ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ψάχνει παίκτη στα γκαρντ λόγω Μάντζαρη

Ψάχνει παίκτη στα γκαρντ λόγω Μάντζαρη

Ύστερα από την είδηση πως ο Μάντζαρης θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, στον Ολυμπιακό θα επιδιώξουν να ενισχύσουν τον ρόστερ τους με έναν γκαρντ, εφόσον υπάρξει καλή περίπτωση.
Στον Ολυμπιακό είναι σοκαρισμένοι και "παγωμένοι" από το μέγεθος του τραυματισμού του Βαγγέλη Μάντζαρη, καθώς ο άτυχος διεθνής γκαρντ υπέστη ρήξη χιαστών και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους έξι μήνες, όπερ και σημαίνει πως τελείωσε η φετινή σεζόν για τον 23χρονο (16/4/1990) γκαρντ.

Αυτό σημαίνει παράλληλα και ένας γκαρντ λιγότερος στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει στην διάθεση του από εδώ και πέρα τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Σλούκα, Έισι Λο, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Δημήτρη Κατσίβελη, για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο ρόλος του Βαγγέλης Μάντζαρη στην ομάδα ήταν σημαντικός, πολύτιμος και αθόρυβος. Καταρχάς επρόκειτο για τον καλύτερο αμυντικό παίκτη της ομάδας, αναλαμβάνοντας (συνήθως με επιτυχία) το αποτελεσματικό μαρκάρισμα των καλύτερων αντίπαλων γκαρντ, βγάζοντας μπόλικη ενέργεια και διάθεση στο παιχνίδι του, αξιοποιώντας τα γρήγορα πόδια του και το μυαλό του. Ένας παίκτης προσεκτικός στις κινήσεις του (σχεδόν αλάνθαστος) και ουσιαστικός στο παιχνίδι του, βοηθώντας (πέρα από την άμυνα), τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία.

Ο Ολυμπιακός, όμως, θα χρειαστεί να προχωρήσει έως το τέλος της σεζόν δίχως τις υπηρεσίες του και στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν πάρει απόφαση να κοιτάξουν (και πάλι) την μεταγραφική αγορά, ώστε να ψάξουν για καλές περιπτώσεις γκαρντ για να αναπληρώσουν το κενό που θα αφήσει ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο υπόλοιπο της φετινής χρονιάς. Οι Πειραιώτες θα ελέγξουν με προσοχή τις περιπτώσεις που θα παρουσιαστούν και θα κινηθούν για την απόκτηση παίκτη μοναχά αν βρεθεί μία καλή περίπτωση. Ήδη μάλιστα έχουν ξεκινήσει το σχετικό ψάξιμο στην αγορά.

Οι λύσεις είναι περιορισμένες αυτή την περίοδο και στον Ολυμπιακό το ξέρουν, αλλά δεν θα πάρουν κάποιον τυχαίο γκαρντ μόνο και μόνο για να πάρουν κάποιον παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του RedPlanet.gr, πάντως, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν ήδη κάποιες συγκεκριμένες επιλογές περιφερειακών παικτών στο μυαλό τους, θα έχουν σύντομα επαφές μαζί τους και εφόσον όλα πάνε καλά, οι ερυθρόλευκοι θα αποκτήσουν έναν εξ αυτών. Δεν έχει γίνει γνωστό κάποιο όνομα, αλλά θα ρίξουν ματιές και σε γκαρντ συλλόγων που αποκλείστηκαν από την πρώτη φάση της Euroleague.

Υπενθυμίζεται πως οι ερυθρόλευκοι έχουν συμπληρώσει τις έξι θέσεις ξένων στο ρόστερ τους, έχοντας τρεις Αμερικανούς (Χάινς, Λο, Πάουελ) και τρεις κοινοτικούς (Άντιτς, Γκετσεβίτσιους, Σερμαντίνι). Στις εγχώριες διοργανώσεις το όριο στους ξένους είναι στους έξι παίκτες, αλλά στην Εuroleague δεν υπάρχει περιορισμός, καθώς ο κάθε σύλλογος μπορεί να έχει όσους "αλλοδαπούς" καλαθοσφαιριστές επιθυμεί στο ρόστερ του Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ενισχυθεί με έναν ξένο γκαρντ (ο έβδομος ξένος στο ρόστερ), τότε ένας από αυτούς θα αγωνίζεται μοναχά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ερυθρολεύκων. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, επίσης,  είναι δεδομένο πως θα ενεργοποιηθεί περισσότερο και ο Δημήτρης Κατσίβελης

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου