της Original και θα προκύπτει από ψηφοφορία των κατοχών διαρκείας.

Μάλιστα, προσθέτει ότι πρώτη κίνηση της διοίκησης αυτής, η οποία θα κρίνει και τον κάθε υποψήφιο επενδυτή, θα είναι να κινηθεί νομικά κατά των διευθυνόντων συμβούλων της ΠΑΕ με σκοπό να λάβει χρήματα για να εξασφαλίσει την φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ και γενικότερα τη λύση ενός μέρους των οικονομικών προβλημάτων.

Αναλυτικά το άρθρο του Γιώργου Κιντή στην Matchreports.


Στην επόμενη φάση του σχεδίου του για την σωτηρία της ΑΕΚ, μετά τις καταγγελίες του για το αθλητικό υλικό της ΠΑΕ ΑΕΚ και της EMPIRE, πέρασε ο Γιώργος Κιντής (Αριστερά στην φωτό διπλα στον Ντέμη) με άρθρο του στην εφημερίδα MatchReports.

Συγκεκριμένα ο δαιμόνιος οικονομολόγος προτείνει την άμεση παραίτηση της διοίκησης Δημητρέλου και την συγκρότηση νέας από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και την ORIGINAL 21 ώστε να οδηγήσει αυτή η νέα διοίκηση τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και να εγκρίνει την όποια επενδυτική πρόταση για την ΑΕΚ. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ και του Πανιωνίου προτείνει να καταθέσουν ο Βιντιάδης και όποιος άλλος θέλει την πρόταση του στην διοίκηση της Ερασιτεχνικής και της ORIGINAL και εν συνεχεία η νέα αυτή διοίκηση να συγκαλέσει ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των κατόχων διαρκείας ώστε να ψηφιστεί η καλύτερη πρόταση και να δοθεί η ΠΑΕ στον νικητή των ηλεκτρονικών εκλογών. Μάλιστα ο Κιντής εκπλήσει και καινοτομεί προτείνοντας η διοίκηση που θα κληθεί να εκτελέσει το επενδυτικό σχέδιο που θα ψηφιστεί να μην επιλεγεί από τον επενδυτή που θα έχει βάλει τα χρήματα, θα έχει πείσει την Ερασιτεχνική και την ORIGINAL και έχει θα κερδίσει και τις εκλογές των κατόχων διαρκείας αλλά να εκλεγεί και αυτή από τους κατόχους διαρκείας και μάλιστα να είναι και διοίκηση πρωτοδικείου.

Επίσης ο δαιμόνιος οικονομολόγος προτείνει στην διοίκηση Ερασιτεχνικής και ΟRIGINAL να απαιτήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να καταλογισθούν σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 118Α του ν. 2725/1999 στους διατελέσαντες διευθύνοντες συμβούλους της ΠΑΕ οι παρακρατούμενοι φόροι τους οποίους οφείλει σήμερα η ΑΕΚ. Αν αυτοί κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή, ίσως ξαφνικά βρεθούν χρήματα για να πάρει η ΠΑΕ φορολογική ενημερότητα".

Υπενθυμίζεται πως διευθύνοντες σύμβουλοι στην ΑΕΚ από τ0 2004 ήταν οι Ρόκας, Ντέμης, Θανόπουλος, Αδαμίδης και Δημητρέλος.

Τέλος ιδιαίτερη σημασια έχει το ότι κάποια πράγματα που ζητάει ο Κιντής ήδη τα ζήτησε σήμερα το πρωί η Ερασιτεχνική ΑΕΚ από τον Δημητρέλο και σε συνδυασμό με το ότι ο Κιντής στην επιστολή του αναφέρεται στις επιφυλάξεις που έχει η ΟRIGINAL στο να αναλάβει αυτές τις πρωτοβουλίες, διαφαίνεται πως ήδη ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ και του Πανιωνίου έχει κάνει κοινωνούς του σχεδίου του την Ερασιτεχνική και την ΟRIGINAL χωρίς βέβαια να είναι γνωστό αν τους έπεισε να προχωρήσουν το σίγουρα προτότυπα πλάνο του. Διαβάστε το άρθρο του Κιντή στην γνωστή εφημερίδα:

"Η επόμενη ημέρα της ΑΕΚ

του Γιώργου Κιντή



Είναι προφανές ότι η βαθμολογική θέση της ομάδας κι η οικονομική της κατάσταση πιέζουν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα η λύση να είναι ο Βιντιάδης. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τυχόν πρόταση Βιντιάδη πρέπει να γίνει αποδεκτή, χωρίς καν να έχει καν υποβληθεί.

Ο ίδιος στις 9 Νοεμβρίου εξέφραζε απλώς την «επιθυμία της οικογένειάς [Βιντιάδη] και των συνεργατών της να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ». Ενάμιση μήνα μετά, δε γνωρίζουμε καν ποιοι είναι αυτοί οι συνεργάτες. Από τον Αύγουστο δεν έχει προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο. Μόνο βέβαιο είναι ότι τα χρήματα που (μας λένε ότι) θα επενδύσει ο ίδιος ο Βιντιάδης είναι σαφώς λιγότερα από την αξία του αθλητικού υλικού που δε μας λέει τι έγινε ο προξενητής του Σταύρος Αδαμίδης. Το «τι λέτε ρε» του Θανόπουλου για τον Κοζώνη πρέπει άραγε να ισχύσει και για τον Βιντιάδη;

Η σημερινή διοίκηση της ΑΕΚ πάντως δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση προκειμένου να εξετάσει τυχόν πρόταση Βιντιάδη: εξελέγη από τους ήδη ανενεργούς μετόχους, διατείνεται ότι θα παραιτηθεί σύντομα, τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα του αθλητικού υλικού των 5,6 εκ., ενώ συνεργάζεται στενά με τον πρώην πρόεδρο που ήδη από τον Αύγουστο έλεγε ότι μπορούμε «να κάνουμε κάτι όλοι μαζί» με τον Βιντιάδη. Ακούγεται εξάλλου ότι μπορεί να υπάρξουν κι άλλες επενδυτικές προτάσεις.

Καλώς ή κακώς, μας-αρέσει-δε-μας-αρέσει, μόνος ενεργός μέτοχος της ΠΑΕ είναι σήμερα η Ερασιτεχνική-που ελέγχεται ως γνωστόν από τη Original. Σ' αυτήν πέφτει η ευθύνη να λάβει τις αποφάσεις-κι όχι στη σημερινή διοίκηση.

Πιστεύω ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι να ζητήσει το συντομότερο δυνατόν η Ερασιτεχνική το διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΠΑΕ. Η προσωρινή διοίκηση αυτή θα πρέπει να έχει διάρκεια ζωής λίγων εβδομάδων και την εξής αποστολή:

1. Να ενημερώσει υπεύθυνα για την παρούσα οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ.

2. Να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΕ και της Empire για την περίοδο μετά τις 30.6.2009 (τις προηγούμενες χρήσεις κάλυψε ο έλεγχος της BDO). Οι μέτοχοι της ΠΑΕ φέρονται να χρηματοδότησαν τη διοίκηση Αδαμίδη με 19,5 εκ. Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, δεν είναι κατανοητό πώς βρέθηκε η ΠΑΕ στη σημερινή οικονομική κατάσταση. Το πώς συνέβη αυτό πρέπει συνεπώς να αποτελέσει αντικείμενο διαχειριστικού ελέγχου. Εάν η προσωρινή διοίκηση κρίνει ότι αυτό απαιτείται, να επανεξετάσει και τον προηγούμενο διαχειριστικό έλεγχο.

3. Εάν προκύψουν ευθύνες για κάποιους, να κινηθεί νομικά εναντίον τους. Στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο η τιμωρία των υπευθύνων κι η ανόρθωση της ζημίας που προκάλεσαν. Εξίσου σημαντικό είναι το να μπει τέλος στην ενασχόληση με το παρελθόν και τη διχόνοια που αυτή προκαλεί.

4. Να απαιτήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να καταλογισθούν σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 118Α του ν. 2725/1999 στους διατελέσαντες διευθύνοντες συμβούλους της ΠΑΕ οι παρακρατούμενοι φόροι τους οποίους οφείλει σήμερα η ΑΕΚ. Αν αυτοί κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή, ίσως ξαφνικά βρεθούν χρήματα για να πάρει η ΠΑΕ φορολογική ενημερότητα.

5. Να απαιτήσει από την πολιτεία την ταχύτατη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Empireκαι του αθλητικού υλικού της Puma, του οποίου η τύχη αγνοείται.

6. Να είναι παραλήπτης κάθε επενδυτικής πρότασης, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Βιντιάδη εάν και όταν υποβληθεί. Κάθε πρόταση για να εξετασθεί θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από δωρεά λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ προς συγκεκριμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα, προκειμένου να αποφευχθεί το τσίρκο των τελευταίων ετών με οντότητες κ.λπ.

7. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και τις τυχόν επενδυτικές προτάσεις που θα υποβληθούν, να παρουσιάσει την εισήγησή της στους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Η εισήγηση αυτή (καθώς και κάθε άλλη που θα υποβληθεί) πρέπει κατά τη γνώμη μου να τεθεί σε ψηφοφορία. Το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα των φιλάθλων της (ποδοσφαιρικής) ΑΕΚ είναι νομίζω οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Σε διάστημα λίγων εβδομάδων μπορεί να ετοιμαστεί με χαμηλό κόστος η υποδομή μιας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αφού οι φίλαθλοι της ΑΕΚ επιλέξουν, βάσει της εισήγησης που θα υπερψηφιστεί, τη στρατηγική για την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ, θα πρέπει να εκλέξουν με τον ίδιο τρόπο (ηλεκτρονική ψηφοφορία) και τη διοίκηση που θα κληθεί να την υπηρετήσει. Η Ερασιτεχνική θα πρέπει να δεσμευθεί να καταθέσει στο Πρωτοδικείο αίτηση διορισμού (νέας) προσωρινής διοίκησης με μέλη τα πρόσωπα που θα εκλεγούν. Θυμίζει και κάτι από Μπαρτσελόνα όλο αυτό.

Η λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος δε χρειάζεται να επηρεασθεί από τις εξελίξεις αυτές. Μέχρι να υπάρξει οριστική λύση, ας λειτουργεί όπως λειτουργεί και σήμερα, με έλεγχο όμως στα οικονομικά.

Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικισμό, τόσο για τις διαδικασίες λαϊκής συμμετοχής, όσο και για τηνOriginal. Όμως, πόσο χειρότερη από τη σημερινή θα ήταν μια προσωρινή διοίκηση που θα ορίσει η Ερασιτεχνική; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ενεργοποιηθούν οι Supportersκι ο Μάκης Κασνακίδης; Εκτός πια κι αν ο Βιντιάδης δέχεται να πάρει την ΠΑΕ μόνο από χέρι Δημητρέλου.

Όσο για το ρόλο της Original σε όλο αυτό, μοιράζομαι κι εγώ το σκεπτικισμό-νομίζω, προς τιμήν τους, κι ίδιοι. Στο μπάσκετ δεν τα κατάφεραν. Όμως, με τα χίλια στραβά τους, είναι οι μόνοι που είναι σήμερα εκεί. Είναι αυτοί που δεν την άφησαν ποτέ μόνη κι αυτό δεν μπορούμε παρά να τους το αναγνωρίσουμε. Έχουν συνεπώς δικαίωμα (και υποχρέωση) να σχηματίσουν αυτοί την προσωρινή διοίκηση. Στο κάτω-κάτω της γραφής, είναι προτιμότερο τις όποιες αποφάσεις να τις λάβει η Ερασιτεχνική-δηλαδή η Original, παρά ο Αδαμίδης και οι συν αυτώ.

Τόσα χρόνια βαρεθήκαμε να μετράμε σωτήρες. Ας δοκιμάσουμε μια φορά να σωθούμε μόνοι μας. Αν αποτύχουμε, θα ξέρουμε τουλάχιστον ότι δε θα μας φταίει κανείς άλλος".

Καπίνο: « Καλύτεροι τη νέα χρονιά»

31/12/2012
 Την ευχή – ελπίδα ο Παναθηναϊκός να είναι καλύτερος το νέο έτος έκανε ο Στέφανο Καπίνο με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

Καπίνο: « Καλύτεροι τη νέα χρονιά»
«Με τον κ. Ρότσα έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Προσπαθούμε να παίξουμε με την μπάλα από πίσω και δεν είναι τόσο εύκολο να βγει τόσο γρήγορα», πρόσθεσε ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Καπίνο στο novasports.gr

-Για τον απολογισμό που κάνει για την παρουσία του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος:
«Σίγουρα δεν κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε και έχουμε στεναχωρήσει και τους εαυτούς μας και τον κόσμο πάνω απ' όλα. Όμως ελπίζω πως την νέα χρονιά θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο και να δώσουμε χαρά και στον κόσμο που την έχει ανάγκη».

-Για τις διαφορές Φερέιρα και Ρότσα:
«Σύγκριση δεν μπορείς να κάνεις... Με τον κ. Φερέιρα παίξαμε μπάλα την καλύτερη μπάλα που έχει παίξει τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός. Με τον κ. Ρότσα έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Προσπαθούμε να παίξουμε με την μπάλα από πίσω και δεν είναι τόσο εύκολο να βγει τόσο γρήγορα. Έχετε πάντως δει κάποιες αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού μας, όμως ήρθε αυτό το κακό αποτέλεσμα στην Βέροια που τα γκρεμίζει όλα για κάποιους... Κάποιοι άλλοι που θέλω να πιστεύω ότι είναι λίγο πιο λογικοί, βλέπουν ότι γίνεται μια προσπάθεια».

-Για το αν έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους, με την εικόνα που έχει δείξει ο Παναθηναϊκός την εφετινή σεζόν:
«Κάποια πράγματα μπορεί να μην σου βγουν, αλλά έχουμε αδικήσει και εμείς αρκετά τους εαυτούς μας».

-Για την προσπάθεια που θα κάνει ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος:
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο τίτλος του πρωταθλητή είναι κάτι πολύ δύσκολο... Από εκεί και πέρα, πρέπει οπωσδήποτε ο Παναθηναϊκός να καταλάβει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Και για να βοηθηθεί ο σύλλογος σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και γιατί είμαστε ο Παναθηναϊκός...»

-Για το αν επηρεάστηκαν από όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες:
«Δεν μπορώ να απαντήσω κάτι σε αυτό. Δεν με αφορά αυτό το θέμα».

-Για την προσωπική του παρουσία στην ομάδα και την θετική επανεμφάνιση του κάτω από τα γκολπόστ στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Προοδευτική:
«Είναι κάτι που με χαροποιεί, όταν βρίσκομαι κάτω από τα δοκάρια και υπερασπίζομαι την εστία του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι που αγαπάω και στην ομάδα που αγαπάω. Δείχνω κάθε φορά- και θέλω να δείχνω- ότι είμαι έτοιμος και όταν μου δίνεται η ευκαιρία, θέλω να την αρπάζω από τα μαλλιά και να βοηθάω την ομάδα μου. Αυτό έκανα και στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Προοδευτική, βοήθησα την ομάδα μου όσο μπορούσα και αυτό θέλω να κάνω και στην συνέχεια».

-Για την ευχή που κάνει στον κόσμο για τις γιορτές:
«Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ελπίζω αυτές τις Άγιες ημέρες να ξεχαστούν λίγο από όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά».

Τ. Δώνης: «Να δικαιώσω τους ανθρώπους της Γιουβέντους»

31/12/2012
 Να δικαιώσει τους ανθρώπους της Γιουβέντους έθεσε ως στόχο του στην νέα του ομάδα ο Τάσος Δώνης.

Τ. Δώνης: «Να δικαιώσω τους ανθρώπους της Γιουβέντους»
«Με την βοήθεια του κ. Σαμαρά, βελτιώθηκα σε πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό, όμως στην Γιουβέντους είναι διαφορετικά τα πράγματα», τόνισε στην εφημερίδα MatchReport

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε:

Ποιες διαφορές έχεις συναντήσει στην Γιουβέντους σε σχέση με ότι είχες ζήσει στον Παναθηναϊκό;
«Στον Παναθηναϊκό έζησα τρία πολύ ωραία χρόνια, με βοήθησαν όλοι οι προπονητές μου στο να γίνω καλύτερος και να πραγματοποιήσω το όνειρο μου να φύγω στο εξωτερικό. Με την βοήθεια του κ. Σαμαρά, βελτιώθηκα σε πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό, όμως στην Γιουβέντους είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Πως είναι να προπονείσαι με παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Μπουφόν, Πίρλο, Κιελίνι και να είσαι μόλις 16 ετών;
«Είναι τεράστια εμπειρία να βρίσκεσαι και να κάνει προπόνηση με τέτοιας κλάσης ποδοσφαιριστές. Μπαίνω στο youtube βλέπω μερικούς από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που προπονούμαι και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχω κάνει πριν λίγες ώρες μαζί με αυτούς προπόνηση. Σε βοηθάνε σε πολλά πράγματα. Σου ανεβάζουν την ψυχολογία και γενικά είναι πολύ φιλικοί».

Ποια είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων των ακαδημιών στους ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό;
«Είναι πιο αυστηροί με τους ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες. Είναι φυσιολογικό, αφού έχουν επενδύσει σε πάνω μας. Από την άλλη, δεν έχουν κάνει συμβόλαιο σε κανέναν Ιταλό και πέφτει το βάρος πάνω μας. Φυσικά αυτό γεννάει κάποιες μικρές κόντρες, που μας βγαίνει σε προσπάθεια να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι».

Θα βρίσκεσαι για τρία χρόνια σίγουρα στην «Γιούβε». Ποιός είναι ο προσωπικός σου στόχος αυτή τη στιγμή;
«Στόχος αυτή τη στιγμή είναι να βελτιώνομαι προσωπικά μέσα από σκληρή δουλειά, ώστε στα 18 μου χρόνια να μπορώ να θεωρηθώ έτοιμος να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα της Γιούβε».

Σου έχει δώσει κάποιες συμβουλές ο πατέρας σου από την ημέρα που έφυγες;
«Για θέματα τακτικής φυσικά, καθώς έπαιζε στην ίδια θέση. Μου έχει πει να προσέξω την γλώσσα, γιατί αν δεν το κάνω προσβάλω την χώρα που με φιλοξενεί. Το να μάθω ιταλικά θα με βοηθήσει στην καριέρα μου. Ο Κόντε άλλωστε υποχρεώνει κάθε ξένο ποδοσφαιριστή που έρχεται στην Γιουβέντους να μάθει την γλώσσα».

Στην Ιταλία, έχουν σε εκτίμηση το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Για να έχει κάνει συμβόλαιο η Γιουβέντους σε δύο παιδιά από την Ελλάδα κάτι σημαίνει. Έχουμε κάποια μικρή κόντρα σε αυτό το θέμα, γιατί κάποιες φορές εγώ και ο Άλμπερτ Ρούσος τους λέμε για το 2004 και τους ρωτάμε από πότε έχουν να πάρουν το Euro και αυτοί μας απαντούν για τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλα. Αλλά μετά από αυτό το γυρνάμε στο μπάσκετ».

Τι έχεις να πεις για την διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκες πριν λίγο καιρό από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ;
«Από την πρώτη ημέρα που ο πατέρας μου είναι προπονητής, από τον Ηλυσιακό ακόμα, υποστηρίζω κάθε ομάδα που βρίσκεται και θέλω να πηγαίνει πάντα καλά. Αυτή την στιγμή υποστηρίζω τον ΠΑΟΚ, αλλά υποστηρίζω και τον Παναθηναϊκό, καθώς εκεί βρίσκεται ο αδερφός μου. Ήταν μια παρεξήγηση που πιστεύω πως λύθηκε. Ένας οπαδός του ΠΑΟΚ βρήκε ένα “Like” που είχα κάνει όταν ο πατέρας μου ήταν στην ΑΕΚ, έκανα το λάθος να του απαντήσω και μετά πήρε έκταση το θέμα. Με πείραξε, γιατί άκουσα πολλά, αλλά τα άκουσε και ο πατέρας μου, που δεν έφταιγε καθόλου. Μου είπε πως έκανα λάθος που απάντησα γιατί είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είναι ένα λάθος που δεν θα ξανακάνω».

Ποιες ομάδες υποστηρίζεις γενικά;
«Τη Γιουβέντους στην οποία και ανήκω και θέλω να πηγαίνει πολύ καλά, αλλά από μικρό παιδί υποστηρίζω και την Ρεάλ Μαδρίτης γιατί μ’ αρέσει πολύ σαν ομάδα. Και επειδή είναι και ο Ρονάλντο εκεί, με κάνει ακόμη πιο φανατικό οπαδό της!».

Θες μελλοντικά να επιστρέψεις στην Ελλάδα ή κοιτάς μόνο την ευρωπαϊκή σου καριέρα;
«Καλύτερο για μένα θα ήταν να παίξω μόνο στην Ευρώπη, αλλά δεν θα είχα πρόβλημα να γυρίσω στην Ελλάδα, εφόσον ας πούμε η Γιουβέντους θελήσει να με δώσει κάπου δανεικό μελλοντικά. Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να γυρίσω στην πατρίδα μου και να φύγω και πάλι στο εξωτερικό. Ωστόσο, δεν θα προτιμούσα να μείνω μόνιμα σε κάποια ελληνική ομάδα».

Πόσο τυχερός αισθάνεσαι που έφυγες γρήγορα από την Ελλάδα;
«Είναι πολύ μεγάλο άλμα στην καριέρα μου να πάω στο εξωτερικό τόσο νωρίς και στην μεγαλύτερη ομάδα της Ιταλίας. Νιώθω τυχερός, γιατί θα μπορέσω να δουλέψω τρία χρόνια σε πολύ σταθερή κατάσταση, κάτι που δεν θα μπορούσα να κάνω στον Παναθηναϊκό ή σε κάποια άλλη ομάδα της Ελλάδας».

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή;
«Ο προπονητής μου στην Γιουβέντους, ο Ντέλα Μόρτε, μου έχει πει ότι αν δουλέψω θα μπορέσω να παίξω και στην Γιουβέντους αλλά και σε άλλες ομάδες. Δουλεύουμε πολύ στο πως να μαρκάρω, όπως επίσης και στο τι κινήσεις πρέπει να κάνω όταν δεν έχω την μπάλα στα πόδια μου. Μέσα από τις προπονήσεις βελτιώνω ότι μου λέει».

Πως βλέπεις την ζωή μακριά από την πατρίδα;
«Είναι δύσκολο να ζεις μακριά από την χώρα σου. Ειδικά για την οικογένειά μου είναι μια δύσκολη κατάσταση, καθώς έχουμε χωριστεί σε τρία κομμάτια. Εγώ με την μητέρα μου και τον μικρό στην Ιταλία, ο πατέρας μου στην Θεσσαλονίκη και ο Χρήστος στην Αθήνα. Έχω σκεφτεί, πάντως, να παίξω μόνο σε ευρωπαϊκές ομάδες και στην Ελλάδα να έρχομαι μόνο για διακοπές».

Είναι σημαντικό κεφάλαιο για σένα και η Εθνική ομάδα ή μήπως σκέφτεσαι και την Εθνική της Αγγλίας, καθώς μπορείς να αγωνιστείς και εκεί;
«Αυτή την στιγμή είμαι μέλος της Εθνικής Παίδων, δυστυχώς δεν προκριθήκαμε στο Euro, που θα ήταν μια ευκαιρία να μας δουν ευρωπαϊκές ομάδες. Εννοείται πως θέλω να αγωνιστώ με την αντρική ομάδα, να φορέσω το εθνόσημο στο μέρος της καρδιάς. Έχω γεννηθεί στο Μπλάκμπερν της Αγγλίας και μπορώ να αγωνιστώ και με την εθνική Αγγλίας. Ελπίζω να φτάσω σε τόσο υψηλό επίπεδο, ώστε να κάνω και τις δύο Εθνικές να με θέλουν στο ρόστερ τους. Θα είναι μια πολύ μεγάλη απόφαση για εμένα, αλλά πιστεύω πως τελικά η καρδιά μου θα επιλέξει την πατρίδα μου...».


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου