ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


01/02/2013

«Ο Χοσέμι μου είπε να έρθω τρέχοντας»

31/01/2013
 Η συμμετοχή σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και τα καλά λόγια του Χοσέμι έπαιξαν ρόλο στην αποδοχή της πρόταση του Ατρόμητου αποκάλυψε ο Μανόλο Ρέινα μιλώντας στη Sportday.

«Ο Χοσέμι μου είπε να έρθω τρέχοντας»
Το ενδεχόμενο συμμετοχής με τον Ατρόμητο σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση έπαιξε ρόλο στην απόφασή του Μανόλο Ρέινα να φορέσει την φανέλα της ομάδας του Περιστερίου όπως αποκάλυψε μιλώντας στην Sportday χθες το βράδυ.

«Γνωρίζω πως πρόκειται για σπουδαίο σύλλογο. Μου είπαν τα καλύτερα λόγια για τον Ατρόμητο. Περισσότερο μέτρησε η προοπτική να παίξω στην Ευρώπη. Ο Ατρόμητος είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, δεν έχει προβλήματα και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι εξαιρετικές», είπε ο Μανόλο ο οποίος σήμερα αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

«Θέλω να τελειώσουν όλα και να ξεκινήσω τη δουλειά. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη. Ξέρω πως στον Ατρόμητο είχαν έναν καλό τερματοφύλακα και με πολλή δουλειά θα προσπαθήσω κι εγώ για να με αγαπήσει ο κόσμος» τόνισε ο Μανόλο ο οποίος πρόσθεσε ότι έπαιξαν ρόλο και τα καλά λόγια του Χοσέμι.

«Μίλησα με τον Χοσέμι. Είναι πολύ καλός μου φίλος. Εχουμε παίξει μαζί στην Καρταχένα και μιλάμε συχνά. Μου είπε να μην το σκεφτώ και να έρθω τρέχοντας», πρόσθεσε.

«Κλείνει» δύο η ΑΕΚ, παράθυρο για Κλωναρίδη

31/01/2013
 Ενίσχυση που θα την «ανεβάσει» ακόμα περισσότερο ψάχνει η ΑΕΚ την τελευταία μέρα των μεταγραφών. «Κλείνει» Αναστασόπουλο, περιμένει Ανάκογλου, «κρυφοκοιτάζει» Κλωναρίδη η Ένωση.

«Κλείνει» δύο η ΑΕΚ, παράθυρο για Κλωναρίδη
Οι μέχρι τώρα προσθήκες της ΑΕΚ τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της έχουν αλλάξει την εικόνα και της έχουν δώσει άλλον αέρα. Η Ένωση θα παλέψει την τελευταία ημέρα των μεταγραφών να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Ο πρώτος παίκτης που φαίνεται να προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος της Καβάλας. Ο 22χρονος άσος των «Αργοναυτών» αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος και αναμένεται να λύσει την συνεργασία του με την ομάδα του και να υπογράψει ως ελεύθερος στην ΑΕΚ για έξι μήνες.

Η δεύτερη περίπτωση είναι εκείνη του Δημήτρη Ανάκογλου. Η Ένωση έχει έρθει σε συμφωνία με τον Πανσερραϊκό και έχουν κάνει πρόταση στον ποδοσφαιριστή, για τον οποίο ενδιαφέρεται και ο Παναθηναϊκός.

Σε επικοινωνία που υπήρξε με τον Πέτρο Θεοδωρίδη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν με τον «Δικέφαλο» να προσφέρει στον Πανσερραϊκό ένα μικρό ποσό, κοντά στις 50.000 ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης. Από εκεί και πέρα, όλα είναι στο χέρι του Ανάκογλου που θα πρέπει να αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Τέλος, πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων της ΑΕΚ ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ο Έβαλν Λίνεν επιθυμεί την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Κλωναρίδη αλλά τα χρήματα που απαιτούνται για τον δανεισμό του από την Λιλ κρίνονται υπερβολικά. Αν χαλάσει του Ανάκογλου ίσως να γίνει μια πρόταση στην γαλλική ομάδα.

Περιμένει Ντουσέρ κι άλλους δύο

31/01/2013
 Ο Μάρκους Μοκάκε βρίσκεται ήδη στη Βέροια, ο Άλντο Ντουσέρ αναμένεται σήμερα και η «Βασίλισσα του Βορρά» ετοιμάζει ακόμα δύο μεταγραφές.

Περιμένει Ντουσέρ κι άλλους δύο
Μάρκους Μοκάκε και Άλντο Ντουσέρ είναι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Βέροιας αλλά δεν σταματούν εδώ. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Γιώργος Αρβανιτίδης, είναι αποφασισμένος να κάνει ακόμα δύο προσθήκες που θα ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Ο Μοκάκε θα ξεκινήσει σήμερα προπονήσεις με τη Βέροια ενώ στην πρωτεύουσα της Ημαθίας αναμένεται σήμερα ο Άλντο Ντουσέρ. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παντελή Καφέ και την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ομάδα, αυτή ανήκει στο παρελθόν. Η Βέροια δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο τον παίκτη αλλά η περίπτωση του θα επανεξεταστεί.

Ολίσε και… τέλος

31/01/2013
 Την απόκτηση του Σεκού Ολίσε ως δανεικού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΠΑΟΚ.

Ολίσε και… τέλος
Η απόκτηση του Σεκού Ολίσε αναμένεται να ρίξει την αυλαία σε μια σειρά από μεταγραφές στις οποίες προχώρησε ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ολίσε έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Δικέφαλο του Βορρά για να φορέσει την φανέλα της ομάδα μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν ως δανεικός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ρόμαν Μπαμπάεφ: « Είναι ένας νεαρός μέσος που διαθέτει ταλέντο. Τώρα χρειάζεται να εξελιχθεί και αυτό δεν θα γίνει όταν κάθεται στον πάγκο. Θα τον δώσουμε στον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ζήτησε να φύγει. Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας τον ξέρει και έχει δείξει ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες που μπορεί να του προσφέρει», τόνισε για τον 22χρονο Λιβεριανό ακραίο χαφ.

Μεταγραφές τέλος!

31/01/2013
 Στην απόφαση να μην κάνει άλλες μεταγραφές προχώρησε η διοίκηση του Πλατανιά. Οι Κρητικοί δεν θα κάνουν άλλη προσθήκη εκτός αν προκύψει κάτι εξαιρετικό από την ελληνική αγορά.

Μεταγραφές τέλος!
Ο Πλατανιάς ήδη μετρά πέντε προσθήκες (και άλλες τόσες αποχωρήσεις). Οι Ονιέμα, Καστέλς, Λαμπάρθε, Στόλερ, Τετέ είναι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα για τους Χανιώτες που δεν πρόκειται να κάνουν άλλη κίνηση.

Μπορεί οι Κρητικοί να είχαν στο στόχαστρο τους τον Ντάνι Αμπαλο της Θέλτα αλλά το… φλερτ δεν προχώρησε αφού ο παίκτης δόθηκε δανεικός στην Μπέιρα Μαρ. Ο Άγγελος Αναστασιάδης φαίνεται να είναι ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έχουν γίνει και στην περίπτωση που βρεθεί κάτι πολύ καλό (και ελεύθερο) από την ελληνική αγορά τότε θα… αρθεί το απαγορευτικό των μεταγραφών.

Στη λίστα του «Ελέ» ο Μαρουκάκης

31/01/2013
 Τον Ματθαίο Μαρουκάκη έχει βάλει στο… μάτι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Πανιώνιος έκανε κίνηση για να γίνει τώρα η μεταγραφή αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να γίνει.

Στη λίστα του «Ελέ» ο Μαρουκάκης
Η απόκτηση ενός επιθετικού στον Πανιώνιο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Χρήστου Αραβίδη, θεωρείται ανάγκη. Για αυτόν τον λόγο, οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να αποκτήσουν τον Ματθαίο Μαρουκάκη, μάταια όμως. Ο επιθετικός της Καλλιθέας μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν κίνηση για να τον κάνουν να… αλλάξει γειτονιά.

Η Καλλιθέα όμως απέρριψε την προσφορά του Πανιωνίου και έτσι η υπόθεση Μαρουκάκη «παγώνει» για τώρα. Ο 23χρονος επιθετικός αρέσει πολύ στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγο για να ξαναενδιαφερθεί η ομάδα της Νέας Σμύρνης για εκείνον το καλοκαίρι όταν και θα είναι ελεύθερος.

Μακοντά θέλει ο Παναθηναϊκός

31/01/2013
 Ο αντι-Σπυρόπουλος βρέθηκε! Το όνομά του είναι Τρίπι Μακοντά και σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα αναμένεται να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ως δανεικός από την Μπρεστ.

Μακοντά θέλει ο Παναθηναϊκός
Κοντά στην απόκτηση του Τρίπι Μακοντά ως δανεικού από την Μπρεστ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός για να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο υπάρχουν προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους πράσινους για τον δανεισμό του από την γαλλική ομάδα με προοπτική απόκτησης του το καλοκαίρι χωρίς να έχει καθοριστεί το ποσό.

Ο Μακοντά είναι γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου 1990. Η θέση του είναι αριστερός μπακ αλλά μπορεί να προωθείται κάτι που τον καθιστά ικανό να αγωνίζεται και στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, όπως έχει συμβεί κατά καιρούς.

Ο Μακοντά υπήρξε μέλος των ακαδημιών της Παρί Σεν Ζερμέν με τη οποία και έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας την αγωνιστική σεζόν 2008-9. Έχει υπάρξει μέλος των εθνικών ομάδων των νέων και των ελπίδων της Γαλλίας.

Φέτος έχει αγωνιστεί δύο φορές στην 11άδα της Μπρεστ.



«Βλέπει» Καγεχόν ο Λεβαδειακός

31/01/2013
 Μετά τους Σκέμπη και Μπουμάλ ο Λεβαδειακός έχει βάλει στο μεταγραφικό του στόχαστρο τον Χουάν Μίγκελ Καγεχόν, ο οποίος σήμερα αναμένεται στην Ελλάδα.

«Βλέπει» Καγεχόν ο Λεβαδειακός
Η μεταγραφική ενίσχυση συνεχίζεται στον Λεβαδειακό, αφού μετά την ανακοίνωση απόκτησης του Ολιβιέ Μπουμάλ, η ομάδα της Βοιωτίας έχει βάλει στο στόχαστρο τον Χουάν Μίγκελ Καγεχόν.

Πρόκειται για τον Ισπανό χαφ της Χέρκουλες -αδερφό του Καγεχόν που αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης- ο οποίος έχει περάσει από
τις Ρεάλ Β’, Μαγίορκα, Αλμπαθέτε και Κόρντομπα.

Ο 25χρονος αναμένεται μάλιστα να έρθει σήμερα στην Ελλάδα να συζητήσει με την ομάδα και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Στα αγωνιστικά ο Λεβεαδειακός σήμερα (31/1) δίνει την επαναληπτική αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην Κέρκυρα.

«Θέλει χρόνο ο Βούκιτς»

31/01/2013
 Χρόνο για να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς τόνισε πως θέλει το τελευταίο απόκτημα του ΠΑΟΚ, Ζβόνιμιρ Βούκιτς, σύμφωνα με τον Βλάνταν Ίβιτς.

«Θέλει χρόνο ο Βούκιτς»
Πολύ καλό παίκτη χαρακτήρισε ο Βλάνταν Ίβιτς το Ζβόνιμιρ Βούκιτς, τονίζοντας ωστόσο πως θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς ύστερα από την πολύμηνη απραξία του.

Ακόμη, επισήμανε πως θα πρέπει να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι περισσότερο ανταγωνιστικό από αυτό της Σερβίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά»:

Για τον Βούκιτς:
«Είναι καλός τεχνίτης και έχει πολύ καλές εκτελέσεις στα στημένα. Είναι πολύ καλός στις εκτελέσεις φάουλ. Έχει βάλει πολλά γκολ έτσι. Το θέμα είναι πώς και πότε θα προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ, διότι προέρχεται από έξι μήνες αγωνιστικής απραξίας».

Για την απουσία του από αγώνες τόνισε:
«Είναι αρκετά μεγάλο διάστημα όταν μένεις τόσο εκτός γηπέδων. Δεν μπορείς να μπεις άμεσα και να αποδείξεις τις δυνατότητές σου. Επίσης, έρχεται στον ΠΑΟΚ από ένα πιο αδύνατο πρωτάθλημα, όπως είναι το σερβικό. Ακόμη και όπως είναι σήμερα το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό.

Οπότε αυτά τα δύο σημεία είναι κρίσιμα: το πότε θα είναι έτοιμος και η προσαρμογή του σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα. Βέβαια μιλάμε για έναν πολύ έμπειρο παίκτη που έχει παίξει πολλά χρόνια εκτός Σερβίας σε Ισπανία, Ουκρανία, Ρωσία, Αγγλία και έχει υψηλές παραστάσεις».

Στα πράσινα ο Κάιπερ, θέλει και Μπόιντ!

31/01/2013
 Ο αριστερός μπακ της Τβέντε, Νίκι Κάιπερ, είναι κοντά στο να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, με τους πράσινους να… φορτσάρουν για το «μπαμ» με τον Μπόιντ!

Στα πράσινα ο Κάιπερ, θέλει και Μπόιντ!
Ο Κάίπερ, στα 23 του, θα αντικαταστήσει τον Νίκο Σπυρόπουλο, που αποχώρησε για την Κιέβο Βερόνα. Ο Ολλανδός μπακ θα παραχωρηθεί στο «τριφύλλι» με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «SportDay» στο φύλλο της Πέμπτης (31/1).

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει δικό του τον Κρις Μπόιντ. Ο Σκοτσέζος φορ, για τον οποίο σας είχαμε γράψει πριν από λίγες μέρες ότι είναι στη μεταγραφική λίστα της ομάδας, είναι το φαβορί για να υπογράψει στο «τριφύλλι» και να βοηθήσει στο σκοράρισμα.

Ο 29χρονος επιθετικος, με πολύ καλή καριέρα στη Ρέιντζερς (143 συμμετοχές, 101 γκολ) ίσως αποτελέσει την επόμενη μεταγραφική κίνηση του «τριφυλλιού». Αναμφισβήτητα, αν ο Μπόιντ φορέσει την πράσινη φανέλα, θα πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση από πλευράς «τριφυλλιού», μια και μιλάμε για επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα, δυνατό στο παιχνίδι και αρκετά καλό όνομα για τα δεδομένα της εποχής.

Οι άνθρωποι της ομάδας… παλεύουν για να τον αποκτήσουν και να προλάβουν την προθεσμία. Θυμίζουμε ότι οποιαδήποτε μεταγραφή, μπορεί να γίνει μέχρι τις οκτώ το βράδυ…

«Είμαστε αισιόδοξοι για την παραμονή»

31/01/2013
 Την πεποίθηση ότι η Βέροια θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, εξέφρασε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την παραμονή»
Αισιόδοξος πως η Βέροια μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα εξέφρασε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δεδομένης της παρουσίας της και των αποτελεσμάτων της.

Ακόμη, ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά» μόνο ικανοποιημένος μπορούσε να είναι από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την Skoda Ξάνθη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και αόυτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό:

Για τη νίκη του Κυπέλλου:
«Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Εμείς θέλουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα και στο πρωτάθλημα γιατί χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Ωστόσο, αυτή η νίκη προσδίδει την αξία κάθε ομάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Βέροια πέρασε στους «8» του Κυπέλλου και η πρώτη φορά που η ομάδα κέρδισε μέσα στην Ξάνθη. Κυνηγάμε και διεκδικούμε οτιδήποτε δημιουργεί καλύτερο προφίλ στην ομάδα. Όσον αφορά στον αγώνα, είναι αλήθεια ότι το γρήγορο γκολ βοήθησε αρκετά, αλλά η γενική εικόνα της ομάδας, έδειχνε ότι θα πάρουμε την πρόκριση».

Για το πρωτάθλημα:
«Βεβαίως η βαθμολογική μας κατάταξη δηλώνει ότι χρειαζόμαστε βαθμολογικά οφέλη. Βασικός στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία, για αυτό αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο,η αγωνιστική παρουσία της Βέροιας είναι καλή -αντικειμενικά- και αυτό μας κάνει αισιόδοξους».

Για το πρόγραμμα της Βέροιας από εδώ και στο εξής:
«Στο ποδόσφαιρο δεν επιλέγεις τους αγώνες. Παραδείγματος χάρη με ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακό ένα ισόπαλο αποτέλεσμα θεωρείται πολύ καλό, αλλά με την παρουσία σε αυτά τα παιχνίδια φαίνεται η δυναμικότητα της ομάδας. Για αυτό εμείς θα διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια, ώστε να μην έχουμε ανάγκη όταν θα αντιμετωπίσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όσο πιο σύντομα την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία».

Κλινήρης ο Δημητρέλος

31/01/2013
 Εισαγωγή στο νοσοκομείο έκανε ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και για αυτόν τον λόγο θα υποβληθεί σε επέμβαση.

Κλινήρης ο Δημητρέλος
Σε επέμβαση θα πρέπει να υποβληθεί ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει θα πρέπει να περάσει από το χειρουργείο ενώ μετά θα προχωρήσει σε μια σειρά εξετάσεων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετατεθεί και το ραντεβού του Δημητρέλου με τον Δημήτρη Βιντιάδη αλλά το σίγουρο είναι πως θα είναι έτοιμος για την Γενική Συνέλευση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου.

Και Εσπάρθα και Ντίνας!

31/01/2013
 Δύο μεταγραφές για τον Παναθηναϊκό! Οι πράσινοι ήρθαν σε συμφωνία με την Ουέσκα για την απόκτηση του 25χρονου μέσου, Εσπάρθα, αλλά και με την Παναχαϊκή για τον Ντίνα!

Και Εσπάρθα και Ντίνας!
Την στιγμή που ο Κάιπερ είναι στην Αθήνα για το τελικό στάδιο του δανεισμού από την Τβέντε στον Παναθηναϊκό συνεχίζουν το μεταγραφικό ντεμαράζ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφοριες οι πράσινοι έχουν έρθει σε συμφωνία με την Ουέσκα για την απόκτηση του Χοκίν Αρκάγια Εσπάρθα, αλλά και με την Παναχαϊκή για την απόκτηση του Ντίνα.

Ο Εσπάρθα είναι μέσος και αποτελεί επιλογή του τεχνικού της ομάδας Φάμπρι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ισπανός αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες στην Αθήνα για να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό.

Ο Χοκίν Αρκάγια Εσπάρθα γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1988 αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Οσασούνα και μαζί της έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία στις 17 Ιουνίου του 2007, ενώ ήταν διεθνής με την εθνική Νέων της Ισπανίας. Δεν κατάφερε να καθιερωθεί και δόθηκε δανεικός στην Ουέσκα, η οποία απέκτησε τα δικαιώματά του το καλοκαίρι του 2011. Αγωνίζεται ως μέσος και στην αριστερή πτέρυγα του κέντρου. Φέτος είχε 18 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας.

Η καριέρα του με αριθμούς

2006/07-Οσασούνα: 1 συμμετοχή
2007/08-Οσασούνα: 2 συμμετοχές
2008/09-Οσασούνα: 6 συμμετοχές
2008/09-Ουέσκα: 17 συμμετοχές, 1 γκολ
2009/10-Οσασούνα: 5 συμμετοχές
2010/11-Ουέσκα: 29 συμμετοχές, 1 γκολ
2011/12-Ουέσκα: 26 συμμετοχές, 2 γκολ
2012/13-Ουέσκα: 18 συμμετοχές, 2 γκολ

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη μεταγραφή του τριφυλλιού. Όπως έκανε γνωστό η Παναχαϊκή, υπήρξε συμφωνία με τους πράσινους για την μεταγραφή του Ντίνα.

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε έρθει σε συμφωνία με την ομάδα και τον παίκτη πριν από περίπου έναν μήνα, αλλά λίγες ημέρες αργότερα, οι πράσινοι έκαναν γνωστό ότι αναβάλλεται η... μετακίνηση του ποδοσφαιριστή μετά από διαφωνία που υπήρξε μεταξύ των δύο διοικήσεων.

Δείτε βίντεο με τον Εσπάρθα

Οριστικά εκτός ο Ρίκκα, ανησυχία για Μητρόπουλο

31/01/2013
 Ατομικό πρόγραμμα για μία ακόμα ημέρα ακολούθησαν Γιάγκο και Ρίκκα, πράγμα που σημαίνει πως μένουν οριστικά εκτός για το ματς με τον Πανιώνιο. Πρόβλημα και με Μητρόπουλο, δοκιμή 4-3-3 από Λίνεν.

Οριστικά εκτός ο Ρίκκα, ανησυχία για Μητρόπουλο
Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το κρίσιμο ματς κόντρα στον Πανιώνιο συνεχίζεται κανονικά αλλά, όπως επιβεβαιώνεται, ο Έβαλντ Λίνεν δεν θα έχει στην διάθεση του τους Αντώνη Ρίκκα και Γιάγκο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα για μία ακόμα ημέρα και εφόσον δεν έχουν προπονηθεί μέσα στην εβδομάδα τότε αυτόματα τέθηκαν εκτός πλάνων του Γερμανού τεχνικού.

Ο Παύλος Μητρόπουλος αποχώρησε από το πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς περισσότερο για προληπτικούς λόγους και ο Έβαλντ Λίνεν στη δοκιμή που έκανε άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3. Ο Γερμανός προπονητής παρέταξε την ίδια τετράδα άμυνας, δηλαδή τους Αρκούδα, Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή και Τσουμάγκα από δεξιά προς τα αριστερά, Φέτσης, Κορδέρο και Γκερέιρο ήταν η τριάδα του κέντρου, ενώ ο Πετρόπουλος ήταν στην κορυφή της επίθεσης έχοντας δεξιά τον Φούντα και αριστερά τον Παυλή.

Πάντως εφόσον ο Μητρόπουλος είναι διαθέσιμος, δύσκολα θα αλλάξει το πετυχημένο 4-4-2, με τον Φέτση και τον Κατίδη να διεκδικούν τη θέση του Ρίκκα. Σημειώνεται πως εκτός πλάνων είναι και οι τιμωρημένοι Βλάχος και Καραλής.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Αινείας Καλογέρης. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά.

Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη για τις 16.30.

Παρελθόν ο Κοτσώνης, αισιοδοξία για Αγκάνθο

31/01/2013
 Προς Κρήτη οδεύει ο Δημήτρης Κοτσώνης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Άρη. Αισιοδοξία πως θα ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Νταβίντ Αγκάνθο.

Παρελθόν ο Κοτσώνης, αισιοδοξία για Αγκάνθο
Παρελθόν από την ομάδα του Άρη αποτελεί ο Δημήτρης Κοτσώνης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Κρήτη για να συζητήσει με τον Εργοτέλη την πιθανότητα να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Πρόθεση των «κίτρινων» ήταν να αποδεσμεύσουν τον Έλληνα αμυντικό, δεδομένου ότι δεν υπολογίζονταν από κανέναν προπονητή.

Μάλιστα, η διοίκηση του Άρη ήθελε να… στείλει τον Κοτσώνη στον Εργοτέλη με σκοπό να καταφέρει να πείσει την κρητική ΠΑΕ να πάρει τον Γιώργο Σαρρή.

Αναφορικά με την περίπτωση του Νταβίντ Αγκάνθο, φαίνεται πως διοίκηση και παίκτης βρήκαν τη χρυσή τομή, με τον Ισπανό επιθετικό να δείχνει έτοιμος να ανανεώσει με τους «κίτρινους», επιθυμία που έχει εκφράσει πολλές φορές τις προηγούμενες ημέρες.

Χωρίς Κουίνσι και… Σπυρόπουλο

31/01/2013
 Ο Κουίνσι ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, δεν προπονήθηκε την Πέμπτη και είναι αμφίβολος στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αστέρα, στην Τρίπολη.

Χωρίς Κουίνσι και… Σπυρόπουλο
Παρά τα αντιθέτως φημολογούμενα, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος δεν έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό, μια και τακτοποιούνται κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες για τη μεταγραφή του. Σε ό, τι αφορά τον Βιτόλο, που ταλαιπωρούταν από μια ίωση, επέστρεψε στις προπονήσεις και τέθηκε στη διάθεση του Φάμπρι.

Κατά τα λοιπά, οι «πράσινοι» έκαναν ζέσταμα, ασκήσεις με πάσες, δούλεψαν στην επιθετική ανάπτυξη και ολοκλήρωσαν με δίτερμα.

Μόλις… ελευθερωθεί στην ΑΕΚ

31/01/2013
 Η απόκτηση της ελευθέρας του από την Καβάλα είναι η μόνη εκκρεμότητα για τη μεταγραφή του Δημήτρη Αναστασόπουλου στην ΑΕΚ.

Μόλις… ελευθερωθεί στην ΑΕΚ
Ο Έβαλντ Λίνεν τον θέλει. Με την ΑΕΚ τα έχει βρει. Πριν γίνει και επίσημα παίκτης της «Ένωσης» ωστόσο, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος πρέπει να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της Καβάλας.

Ο 22χρονος μέσος έχει συμφωνήσει σε όλα με τους «κιτρινόμαυρους», κατόπιν επιθυμίας και του προπονητή τους.

Άλλωστε, ο Λίνεν δεν έχει άποψη για τις ικανότητές του μονάχα από τα φετινά ματς Κυπέλλου, αλλά κι από το μικρό διάστημα που συνυπήρξαν στον Πανιώνιο (ο Αναστασόπουλος αγωνίστηκε εκεί την τετραετία 2008-12).

Μόλις αποκτήσει την ελευθέρας του λοιπόν από την Καβάλα (πράγμα που δεν έχει συμβεί προς το παρόν) ο Αναστασόπουλος θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Γερμανού για τα επόμενα παιχνίδια.

Ανακοίνωσε Μανόλο ο Ατρόμητος

31/01/2013
 Την απόκτηση του Μανόλο ανακοίνωσε ο Ατρόμητος μέσω σχετικής ανακοίνωσης την οποία και ανήρτησε στο προφίλ της ομάδας στο Facebook.

Ανακοίνωσε Μανόλο ο Ατρόμητος
Ο Μανόλο είναι και επίσημα παίκτης του Ατρόμητου. Η ομάδα του Περιστερίου έκανε γνωστή την απόκτηση του Ισπανού τερματοφύλακα μέσω σχετικής ανάρτησης στο προφίλ της ΠΑΕ στο facebook.

Αυτή αναφέρει:

«Παίκτης του Ατρόμητου ο Μανουέλ Ρέινα Ροντρίγκεζ «Μανόλο»!

Ο Ισπανός τερματοφύλακας υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μάνουέλ Ρέινα Ροντρίγκεζ (Manuel Reina Rodriguez) ή «Μανόλο» όπως είναι γνωστός!.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας που έμεινε ελεύθερος από την Αθλητική Ένωση Πάφου βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ Ατρόμητος και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με οψιόν ανανέωσης για ένα χρόνο, παρουσία του τεχνικού διευθυντή της ομάδας μας Γιάννη Αγγελόπουλου.

Ο Μανόλο θα πραγματοποιήσει αύριο την πρώτη του προπόνηση και θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή μας Νίκου Αναστόπουλου για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Μανόλο: «Να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του Ατρόμητου»
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από τον Ατρόμητο ο Μανόλο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ενδιαφέρον του Ατρόμητου δεν είχα κανένα ενδοιασμό για το που θα συνεχίσω την καριέρα του αν και είχα προτάσεις από μεγάλες ομάδες της Κύπρου. Ρώτησα για το νέο μου σύλλογο, τους συμπαίκτες μου στην ΑΕ Πάφου και τον προπονητή και άκουσα τα καλύτερα λόγια», τόνισε, αρχικά και συνέχισε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας κι εύχομαι να κάνω καλύτερη καριέρα από εκείνη που έκανα στην Ισπανία. Βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ηλικίας μου και ο Ατρόμητος είναι στην καλύτερη φάση της ιστορίας του έχοντας παίξει σε δύο συνεχόμενους τελικούς και στην Ευρώπη. Κάνω κάτι διαφορετικό στην καριέρα μου ανοίγοντας την πόρτα της Ελλάδας.

Ελπίζω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείχνει ο Ατρόμητος. Νιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου και ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη φανέλα του Ατρόμητου κι ενώπιον των φιλάθλων του», κατέληξε.

«Γκαγκστερισμούς με Ανάκογλου ο ΠΑΟ»!

31/01/2013
 «Μπαρούτι» με τον Παναθηναϊκό και τον Ανάκογλου παρουσιάστηκε ο Πέτρος Θεοδωρίδης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o πρόεδρος του Πανσερραϊκού χαρακτήρισε… γκαγκστερισμούς τις κινήσεις των «πράσινων»

«Γκαγκστερισμούς με Ανάκογλου ο ΠΑΟ»!
Ευθείες βολές εναντίον του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Ανάκογλου -για τους χειρισμούς στο θέμα της μεταγραφής του νεαρού χαφ- εξαπέλυσε ο Πέτρος Θεοδωρίδης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού έκανε λόγο για «γκαγκστερισμούς», όσον αφορά στις επαφές των «πράσινων» με τον παίκτη χωρίς να ενημερωθεί η δική του ομάδα.

Τόνισε, δε, ότι και η πλευρά του ποδοσφαιριστή «έπαιξε παιχνίδι στην πλάτη του Πανσερραϊκού», πράγμα που χαρακτήρισε «απαράδεκτη συμπεριφορά από ένα παιδί που είναι γέννημα-θρέμμα του συλλόγου».


Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Θεοδωρίδης στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη

Για το πού βρίσκεται το θέμα Ανάκογλου: «Βρισκόμαστε σε ένα γόρδιο δεσμό με αυτό το θέμα. Αρχικά ενδιαφέρθηκε ο Αστέρας, αλλά αρνήθηκε ο παίκτης. Μετά ενδιαφέρθηκε η ΑΕΚ, η οποία μιλούσε μαζί του. Και υποτίθεται ότι τα βρήκαν.

Ξαφνικά όμως προέκυψε ο Παναθηναϊκός, για το ενδιαφέρον του οποίου δεν ενημερωθήκαμε ποτέ από την πλευρά του. Κάτι που έγινε από τις άλλες δυο ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον παίκτη.

Δεν γνωρίζω το σκεπτικό του Παναθηναϊκού γιατί δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του. Τέτοιους… γκανγκστερισμούς όμως δεν τους περίμενα. Αν συμβαίνουν όλα αυτά που μαθαίνω, είναι ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά του»
.

Για το ότι ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα βάσει του νόμου να προσεγγίσει παίκτη που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι: «Όταν φωνάζεις έναν παίκτη μιας άλλης ομάδας, θα πρέπει να την ενημερώσεις κι εκείνη. Ο Παναθηναϊκός δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός. Αν τώρα διοικείται από ανθρώπους που ενεργούν έτσι, τι να πω».

Για τη στάση του παίκτη και του μάνατζέρ του: «Παίζανε κρυφτούλι στην πλάτη μας. Και ο μάνατζερ και ο παίκτης μιλούσαν με την ΑΕΚ και μας έβαλαν κι εμάς στη διαδικασία. Δεν μπορούν να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Πάνω σε αυτά που μας έλεγαν δώσαμε κι εμείς τον λόγο μας στην ΑΕΚ.

Η όλη ενέργεια και του ποδοσφαιριστή και του μάνατζερ δεν τους τιμούν. Έχουμε δει ξένους παίκτες που τελείωναν τα συμβόλαιά τους (όπως οι Ολαϊτάν και Ιτάνζ) να λένε ότι θέλουν να πάρει χρήματα και η ομάδα που τους ανέδειξε πριν μεταγραφούν. Σ’ εμάς δεν έγινε τίποτα τέτοιο.

Δεν έχουμε ενημερωθεί καν από τον Παναθηναϊκό, τον παίκτη ή τον μάνατζερ του. Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς αυτός από έναν παίκτη που είναι γέννημα-θρέμμα της ομάδας»
.

Για την πορεία του Πανσερραϊκού στη Football League: «Ο Πανσερραϊκός είναι πρωταγωνιστής στις κόκκινες κάρτες μέχρι τώρα. Δυστυχώς δεν τον βλέπουν όπως τις άλλες ομάδες. Έχω πολλά παράπονα από διάφορες διαιτησίες που ήταν και… τηλεοπτικές. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι δεν συγκινούνται με τίποτα.

Το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση. Δεν μπορεί να βάζουν στην έδρα του Πανσερραϊκού τους “πενηνταρίσιους” διαιτητές και εκτός έδρας να του βάζουν όλα τα νεαρά παιδιά να σφυρίζουν».

«Δύσκολα για Μπόιντ»

31/01/2013
 Πολύ λίγες πιθανότητες δίνει ο Τύπος της Σκοτίας στο ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Κρις Μπόιντ από τον Παναθηναϊκό επικαλούμενος πληροφορίες από τον μάνατζέρ του.

«Δύσκολα για Μπόιντ»
Μικρό είναι το ενδεχόμενο ο Κρις Μπόιντ να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Σκοτία.

Οι πράσινοι είναι σε διαπραγματεύσεις με τον ποδοσφαιριστή, αλλά δύσκολα θα προλάβουν να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι και τις 20:00 το βράδυ που πέφτει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου.

Στα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι απομένουν κάποια ζητήματα για να μείνει ελεύθερος από τους Πόρτλαντ Τίμπερς, με τον μάνατζέρ του να είναι σε συνεχείς επαφές με την ομάδα των ΗΠΑ για να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Ακόμη κι έτσι όμως ο μάνατζέρ του υποστηρίζει ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός μέχρι και τις 20:00 για να προλάβουν να ολοκληρώσουν την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Εξοικονόμηση 7 εκατ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό!

31/01/2013
 Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός τονίζουν ότι οι αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών, έχουν ως αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν επτά εκατομμύρια ευρώ, για την επόμενη σεζόν.

Εξοικονόμηση 7 εκατ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό!
Όπως, μάλιστα, σχολιάζουν αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική εξυγίανση της ομάδας. «Η εξοικονόμηση αυτή βοηθάει τον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια που κάνει για εξυγίανση ώστε να μην μην αντιμετωπίσει τα ίδια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει», λένε στην «πράσινη» ΠΑΕ.

Απέρριψε την «Κυρία» ο Κωνσταντόπουλος

31/01/2013
 Το να ρίχνεις… πόρτα σε μια κυρία δεν είναι σωστό. Το ν’ αφήσει «στα κρύα του λουτρού» όμως την ΑΕΚ επίσης δεν θα ήταν σωστό για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Γι’ αυτό απέρριψε ενδιαφέρον της Ανόρθωσης

Απέρριψε την «Κυρία» ο Κωνσταντόπουλος
Μπορεί να βαδίζει στα 34, αλλά ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έχει ακόμα… πέραση.

Και η μεταγραφική περίοδος που τελειώνει σήμερα ήταν μια καλή ευκαιρία να το διαπιστώσει. Ευτυχώς όχι με κόστος για την ΑΕΚ…

Δυο μέρες λοιπόν πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών ο έμπειρος γκολκίπερ φέρεται να προσεγγίστηκε από άνθρωπο της Ανόρθωσης.

Το ενδιαφέρον που του εκφράστηκε, δε, ήταν για άμεση μετακίνηση στην «Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Με δεδομένο ωστόσο ότι πιθανή αποχώρησή του θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ΑΕΚ -που δεν θα προλάβαινε, ακόμα κι αν μπορούσε, να τον αντικαταστήσει- ο Κωνσταντόπουλος απάντησε αρνητικά.

Και μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον, όταν και λήγει το συμβόλαιό του, θα συνεχίσει την προσπάθεια μαζί με τους υπόλοιπους «κιτρινόμαυρους» να σώσουν τη χρονιά για την «Ένωση».

Τέλος από τον Ατρόμητο, πάει Πλατανιά ο Μπέλιτς

31/01/2013
 Παρελθόν από τον Ατρόμητο, αποτελεί ο Νίκολα Μπέλιτς, ο οποίος είναι έτοιμος να υπογράψει στον Πλατανιά.

Τέλος από τον Ατρόμητο, πάει Πλατανιά ο Μπέλιτς
Μετά από ενάμιση χρόνο παραμονής στο Περιστέρι, ο Νίκολα Μπέλιτς, αποτελεί παρελθόν από τον Ατρόμητο. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν υπολογιζόταν από τον Νίκο Αναστόπουλο, ενώ είχαν μαζευτεί πολλοί μεσοεπιθετικοί στην ομάδα.

Πλέον, ο Μπέλιτς είναι έτοιμος να υπογράψει στον Πλατανιά και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Νίκολα Μπέλιτς.

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ομάδας μας και υπέγραψε κοινή συναινέσει παρουσία του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου.

Αποχωρεί από τον Ατρόμητο με 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ( εκ των οποίων οι 15 τη φετινή περίοδο), 2 συμμετοχές στο κύπελλο Ελλάδας και 2 συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος τον ευχαριστεί για την συνεργασία και την προσφορά του στην ομάδα, του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Συνεχίζονται οι μεταγραφές στον ΟΦΗ

31/01/2013
 Ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι τόσο ο τερματοφύλακας, Αργύρης Συνάνης, όσο και ο αμυντικός, Παύλος Κολλιακουδάκης.

Συνεχίζονται οι μεταγραφές στον ΟΦΗ
Την μεταγραφική τους ενίσχυση συνεχίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή στον ΟΦΗ.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της ομάδας τα βρήκαν σε όλα με τον 23χρονο τερματοφύλακα του ΠΟΑ, Αργύρη Συνάνη, με αποτέλεσμα να υπογράψει σε εκείνους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Επίσης, στο δυναμικό του συλλόγου του Ηρακλείου για το ίδιο χρονικό διάστημα θα ανήκει και ο αρχηγός της ομάδας Κ20, Παύλος Κολλιακουδάκης, ο οποίος αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ μπορεί να παίξει και στο κέντρο της.

Παράλληλα, οι διοικούντες την ΠΑΕ κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να κάνουν δικό τους με την μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ τον Αποστόλη Γιάννου , ενώ γίνονται προσπάθειες, ώστε να αποκτηθεί ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό ο 19χρονος μπακ, Νίκος Μαρινάκης.

Φάμπρι: «Λυπάμαι που έφυγε ο Βύντρα»

31/01/2013
 Το… βιολί του ο Φάμπρι. Ο Ισπανός προπονητής στάζει… μέλι για τον Βύντρα παρότι αυτός είχε διαφορές με την διοίκηση κι έφυγε, αφού δήλωσε πως λυπάται που ο πρώην παίκτης του έφυγε για την Λεβάντε…

Φάμπρι: «Λυπάμαι που έφυγε ο Βύντρα»
Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φάμπρι στην τηλεόραση της Nova:

-Ήταν τελικά αυτή η νίκη στο Περιστέρι το γιατρικό που έψαχνε ο Παναθηναϊκός για να επουλώσει τις πληγές του, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι;

«Όπως είπα στο τέλος του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο, ήταν μια σημαντική νίκη. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε. Βεβαίως ήταν μια νίκη που βοηθάει, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ ακόμα. Πέρασε μια εβδομάδα που δεν ήταν καθόλου εύκολη και αυτό διότι έφυγαν παίκτες από τον σύλλογο και προσπαθούμε να φέρουμε άλλους. Δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε όπως πρέπει και όταν η δουλειά δεν είναι αυτή που πρέπει, αυτό δεν είναι καλό για την ομάδα και ενδεχομένως να είμαστε στον αγώνα του Σαββάτου με κάποιο έλλειμμα στο ρόστερ».

-Τρεις ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από την ομάδα. Ουσιαστικά δεν ήταν στη διάθεση σας ο Χριστοδουλόπουλος, όμως Βύντρα και Σπυρόπουλος ήταν στα βασικά σας πλάνα. Πόσο επηρεάζουν την ομάδα αυτές οι αποχωρήσεις;

«Πράγματι, τον Λάζαρο δεν τον υπολόγιζα. Ο Βύντρα και ο Σπυρόπουλος ήταν δύο βασικοί παίκτες, οι οποίοι βοηθούσαν την ομάδα. Και πρέπει να πω δημοσίως και εκ βάθος καρδίας, ότι ιδιαίτερα για την αποχώρηση του Βύντρα λυπάμαι πολύ, διότι πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος προσέφερε και έδινε πολλά πράγματα. Δεν ξέρω πως θα το εκλάβει ο κόσμος, όμως πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης, ο οποίος θα έπρεπε να είχε συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Απόδειξη αυτού είναι ότι υπέγραψε σε μια ισπανική ομάδα πρώτης γραμμής, όπως είναι η Λεβάντε. Ελπίζω όμως οι νέοι παίκτες που θα έρθουν, να μπορέσουν να έχουν την δυνατότητα να καλύψουν αυτές τις απώλειες και κατά κάποιο τρόπο να εμπλουτίσουν συνολικά την ομάδα».

-Δηλαδή είχατε εισηγηθεί την παραμονή του Βύντρα;

«Ο σύλλογος γνωρίζει ότι εγώ λογικά πρέπει να υπακούσω στις προσταγές και σε αυτά που λέει ο σύλλογος. Είμαι μόνο ο προπονητής και καθήκον μου είναι να δουλέψω με τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ, ψάχνοντας το καλύτερο για την ομάδα σε αθλητικό επίπεδο. Αλλά κατά την άποψη μου- και το είχα πει σε όλο τον κόσμο- ο Βύντρα ήταν ένας παίκτης τον οποίο θα έπρεπε να έχουμε πολύ υπόψη μας. Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος είναι μεγάλος επαγγελματίας και αποτελεί παράδειγμα για όλους τους παίκτες και για τους νέους. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας».

-Θα μας σχολιάσετε τις μεταγραφικές κινήσεις που γίνονται; Ανάμεσα στα ονόματα που γράφτηκαν, ήταν αυτό του Λόπεζ που αγωνίζεται στην πρώην σας ομάδα, Γρανάδα.

«Μακάρι ο Λόπεζ να μπορέσει να ενσωματωθεί σε αυτή την ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Ένας αμυντικός με μεγάλη ποιότητα και στο κομμάτι της τακτικής ένα πραγματικό φαινόμενο. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να τον έχουμε μαζί μας, δεδομένου ότι η Γρανάδα δεν θέλησε να παραχωρήσει έναν τόσο καλό παίκτη».

-Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στις λίγες ώρες που απομένουν για την λήξη της μεταγραφικής περιόδου;

«Πιστεύω ότι η ομάδα οπωσδήποτε πρέπει να ψάξει και υπάρχουν ήδη κάποια πράγματα που έχουν προχωρήσει, σε μια προσπάθεια η ομάδα να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστική στα επόμενα παιχνίδια. Και θα δούμε αν έχουμε τύχη και έρθουν νέοι παίκτες, για να μπορέσουν να ενισχύσουν 2,3-4 θέσεις που χρειαζόμαστε. Ξέρω ότι έχουμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεση μας, όμως πιστεύω ότι πηγαίνουμε προς την σωστή κατεύθυνση».

-Στο αγωνιστικό κομμάτι, ακολουθεί το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι το επόμενο, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Τι περιμένετε από την ομάδα σας σε αυτό το ματς;

«Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αγώνα και αυτή την εβδομάδα δεν δουλέψαμε όπως θα θέλαμε. Δεν υπήρχε μια σωστή συνέχεια στην δουλειά που είχαμε ξεκινήσει, δεδομένου ότι και έφυγαν παίκτες, αλλά υπήρχαν και ποδοσφαιριστές με προβλήματα τραυματισμού, οι οποίοι δεν ήταν στη διάθεση μου για να δουλέψω όπως θα ήθελα. Πρέπει όμως αυτές τις λίγες ημέρες που έχουμε μπροστά μας να βρούμε λύσεις, να προετοιμάσουμε την ομάδα για τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όντας ανταγωνιστικοί και δημιουργώντας δυσκολίες στον δεύτερο -αυτή τη στιγμή- στην βαθμολογική κατάταξη. Και με κάθε σεβασμό για τους αντιπάλους μας, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια νίκη».

-Ποιο μπορεί να είναι το κλειδί της νίκης σε αυτό το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό; Θεωρείτε ότι η βάση της απόδοσης είναι η εικόνα που έδειξε η ομάδα σας κόντρα στον Ατρόμητο;

«Πιστεύω ότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται έτσι όπως είναι. Η βάση πρέπει να είναι η συνέχεια στη δουλειά. Μια δουλειά που έχουμε ξεκινήσει και θα ήθελα να σηματοδοτήσει την προσωπικότητα τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό επίπεδο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ένα σαφή τρόπο παιχνιδιού και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει τη βάση μας. Δεν θα μπω στις μικρές λεπτομέρειες γι' αυτό το παιχνίδι, γιατί αυτό ανήκει στα ιδιαίτερα θέματα της ομάδας, όμως πιστεύω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».

Η Ουέσκα ανακοίνωσε… Εσπάρθα

31/01/2013
 Την μετακίνηση του Εσπάρθα στον Παναθηναϊκό, επιβεβαίωσε και η Ουέσκα με ανακοίνωσή της.

Η Ουέσκα ανακοίνωσε… Εσπάρθα
Την συμφωνία ανάμεσα σε Ουέσκα και Παναθηναϊκό για την μετακίνηση του Χοκίν Εσπάρθα στους «πράσινους», ανακοίνωσε μέσω του επίσημου σάιτ της η ισπανική ομάδα.

Στην ανακοίνωσή της, η Ουέσκα τονίζει ότι ο ίδιος ο 25χρονος παίκτης επέμενε να αποχωρήσει από την ομάδα και να πάει στον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου να τον αποδεσμεύσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ουέσκα:

Ο Χοκίν αφήνει την Ουέσκα για τον Παναθηναϊκό

Μετά από το επίμονο αίτημα του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ζήτησε να αποδεσμευτεί από την ομάδα, επιθυμώντας να αναζητήσει καλύτερες οικονομικές και αγωνιστικές προοπτικές, η Ουέσκα, σε συνεργασία με την Οσασούνα, η οποία έχει μέρος των δικαιωμάτων του, αποφάσισε να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας με τον Χοκίν, προκειμένου αυτός να εκπληρώσει το όνειρο του να αγωνιστεί στο εξωτερικό για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Χοκίν αναχώρησε για την Αθήνα το πρωί, προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα που την καθοδηγεί ο Φάμπρι, αλλά προτού αναχωρήσει, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και την αγάπη του για το σύλλογο και τους οπαδούς.

Η Ουέσκα εύχεται τα καλύτερα και κάθε επιτυχία στη νέα καριέρα του
".

Αρνητική απάντηση για Σαρρή

31/01/2013
 Ο Άρης ήλπιζε στην απόκτηση του Γιώργου Σαρρή από τον Εργοτέλη, ωστόσο, η απάντηση της ομάδας της Κρήτης ήταν αρνητική στην πρόταση των «κίτρινων».

Αρνητική απάντηση για Σαρρή
«Άκυρο» από τον Εργοτέλη στον Άρη για τον Γιώργο Σαρρή, ο οποίος θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των Κρητικών τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Οι «κίτρινοι» είχαν καταθέσει πρόταση ύψους 40.000 ευρώ και δανεικό τον Κοτσώνη, για την απόκτηση του παίκτη, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από την πλευρά του συλλόγου της Κρήτης.

Ωστόσο, ο Κοτσώνης πήγε τελικά ως ελεύθερος στον Εργοτέλη και ενώ στον Άρη ήλπιζαν ότι θα ολοκληρωνόταν η μεταγραφή του Σαρρή, τελικά όπως όλα δείχνουν το ρόστερ της ομάδας θα παραμείνει ως έχει.

Στον Πλατανιά καταλήγει ο Γιάννου

31/01/2013
 Ο Πλατανιάς φαίνεται πως κερδίζει τη «μάχη» με άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας και φτάνει κοντά στον δανεισμό του Απόστολου Γιάννου από τον ΠΑΟΚ.

Στον Πλατανιά καταλήγει ο Γιάννου
Στον Πλατανιά καταλήγει ο Απόστολος Γιάννου, με την μορφή δανεισμού, για τους επόμενους έξι μήνες από τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός επιθετικός ενδιέφερε πολλές ομάδες, όμως οι Κρητικοί ήρθαν σε συμφωνία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σύντομα αναμένεται στα Χανιά προκειμένου να ολοκληρώσει τον δανεισμό και να συνεχίσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους».

Πήγε κι έφυγε ο Ανάκογλου…

31/01/2013
 Ο Δημήτρης Ανάκογλου βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αποχώρησε χωρίς να υπογράψει συμβόλαιο που θα είχε ισχύ από το καλοκαίρι. Οδεύει προς ΑΕΚ ο παίκτης.

Πήγε κι έφυγε ο Ανάκογλου…
Ο Παναθηναϊκός ήθελε τον Ανάκογλου και είχε προφορική συμφωνία μαζί του για να υπογράψει στους «πράσινους» το καλοκαίρι που έμενε ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό. Ο ποδοσφαιριστής είχε επιθυμία να αγωνιστεί με το «τριφύλλι» αλλά η ΑΕΚ μίλησε με τον Πανσερραϊκό και η μακεδονική ομάδα συμφώνησε με τον «δικέφαλο».

Σε αυτό το μπέρδεμα ο Παναθηναϊκός ανέλαβε πρωτοβουλία και ο παίκτης κατέβηκε στην Αθήνα, πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ αλλά δεν υπέγραψε κάποιο συμβόλαιο, άρα, όπως όλα δείχνουν φαβορί πλέον είναι η ΑΕΚ.

Πάει ΑΕΚ ο Ανάκογλου!

31/01/2013
 «Τούμπα» την υπόθεση του Δημήτρη Ανάκογλου φαίνεται πως φέρνει η ΑΕΚ! Ο νεαρός χαφ βρέθηκε στα γραφεία του Παναθηναϊκού, ωστόσο πιθανότατα θα βρεθεί τελικά στο… ρόστερ της ΑΕΚ!

Πάει ΑΕΚ ο Ανάκογλου!
Υπόθεση που εμπλέκεται η ΑΕΚ γίνεται να μη μετατραπεί σε σίριαλ; Δεν γίνεται. Σε αντίθεση όμως με προηγούμενα κάθε… τύπου, αυτό με τον Δημήτρη Ανάκογλου φαίνεται πως θα έχει happy end για την «Ένωση».

Μπορεί λοιπόν ο παίκτης να εξέφραζε ενδοιασμούς για τη μετακίνησή του στους «κιτρινόμαυρους», να παρουσιαζόταν ότι προτιμά τον Παναθηναϊκό και μάλιστα να επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης τα γραφεία του, ωστόσο τελικά φαίνεται ότι θα καταλήξει στην ΑΕΚ.

Οι πιέσεις από τον Πανσερραϊκό (που έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ και γι’ αυτό τον λόγο ο Πέτρος Θεοδωρίδης εξανέστη εναντίον των χειρισμών του Παναθηναϊκού σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6) ήταν καταλυτικές για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σε συνδυασμό λοιπόν με τις συμβουλές του μάνατζέρ του (που επέμενε ότι η ΑΕΚ αποτελεί ιδανικότερο προορισμό βάσει αγωνιστικών προοπτικών), τον ξεχωριστό ρόλο που έπαιξε η επίσκεψη 50 μελών της ORIGINAL Σερρών στην προπόνηση για να του δείξουν πόσο τον θέλουν στην ομάδα τους (αν και ο νεαρός βρισκόταν ήδη στην Αθήνα) και την ελαφρώς βελτιωμένη πρόταση που του έγινε από την ΑΕΚ, ο Ανάκογλου πείστηκε και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να είναι και τυπικά «κιτρινόμαυρος».

«Γκάφα» ολκής από τον Πανιώνιο

31/01/2013
 Με αποκλεισμό έξι μηνών κινδυνεύει ο Στάθης Ρόκας, καθώς το ιατρικό τιμ του Πανιωνίου δεν δήλωσε ότι ο παίκτης έκανε ενέσεις κορτιζόνης και βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

«Γκάφα» ολκής από τον Πανιώνιο
Δεν του έφταναν όλα τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίζει και στις… γκάφες των συνεργατών του, που του στερούν παίκτες.

Το ιατρικό τιμ της ομάδας αμέλησε να ενημερώσει ότι ο ποδοσφαιριστής Στάθης Ρόκας έκανε ενέσεις κορτιζόνης, με αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τη Βέροια να βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Η ουσία θεωρείται απαγορευμένη, κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης κινδυνεύει με αποκλεισμό για έξι μήνες από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Μπορεί στο ιατρικό τιμ να παραδέχτηκαν το λάθος τους και ο Ρόκας να ζήτησε να γίνει εξέταση και στο δεύτερο δείγμα , ωστόσο, το σφάλμα παραμένει σφάλμα.

Το μόνο που ελπίζουν πλέον στον Πανιώνιο είναι πως η ποινή που θα επιβληθεί στον παίκτη θα είναι μικρότερη, λόγω του λάθους που έγινε.

«Η δουλειά μου είναι να σκοράρω»

31/01/2013
 Το βραβείο για τον πολυτιμότερο παίκτη της 19ης αγωνιστικής, παρέλαβε ο Μπράνα Ίλιτς του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Η δουλειά μου είναι να σκοράρω»
Την… δουλειά του έκανε ο Μπράνα Ίλιτς, στο παιχνίδι με την Βέροια, όπως τόνισε ο ίδιος κατά την παραλαβή του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Σέρβος επιθετικός, με δύο γκολ χάρισε το τρίποντο κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας και για τον λόγο αυτό επικράτησε στην σχετική ψηφορορία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ευχαριστώ για το βραβείο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θέλω να προσπαθήσω και να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο και αν είναι δυνατόν να πάω ακόμα καλύτερα. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στην ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου, γιατί με βοήθησαν να το κερδίσω. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο καλά και να προσπαθούμε. Έρχονται τώρα τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια στη σειρά, τα βλέπουμε όμως όλα ξεχωριστά και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει. Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν ως mvp της αγωνιστικής», ανέφερε αρχικά ο Ίλιτς.

Σε ερώτηση αν περίμενε την εξέλιξη που έχει ως παίκτης στον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι πρώτος σκόρερ, σημείωσε: «Ήρθα εδώ και περίμενα να παίξω στην ομάδα και να σκοράρω. Το θεωρώ αναμενόμενο. Αυτή είναι η δουλειά μου».

Ανανέωσε με Αγκάνθο

31/01/2013
Στον Άρη, για έναν ακόμα χρόνο, θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ανανέωσε με Αγκάνθο
Σε συμφωνία με τον Νταβίντ Αγκάνθο, για την ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμα χρόνο, ήρθε ο Άρης. Οι «κίτρινοι» ήθελαν πάρα πολύ να παραμείνει ο Ισπανός επιθετικός στο «Κλ. Βικελίδης» και φαίνεται πως τα κατάφεραν, αφού το ίδιο επιθυμούσε και ο ίδιος ο παίκτης.

Η παρουσία του Αγκάνθο έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον φετινό Άρη, αφού τόσο με τις εμφανίσεις του, όσο και με τα επτά γκολ που έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Πλέον, οι δύο πλευρές έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τα «βρήκαν» και πλέον ο Αγκάνθο θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα του Άρη. Μάλιστα, υπάρχει ειδική οψιόν, για την ανανέωση ενός ακόμα χρόνου.

Η ανακοίνωση: «Κάτοικος του Κλεάνθης Βικελίδης θα συνεχίσει να είναι ο Νταβίντ Μέντεζ Αγκάνθο.

Ο Ισπανός επιθετικός βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης και ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα μας για 1+1 χρόνια με τον Άρη να διατηρεί την οψιόν.

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την συμφωνία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω στον Άρη και μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Έχω δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πάμε όλοι μαζί τον Άρη εκεί που του αξίζει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο».

Ανακοινώθηκε ο Λένσε

31/01/2013
 Παίκτης του Αστέρα Τρίπολης για τους επόμενους έξι μήνες είναι ο Λάζλο Λένσε, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα.

Ανακοινώθηκε ο Λένσε
Τις μεταγραφικές του κινήσεις ολοκλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος απέκτησε με την μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες, τον Λάζλο Λένσε. Ο Ούγγρος επιθετικός, έρχεται δανεικός από την Βιντεότον, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για κίνητρο το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 24χρονος άσος θα φοράει την φανέλα με το νούμερο 29.

Η ανακοίνωση:

«Ο Αστέρας κατάφερε να εξασφαλίσει τον Ούγγρο σέντερ φορ Λάζλο Λένσε για έξι μήνες, με όψιον αγοράς, για τα επόμενα χρόνια από την Βιντεότον και να ολοκληρώσει έτσι τις μεταγραφικές του κινήσεις για την χειμερινή περίοδο.

Ο Λάζλο Λένσε, που στον Αστέρα θα φοράει το Νο29, γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1988, έχει ύψος 1.79, ζυγίζει 77 κιλά και ξεκίνησε την καριέρα του από την ΜΤΚ Βουδαπέστης, ενώ το 2010 μετακόμισε στη Βιντεότον.

Στη Βιντεότον αγωνίστηκε έναν χρόνο, καθώς το 2011-12 δόθηκε δανεικός στην Κεσκεμέτι, με την οποία είχε 21 συμμετοχές και 15 γκολ. Το πρώτο εξάμηνο της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 δόθηκε δανεικός στη Χάποελ Κιριάτ Σμόνα του Ισραήλ με την οποία είχε 18 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Με τους Ισραηλινούς ο Λένσε έπαιξε σε προκριματικά Champions League και Europa League».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα ο Λένσε τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στον Αστέρα, όπου όλοι είναι πολύ φιλικοί μαζί μου. Είμαι σίγουρος πώς θα βοηθήσω την ομάδα να βγει στο Champions League. Έμαθα πολύ καλά πράγματα για το σύλλογο και τους ανθρώπους του από τον Μάρτον Φούλοπ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω στους φίλους της ομάδας πώς θα δώσω το 100% για να πετύχει ο Αστέρας τους στόχους του και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Ανακοινώθηκαν Μπέλιτς και Γιάννου

31/01/2013
 Την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τους Απόστολο Γιάννου και Νίκολα Μπέλιτς ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πλατανιάς.

Ανακοινώθηκαν Μπέλιτς και Γιάννου
Τη φανέλα του Πλατανιά μέχρι το τέλος της σεζόν με την μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ θα φοράει ο Απόστολος Γιάννου, για τον οποίον είχαν ενδιαφερθεί και άλλες ομάδες, όμως τελικά κατέληξε στους Χανιώτες.

Εκτός από τον Γιάννου οι Κρητικοί ανακοίνωσαν και την συνεργασία τους με τον Νίκολα Μπέλιτς.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Απόστολο Γιάννου (δανεικός από τον Π.Α.Ο.Κ. μέχρι το καλοκαίρι) και Νίκολα Μπέλιτς».

«Κιτρινόμαυρος» ο Ανάκογλου!

31/01/2013
 Το «κόλπο» με τον Δημήτρη Ανάκογλου τελείωσε οριστικά η ΑΕΚ! Αφού υπερίσχυσε στη μάχη με τον Παναθηναϊκό, η «Ένωση» ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του νεαρού χαφ! Δείτε τα δυο πρόσφατα γκολ του.

«Κιτρινόμαυρος» ο Ανάκογλου!
Μπορεί να χρειάστηκε να περάσει από σαράντα κύματα και να κάνει χειρισμούς με… απρόσμενα πετυχημένα αποτελέσματα, ωστόσο η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πέμπτη μεταγραφή της για τον Γενάρη.

Και παρόλο που οι υπόλοιπες τέσσερις (Πετρόπουλος, Μητρόπουλος, Τσουμάγκας, Καραλής) έχουν αρχίσει ήδη να… βγάζουν τα λεφτά τους στο γήπεδο, αυτή του Δημήτρη Ανάκογλου μοιάζει η πιο «γλυκιά» για τους «κιτρινόμαυρους». Κι αυτό διότι πραγματοποιήθηκε έπειτα από διεκδίκησή του παίκτη με τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί λοιπόν οι «πράσινοι» να βγάζουν προς τα έξω πλέον πως δεν κυνήγησαν ζεστά την υπόθεση του νεαρού χαφ, ωστόσο το γεγονός πως εκείνος βρέθηκε στα γραφεία τους το απόγευμα, αλλά τελικά θα βρεθεί… στο ρόστερ της ΑΕΚ αναμφίβολα είναι μια σημαντική επιτυχία για τα σημερινά οικονομικά της δεδομένα.

Αυτά που της επέτρεψαν, παρόλα αυτά, να έρθει σε συμφωνία με τον Πανσερραϊκό, να προσφέρει καλύτερη προκαταβολή στον ίδιο τον νεαρό και να τον πείσει τελικά να υπογράψει μαζί της για τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Αφού η συνεργασία των δυο πλευρών, λοιπόν, ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΑΕΚ, ο Ανάκογλου θα τεθεί στη διάθεσή του Έβαλντ Λίνεν και μοιάζει έτοιμος να προσφέρει άμεσα -δεδομένου ότι έχει αγωνιστεί ήδη σε 18 παιχνίδια στη Football League, σκοράροντας μάλιστα και δις στο τελευταίο απ' αυτά με την Ηρακλή.

Ανακοίνωσε άλλους δύο ο ΟΦΗ

31/01/2013
 Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τους Μακρή και Κανούλα η ΠΑΕ ΟΦΗ έκανε γνωστό πως για τα επόμενα τρία χρόνια θα έχει στις τάξεις της, τους Παύλο Κολιακουδάκη και Αργύρη Συνάνη.

Ανακοίνωσε άλλους δύο ο ΟΦΗ
Τη φανέλα του ΟΦΗ για τα επόμενα τρία χρόνια θα φοράνε οι Παύλος Κολιακουδάκης και Αργύρης Συνάνης.

Οι δύο ποδοσφαιριστές τα βρήκαν σε όλα με την ομάδα του Ηρακλείου και έτσι δεν είχαν πρόβλημα να δώσουν τα χέρια με τους ανθρώπους του κρητικού συλλόγου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Δύο ακόμα παιδιά από την Κρήτη ανήκουν από σήμερα στην οικογένεια του ΟΦΗ καθώς υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια για τρία χρόνια οι Παύλος Κολιακουδάκης και Αργύρης Συνάνης».

Ο Παύλος Κολιακουδάκης μετά την υπογραφή του συμβολαίου του τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και τον κ. Πετράκη για την ευκαιρία που μου δίνουν να αγωνιστώ στην μεγάλη ομάδα του ΟΦΗ. Θα προσπαθώ καθημερινά και θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στις προπονήσεις».

Από την πλευρά του ο Αργύρης Συνάνης υπογράμμισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευτυχισμένος που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτή την ιστορική και σπουδαία ομάδα. Θα βάλω τα δυνατά μου και μέσα από σκληρή δουλειά θα προσπαθήσω να δικαιώσω όσους με πίστεψαν. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΟΑ Γιάννη Καλέμπουμπα, τον προπονητή Μανόλη Πατεμτζή και τον Σταμάτη Μαματζάκη που με βοήθησαν σημαντικά στην μέχρι τώρα πορεία μου».

Μένει στην Ξάνθη ο Μαρσελίνιο

31/01/2013
 Οι διαπραγματεύσεις της Τορίνο με την Ξάνθη σταμάτησαν και έτσι ο Μαρσελίνιο παραμένει στην Ξάνθη, τουλάχιστον, μέχρι το καλοκαίρι.

Μένει στην Ξάνθη ο Μαρσελίνιο
Εδώ και αρκετές ημέρες η Τορίνο, φερόταν να είναι στα χνάρια του Μαρσέλο Λέιτε από την Ξάνθη, όμως τελικά οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων έφθασαν σε αδιέξοδο, με τον Βραζιλιάνο να παραμένει στην ακριτική ομάδα.

Έτσι κι αλλιώς, ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός πως οι Ιταλοί μπορεί να επιστρέψουν και πάλι με νέα και ίσως βελτιωμένη πρόταση.

Ελεύθερο φορ ψάχνει ο ΠΑΟ

31/01/2013
 Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου έχει διορία ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει έναν επιθετικό, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ, αφού τότε εκπνέει η προθεσμία για τους «ελεύθερους»

Ελεύθερο φορ ψάχνει ο ΠΑΟ
Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει σήμερα, ο Μπόιντ τελικά δεν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, αλλά οι «πράσινοι» δεν το βάζουν κάτω αναφορικά με την προσπάθεια τους να αποκτήσουν ένα φορ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι δήλωσε: «Τελειώνουμε με τα παιδιά που είναι πάνω (Ντίνας, Κάιπερ, Εσπράθα) και κατόπιν κοιτάμε για έναν επιθετικό ο οποίος είναι ελεύθερος. Έχουμε χρόνο μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου για να τελειώσουμε την περίπτωσή του».

Πήρε και Αναστασόπουλο η ΑΕΚ!

31/01/2013
 Εδώ έκανε το… δύσκολο με την απόκτηση του Ανάκογλου. Στη μεταγραφή του (ελεύθερου πλέον) Αναστασόπουλου θα αντιμετώπιζε πρόβλημα η ΑΕΚ;

Πήρε και Αναστασόπουλο η ΑΕΚ!
Αν έλεγε κανείς στην ΑΕΚ των τόσων προβλημάτων ότι θα έκανε… μισή ντουζίνα μεταγραφές τον Γενάρη δύσκολα θα γινόταν πιστευτός.

Με σωστούς χειρισμούς ωστόσο, η «Ένωση» κατάφερε ν’ αποκτήσει τέσσερις παίκτες που ήδη αποδεικνύονται σημαντικοί (Πετρόπουλος, Μητρόπουλος, Τσουμάγκας, Καραλής), έναν που έχει όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί (Ανάκογλου) κι έναν που θεωρείται από τον Έβαλντ Λίνεν ότι επίσης μπορεί να βοηθήσει.

Αυτός ο τελευταίος, λοιπόν, είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος. Ο αμυντικός χαφ της Καβάλας, που δεν είναι γνώριμος στον Γερμανό μονάχα απ’ τα δυο φετινά παιχνίδια για το Κύπελλο, αλλά και απ’ τη σύντομη συνύπαρξή τους στον Πανιώνιο (όπου αγωνίστηκε την τετραετία 2008-12).

Έτσι, μετά από δική του εισήγηση -κι αφού ο 22χρονος μέσος πήρε την ελευθέρας του από τους «αργοναύτες», η ΑΕΚ συμφώνησε μαζί του για συμβόλαιο ως το καλοκαίρι με προοπτική ανανέωσης για δυο ακόμα χρόνια.

Δείτε στιγμιότυπα του Αναστασόπουλου από την περίοδο που αγωνιζόταν στον Πανιώνιο

Πήρε Ναούμ ο Άρης

31/01/2013
 Παίκτης του Άρη για τον επόμενο ενάμισι χρόνο είναι και επισήμως ο 19χρονος στράικερ, Ζήσης Ναούμ.

Πήρε Ναούμ ο Άρης
Την καριέρα του στον Άρη θα συνεχίσει ο νεαρός επιθετικός, Ζήσης Ναούμ, ο οποίος τα βρήκε σε όλα με τους ανθρώπους της ομάδας και έτσι δεν είχε πρόβλημα να υπογράψει στους «κίτρινους» συμβόλαιο που θα έχει ισχύ για ενάμισι χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ζήση Ναούμ. Ο 19χρονος επιθετικός βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και υπέγραψε το νέο του επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου.

Ο Ζήσης Ναούμ γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1994 στην Αθήνα. Έχει ύψος 1.74 και βάρος 65 κιλά.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ατρόμητου Αθηνών και από εκεί μεταπήδησε στο Καλαμάκι. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η γερμανική FC Saint Pauli, ενώ ακολούθησε η –επίσης- γερμανική Chemnitz FC (ομάδα Γ’ κατηγορίας), στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα».

«Ναυάγησε» του Μαρινάκη

31/01/2013
 Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΟΦΗ η μεταγραφή του νεαρού αμυντικού, Νίκου Μαρινάκη, «ναυάγησε», αφού οι Κρητικοί δεν τα βρήκαν με τον Παναθηναϊκό, ομάδα στην οποία ανήκει ο παίκτης.

«Ναυάγησε» του Μαρινάκη
Όσο και αν προσπάθησε ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, να πάρει από τον Παναθηναϊκό ως ελεύθερο και όχι με την μορφή δανεισμό τον Νίκο Μαρινάκη τελικά δεν τα κατάφερε.

Οι «πράσινοι» ήταν αρνητικοί στο να αποδεσμεύσουν τον νεαρό αμυντικό, ενώ από την πλευρά του ο «ισχυρός» άνδρας της κρητικής ΠΑΕ έκανε γνωστό στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» ότι ο ΟΦΗ δεν θέλει τον παίκτη δανεικό.

Ωστόσο, ο Πουλινάκης ως τελευταία λύση αντιπρότεινε την απόκτηση του Μαρινάκη για τον επόμενο ενάμισι χρόνο και να μπει μία οψιόν αγοράς, όμως οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού απέρριψαν και αυτή την πρόταση, με αποτέλεσμα η μεταγραφή του νεαρού αμυντικού να «ναυαγήσει» οριστικά.

«Κανείς δεν στενοχωριέται περισσότερο για τον Άρη»

31/01/2013
 Συναισθηματικά δεμένος με τον Άρη -μιας και μεγάλωσε σ’ αυτόν- δήλωσε ο Γιάννης Γιαννιώτας.

«Κανείς δεν στενοχωριέται περισσότερο για τον Άρη»
Μεγάλο κομμάτι της καρδιάς του χαρακτήρισε τον Άρη ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο νεαρός παραδέχθηκε το ενδιαφέρον ΑΕΚ και ΠΑΟ, αλλά τόνισε ότι προτεραιότητα (αν φύγει απ’ τους «κίτρινους») είναι το εξωτερικό.

Στην ίδια συνέντευξή του στο «novasports.gr», ο Έλληνας χαφ δήλωσε βέβαιος πως η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει.

Κι αφού ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν στενοχωριέται περισσότερο από μένα όταν χάνει ο Άρης», παραδέχθηκε ότι θέλει αγωνιστική εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ για την τεσσάρα του πρώτου γύρου.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιαννιώτας

Για το αν υπήρξε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ: «Υπήρξε ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Σίγουρα είναι πολύ τιμητικό για μένα, αλλά προτίμησα να μείνω στον Άρη για να βοηθήσω την ομάδα».

Για το αν θέλουν εκδίκηση οι παίκτες του Άρη για την ήττα του α’ γύρου από τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα θέλουμε να πάρουμε μια "εκδίκηση", γιατί πρώτον, νομίζω πως μπορούμε να κερδίσουμε και δεύτερο να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Για το αν η οικονομική κρίση έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες, όπως τον ίδιο: «Αυτό που λες είναι αντικειμενικό, γιατί υπάρχουν παιδιά που και πέρυσι έπαιρνα τις ευκαιρίες τους, αλλά τα περί κρίσης είναι απλά λόγια και το μόνο που μένει είναι να αποδείξουμε ότι δεν μένουμε στα λόγια».

Για το αν ο Μιχαλήτσος ήταν η καλύτερη λύση για τον Άρη: «Σίγουρα ο κ. Μιχαλήτσος έχει έρθει στα δύσκολα για άλλη μια φορά. το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να κερδίζομε με οποιοδήποτε προπονητή. Ο Μιχαλήτσος είναι έλληνας, ξέρει τις ιδιαιτερότητες και νομίζω πως θα μας κάνει καλό».

Για το αν ενόχλησε τους παίκτες η φυγή του Αλκαράθ: «Μας ενόχλησε ότι έφυγε χωρίς να χαιρετήσει γιατί ήταν ο προπονητής και θεωρώ πως αυτό ήταν το σωστό».

Για το αν θα πήγαινε στον ΠΑΟΚ: «Όπως έχω πει, προτεραιότητά μου είναι το εξωτερικό και στον ΠΑΟΚ δεν θα πήγαινα ποτέ».

Για το αν προετοιμάζεται διαφορετικά για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Όπως βλέπουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια, έτσι βλέπουμε και του ΠΑΟΚ. Σίγουρα είναι ντέρμπι, πρέπει να σκεφτούμε παραπάνω πράγματα και νομίζω πως ο κάθε παίκτης ξέρει τι θα κάνει την Κυριακή».

Για το αν θα πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα: «Θα εξαντλήσω τις πιθανότητες για το εξωτερικό, αν δεν τα καταφέρω, τότε θα κοιτάξω την Ελλάδα στην οποία προτεραιότητά μου είναι ο Άρης».

Για το αν του έχει γίνει πρόταση για ανανέωση: «Πρόταση επίσημη δεν μου έχει γίνει, απλά μου ανέφεραν οι άνθρωποι της προηγούμενης διοίκησης ότι θέλουν να μείνω και η απάντηση στο εάν θα ανανέωνα είναι… ναι».

Για το πρωτάθλημα που θέλει να αγωνιστεί: «Στο γερμανικό».

Για την ομάδα που υποστηρίζει στο εξωτερικό και την οποία θα ήθελε να αγωνιστεί: «Είμαι Ρεάλ, αλλά θα ήθελα να αγωνιστώ στη Γερμανία».

Για τα νεύρα του στα παιχνίδια: «Είναι στο DNA μου».

Για το αν μπορεί ο Άρης να νικήσει τον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι το τι νομίζω εγώ, το θέμα είναι πως θα μπούμε στο γήπεδο και πως θα είμαστε στα 90 λεπτά. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους αλλά δεν τους φοβόμαστε».

Για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά αγωνίζομαι ήδη σε μεγάλη ομάδα και θα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό».

Για τις εμφανίσεις του στα τελευταία παιχνίδια: «Σίγουρα έχει παίξει ρόλο ο τραυματισμός μου, αλλά υπάρχει ένας άλλος παράγοντας η κόπωση, διότι δεν έχω σταματήσει λεπτό από πέρυσι και νομίζω πως όλοι οι παίκτες περνάνε ντεφορμάρισμα γιατί είμαστε άνθρωποι κι όχι μηχανές».

Για το αν μπορεί να σωθεί ο Άρης: «Το αν θα σωθούμε δεν περίμενα να το πω ποτέ, είναι μια λέξη που δεν ταιριάζει στον Άρη, αλλά είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε την έκπληξη, όχι απλά να σωθούμε».

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται: «Η θέση μου είναι δεξιά ή αριστερά στα άκρα. Τώρα όταν ο προπονητής με χρειάζεται οπουδήποτε, θα αγωνιστώ. Μακάρι να πετύχω γκολ και να κερδίσει η ομάδα μου».

Για το αν θα πέσει ο Άρης: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και ξεχνάμε αυτό το σενάριο».

Για την αντίδραση του στην αλλαγή στο παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Σίγουρα η αντίδρασή μου ήταν κακή. Ζήτησα συγγνώμη από τον προπονητή, αν και το φταίξιμο δεν ήταν δικό μου και ζήτησα συγγνώμη κυρίως απ’ τους συμπαίκτες μου».

Για τον παίκτη που θαυμάζει: «Τον Μέσι για το ήθος και τις ικανότητές του. Αν και είμαι Ρεάλ».

Για το αν παίζει το συναίσθημα ή ο επαγγελματισμός στο ποδόσφαιρο: «Παίζω με το συναίσθημα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να παίξω ποτέ εναντίον του Άρη».

Για το αν έχει φίλους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Φυσικά και έχω, όπως τον Σταφυλίδη και τον Πέλκα από την Εθνική Ελπίδων».

Για το αν αδικήθηκε ο Άρης στο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Η αποβολή του Τσούπρου δεν ήταν, αλλά όταν δεχτείς στο 96 γκολ οφσάιντ νιώθεις αδικημένος».

Για το μέλλον του και για τα μεταγραφικά: «Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά ονείρων και το δικό μου είναι να αγωνιστώ έξω».

Για τη συνεργασία του με τον Αγκάνθο: «Η συνεργασία με τον Αγκάνθο είναι σαν δάσκαλος με μαθητή, για το άλλο είναι θέμα προπονητή».

Για τις ατομικές ενέργειες μέσα στο παιχνίδι: Το ότι χάνω μερικές φορές τη μπάλα είναι και θέμα εμπειρίας. Μέσα από τη δουλειά μπορώ να διορθωθώ».

Για τον Κωνσταντινίδη του ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι μικρότερος από μένα, άρα οι διαφορές είναι λίγες και του εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Για το καλύτερο γκολ που έχει πετύχει: «Η κεφαλιά-ψαράκι με τον Παναθηναϊκό».

Για το πώς αισθάνεται όταν αγωνίζεται κόντρα στον ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους στο πλευρό του: «Δεν έχω παίξει ποτέ με τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω. Αλλά ανυπομονώ…»

Για το αν ονειρεύεται το Μουντιάλ: «Όπως κάθε έλληνας παίκτης…»

Για το ποιον προπονητή ξεχωρίζει στον Άρη: «Με όλους είχα καλή συνεργασία. Ξεχωρίζω τον Πρόμπιερζ και τον Πασιαλή που με πίστεψαν».

Για το αν αποτελεί πρόβλημα η έλλειψη έμπειρων παικτών στην ομάδα: «Τεράστιο πρόβλημα, αλλά νομίζω οι μεγάλοι που υπήρχαν συν τις προσθήκες κάλυψαν το κενό».

Για τη φυγή Ελλήνων παικτών από τον Παναθηναϊκό: Αυτό που γίνεται στον ΠΑΟ δεν είναι ό,τι καλύτερο. Είναι λάθος…»

Για το χαρακτηρισμό που δίνουν κάποιοι ως Καραγκούνη Νο 2: «Εύχομαι να κάνω τα μισά απ’ αυτά που έχει κάνει ο Καραγκούνης. Είναι από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες».

Για το αν υπήρξε πρόταση από τον Παναθηναϊκό: «Υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά μέχρι εκεί».

Για τη συμπεριφορά του Κατίδη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Δεν συμφωνώ με τη συμπεριφορά του. Είναι φίλος μου και τον αγαπάω, αλλά όλα είναι θέμα επιλογών».

Για ποιο λόγο κρατά την μπάλα αρκετή ώρα στην κατοχή του: Όταν κάνω κατάχρηση της μπάλας, είναι εντολή προπονητή για να βρω διαδρόμους και υπάρχει ο παράγοντας της έλλειψης πείρας».

Για το αν θα ήθελε να γίνει σημαία του Άρη: «Μακάρι να διορθωθούν τα πράγματα στην Ελλάδα στα οικονομικά και γιατί όχι και να μη μείνω στην ομάδα που αγαπώ και μ’ αγαπάει».

Για το τι συμβουλεύει τους νέους ώστε να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο: «Ακούς τους γονείς σου γιατί είναι οι μόνοι που σ’ αγαπούν πραγματικά. Να διαλέξεις τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου και πολλή δουλειά».

Για το αν είναι Άρης: «Δεν γεννήθηκα Άρης, αλλά μεγάλωσα μέσα στον Άρη, οπότε είναι μεγάλο κομμάτι στην καρδιά μου και κανείς Αρειανός δεν στενοχωριέται πιο πολύ όταν χάνει η ομάδα».

Δώνης: «Ψάχνουμε λύσεις στα προβλήματά μας»

31/01/2013
 Νίκη για ψυχολογικούς λόγους θέλει κόντρα στον Άρη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης.

Δώνης: «Ψάχνουμε λύσεις στα προβλήματά μας»
Ο Γιώργος Δώνης δεν θέλει να σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης στην αναμέτρηση με τον Άρη. Ο έμπειρος τεχνικός του ΠΑΟΚ ξέρει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, ενώ ξέρει και πώς να τα διορθώσει κόντρα στους «κίτρινους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην κάμερα της Nova:

«Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες περνούν ένα μεταβατικό στάδιο. Δηλαδή όταν είναι από τα ψηλά τους έρχονται κάποιες στιγμές δύσκολες. Εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας, το πώς θα δημιουργηθεί μια ομάδα ανταγωνιστική που να κοιτάξει να βάλει τις βάσεις και να διεκδικήσει στόχους. Εντάξει . ξέρουμε πολύ καλά ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει η υπομονή. Εύκολα φτάνουμε στους αφορισμούς αλλά είναι κάτι που είναι φυσιολογικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο αυτόν που έχουμε βάλει και για τη φετινή περίοδο και πάνω απ' όλα στον πιο σημαντικό στόχο, να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, που να 'ναι ανταγωνιστική και να δώσει πράγματα και χαρές».

- Αναφορικά με όλα αυτά τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στην ομάδα, είστε ικανοποιημένος, είναι αυτά τα οποία είχατε συζητήσει, είναι σκέψεις οι οποίες έρχονται να ενισχύσουν αυτά που είχατε στο μυαλό σας για το πώς πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα στο μέλλον;

«Εντάξει, έχουνε συζητηθεί πάρα πολλά πρόσωπα μέχρι να φτάσουμε σε κάποιες τελικές μεταγραφές. Πολλές φορές συναντάς εμπόδια σε κάποιες άλλες επιλογές, το σημαντικό όμως είναι ότι ήρθαν κάποια παιδιά τα οποία είναι νέα σε ηλικία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρέπει όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές εμείς να τους βοηθήσουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο προετοιμασίας, να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν πάρα πολύ γρήγορα. Να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία παιχνιδιού, στον τρόπο ζωής μέσα στ' αποδυτήρια και όλοι - και το προπονητικό τιμ - και όλοι που είμαστε γύρω από την ομάδα και οι ποδοσφαιριστές οι υπόλοιποι, πρέπει να τους βοηθήσουμε ώστε από την αρχή να γίνουν ένα σώμα με την ομάδα».

- Γνωρίζοντας ότι ο Βούκιτς έχει αποχωρήσει για να επιστρέψει με το καλό την προσεχή Δευτέρα για μόνιμη εγκατάσταση και για τον Σέρβο αλλά γενικότερα για όλα τα νέα πρόσωπα, τους τέσσερις τελευταίους τουλάχιστον, πότε θα είναι έτοιμοι για να τους υπολογίζετε σε αγώνα;

«Κοιτάξτε, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Για παράδειγμα ο Ιτάνζ κι ο Καμαρά είναι έτοιμοι. Ο Σέκου Ολίσε έρχεται από προετοιμασία, άρα θα δούμε λίγο, θα γίνουν εργομετρικές εξετάσεις . Ο Βούκιτς έχει να παίξει αρκετό καιρό, άρα ίσως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Αυτά θα μας τα δείξουν και τα εργομετρικά που θα γίνουν και ανάλογα μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε την προσαρμογή ώστε να δούμε πότε όλοι αυτοί οι νέοι ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα και να είναι διαθέσιμοι».

- Η ομάδα προέρχεται από τρία αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Εχετε εντοπίσει τι δεν πάει καλά, πιστεύετε ότι έχει μεσολαβήσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου σ' έναν - ακόμη - κρίσιμο αγώνα που ακολουθεί να εμφανιστεί όπως πρέπει;

«Εντάξει, το κυρίαρχο είναι πρώτα απ' όλα το αποτέλεσμα. Γιατί πολλές φορές μπορεί να έχεις παρόμοια απόδοση και να κερδίζεις κι άλλες φορές να χάσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι το κυρίαρχο πλέον για την ψυχολογία μας είναι να πάρουμε το αποτέλεσμα, να επιστρέψουμε στις νίκες. Θεωρώ ότι από την αρχή της σεζόν έχουμε παρόμοια προβλήματα, προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις αυτές στα προβλήματά μας, άλλες φορές τις έχουμε βρει . άλλες φορές δεν τις έχουμε βρει αλλά νομίζω ότι το πρόβλημά μας από την αρχή της σεζόν παραμένει το ίδιο».

- Είστε έτοιμος να ζήσετε ένα - ακόμη Αρης - ΠΑΟΚ, έχοντας την εμπειρία του αντίστοιχου αγώνα στον πρώτο γύρο. Φυσικά γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αγώνα, πως προετοιμάζετε την ομάδα και στον βαθμό - πάντα - που μπορείτε να πείτε τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος να δει σ' ένα τέτοιο παιχνίδι από την πλευρά του ΠΑΟΚ;

«Νομίζω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα όπως το είπατε από την άποψη ότι υπάρχει η αντιπαλότητα, υπάρχει ο τοπικός χαρακτήρας. Είναι παιχνίδια που ουσιαστικά προμηνύουν μάχη, προμηνύουν ένταση αλλά το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, γιατί εμένα μου αρέσουν γενικώς τα γήπεδα που είναι γεμάτα κι ας υπάρχει αντιπαλότητα. Κι από τη δικιά μας πλευρά να κοιτάξουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε, να είμαστε έτοιμοι γι' αυτή τη μάχη ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να φτάσουμε στη νίκη», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο τεχνικός του «Δικεφάλου».

Πρόστιμα σε τέσσερις ΠΑΕ

31/01/2013
 Με χρηματικά πρόστιμα από χίλια έως 4.000 ευρώ τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρόστιμα σε τέσσερις ΠΑΕ
Αναλυτικά οι αποφάσεις για τη 19η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 4.000 ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Δ. Νιαρχάκο (εκπρόσωπος): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του Δ. Νιαρχάκου: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τη χρηματική ποινή των 1000 ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον Δ. Νιαρχάκο την ποινή της επίπληξης.

Ντίνας: «Όνειρο ζωής»

31/01/2013
 Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Ντίνας για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Ντίνας: «Όνειρο ζωής»
Χωρίς πολλά λόγια, ο Ντίνας που υπέγραψε από την Παναχαϊκή στον Παναθηναϊκό δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή καθώς έφευγε από τα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ.

«Σίγουρα για κάθε ποδοσφαιριστή είναι όνειρο ζωής να πάει σε μία μεγάλη ομάδα. Από εκεί και πέρα πρέπει να αποδείξω ότι αξίζω να φοράω αυτή τη φανέλα. Δεν μπορώ με λόγια να πω κάτι. Το θέμα είναι να το αποδείξω μέσα στο γήπεδο. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Δεν υπάρχει χρόνος για… δάκρυα

31/01/2013
 Την προσοχή τους στο πρωτάθλημα στρέφουν πλέον όλοι στις τάξεις της Ξάνθης μετά τον αποκλεισμό τους από τη Βέροια στο Κύπελλο Ελλάδας.

Δεν υπάρχει χρόνος για… δάκρυα
Χρόνος για… δάκρυα στην Ξάνθη μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Βέροια δεν υπάρχει.

Αυτό το ξέρουν όλοι στο «στρατόπεδο» της ακριτικής ομάδας, γι’ αυτό στρέφουν το βλέμμα τους στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Πλατανιά στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στην προπόνηση της Πέμπτης (31/1) οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι αγωνίστηκαν στον αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στη «βασίλισσα του Βορρά» έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής.

Εκείνοι που ακολούθησαν θεραπεία ήταν οι Βασιλακάκης, Μαρίν και Φλίσκας.

Το παραμυθένιο στόρι του Ανάκογλου

31/01/2013
 Απίστευτο και όμως… «κιτρινόμαυρο»! Διαβάστε στο sday.gr τη συγκινητική ιστορία που έφερε τον Δημήτρη Ανάκογλου στην ΑΕΚ.
Σίγουρα, η βασική απορία που γεννιέται μέσα από τη μεταγραφή του 21χρονου μεσοεπιθετικού στην «Ένωση» είναι το πως βρέθηκαν τα χρήματα για να ικανοποιηθεί οικονομικά ο Πανσερραϊκός. Η απάντηση είναι απρόσμενη, καθώς η διοίκηση δεν βρήκε κεφάλαιο ούτε από κάποια ταμειακή διευκόλυνση, ούτε και από το ποσοστό του Σορεντίνο αλλά από την αγάπη ενός άτυχου οπαδού της και της οικογένειας του.

Συγκεκριμένα, ένα νεαρό παιδί είχε ένα σοβαρό ατύχημα και πλέον δίνει μία δύσκολη μάχη για να επανέλθει πλήρως η υγεία του. Έπειτα από την αποζημίωση που εισέπραξε ο πατέρας του –τα χρήματα της οποίας ήταν παραπάνω από όσα χρειάζονταν και υπολόγιζαν- ήρθε σε επικοινωνία με τη διοίκηση της ΠΑΕ και τους ενημέρωσε για την επιθυμία του… να έρθει στην ΑΕΚ ο Βίκτωρας Κλωναρίδης καλύπτωντας εκείνος ένα σημαντικό μέρος του ποσού με τα χρήματα της ασφαλιστικής!
Στην ΑΕΚ δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους… ωστόσο δέχτηκαν την πρόταση και την μοναδική προϋπόθεση του μπαμπά του παιδιού: «Αν έρθει ο Κλωναρίδης στην ΑΕΚ, θέλω να επισκεφτούν το παιδί μου τρεις παίκτες της ομάδας»! Ούτε χρήματα πίσω, ούτε τόκοι, ούτε ποσοστά, ούτε τίποτα… παρά μόνο μερικές στιγμές χαράς στη μάχη που δίνει ο άτυχος νεαρός!

Μετά την αλλαγή πλάνων και τη «στροφή» στον Ανάκογλου, ο Ανδρέας Δημητρέλος επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού και του ανακοίνωσε ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό και όχι για τον Κλωναρίδη. Η απάντηση της οικογένειας του παιδιού ίδια: «Ακόμη καλύτερα, αφού η καταγωγή μας είναι από τις Σέρρες».

Έτσι, με αυτόν τον απίστευτο… βγαλμένο από παραμύθι τρόπο βρήκαν τα χρήματα (περίπου 30.000ευρώ) που τους έλειπαν για να ικανοποιήσουν οικονομικά τον Πανσερραϊκό και να ντύσουν τον παίκτη στα «κιτρινόμαυρα». Μάλιστα ο πρόεδρος της ΑΕΚ υποσχέθηκε στην οικογένεια του παιδιού ότι τα χρήματά του θα του επιστραφούν άμεσα με τα πρώτα έσοδα της ΠΑΕ και πως η επίσκεψη στον νεαρό οπαδό από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Πήρε Ίσραελ η Βέροια

01/02/2013
 Παίκτης της Βέροιας είναι ο Ίσραελ Νταβίντ Μπασκόν Γκιγκάτο, ο οποίος είναι το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Ημαθίας, μετά τους Μοκάκε και Ντούσερ.

Πήρε Ίσραελ η Βέροια
Η τρίτη μεταγραφή της Βέροιας είναι γεγονός. Μετά τους Μοκάκε και Ντούσερ, η ομάδα της Ημαθίας απέκτησε και τον Ίσραελ Νταβίντ Μπασκόν Γκιγκάτο, ο οποίος αγωνιζόταν στην Χερέθ.

Πρόκειται για έναν 26χρονο δεξιό χαφ, ο οποίος έρχεται στη Βέροια με την μορφή δανεισμού, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε και στη Μπέτις. Στην Χερέθ ανήκει από το καλοκαίρι του 2011 και έχει πετύχει τρία γκολ σε 44 εμφανίσεις.

«Όχι» σε Λεβάντε για Τοτσέ

01/02/2013
 Αρνητικά απάντησε ο Παναθηναϊκός στη Λεβάντε για τον δανεισμό του Τοτσέ με προοπτική αγοράς του Ισπανού επιθετικού το καλοκαίρι.

«Όχι» σε Λεβάντε για Τοτσέ
Ένα «όχι» δέχθηκε σαν απάντηση του Παναθηναϊκού η Λεβάντε σε επίσημη πρόταση που κατέθεσε για τον Τοτσέ.

Η ισπανική ομάδα ζήτησε από τους πράσινους τον δανεισμό του επιθετικού του τριφυλλιού μέχρι το καλοκαίρι με προοπτική αγοράς με ένα ποσό το οποίο δεν είχε καθοριστεί.

Στο τριφύλλι –όπως είναι φυσικό- απάντησαν αρνητικά καθώς ο Τοτσέ είναι ο μόνος επιθετικός που έχει απομείνει στην ομάδα.

Ο Τοτσέ ήταν επιλογή του προπονητή της Λεβάντε, Χουάν Ιγνάσιο Μαρτίνεθ ο οποίος είχε σαν παίκτη τον Τοτσέ όταν ασκούσε καθήκοντα προπονητή στην Καρταχένα και την Αλμπαθέτε.

Ο άσος του Παναθηναϊκού –μάλιστα- έκανε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βαλένθια για το θέμα αλλά και για τον Βύντρα. Άκρως κολακευτικά ήταν τα σχόλιά του για τον πρώην συμπαίκτη του ενώ σχολίασε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ισπανία.

Καμία ανησυχία για Ρόκα

01/02/2013
 «Έγινε για να αποκατασταθεί θέμα υγείας» υποστηρίζουν στον Πανιώνιο για το θέμα του Ρόκα και ελπίζουν ότι ο παίκτης δεν θα τιμωρηθεί.

Καμία ανησυχία για Ρόκα
Δεν ανησυχούν στον Πανιωνίο για την γκάφα του ιατρικού επιτελείου να μην δηλώσει στο φύλλο αγώνα ότι ο Ρόκας έχει κάνει ένεση κορτιζόνης για να ξεπεράσει τους πόνους που ένιωθε στη μέση.

Ο επίσημος υποστηρίζει ότι η ένεση έγινε για να αποκατασταθεί θέμα υγείας. Κανένας δεν αρνήθηκε ότι έγινε ένεση κορτιζόνης στον παίκτη και δεν τηρήθηκε σωστά η διαδικασία.

Το πρόβλημα για τον Πανιώνιο είναι ότι μέχρι να δώσει εξηγήσεις ο Ρόκας και να ξεκαθαρίσει η ιστορία, δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί.

Άλλωστε ήδη έμεινε εκτός κόντρα στον Λεβαδειακό, που σημαίνει ότι ολοένα και ελαχιστοποιούνται οι λύσεις στο αγωνιστικό κομμάτι, τη στιγμή, μάλιστα, που οι «κυανέρυθροι» χάνουν παίκτες είτε από τραυματισμούς είτε από τιμωρίες.
«Κάποια στιγμή ναι, θα ήθελα να γυρίσω. Αλλά όχι τώρα. Έχω 1,5 χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό»…

Τσιώλης: «Όνειρό μου να εργαστώ στην Εθνική»

01/02/2013
 Την επιθυμία κάποια μέρα να εργαστεί στην Εθνική Ελλάδας εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης. «Αυτό θα είναι το παράσημό μου για την πορεία μου», τόνισε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης.

Τσιώλης: «Όνειρό μου να εργαστώ στην Εθνική»

Την ελπίδα ο Αστέρας Τρίπολης να συμμετάσχει στο Champions League, αγωνιζόμενος σε ένα νέο γήπεδο, εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης.

Επίσης, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αποκάλυψε ότι όνειρό του είναι να καθίσει κάποια στιγμή στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στην «Ελευθεροτυπία»

Στον Αστέρα όλα δείχνουν να δουλεύουν ρολόι…

«Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχημένης πορείας μας. Όλοι στην ομάδα ξέρουν τον ρόλο τους και τι πρέπει να κάνουν. Κι αυτό οφείλεται στον τρόπο που δημιούργησαν αυτή την ομάδα οι δύο μεγαλομέτοχοί της, οι κ.κ. Καϋμενάκης και Μπάκος. Είχαν ως όραμα να φτιάξουν τη μεγάλη ομάδα του Μοριά, και για το λόγο αυτό επένδυσαν πολλά χρήματα σε μία επαρχιακή ομάδα και “ξόδεψαν” τον προσωπικό τους χρόνο. Στελέχωσαν τον σύλλογο με ικανά και έμπειρα στελέψη και έχουν βάλει τις βάσεις για μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Είστε έτοιμοι ακόμα και για να κουνήσετε σεντόνι;

«Είναι ευχής έργον να κουνήσουμε το σεντόνι. Αυτό θα είναι η καταξίωση των πρωταγωνιστών της ομάδας, οι οποίοι είναι οι ποδοσφαιριστές της. Αυτή η επιτυχία θα δώσει ώθηση και στους χρηματοδότες του συλλόγου να κατασκευάσουν και ένα νέο γήπεδο, όπως έχουν στα σχέδιά τους. Κάτι που θα είχαν κάνει ήδη, αν οι συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν καλύτερες».

Μήπως πρέπει ο Αστέρας να κάνει σταθερά βήματα και όχι άλματα;

«Ο μεγάλος και αείμνηστος Μπόμπι Ρόμπσον έλεγε πως οι προπονητές πρέπει να δίνουμε στις ομάδες μας το στιλ και τη δυναμική που εκφράζει τους ιδιοκτήτες τους. Στον Αστέρα έχουμε ιδιοκτήτες που είναι για το… Champions League».

Ακούω πως αν ο Αστέρας είχε έδρα στην Πάτρα, κάθε αγωνιστική θα είχε το γήπεδο 10.000 κόσμο. Γιατί στην Τρίπολη οι φίλαθλοι δεν είναι κοντά στην ομάδα;

«Ο Αστέρας είναι μια νέα ομάδα σε έναν νομό με 30.000 κατοίκους. Το ότι στο γήπεδο έρχονται 2.500 φίλαθλοι είναι ένα ικανοποιητικό νούμερο. Πιστεύω πως ο σύλλογος με τις επιτυχίες του σταδιακά θα μπορέσει να φέρει φιλάθλους που θα ταυτιστούν μαζί του από την Σπάρτη, το Ναύπλιο και το Άργος. Ο Αστέρας δεν έχει το βάρος μιας ιστορίας. Τώρα γράφει την ιστορία του».

Ποια είναι η δύναμη της ομάδας σας;

«Όταν ανέλαβα την ομάδα, ήξερα πως είχε καλό έμψυχο δυναμικό, κι αυτό που έκανα ήταν να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Να έχει συνοχή, να στηρίζεται σε συγκεκριμένα συστήματα και να ακολουθεί 2-3 τακτικές ανάλογα με το πώς πάει ένα παιχνίδι. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο στηρίζεται στην τακτική και όχι στις μονάδες. Οι μονάδες παραπέμπουν σε φαινόμενα και τα φαινόμενα στο ποδόσφαιρο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι δύο: ο Μέσι και ο Ρονάλντο».

Πώς λειτουργεί το τμήμα σκάουτινγκ του Αστέρα που βρίσκει καλούς ξένους παίκτες;

«Οι ιδιοκτήτες συνεργάζονται με ένα γραφείο μάνατζερ στην Ισπανία, μας προτείνουν για κάθε θέση που θέλουμε τέσσερις ποδοσφαιριστές, και από αυτούς επιλέγω τον έναν».

Ποιος είναι ο MVP για τον Αστέρα μέχρι τώρα;

«Όλη η ομάδα. Δεν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει. Είμαστε ομάδα συνόλου, και για αυτό όποιος νέος μπει προσαρμόζεται σχετικά γρήγορα. Πλέον οι παίκτες μου ξέρω τι θέλω. Όταν πήγα στον Αστέρα, η πρώτη μου ομιλία-ανάλυση για το παιχνίδι ήταν διάρκειας 36 λεπτών. Πριν από το παιχνίδι με τον Πλατανιά, μίλησα μόλις 16 λεπτά. Αυτό δείχνει ότι οι παίκτες μου έχουν αφομοιώσει αυτά που τους ζητάω».

Η μεταγραφή του Κάφα ανοίγει τον δρόμο για να πουληθεί ο Ράγιος;

«Δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα και δεν θέλουμε να φύγει κανένας παίκτης. Εκτός κι αν το ζητήσει ο ίδιος, οπότε δεν πρόκειται να τον κρατήσουμε το ζόρι».

Ποιον Έλληνα παίκτη θα θέλατε στην ομάδα;

«Μου αρέσουν οι επιθετικοί, όπως ο Σαλπιγγίδης και ο Μήρτογλου. Και ο Περόνε πάντως κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του…».

Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός έχουν πρόβλημα με τον προπονητή, ακούγεται το όνομά σας… Είχατε συγκεκριμένη πρόταση από τους «αιώνιους» αντιπάλους;

«Η μόνη επίσημη πρόταση που είχα ήταν από τον Παναθηναϊκό το 2006, όταν ήμουν στον πάγκο του Ιωνικού και νικήσαμε στο ΟΑΚΑ με 2-0. Από εκεί και πέρα, έχουν γίνει αρκετές επαφές και συζητήσεις, αλλά όχι προτάσεις. Όταν έχω συμβόλαιο με μία ομάδα, θέλω να τηρώ την υπογραφή μου. Είναι για μένα τιμή να φέρεται το όνομά μου για αυτές τις μεγάλες ομάδες. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει τίποτε άλλο, παρά μόνο ότι απολαμβάνω τη συνεργασία μου με τον Αστέρα. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που με τους παράγοντες της ομάδας με την οποία συνεργάζομαι βγαίνω έξω για φαγητό ή καφέ και συζητάμε κι άλλα θέματα εκτός ποδοσφαίρου».

Είναι πρόκληση να σπάσετε το αήττητο του Ολυμπιακού; Μπορείτε να το καταφέρετε;

«Καταρχήν προηγείται το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Σε όλα τα παιχνίδια παίζουμε για τη νίκη και πιστεύουμε σε αυτήν. Τον Ολυμπιακό τον κερδίσαμε πέρυσι και στόχος μας είναι να τον κερδίσουμε και φέτος. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατόν τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ».

Πώς θα θέλατε να κλείσετε την καριέρα σας;

«Πλέον δεν με απασχολεί αν θα δουλέψω σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν έχω τέτοιο άγχος. Όλοι βέβαια οι επαγγελματίες κάνουν όνειρα, και εγώ αυτό που θέλω είναι να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Αυτό θα είναι για μένα το παράσημό μου για την πορεία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη φόρεσα ως ποδοσφαιριστής, θέλω να τη φορέσω και ως προπονητής».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου