ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Καβάλα - Ολυμπιακός 0-1

Καβάλα - Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του επί της Καβάλας και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 στην πόλη της Μακεδονίας, χωρίς να εντυπωσιάσουν. Κρατάμε την επανεμφάνιση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος επέστρεψε στα γήπεδα έπειτα από περίπου οκτώ μήνες. Επενεμφάνιση με γκολ για τον σκόρερ της αναμέτρησης, Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 12ο λεπτό και καθόρισε το αποτέλεσμα.
Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στην Καβάλα, εξασφάλισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας και στο δεύτερο παιχνίδι, αυτήν τη φορά με 1-0 (σ.σ. έπειτα από το 2-0 της πρώτης συνάντησης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"), αλλά η καλύτερη είδηση ήταν αναμφίβολα η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην ενεργό δράση έπειτα από περίπου οκτώ μήνες απουσίες από τα γήπεδα. Ο Έλληνας στόπερ πήρε τη θέση του Κώστα Μανωλά στο 46' και στο ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Δημήτρης Σιόβας με κεφαλιά στο 12ο λεπτό. Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός έπαιξε για πρώτη φορά μετά τις 9 Δεκεμβρίου, βρίσκοντας, μάλιστα, το δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν εντυπωσίασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Πέτυχαν το γρήγορο γκολ, το οποίο έκρινε και την πρόκριση, με αποτέλεσμα να παίξουν όσο χρειαζόταν στη συνέχεια της αναμέτρησης για να "τσεκάρουν" το εισιτήριο στην οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο αγωνιστικός χώρος δεν προσφερόταν για ποιοτικό ποδόσφαιρο και θέαμα, αλλά το άσχημο χορτάρι δεν πρέπει να αποτελεί συνέχεια δικαιολογία.

Ο αγώνας

Ο Αντώνης Νικοπολίδης παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και επτά Έλληνες στην αρχική εντεκάδα! Την εστία υπερασπίστηκε ο Κάρολ, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά την περιπέτεια της υγείας του με τη φλεγμονή στο νεφρό και τον αγώνα της 6ης Ιανουαρίου με τη Βέροια (σ.σ. 3-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"). Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας και Λυκογιάννης. Ο τελευταίος έπαιξε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ως αριστερός οπισθοφύλακας, που είναι και η φυσική του θέση. Οι Μοδέστο και Φέισα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Φετφατζίδη να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Βλαχοδήμο την αριστερή και τον Γκρέκο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μήτρογλου, ο οποίος ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Έχοντας τη συμπαράσταση περίπου πεντακοσίων οπαδών του, που τον ακολούθησαν και στην Καβάλα, ο Ολυμπιακός ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι ερυθρόλευκοι ήθελαν ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης. Στο 11', ο Φετφατζίδης δοκίμασε το αριστερό του πόδι από θέση μέσα δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Αποστολίδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 12', ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ! Ο Γκρέκο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιόβας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ο Έλληνας αμυντικός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από περίπου δύο μήνες, καθώς η τελευταία του εμφάνιση σημειώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Σε εκείνο το ματς ο αριστεροπόδαρος παίκτης τραυματίστηκε και στις 30 Γενάρη έκανε την επανεμφάνισή του με την ερυθρόλευκη, ανοίγοντας, μάλιστα, το δρόμο της πρόκρισης.

Η πειραϊκή ομάδα πέτυχε αυτό που έψαχνε... Πλέον, το υπόλοιπο του αγώνα έμοιαζε με τυπική διαδικασία για τους ερυθρόλευκους. Στο 28', οι φιλοξενούμενοι ξεχύθηκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, με τον Βλαχοδήμο να δίνει στον Μήτρογλου, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Φετφατζίδη. Ο "Φέτφα" μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τριποτσέρη και κατέληξε κόρνερ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 30', η Καβάλα απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά, με τον Πλιάγκα να σουτάρει αφύλαχτος από το ύψος του πέναλτι, μετά το γύρισμα του Παγώνη από τα δεξιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Κάρολ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο καλά σουτ για τους Πειραιώτες: στο 39' ο Αποστολίδης απέκρουσε το αριστερό σουτ του Γκρέκο έξω από την περιοχή, ενώ στο 44' ο τερματοφύλακας της Καβάλας μπλόκαρε το δεξί αδύναμο σουτ του Βλαχοδήμου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Μεγάλη στιγμή για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό και τον Ολυμπιακό, καθώς ο χαλκέντερος στόπερ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα ύστερα από 277 ημέρες και 237 ημέρες, μετά τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα του Euro 2012 με την Εθνική Ελλάδας.


  Η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλή... Μπορεί η πρόκριση ουσιαστικά να είχε κριθεί, αλλά οι ερυθρόλευκοι έδειχναν πως περίμεναν ανυπόμονα το τέλος του αγώνα, κάνοντας "αγγαρεία". Έτσι, η Καβάλα είχε την υπεροχή σε αυτό το διάστημα και τις καλύτερες στιγμές. Στο 50', ο Κούτεφ έκανε το γύρισμα εντός περιοχής από τα δεξιά και ο Κάρολ με το πόδι έδιωξε την μπάλα, απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Στο 59', ο Πίνο αντικατέστησε τον Γκρέκο, με τον Κολομβιανό να επιστρέφει στη δράση έπειτα από το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε πριν από τον εκτός έδρας αγώνα Πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό, αγωνιζόμενος στη θέση του Ιταλού: πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου σε ελεύθερο ρόλο.


  Στο 53', ο Εντιαγέ σούταρε άουτ, ενώ η κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 60' εντός περιοχής είχε παρόμοια κατάληξη. Για ένα εικοσάλεπτο, από το 60' μέχρι το 80', το παιχνίδι δεν είχε ούτε μία φάση της προκοπής. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε κάπως στροφές και έκανε επιτέλους κάποια σουτ προς την αντίπαλη εστία. Στο 82', έπειτα από ατομική ενέργεια του Πίνο, ο Φετφατζίδης πάσαρε στον Φέισα, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί εντός περιοχής, με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει εύκολα. Στο 83', η Καβάλα έφτασε κοντά στο γκολ: ο Ντος Σάντος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Πάτο έκανε την προβολή, η μπάλα κόντραρε στον Σιόβα και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, καταλήγοντας κόρνερ. Στο 85', ο Βλαχοδήμος σούταρε μέσα από την περιοχή με το δεξί ύστερα από πάσα του Πίνο, με τον Αποστολίδη να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα και να διώχνει σε κόρνερ. Η καλύτερη ενέργεια του Έλληνα εξτρέμ στο ματς. Ο Μήτρογλου, ο οποίος δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν καθόλου, είχε ένα καλό σουτ στο 90', με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Ολυμπιακός κρατάει την πρόκριση και την επιστροφή των Αβραάμ-Σιόβα στην αγωνιστική δράση. Τίποτα άλλο...


  Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Κάργας, Τριποτσέρης, Καλαγκάνης, Παγώνης (52' Εντιαγέ), Τάσιτς, Μαραγκός, Γελαδάρης (52' Ρεβυθόπουλος), Κούτεφ, Πλιάγκας (63' Ντος Σάντος), Πάτο.

Αναπληρωματικοί: Σουλογάνης, Κοτίτσας, Πακάλτσης, Εντιαγέ, Ρεβυθόπουλος, Ντος Σάντος, Χλωρός, Ντουτσαρίδης, Μπρατσιάνι.

Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Κάρολ, Μοδέστο, Παπάζογλου, Φέισα, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, Σιόβας, Μανωλάς (46' Αβραάμ Παπαδόπουλος), Λυκογιάννης, Γκρέκο (59' Πίνο).

Αναπληρωματικοί: Γιαννιώτης, Μασάντο, Τζεμπούρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντιακιτέ, Αμπντούν, Πίνο.

*Εκτός 18άδας έμεινε ο Μέγκιερι.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καβάλας "Ανθή Καραγιάννη"

Χωρητικότητα: 10.550 θεατές

Διαιτητής: Γιώργος Φουκάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Βοηθοί διαιτητές: Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Θανάσης Θανασακούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Παρατηρητής: Θοδωρής Γκαϊτατζής (ΕΠΣ Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: (Καβάλα), 34' Γκρέκο, 57' Παπάζογλου (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου