ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

02/02/2013

Πόρτα για Κούτσι λόγω... Μάντζιου

01/02/2013
 Τον Νιάζι Κούτσι του Ατρομήτου είχε βάλει στο «μάτι» ομάδα της Super League, ωστόσο η υπόθεση που εκκρεμεί με τον Βαγγέλη Μάντζιο δεν επέτρεψε τη μεταγραφή.

Πόρτα για Κούτσι λόγω... Μάντζιου
Η υπόθεση του 30χρονου επιθετικού αναμένεται να εκδικαστεί στη ΦΙΦΑ στις 6 Φεβρουαρίου, γεγονός που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα.

΄Ετσι, ενδεχόμενη παραχώρηση του Κούτσι θα σήμαινε πως οι Περιστεριώτες θα έμεναν με μοναδικό επιθετικό τον Τάσο Καραμάνο.

Επομένως, ο Ατρόμητος δεν είχε ουσιαστικά άλλη επιλογή από το να απορρίψει την πρόταση που ήρθε στα γραφεία της.

«Δεν τίθεται θέμα Μελισσανίδη»

01/02/2013
 Χάρη στην πρωτοβουλία του πατέρα του οπαδού της ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του Δημήτρη Ανάκογλου στην Ένωση, όπως δήλωσε ο Ηλίας Μπρουσιανός στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν τίθεται θέμα Μελισσανίδη»
Καμία οικονομική βοήθεια δεν υπήρξε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για την μεταγραφή του Δημήτρη Ανάκογλου στην ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ηλίας Μπρουσιανός στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πιστεύω ότι νοιάζεται για την ομάδα, όμως έχει αποφασίσει να μην εμπλακεί αυτή τη στιγμή», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Επίσης, ο παράγοντας της ΠΑΕ τόνισε ότι ενδέχεται να σημειωθούν θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Βιντιάδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Μπρουσιανός στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για το πώς έγινε η μεταγραφή του Δημήτρη Ανάκογλου

«Θα σας πω αυτό που ξέρω. Εμένα πήρε ο Supporter, ο οποίος θέλει να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Δεν ξέρω τι έχει κάνει ο κ. Μελισσανίδης. Νομίζω ότι έχει βοηθήσει όσον αφορά τη θέληση του Πανσερραϊκού να πουληθεί σε εμάς ο παίκτης. Εκείνο που ξέρουμε είναι αυτή η συγκλονιστική ιστορία. Ο άνθρωπος αυτός έχει ένα παιδί, το οποίο είναι φανατικός οπαδός της ομάδας. Ήθελε να μας δώσει 100.000 ευρώ, χωρίς να ζητάει καμία εγγύηση! Για εμάς υπάρχουν κάποια δεδομένα και δεν θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε αυτά τα χρήματα. Δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το ποσό.

Με αυτά τα λεφτά φροντίζει το παιδί του και δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε ότι θα τα επιστρέψουμε κάποια στιγμή. Εκείνο που μπορούσαμε να εγγυηθούμε ήταν οι 30.000 ευρώ. Όταν στο άμεσο μέλλον έχουμε τα χρήματα θα του τα επιστρέψουμε, αν και εκείνος δεν το ήθελε. Αυτό έγινε πριν από τρεις μέρες. Ξεκίνησε με την θέλησή του να πάρουμε τον Κλωναρίδη.

Πίστευε ότι με 100,0000 ευρώ θα γίνει η μεταγραφή και για αυτό ήθελε να τον πάρουμε. Ωστόσο, η υπόθεση Κλωναρίδη κόστιζε 150.000 ευρώ. Στη συνέχεια, του εξηγήσαμε ότι θέλουμε τον Ανάκογλου και δέχθηκε να δοθεί εκεί το ποσό.

Κάποια χρήματα θα πάρει και ο Πανσερραϊκός. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε λεπτομέρειες. Έγινε μία κίνηση, κινηματογραφικά και είχε ευτυχές τέλος. Είναι σίγουρο ότι οι παίκτες θα επισκεφτούν το παλληκάρι, έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκεκριμένη επίσκεψη. Αυτό μας ζήτησε ο πατέρας και έτσι θα κάνουμε χαρούμενο το παιδί του.

Η ΑΕΚ έχει δείξει πολλές φορές το κοινωνικό της πρόσωπο. Πρόσφατα ο Κατίδης δεν πρωτοστάτησε για να μαζευτούν χρήματα για το κοριτσάκι της Πάρου; Ο ΑΕΚτζής που έχει μάθει να βλέπει μπάλα, να πρωταγωνιστεί η ομάδα του σκεφτείτε τη συμπαράσταση που δείχνει. Πολλές φορές πόνεσαν τα ματάκια μας, όμως ο κόσμος ήταν εκεί. Η ΑΕΚ ανέκαθεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και φέτος είναι διαφορετικά τα δεδομένα
».

Για το που βρέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα για τις μεταγραφές, την ώρα που χρωστάει η ΠΑΕ στους άλλους παίκτες

«Πέρα από τους ποδοσφαιριστές, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ, αυτά τα χρήματα είναι από εμάς τους Supporters. Δεν είναι όλο το ποσό της μεταγραφής και τα χρήματα δοθήκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία».

Για το αν βοήθησε ο Μελισαννίδης την ΑΕΚ

«Όχι, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Το θέμα του κ. Μελισσανίδη κρατάει πολλά χρόνια. Μπορεί να πάρει 30 ΑΕΚ. Ο κ. Μελισσανίδης είναι άρρωστος ΑΕΚτζής, όμως έχει αποφασίσει να είναι εκτός της ομάδας. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι νοιάζεται για την ομάδα. Έχει αποφασίσει, όμως, να μην εμπλακεί αυτή τη στιγμή».

Για την μεταγραφή του Αναστασόπουλου και αν ήταν επιλογή του Λίνεν

«Και τα έξι παιδιά που ήρθαν έχουν αποδείξει τη χρησιμότητά τους. Ακόμα και ο Αναστασόπουλος είναι εξαιρετική προσθήκη και είναι καθαρά επιλογή του προπονητή».

Για το αν υπάρχει εξέλιξη με την πλευρά του Δημήτρη Βιντιάδη

«Ο χρόνος τελείωσε και εξελίξεις θα σημειωθούν νομοτελειακά. Ξέρουμε τι θέλει ο κ. Βιντιάδης και χρειάζεται να το κοινοποιήσει στον κόσμο. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω (σ.σ.: όσον αφορά τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο και την Εφορία) θα σας το πει ο ίδιος. Η δυσκολία, πάντως, έχει να κάνει με την ρύθμιση των χρεών της ομάδας. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Πιστεύω ότι και αυτό θα λυθεί».

Πήραν… προαγωγή στον ΠΑΣ

01/02/2013
 Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψαν ο Γιάννης Νάκος και ο Χάρης Χαρίσης στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πήραν… προαγωγή στον ΠΑΣ
Σε δύο... εσωτερικές μεταγραφές προχώρησε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού έκανε επαγγελματίες δύο παίκτες της ομάδας Κ20, τον Γιάννη Νάκο (επιθετικός) και τον Χάρη Χαρίση (μέσος).

Ο Γιάννης Χριστόπουλος, μιλώντας για τους δύο ποδοσφαιριστές, τόνισε:

«Πρόκειται για δύο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, πάνω στους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε και να χτίσουμε. Τους συγχαίρω γιατί κέρδισαν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα μας και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία».

Καζιγιάμα: «Θέλω να βοηθήσω»

01/02/2013
 Έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να ανέβει ξανά ο Παναθηναϊκός στην κορυφή του πρωταθλήματος δήλωσε ο Γιοχέι Καζιγιάμα.

Καζιγιάμα: «Θέλω να βοηθήσω»
Την πίστη ότι μέσω του Παναθηναϊκού θα καταφέρει να αγωνιστεί στην εθνική Ιαπωνίας εξέφρασε ο Γιοχέι Καζιγιάμα, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

«Επειδή (η ομάδα) έχει πολύ δυνατούς παίκτες, πιστεύω ότι καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις θα ανεβαίνει και το δικό μου επίπεδο», τόνισε ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του «τριφυλλιού»:

«Η νίκη επί του Ατρομήτου ανέβασε το ηθικό της ομάδας και βοήθησε να επανακτήσουν οι παίκτες την εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα και θέλω να βοηθήσω για να γίνει πραγματικότητα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιοχέι Καζιγιάμα στο Novasports

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό:

«Τόσο οι συμπαίκτες μου, όσο και όλοι όσοι εργάζονται για την ομάδα είναι πολύ φιλικοί μαζί μου και μου αρέσει πάρα πολύ εδώ».

Για το πως προέκυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού:

«Έψαχνα μια ευκαιρία για να αγωνιστώ στην Ευρώπη και μου παρουσιάστηκε με τον Παναθηναϊκό. Ο μάνατζερ μου αναζητούσε ομάδα, προέκυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και έτσι ήρθα εδώ».

Για το αν γνώριζε κάτι για το ελληνικό πρωτάθλημα πριν έρθει στην χώρα μας και αν μίλησε με τους άλλους δύο Ιάπωνες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα:

«Ήξερα από πριν τις δύο μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οπότε αμέσως κατάλαβα μόλις άκουσα ότι ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός περί τίνος πρόκειται. Είχα μιλήσει πριν από δύο χρόνια με τον συμπατριώτη μου που έχει αγωνιστεί στον Άρη (Σακάτα), για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς παίζαμε στην ίδια ομάδα στην Ιαπωνία».

Για τις διαφορές που έχει εντοπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με το ιαπωνικό:

«Πιστεύω ότι σε σχέση με την Ιαπωνία, στο ελληνικό πρωτάθλημα οι παίκτες είναι πιο δυνατοί και αυτό θα είναι μια καλή ευκαιρία, ώστε να δυναμώσω κι εγώ ως ποδοσφαιριστής».

Για το αν θεωρεί ότι θα ανοίξει η πόρτα της Εθνικής Ιαπωνίας με την συμμετοχή του στον Παναθηναϊκό:

«Επειδή έχει πολύ δυνατούς παίκτες ο Παναθηναϊκός, πιστεύω ότι καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις θα ανεβαίνει και το δικό μου επίπεδο. Πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία, για να γίνει κάτι τέτοιο».

Για τα ελληνικά και τα μαθήματα που έχει αρχίσει:

«Με βοηθάει ο μεταφραστής της ομάδας και σιγά σιγά, αρχίζω να καταλαβαίνω κάποιες πολύ βασικές λέξεις στα ελληνικά».

Για το ντεμπούτο του κόντρα στον Ατρόμητο και το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης:

«Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω όσο μπορώ στον επόμενο αγώνα, ώστε να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην νίκη. Στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, αν και ήταν το πρώτο μου παιχνίδι, δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένος με την εμφάνιση μου. Θέλω να ανεβάσω ακόμα περισσότερο το επίπεδο μου».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, στην αναμέτρηση με τον Αστέρα:

«Αν δώσουν όλοι οι παίκτες το 100% των δυνατοτήτων τους, τότε πιστεύω ότι θα κερδίσουμε σίγουρα και θέλω κι εγώ να συνεισφέρω σε αυτή την προσπάθεια».

Για το αν έχει προλάβει να διαμορφώσει άποψη για τον Αστέρα Τρίπολης:

«Δεν έχω δει ακόμα κάτι, όμως θα παρακολουθήσουμε στο μίτινγκ με τον προπονητή στιγμιότυπα και βίντεο από τον αντίπαλο μας».

Για το αν η νίκη απέναντι στον Ατρόμητο αποφορτίζει τον Παναθηναϊκό από την πίεση που υπήρχε τον τελευταίο μήνα:

«Πιστεύω ότι αυτή η νίκη ανέβασε το ηθικό στην ομάδα και βοήθησε να επανακτήσουν οι παίκτες την εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα και θέλω να βοηθήσω για να γίνει πραγματικότητα».

Ο Γιάχος στο Αστέρας-ΠΑΟ, ο Βοσκάκης στο Άρης-ΠΑΟΚ

01/02/2013
 Τον Δημήτρη Γιάχο όρισε η ΚΕΔ να σφυρίξει στο Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός και τον Μιχάλης Βοσκάκη στο Άρης-ΠΑΟΚ.

Ο Γιάχος στο Αστέρας-ΠΑΟ, ο Βοσκάκης στο Άρης-ΠΑΟΚ
Ο Δημήτρης Γιάχος θα σφυρίξει το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναθηναϊκό και ο Μιχάλης Βοσκάκης στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ μετά από τους ορισμούς που έγιναν σήμερα για την 20η αγωνιστική.

Αναλυτικά…

Σαββάτο 2/2

ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:15)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουος Χαράλαμπος (ΑΘΗΝΩΝ)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσώτης Μιχαήλ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
Αναστόπουλος Δήμος (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
4ΟΣ: Κουκουλάκης Μιχαήλ (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Νταμπώσης Δημήτριος (ΠΙΕΡΙΑΣ)

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΑΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (17:15)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος Μάριος (ΗΛΕΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργιάδης Γεώργιος (ΚΟΖΑΝΗΣ)
Φραγιαδάκης Λεωνίδας (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ)
4ΟΣ: Κύζας Γεώργιος (ΔΡΑΜΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Γιαννόπουλος Γεώργιος (ΑΘΗΝΩΝ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (19:30)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος Αθανάσιος (ΧΙΟΥ)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος Νικόλαος (ΠΕΙΡΑΙΑ)
Κούλα Χασάν (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
4ΟΣ: Τριτσώνης Σταύρος (ΑΘΗΝΩΝ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Παπαδάκος Σπυρίδων (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)

Κυριακή 3/2

ΟΦΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ (15:00)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς Ανδρέας (ΑΘΗΝΩΝ)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης Λεωνίδας (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Τσολάκης Στυλιανός (ΑΘΗΝΩΝ)
4ΟΣ Παπαπέτρου Αναστάσιος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΑΘΗΝΩΝ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μπερσης Δημήτριος (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (17:15)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας Ηλίας (ΠΕΙΡΑΙΑ)
ΒΟΗΘΟΙ: Σωτηρόπουλος Χρήστος (ΑΧΑΪΑΣ)
Κοντίζας Ιωάννης (ΠΕΙΡΑΙΑ)
4ΟΣ Στυλιάρας Δημήτριος (ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Γιανναδάκης Εμμανουήλ (ΛΑΣΙΘΙΟΥ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17:15)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος Σταύρος (ΑΘΗΝΩΝ)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακριβος Χρήστος (ΑΘΗΝΩΝ)
Κωσταράς Πολυχρόνης (ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ)
4ΟΣ: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αμυγδαλής Γεώργιος (ΣΕΡΡΩΝ)

ΑΡΗΣ- ΠΑΟΚ (19:30)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης Μιχαήλ (ΡΕΘΥΜΝΟΥ)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης Δαμιανός (ΠΙΕΡΙΑΣ)
Καρατζίκας Αντώνιος (ΑΘΗΝΩΝ)
4ΟΣ: Κομίνης Γεώργιος (ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καλαθενος Μιχαήλ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ)

Δευτέρα 4/2

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΕ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (19:30)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημόπουλος Νικόλαος (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Βερρής Δημήτριος (ΛΕΣΒΟΥ)
4ΟΣ Κάκος Αναστάσιος (ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Σωμαρακάκης Φραγκίσκος (ΑΘΗΝΩΝ)

«Έδεσε» και τον Κωνσταντινίδη

01/02/2013
 Μετά το μεταγραφικό ντεμαράζ ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην επέκταση του συμβολαίου του Δημήτρη Κωνσταντινίδη με αναπροσαρμογή στις αποδοχές του και ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 5 εκατ. ευρώ.

«Έδεσε» και τον Κωνσταντινίδη
Τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα συνεχίσει να φοράει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Ο νεαρός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών και οι συνολικές του απολαβές υπολογίζονται στις 200.000 ευρώ, ενώ την πρώτη σεζόν θα λάβει κοντά στις 40.000 ευρώ.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που έμειναν ελεύθεροι και μέσα σε αυτά ήταν του 18χρονου αμυντικού, ο οποίος όμως υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και έχει τοποθετηθεί ρήτρα ύψους 5 εκατ. ευρώ.

«Να παραμείνω στην Εθνική»

01/02/2013
 «Θα προσπαθήσω να παραμείνω στην Εθνική», τόνισε ο Σωκράτης Φυτανίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 με αφορμή την κλήση του για το φιλικό παιχνίδι με την Ελβετία.

«Να παραμείνω στην Εθνική»
Να συμπεριλαμβάνεται το όνομά του και στις επόμενες κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για τις υποχρεώσεις της Εθνικής έθεσε στόχο ο Σωκράτης Φυτανίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωκράτη Φυτανίδη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Ταμπάκο για την κλήση του στην Εθνική ποδοσφαίρου…

«Δεν ήξερα κάτι… Δεν με είχε ειδοποιήσει κανείς. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύω για τον στόχο αυτό. Είμαι χαρούμενος λοιπόν γιατί μου δίδεται αυτή η ευκαιρία. Είναι μια επιβράβευση και όχι μόνο για τα δύο χρόνια αυτά που με παρακολουθεί ο κ.Σάντος, αλλά για όλες τις προσπάθειες που έχω κάνει. Τον ευχαριστώ και θα κάνω ό,τι μπορώ για να μπορέσω να προσφέρω.

Εκτός του κ.Σάντος θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει, τις ομάδες που έχω παίξει, και κυρίως τον Ατρόμητο γιατί μέσα από την ανοδική του πορεία μου έδωσε κι εμένα την ευκαιρία να γίνω καλύτερος, να ανέβω επίπεδο.

Είμαι νέος στην Εθνική αλλά στη Σούπερ Λίγκα όχι… Τα περισσότερα παιδιά τα γνωρίζω και εγώ θα προσπαθήσω να παραμείνω στην Εθνική. Θέλω να ευχηθώ καλή ανάρρωση στα παιδιά που είναι τραυματίες».

Δέκα διεθνείς ο ΠΑΟΚ

01/02/2013
 Εικόνα… εγκατάλειψης θα παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Ν. Μεσήμβρια την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς δέκα ποδοσφαιριστές θ’ απουσιάζουν λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες.

Δέκα διεθνείς ο ΠΑΟΚ
Στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος επέστρεψε ο Κώστας Κατσουράνης, μετά την επιστροφή στην αγωνιστική δραστηριότητα με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Έλληνας μέσος, όπως και οι Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης κλήθηκαν για το φιλικό της Ελλάδας με την Ελβετία, στο «Καραϊσκάκη» (Τετάρτη, 6/2).

Αυτοί δεν είναι οι μόνοι που θα λείψουν από τη Ν. Μεσήμβρια, καθώς υποχρεώσεις με εθνικές ομάδες έχουν συνολικά δέκα ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τις υποχρεώσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών της ομάδας:

«Ο ομοσπονδιακός προπονητής Fernando Santos κάλεσε στην Εθνικής ομάδα των Ανδρών τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Κώστα Κατσουράνη και Στέφανο Αθανασιάδη για τη φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Ελβετία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Σήμερα επίσης έγινε γνωστό ότι ο Abdoul Razzagui Camara κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Γουϊνέας για την φιλική αναμέτρηση Γουϊνέας – Σενεγάλης, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2013 στο Saint Leu la Foret της Γαλλίας.

Ο Gordon Schildenfeld έχει κληθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής ομάδας της Κροατίας, Ιγκόρ Στίματς για τον φιλικό αγώνα Κορέας – Κροατίας, που θα διεξαχθεί στο Craven Cottage του Λονδίνου.

Ο Costin Lazar έχει κληθεί να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας στον φιλκικό αγώνα που θα δώσει εναντίον της Αυστραλίας στις 6 Φεβρουαρίου 2013 στη Malaga της Ισπανίας.

Oι Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Πόποβιτς και Παναγιώτης Δεληγιαννίδης κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα Νέων U-19 για τον φιλικό αγώνα Ελλάδας – Βελγίου στις 6/2/2013.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο Bongani Khumalo συμμετέχει με την Εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής στο Africa Cup of Νations 2013 και αύριο Σάββατο στις 20:30 θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Μάλι στα προημιτελικά της διοργάνωσης».

«Εξυγίανση σε βάθος διετίας»

01/02/2013
 Για τις περικοπές αλλά και το νέο πλάνο με βάση το οποίο ο Παναθηναϊκός επιλέγει παίκτες, μίλησε ο Γιάννης Αλαφούζος στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων των "πράσινων".

«Εξυγίανση σε βάθος διετίας»
Οι περικοπές και οι αποχωρήσεις παικτών από το ρόστερ του Παναθηναϊκού και η απόκτηση νέων και ταλαντούχων έχουν σκοπό να πετύχουν οι «πράσινοι» οικονομική εξυγίανση αλλά και να γίνουν ανταγωνιστικοί σε βάθος διετίας, σύμφωνα με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο πρόεδρος των «πράσινων» στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας, αναφέρθηκε στα 8 εκατ. ευρώ που… γλιτώνει έτσι το «τριφύλλι» ενώ αναφέρθηκε στο σίριαλ Ανάκογλου και την κριτική που ασκείται στην διοίκηση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος στο περιθώριο της παρουσίασης των παικτών μίλησε για:

Για τον Ανάκογλου: «Είναι μία θέση στην οποία έχουμε ισάξιους ή καλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ακαδημία μας. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει υπέρβαση για αυτόν τον ποδοσφαιριστή»

Για την κριτική που του ασκείται: «Ξεχνάτε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ακόμα δίνει τη μάχη για την επιβίωση. Ο Παναθηναϊκός για τον οποίο συζητάμε δεν είναι ο κανονικός Παναθηναϊκός. Είναι ειδικές οι συνθήκες. Πολλές φορές μας ασκείται άδικη κριτική και πρέπει όλοι να το αναλογιζόμαστε αυτό»

Για το εάν έχει μετανιώσει που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό: «Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση γιατί παίρνουν δυσάρεστες αποφάσεις. Εγώ παριστάνω την τρόικα στον Παναθηναϊκό Ήξερα ότι θα δεχτώ έντονη κριτική, αλλά δεν τέθηκε καν δίλημμα τότε γιατί δεν υπήρχε άλλος»

Για την ΑΜΚ που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί: «Κάνουμε κάποιες ενέργειες τις οποίες δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε. Πιστεύουμε ότι θα αποδώσουν»

Για την μάχη της παράγκας και αν είχε επιλέξει σωστή τακτική: «Δεν μας έχουν βοηθήσει και κάποια αποτελέσματα ως τώρα. Μας στέρησαν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε για κάποια πράγματα που δικαιούμασταν. Είναι κάτι που συνεχίζει να μας απασχολεί, αλλά είναι άλλες οι προτεραιότητές μας»

Για το εάν μπορεί ο Παναθηναϊκός με μειωμένο μπάτζετ να έχει ανταγωνιστική ομάδα: «Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για αυτό ψάχνουμε νέους ποδοσφαιριστές. Με τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη είναι δύσκολο μια ελληνική ομάδα να πάρει έτοιμους παίκτες από έξω. Ακόμα και για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ισχύει αυτό. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε νεαρούς και καλούς ποδοσφαιριστές ώστε να τους εντάξουμε στο δυναμικό μας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν γίνεται να βγουν όλες οι μεταγραφές που γίνονται».

Για τους νεαρούς παίκτες που έχει η ομάδα: «Έχουμε ταλαντούχους παίκτες και θέλουμε να τους αξιοποιήσουμε. Αλλά τόσο ο κ. Φερέιρα στην αρχή, όσο ο Ρότσα έπειτα, αλλά και ο Φάμπρι όλοι έχουμε την άποψη ότι αυτό πρέπει να γίνει με προσοχή για να μην τους κάψουμε»

Για την τοποθέτηση του Φάμπρι για Βύντρα: «Ο κ. Φάμπρι είναι προπονητής μας και έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του. Άλλωστε κανένας από εμάς δεν έχει αμφισβητήσει την αξία ή την ηθική του Βύντρα. Άλλα είναι τα προβλήματα που υπήρχαν με τον ποδοσφαιριστή και τα γνωρίζετε όλοι».

Πλήρης με ΠΑΟΚ

01/02/2013
 Με όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του Γιάννη Μιχαλήτσου, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (3/2, «Κλεάνθης Βικελίδης»).

Πλήρης με ΠΑΟΚ
Δίχως απρόοπτα εξελίσσεται η προετοιμασία του Άρη για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος και οι ποδοσφαιριστές του συγκεντρώθηκαν σήμερα (1/2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Έλληνα τεχνικό να καταστρώνει τα πλάνα του, δίχως μονάχα τον Μανώλη Παπαστεριανό, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Μετά την αυριανή προπόνηση στο Ν. Ρύσιο θα γίνει γνωστή η αποστολή των «κίτρινων» για την κυριακάτικη αναμέτρηση.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια της στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Στάθη Τσομίδη, για την απώλεια της μητέρας του».

Προς νέο διακανονισμό με Λαζαρίδη

Σε κλίμα συνεννόησης για νέο συμβιβασμό, σε ό,τι έχει να κάνει με τα οφειλόμενα προς τον Νίκο Λαζαρίδη, έγινε η συνάντηση των δικηγόρων και του εκπροσώπου του παίκτη. Ο Άρης θα γλιτώσει 15.000 ευρώ και μέσα στην επόμενη τριετία οφείλει να καταβάλει στον πρώην ποδοσφαιριστή του, 110.000 ευρώ.

«Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός»

01/02/2013
 Με ένα στόμα, μια φωνή, τα πέντε νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού κατά την χειμερινή περίοδο, εξήραν το εγκώμιο του συλλόγου, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασή τους.

«Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός»
Παρουσιάστηκαν και επίσημα τα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού.

Οι Γιοχέι Καζιγιάμα, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Νίκι Κάιπερ, Θανάσης Ντίνας και Χοκίν Εσπάρθα έπλεξαν το εγκώμιο της νέας τους ομάδας, τονίζοντας πως το τριφύλλι είναι μια σπουδαία και ιστορική ομάδα.

Και οι πέντε –μεταξύ άλλων- ξεκαθάρισαν πως είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται και να καθιερωθούν στο τριφύλλι.

Αναλυτικά, όσα είπαν:

Καζιγιάμα: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει. Θέλω να προσπαθήσω να βοηθήσω την προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Πρέπει να προσαρμοστώ το ταχύτερο δυνατό, ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δυνατούς παίκτες, αν και δεν είχαν καλό ξεκίνημα. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές και χάρη στη νίκη με τον Ατρόμητο θα βελτιωθούν στη συνέχεια τα πράγματα».

Σπυρόπουλος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με πίστεψαν και με έφεραν στον Παναθηναϊκό. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω μέσα στο γήπεδο. Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να βρει το δρόμο του γιατί είναι τεράστια ομάδα. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση , πιστεύω στον εαυτό μου και θα περιμένω να μου δώσει ευκαιρία ο προπονητής μου να την αρπάξω. Σίγουρα μπορώ να ανταπεξέλθω. Εάν δεν μπορούσα δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά. Μπορεί να είμαι μικρός αλλά έχω μάθει να παίζω υπό πίεση. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη πίεση γιατί έχει πολύ κόσμο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά».

Ντίνας: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους με επέλεξαν να αγωνιστώ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πρέπει να τους δικαιώσω. Ευχαριστώ και την Παναχαϊκή και τους συμπαίκτες μου γιατί τη μεταγραφή μου την οφείλω και σε αυτούς. Πρέπει να παλέψουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση . Αν αξίζει να είμαι εδώ θα το αποδείξω μέσα στο γήπεδο. Εμένα μου αρέσει να παίζω και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Πού αποδίδω καλύτερα θα το δει ο προπονητής».

Κάιπερ: «Είμαι ευχαριστημένος που είμαι εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλο κλαμπ και ελπίζω να πάω καλά εδώ. Να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το στυλ μου δεν είναι να παίζω μόνο αμυντικά, αλλά να κάνω σέντρες και να παίζω επιθετικά. Το πιο βασικό είναι να ανακόψω τις προσπάθειες των αντιπάλων. Θέλω να δείξω ότι παραμένω καλός παίκτης. Δεν ξέρω το μέλλον. Θα πάω πίσω το καλοκαίρι και θα δούμε εάν θα μείνω ή θα επιστρέψω. Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα αλλά από την Τβέντε και τον Παναθηναϊκό».

Εσπάρθα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Παναθηναϊκό για την υποδοχή. Έχω κατανοήσει το μεγαλείο του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έρχομαι για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πάει εκεί που του αξίζει. Είναι αλήθεια ότι είχα προπονητή τον κ. Φάμπρι στην προετοιμασία της Ουέσκα. Γνωρίζει καλά πώς παίζω, τον τρόπο, τις αρετές μου. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσε. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ γρήγορο παίκτη, μπορώ να παίξω και από τις δύο πλευρές και έρχομαι να συνεισφέρω με τον τρόπο μου για να πάει ψηλότερα η ομάδα».

Προαγωγές στον Ατρόμητο

01/02/2013
 Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψαν στον Ατρόμητο οι Θόδωρος Παπουτσογιαννόπουλος και Παναγιώτης Σιμιτσής.

Προαγωγές στον Ατρόμητο
Προαγωγή στην πρώτη ομάδα του Ατρόμητου πήραν από την Παρασκευή, οι Θόδωρος Παπουτσογιαννόπουλος και Παναγιώτης Σιμιτσής.

Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές άνηκαν μέχρι πρότινος στην ομάδα Κ-20 του Περιστερίου, όμως μετά από εισήγηση του τεχνικού διευθυντή υποδομών της ΠΑΕ, Παναγιώτη Μιχαλέτου και του προπονητή, Μάρκου Δήμου υπέγραψαν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο, χρονικής διάρκειας 4 ετών.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων του Ατρόμητου Θόδωρος Παπουτσογιαννόπουλος και Παναγιώτης Σιμιτσής κατόπιν εισήγησης του Τεχνικού Διευθυντή Υποδομών της ΠΑΕ Παναγιώτη Μιχαλέτου και του προπονητή της Κ20 Μάρκου Δήμου. Οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ Ατρόμητος και υπέγραψαν για 4 χρόνια παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου.

Ο Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος είναι αμυντικός κι έχει γεννηθεί στις 6 Απριλίου 1994. Θα φορέσει τη φανέλα με το νο '32'. Ο Παναγιώτης Σιμιτσής είναι αμυντικός μέσος κι έχει γεννηθεί στις 13-12-1993. Θα φορέσει τη φανέλα με το νο '31'. Από σήμερα θα ενσωματωθούν με την επαγγελματική ομάδα και θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή μας Νίκου Αναστόπουλου».

Αναλυτικά, τι είπαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρόμητου:

Παπουτσογιαννόπουλος: «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμένα καθώς έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα ξεκινώντας μέσα από τις ακαδημίες του Ατρόμητου. Πρέπει να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος για να αποδείξω ότι δίκαια έφθασα ως εδώ».

Σιμιτσής: «Για κάθε νέο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται πολλά χρόνια σε μια ομάδα όπως εγώ και ο Θοδωρής είναι πολύ σημαντικό να βλέπει ότι οι κόποι του δικαιώνονται. Είμαι πολύ χαρούμενος και θα προσπαθήσω να δικαιώσω τις προσδοκίες των ανθρώπων του Ατρόμητου».

ORIGINAL… Ανάκογλου!

01/02/2013
 Για να τον πείσουν την Πέμπτη δεν πρόλαβαν. Οι οπαδοί της ΑΕΚ στις Σέρρες, ωστόσο, επέστρεψαν στην προπόνηση της τοπικής ομάδας. Για να δώσουν στον Ανάκογλου να καταλάβει πόσο… καλή επιλογή έκανε.

ORIGINAL… Ανάκογλου!
Η μεταγραφή του Δημήτρη Ανάκογλου εξελίχθηκε σε θρίλερ. Και χρειάστηκε να συμβούν διάφορα απ’ αυτά που «μόνο στην ΑΕΚ γίνονται» (όπως λένε συχνά οι φίλοι της) για να έχει αίσιο τέλος.

Εκτός της συγκινητικής χειρονομίας του φίλου της «Ένωσης» λοιπόν (που προσέφερε μέρος της αποζημίωσης του παιδιού του για ατύχημα που του συνέβη) σημαντικό ρόλο στην μεταγραφή του νεαρού έπαιξαν… κι άλλοι φίλοι της ΑΕΚ. Αυτοί του κλαμπ της ORIGINAL στις Σέρρες!

Θεωρητικά λοιπόν η επίσκεψή τους χθες στις εγκαταστάσεις του Πανσερραϊκού, προκειμένου να πείσουν τον Ανάκογλου να πάει στην ΑΕΚ δεν είχε αντίκρισμα (μιας και ο παίκτης βρισκόταν στην Αθήνα). Πρακτικά ωστόσο είχε μεγάλη συμβολή -όταν του μεταφέρθηκε- στο να αλλάξει ο νεαρός την απόφασή του και να υπογράψει στην «Ένωση».

Κι επειδή θέλησαν να του δώσουν να καταλάβει πόσο… σωστά έκανε, οι οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν και στη σημερινή προπόνηση της τοπικής ομάδας.

Αφού λοιπόν ο Ανάκογλου χαιρέτησε τους πρώην συμπαίκτες του (και πριν πάρει τον δρόμο για την Αθήνα, όπου θα παρακολουθήσει και το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο) τον έβαλαν… στο πνεύμα, ντύνοντάς τον πρόωρα σε ORIGINAL χρώματα.

«Τσουνάμι» μεταγραφών στον ΟΦΗ

01/02/2013
 Παίκτες του ΟΦΗ είναι και επισήμως οι Γρηγόρης Κυζιρίδης και Τάσος Τζιράκης για τρία και τρισήμισι χρόνια αντίστοιχα.

«Τσουνάμι» μεταγραφών στον ΟΦΗ
«Τσουνάμι»μεταγραφών τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει χτυπήσει… τον ΟΦΗ.

Ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλείου είναι από εδώ και πέρα με τη… βούλα οι Γρηγόρης Κυζιρίδης και Τάσος Τζιράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Με τις υπογραφές των Γρηγόρη Κυζιρίδη και Τάσου Τζιράκη ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφικές κινήσεις του ΟΦΗ που ενέταξε στο δυναμικό του αλλά δύο νεαρά ταλέντα με προοπτική.

Ο Κυζιρίδης που δοκιμαζόταν τις τελευταίες ημέρες από τον Γιάννη Πετράκη, αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή, έχει γεννηθεί στις 24/10/1990 και την περυσινή χρονιά αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Επανομής. Υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Τάσος Τζιράκης προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ και τον τελευταίο 1.5 χρόνο αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική με τα χρώματα του Ρούβα. Παίζει στην θέση του αριστερού μπακ και υπέγραψε για 3.5 χρόνια, ωστόσο ο ΟΦΗ αποδέχθηκε σχετικό αίτημα του Ρούβα και ο παίκτης θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα της Γέργερης και έπειτα θα επιστρέψει στο ΒΑΚ. Ο Τζιράκης είναι ένα ακόμα ταλέντο από την Κρήτη που αποκτά ο ΟΦΗ στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής που επιχειρείται φέτος στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

«Για την ΑΕΚ είναι τελικός»

01/02/2013
 Το ματς με τον Πανιώνιο θα είναι ιδιαίτερο για τον Έβαλντ Λίνεν. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, ωστόσο, αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως είναι ένας ακόμα «τελικός» για την ΑΕΚ.

«Για την ΑΕΚ είναι τελικός»
Απόλυτα προσηλωμένος στο πώς η ΑΕΚ θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες εμφανίστηκε ο Έβαλντ Λίνεν.

Μιλώντας στη NOVA, ο τεχνικός της «Ένωσης» παραδέχθηκε ότι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος του Πανιωνίου θα είναι ιδιαίτερο για τον ίδιο.

Τόνισε ωστόσο, ότι σημαντικό δεν είναι αυτό, αλλά το πώς η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί το ίδιο καλή (και περισσότερο αποτελεσματική) σε έναν ακόμα «τελικό» για την απομάκρυνσή της από τις χαμηλότερες θέσεις.


Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν

Για τη βελτίωση της ΑΕΚ: «Το πιο σημαντικό είναι να παίρνουμε νίκες. Αν θέλουμε να παίρνουμε όμως νίκες πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες. Είμαι ευχαριστημένος που στα τελευταία ματς -έστω και εντός έδρας- δημιουργούμε περισσότερες φάσεις απ' ότι πριν.

Πρέπει όμως να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες, γιατί πολλές φορές δεν τις εκμεταλλευόμαστε, αλλά αντίθετα πετυχαίνουμε κάποια τυχερά γκολ. Πρέπει να κάνουμε γκολ τις μεγάλες ευκαιρίες για να είμαστε πιο ασφαλείς πριν το τέλος του ματς»
.

Για το ότι θα βρεθεί πρώτη φορά αντίπαλος του Πανιωνίου: «Ο Πανιώνιος ήταν η πρώτη μου ομάδα εδώ στην Ελλάδα, αλλά έχουν μείνει ελάχιστοι από τότε. Ο Αραβίδης και ο Γουνδουλάκης είναι οι δύο τελευταίοι. Ο Γουνδουλάκης μπορεί να παίξει, ο Αραβίδης δε θα παίξει, άρα δε θα δω πολλούς φίλους, αφού είναι μια νέα ομάδα.

Πάντα όμως είναι κάτι ιδιαίτερο να παίζει η ομάδα μου απέναντι στον Πανιώνιο. Δεν έχει όμως σημασία, αφού είναι ένας ακόμα τελικός για εμάς, όπως όλα τα ματς, και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όπως πάντα»
.

Για το στόχο να πετύχει πρώτη φορά φέτος η ΑΕΚ δυο σερί νίκες: «Ξέρω ότι όλοι μιλούν γι' αυτό. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε, αφού παίζουμε στην έδρα μας, ενώ η ομάδα έπαιξε καλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι ένας στόχος, αλλά δεν αρκεί να το λέμε. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τις μεταγραφές που έγιναν: «Είναι αλήθεια ότι με το σύστημα που παίζουμε τώρα, δε μπορούσαμε να βρούμε "κλασικούς" ακραίους παίκτες. Φυσικά χρειαζόμασταν κάποιους επιπλέον παίκτες για τη μεσαία γραμμή επειδή ο Ρίκκα, για παράδειγμα, θα μείνει τώρα εκτός και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές έμπειρων παικτών για να χρησιμοποιήσουμε».

«Να βγάλουμε την ίδια μαγκιά στην ΑΕΚ»!

01/02/2013
 Μήνυμα συσπείρωσης του κόσμου της ΑΕΚ ενόψει του νέου «τελικού» με τον Πανιώνιο απηύθυναν οι παλαίμαχοι του συλλόγου.

«Να βγάλουμε την ίδια μαγκιά στην ΑΕΚ»!
Παραμονές του αγώνα με την Ξάνθη ακόμα (όταν πήγαν στα Σπάτα για να ντοπάρουν τους παίκτες) οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν την ομάδα.

Κι αφού έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι» στη βελτίωση του κλίματος και της ψυχολογίας της ομάδας, συνεχίζουν την προσπάθεια να υποστηριχθεί εκείνη ακόμα περισσότερο.

Ενόψει του νέου «τελικού» με τον Πανιώνιο, λοιπόν, οι μεγάλες δόξες της «Ένωσης» καλούν τον κόσμο να δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ και να σπρώξει την ΑΕΚ να βγάλει «την ίδια μαγκιά» του αγώνα με τον ΟΦΗ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των παλαιμάχων

«Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΚ καλεί όλους τους Ενωσίτες φιλάθλους να πάρουν θέση το απόγευμα του Σαββάτου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, στον αγώνα με τον Πανιώνιο, προκειμένου να στηρίξουμε όλοι μαζί την ομάδα μας!

Οι παίκτες μας στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ μας έκαναν όλους να συγκινηθούμε με τον τρόπο που πήραν το ματς, γυρίζοντας το σκορ με πάθος και παλικαριά! Πάμε να γεμίσουμε στο Στάδιο, ώστε να βγάλουν ξανά την ίδια μαγκιά στο χορτάρι! Όλοι μαζί σε μια γροθιά, παίκτες, κόσμος, παλαίμαχοι»!

«Καινούρια αρχή για τον ΠΑΟ»

01/02/2013
 Η ώθηση από τη νίκη στο Περιστέρι, μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε "διπλό" στην Τρίπολη και καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Στέφανο Καπίνο.

«Καινούρια αρχή για τον ΠΑΟ»
Ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί του Ατρόμητου, πήρε πολύ σημαντική ψυχολογική ώθηση που θα τον βοηθήσει να κάνει μία νέα αρχή στο πρωτάθλημα, εμφανίστηκε ο Στέφανος Καπίνο.

Ο γκολκίπερ των «πράσινων» τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να… φοβάται τον Αστέρα και ότι θα πάει στην Τρίπολη για τη νίκη και μόνο ενώ ζήτησε την υποστήριξη του κόσμου της ομάδας παρά τις πίκρες που έχει… γευτεί μέσα στην σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Καπίνο στη NOVA:

Για την νίκη επί του Ατρόμητου και τα οφέλη στο ψυχολογικό κομμάτι:

Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα μετά από αρκετό καιρό. Το χρειαζόμασταν όλοι. Και οι παίκτες και ο κόσμος και είναι καινούργια αρχή, ώστε να συνεχίσουμε με θετικά αποτελέσματα από εδώ και πέρα. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτερα. Σε αυτή τη φάση η ομάδα είναι αρκετά καλά. Αυτό είδα και από τις προπονήσεις που έγιναν μέσα στην εβδομάδα. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει πολύ για την συνέχεια.

Για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης:

Ο Αστέρας είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Φέτος πηγαίνει πάρα πολύ καλά και έχει δείξει ότι παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα όμως είσαι ο Παναθηναϊκός και δεν μπορείς να φοβάσαι τον Αστέρα Τρίπολης και τον οποιονδήποτε Αστέρα Τρίπολης και πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Και αυτό γιατί είμαστε ο Παναθηναϊκός και είμαστε καλύτερη ομάδα. Έτσι πιστεύω.

Για τις δυσκολίες της αναμέτρησης και αν περιμένει κλειστό παιχνίδι:

Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα είναι κλειστό παιχνίδι, γιατί ο Αστέρας έχει δείξει ότι προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο θα μας διευκολύνει κατά τη γνώμη μου και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι.

Για τον στόχο των πλέι οφ που έχει απομείνει για τον Παναθηναϊκό:

Είναι λυπηρό ότι είναι ο μόνος στόχος που έχει μείνει για την ομάδα. Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να τα καταφέρουμε και να μπούμε στα πλέι οφ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Για την πίεση που υπήρχε στην ομάδα μετά το σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων:

Η πίεση... Ξέρετε πως είναι τα πράγματα... Αν γίνει ένα στραβό αποτέλεσμα το Σάββατο, επιστρέφει η πίεση, αλλά σίγουρα νιώθουμε καλύτερα.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος και αν είναι αισιόδοξος:

Πρέπει να είσαι αισιόδοξος, για να νιώθεις κι εσύ καλύτερα ως ποδοσφαιριστής. Από εκεί και πέρα γίνονται κινήσεις, ελπίζω προς το καλύτερο και θα δούμε... Ελπίζω να γίνει ότι καλύτερο για το μέλλον της ομάδας, γιατί δεν της αξίζει να βρίσκεται στην θέση που βρίσκεται τώρα.

Για τις ανακατατάξεις που έγιναν τελευταία:

Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να σχολιάσω. Δεν χρειάζεται να πω κάτι πάνω σε αυτό.

Για την παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ του Τριφυλλιού και την πρόσφατη συμμετοχή του στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Πλατανιά:

Πιστεύω ότι είμαι στην καλύτερη μου φάση. Δουλεύω πάρα πολύ καλά φέτος με τον κ. Αγριογιάννη. Υπάρχει ο ανταγωνισμός που χρειάζεται στη θέση του τερματοφύλακα και είμαστε μια πολύ καλή τετράδα. Από εκεί και πέρα, πήρα χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση μου, προσπάθησα για το καλύτερο και περιμένω. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, θα προσπαθώ να την αρπάζω και να δείχνω καλό πρόσωπο.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού:

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει πικραθεί πάρα πολύ φέτος. Αυτό που ζητώ είναι υποστήριξη και σιγά σιγά ελπίζω σε καλύτερες ημέρες στην ομάδα.

Ανακατεύει τη… τράπουλα ο «Ελέ»

01/02/2013
 Αλχημείες καλείται να κάνει ο προπονητής του Πανιωνίου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ούτως ώστε να βρει την καλύτερη σύνθεση ενόψει ΑΕΚ, καθώς έχει αρκετούς παίκτες εκτός αποστολής.

Ανακατεύει τη… τράπουλα ο «Ελέ»
Το αρνητικό σερί νικών σταμάτησε, όχι όμως και οι βλέψεις του Πανιωνίου για ακόμα καλύτερη πορεία. Ο «Ιστορικός» αντιμετωπίζει το Σάββατο την ΑΕΚ και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος καλείται να βρει λύσεις στους «πονοκεφάλους» που αντιμετωπίζει.

Εκτός αποστολής για το ματς με την «Ένωση» έμεινε ο Αραβίδης, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό, ο Ανδράλας που έχει υποστεί θλάση, καθώς και ο Ρόκας μετά την «γκέλα» ολκής της ομάδας του, που κινδυνεύει με αποκλεισμό έξι μηνών.

Τουλάχιστον, ο «Ελέ» πήρε μαζί του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση τον νεοαποκτηθέντα Παντίδο, ο οποίος μάλιστα θα φορά και τη φανέλα με το νούμερο «29».

Αναλυτικά, η αποστολή του Πανιωνίου: Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Γιαννούλης, Σμυρλής, Κοντοχρήστος, Τόσκας, Αυλωνίτης, Παντίδος, Καρτσαμπάς, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Ντούνης, Σάμαρης, Οκόγιε, Καμπάνταης, Γανωτής, Μπούζας, Παναγιωτούδης.

«Βρήκαμε ισορροπία με τον Δερμιτζάκη»

01/02/2013
 Το εγκώμιο του προπονητή του στον Πανθρακικό «έπλεξε» μέσω δηλώσεών στον ΝοvaΣΠΟΡ FM 94,6 ο παίκτης της ομάδας, Αντώνης Λαδάκης.

«Βρήκαμε ισορροπία με τον Δερμιτζάκη»
Την άποψη πως ο Πανθρακικός με την έλευση του Παύλου Δερμιτζάκη βρήκε την αγωνιστική ισορροπία που του έλειπε, εξέφρασε στον ΝοvaΣΠΟΡ FM 94,6 o Aντώνης Λαδάκης.

Εκτός αυτού ο έμπειρος ποδοσφαιριστής του συλλόγου της Κομοτηνής μίλησε και για τους στόχους του συλλόγου στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά και για το επερχόμενο ματς με τη Βέροια.

Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Αντώνη Λαδάκη στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου»:


Για την φετινή πορεία του Πανθρακικού:

«Παρότι δεν ξεκινήσαμε καλά με την έλευση του κυρίου Δερμιτζάκη βρήκαμε μία ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο. Κυρίως αμυντικά θα έλεγα. Είμαστε καλοί το τελευταίο χρονικό διάστημα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Βέβαια, στην αρχή υπήρχε άγχος, αφού είχαμε χάσει αρκετά ματς στην έδρα μας και τα πράγματα είναι δύσκολα όταν δεν νικάς».
Για το αν έχει σωθεί ήδη ο σύλλογος της Κομοτηνής:

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σωθεί ακόμη. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και τώρα έχουμε ματς που είναι πολύ δύσκολα, αφού θα παίξουμε με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς, δηλαδή την σωτηρί
α».

Για το ματς με τη Βέροια:

«Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού για τη Βέροια είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια, σημαντικό είναι και για εμάς γιατί σε περίπτωση νίκης θα ξεφύγουμε αρκετά. Σε περίπτωση ήττας θα μας πλησιάσουν οι ομάδες που είναι πιο κάτω από εμάς».


Για το αν είναι πλασματική η θέση κάποιας ομάδας στο πρωτάθλημα:

«Πλασματική δεν είναι η θέση καμίας ομάδας. Όλες προσπαθούν για το καλύτερο, όμως στο ποδόσφαιρο παίζουν σημαντικό ρόλο οι λεπτομέρειες, αφού και εμείς παίζαμε καλά σε μερικά ματς, όμως χάναμε πόντους στις λεπτομέρειες. Νομίζω πως καμία ομάδα δεν έχει αδικηθεί τόσο πολύ από τη θέση στην οποία βρίσκεται τώρα».


Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας:


«Δεν περίμενα πως θα είναι στις πρώτες θέσεις ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Λεβαδειακός περίμενα ότι θα κάνει μία καλή πορεία γιατί κράτησε τον περσινό του κορμό, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, για εμένα δεν είναι έκπληξη ούτε η κακή πορεία του Άρη, αλλά ούτε και της ΑΕΚ, αφού και οι δύο ομάδες αποδυναμώθηκαν. Όταν ένας σύλλογος δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές και άλλοι μπορούν η εικόνα τους μπορεί να αλλάξει».

Για την παρουσία του στον Αστέρα Τρίπολης που είναι πλέον στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας:


«Ήμουν εκεί έξι χρόνια και έζησα ωραίες στιγμές. Ωστόσο, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και κοιτάζω το καλύτερο για εμένα, όμως είμαι χαρούμενος για την πορεία που κάνει φέτος ο Αστέρας Τρίπολης».


Για το ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί από την Football League για να πάρουν την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα:

«Πολλές ομάδες διεκδικούν την άνοδο. Ωστόσο, για εμένα φαβορί είναι ο Απόλλων Σμύρνης και η Νίκη Βόλου».

Με ενισχύσεις στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ

01/02/2013
 Με τρία από τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα, τους Ιτάνζ, Καμαρά και Ολίσε θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (3/2).

Με ενισχύσεις στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ
Πανέτοιμος για το ντέρμπι με τον Άρη, εμφανίζεται ο ΠΑΟΚ και ενισχυμένος μάλιστα με τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα.

Εκτός του Βούκιτς, ο Γιώργος Δώνης συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Ιτάνζ, Καμαρά και Ολίσε, με τους δύο πρώτους να ετοιμάζονται για το αρχικό σχήμα.

Ο Έλληνας τεχνικός προσανατολίζεται σε ενδεκάδα με σύστημα 4-4-2: Με τερματοφύλακα τον Ιτάνζ, αριστερό μπακ τον Λίνο, δεξί τον Κωνσταντινίδη, στόπερ τους Σίλντενφελντ, Κατσουράνη, μπροστά τους στα χαφ τους Κάτσε, Λάζαρ, αριστερά τον Καμαρά, δεξιά τον Φωτάκη και επιθετικό δίδυμο τον Αθανασιάδη με έναν εκ των Σαλπιγγίδη ή Λόρενς.

Εκτός αποστολής έμειναν ο Γκαρσία που ταλαιπωρείται από ίωση και οι τραυματίες Σταφυλίδης, Πέλκας, Γεωργιάδης, Χακόμπο.

Αναλυτικά, η 18μελής αποστολή: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Λίνο, Καμαρά, Ιτάνζ, Κάτσε, Λάζαρ, Λόρενς, Ολίσε, Ρομπέρ, Σίλντενφελντ.

«Ράμπο» ο Μητρόπουλος!

01/02/2013
 Άλλον Μητρόπουλο ξέραμε μ’ αυτό το παρατσούκλι. Κι αυτός της ΑΕΚ όμως απόλυτα το δικαιολογεί! Όπως είχε… δεσμευτεί, ο νεαρός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και θα παίξει με τον Πανιώνιο.

«Ράμπο» ο Μητρόπουλος!
Βλέποντας τον Μητρόπουλο να μην μπορεί να προπονηθεί την Πέμπτη, ο «πονοκέφαλος» του Έβαλντ Λίνεν ήταν… μεγαλύτερος και από τους πόνους του νεαρού χαφ στους κοιλιακούς.

Διότι είναι αναμφισβήτητη η συμβολή του στη μεταμόρφωση της ΑΕΚ και παραδεκτό ότι είναι απαραίτητος στο σύστημα του ρόμβου που χρησιμοποιείται πλέον.

Ο Μητρόπουλος ωστόσο είχε… ξεκαθαρίσει από χθες στους συμπαίκτες του πως -ακόμα κι αν οι ενοχλήσεις παρέμεναν- δεν επρόκειτο να χάσει τον «τελικό» με τον Πανιώνιο. Και σήμερα που θα ξεκαθαριζόταν οριστικά αυτό, φρόντισε να δικαιολογήσει το… διακριτικό παρατσούκλι «σκύλος» με το οποίο κυκλοφορεί στα Σπάτα.

Ο νεαρός χαφ, λοιπόν, προπονήθηκε κανονικά και μπήκε στην αποστολή για το σαββατιάτικο παιχνίδι. Έστω και με επιφυλάξεις από την πλευρά του Έβαλντ Λίνεν που -δια παν ενδεχόμενο και δεδομένης της έλλειψης του Ρίκκα- αποφάσισε να συμπεριλάβει στις επιλογές του για τη θέση του καθαρόαιμου αμυντικού χαφ και τον ξεχασμένο… Αγκιριμπά!

Κατά τ’ άλλα, στο ξενοδοχείο πήγε κανονικά και ο Αρκούδας (χωρίς ωστόσο να υπολογίζεται μιας και δεν έπεσε ο πυρετός που τον ταλαιπωρεί), αλλά και ο Φουρτάδο που επιστρέφει έπειτα από καιρό σε αποστολή.

Αντίθετα, έξω έμεινε αυτή τη φορά ο Καραλής, οι νεοαποκτηθέντες Ανάκογλου και Αναστασόπουλος (ο δεύτερος έκανε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο και ασκήσεις στο γυμναστήριο), όπως φυσικά και ο τιμωρημένος Βλάχος και οι τραυματίες Ρίκκα και Γιάγκο (που μαζί με τον Καλογέρη έκαναν ατομικό πρόγραμμα).

Όσον αφορά στο πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, η τελευταία προπόνηση επιβεβαίωσε την πρόθεση του Έβαλντ Λίνεν ν' αντικαταστήσει με τον Φέτση τον τραυματία Ρίκκα. Εκτός της αλλαγής του Τσουκαλά λοιπόν (που θα πάρει τη θέση του Αρκούδα) οι υπόλοιπες θέσεις στον ρόμβο θα μείνουν ίδιες και θα καλυφθούν ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Αμυντικό χαφ θα είναι ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Φέτσης-Κορδέρο, σε ρόλο επιτελικού ο Γκερέιρο και δίδυμο στην επίθεση θα παραμείνουν οι Φούντας-Πετρόπουλος.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο αποτελείται από τους εξής: Κωνσταντόπουλο, Αραμπατζή, Κορδέρο, Κατίδη, Γκερέιρο, Παυλή, Σταματή, Φουρτάδο, Φούντα, Φέτση, Αγκιριμπά, Πετρόπουλο, Τσουμάγκα, Μπουγαΐδη, Αρκούδα, Τσούπρο, Μητρόπουλο, Κουτρουμπή και Τσουκαλά.

Αγκάνθο: «Καταλαβαίνω την αντιπαλότητα»

01/02/2013
 Απόλυτη συναίσθηση των απαιτήσεων που υπάρχουν από τους φίλους του Άρη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει ο Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος εξάλλου δήλωσε ξαφνιασμένος από την αποχώρηση του Αλκαράθ.

Αγκάνθο: «Καταλαβαίνω την αντιπαλότητα»
«Η αντιπαλότητα υπάρχει, η πόλη περιμένει το ματς, το γήπεδο θα είναι γεμάτο». Ο Νταβίντ Αγκάνθο δίνει το στίγμα του ντέρμπι της πόλης και την υπόσχεση ότι αυτός και οι συμπαίκτες του στον Άρη θα τα δώσουν όλα για τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (3/1, «Κλεάνθης Βικελίδης»).

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ισπανός επιθετικός στη Nova:

Για την αλλαγή προπονητή: «Με ξάφνιασε πάρα πολύ! Κυρίως ο τρόπος με τον οποίο έγινε. Τα πράγματα έγιναν πολύ βιαστικά, κανείς δεν ενημερώθηκε για τίποτα. Η δουλειά μας όμως δεν είναι να κρίνουμε αποφάσεις. Πήρε την απόφασή του, εμείς τη σεβόμαστε και συνεχίζουμε τη δουλειά μας η οποία είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Όσον αφορά τον προπονητή, του εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη και εστιάζω στην ομάδα μου.

Οι περιστάσεις σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες για να αντιμετωπίσεις το επερχόμενο ντέρμπι. Από εκεί και πέρα, αυτοί που παραμένουν, είμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές, διότι εμείς έχουμε κληθεί να βγάλουμε εις πέρας ένα δύσκολο έργο και αυτό θα κάνουμε. Ο προπονητής (Αλκαράθ) πήρε τις δικές του αποφάσεις τις οποίες πρέπει να σεβαστούμε. Εξάλλου αυτό έπραξε και η διοίκηση. Πρέπει, λοιπόν, να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εμείς, ώστε να ανταποκριθούμε, κερδίζοντας το επόμενο παιχνίδι».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Το καταλαβαίνω το ντέρμπι, καθώς ήδη το έχω νιώσει μία φορά. Το νιώθω και στην πόλη. Όλοι το περιμένουν με αγωνία. Με σταματάνε στο δρόμο και μου μιλάνε γι αυτό! Από εκεί και πέρα όμως, είμαστε επαγγελματίες και σε μια τόσο απαιτητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, πρέπει να διεκδικήσουμε τους τρεις πόντους. Είτε παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, είτε με τον Παναθηναϊκό ή με τον Ολυμπιακό. Για μας είναι το ίδιο. Πρόκειται για τρεις πόντους, τους οποίους πρέπει να διεκδικήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η αντιπαλότητα υπάρχει, η πόλη περιμένει το ματς, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς, ώστε να φτάσουμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα».

Για το αν αισθάνεται πίεση λόγω της βαθμολογικής θέσης του Άρη: «Όχι, δεν νιώθω έτσι. Σίγουρα το έργο μας είναι αρκετά δύσκολο, η κατάσταση είναι περίπλοκη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας. Εγώ είμαι μέλος αυτής της οικογένειας έξι μήνες κοντά και από την πρώτη στιγμή είχα καταλάβει τι έπρεπε να γίνει. Δίνω τη μάχη μου και μαζί με τους συμπαίκτες μου, θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει».

Για την σημαντική συμβολή του στο παιχνίδι των «κίτρινων»: «Δεν το βλέπω έτσι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό εισπράττω κι απ’ τους συμπαίκτες μου. Εγώ προσφέρω τις υπηρεσίες μου στη ομάδα και το βλέπω πολύ πιο ομαδικά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν καταλαβαίνει ο καθένας το ρόλο που έχει μέσα στην ομάδα και δεν αποφεύγω τις ευθύνες μου. Παρ’ όλα αυτά νιώθω ένα κομμάτι του ρόστερ και τίποτα παραπάνω».

Επιτακτική ανάγκη η νίκη

01/02/2013
 Χαρακτήρα «τελικού» έχει πάρει για τον Πλατανιά το προσεχές παιχνίδι με την Ξάνθη, αφού οι Κρητικοί βρίσκονται μόλις δύο θέσεις πάνω από τον πάτο της βαθμολογίας.

Επιτακτική ανάγκη η νίκη
Τα τελευταία αποτέλεσματα του Πλατανιά δεν είναι τα καλύτερα δυνατά και δεδομένα επικρατεί προβληματισμός.

Οι Κρητικοί βρίσκονται ήδη στην Ξάνθη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το Σάββατο την τοπική ομάδα, σε ένα ματς «τελικό». Κι αυτό γιατί η ομάδα του Αναστασιάδη είναι στη τρίτη θέση από το τέλος και το άγχος της παραμονής έχει κυριεύσει τους πάντες.

Η προετοιμασία του Πλατανιά ολοκληρώθηκε και όλα είναι έτοιμα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση με τους ακρίτες. Ο τεχνικός του συλλόγου δεν υπολογίζει τους νεοαποκτηθέντες Μπέλιτς και Γιάννου, καθώς δεν έχουν κλείσει… σχεδόν μέρα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και είναι εκτός αποστολής.

Να υπενθυμίσουμε τους «εκλεκτούς» του Αναστασιάδη: Αγκιλέρα, Αναστασάκο, Αργυρόπουλο, Δέντσα, Δημήτρη, Ζάλουντοκ, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδη, Κάστελς, Κηπουρό, Κουρτεσιώτη, Μαραγκουδάκη, Μαρτσάκη, Μιρτσέτα, Ναζλίδη, Ποτουρίδη, Στόλερ, Τέτε, Τζανή, Τσιντί.

Ανακοίνωσε Καγεχόν ο Λεβαδειακός!

01/02/2013
 Ο Χοσέ Καγεχόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο δίδυμος αδερφός του, Χουάν Μιγκέλ στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Λεβαδειακό!

Ανακοίνωσε Καγεχόν ο Λεβαδειακός!
Μεταγραφών συνέχεια στον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτηση του Χουάν Μιγκέλ Καγεχόν, αδερφό του Χοσέ που αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Ο Ισπανός χαφ μετέβη την Παρασκευή στη Λιβαδειά, όπου και έπεσαν οι υπογραφές των συμβολαίων.

Ο 25χρονος άσος έχει αγωνιστεί στις Ρεάλ Β’, Μαγιόρκα, Αλμπαθέτε, Κόρντομπα, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν η Έρκουλες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Callejon Bueno Juan Miguel. Ο γεννημένος στις 11/2/1987 ισπανός μεσοεπιθετικός βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου παρουσία του Τεχνικού διευθυντή της ομάδας κ. Φαράντου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ για 1,5 χρόνο. Η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνιζόταν ήταν η ισπανική Hercules».

Κορδέρο: «Είμαι ελεύθερος πλέον»

01/02/2013
 Η απόφαση του Έβαλντ Λίνεν ν’ αλλάξει το σύστημα της ΑΕΚ σε ρόμβο έχει εμφανώς θετικά αποτελέσματα. Κι ένας από τους… εμφανέστερους λόγους γι’ αυτό είναι η απελευθέρωση του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο.

Κορδέρο: «Είμαι ελεύθερος πλέον»
Πριν κάποιες βδομάδες (αμέσως μετά τα επεισόδια εναντίον του Φουρτάδο στα Σπάτα) ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο εμφανιζόταν «φευγάτος» από την ΑΕΚ.

Σήμερα -με την ομάδα να έχει πάρει τα πάνω της και την ψυχολογία να έχει αλλάξει- ο Ισπανός έχει έναν ακόμα λόγο να εμφανίζεται ανακουφισμένος.

Την αλλαγή του συστήματος σε ρόμβο. Μιλώντας στη NOVA, ο Κορδέρο παραδέχθηκε πως η νέα διάταξη της ομάδας του επιτρέπει να αισθάνεται πιο ελεύθερος στο γήπεδο.

Πιο ήρεμος, λοιπόν, με την παρουσία και του Μητρόπουλου, μπορεί πλέον να αγωνίζεται στη φυσική του θέση (ως «οκτάρι») και να συμμετέχει περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κορδέρο

Για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ΑΕΚ: «Σίγουρα η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια δεν έχει ηττηθεί. Δείχνει ότι ανεβαίνει σταδιακά και είναι μια ακόμα καλή ευκαιρία στο γήπεδο μας να κάνουμε άλλη μία νίκη για να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε βαθμολογικά και να απομακρυνθούμε από τη ζώνη του υποβιβασμού».

Για τη βελτίωση των δικών του εμφανίσεων: «Σίγουρα έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι έχει αλλάξει σύστημα η ομάδα. Το πώς στήνει την ομάδα ο προπονητής στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που μου επιτρέπει πλέον να παίζω πιο ελεύθερα και να βοηθάω περισσότερο δημιουργικά. Και το γεγονός όμως ότι υπάρχει στην άμυνα ένας παίκτης με καλά ανασταλτικά στοιχεία, επίσης με βοηθάει στο γήπεδο και γι' αυτό υπεύθυνος είναι ο Μητρόπουλος».

Για τις δημιουργικές του ικανότητες: «Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά στην καριέρα μου συμμετέχω τόσο πολύ στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Αποδεικνύεται όμως στην πράξη ότι είναι ένα σύστημα που αποδίδει, τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα που έχουν έρθει. Αφού λειτουργεί καλά το σύστημα, δεν έχω κανένα λόγο να μην είμαι ικανοποιημένος σ' αυτή τη θέση».

Για την περίοδο που εμφανιζόταν να έχει τάσεις φυγής από την ΑΕΚ: «Η κατάσταση στην ομάδα ήταν αρκετά κακή και όταν δεν έχεις συνηθίσει να παίζεις υπό αυτές τις συνθήκες, σίγουρα αυτό μπορεί να σε επηρεάσει ψυχολογικά.

Με την πάροδο του χρόνου όμως και καθώς έρχονται τα θετικά αποτελέσματα για την ομάδα -αλλά και ενδεχομένως αν γίνει πράξη η βοήθεια κάποιου ανθρώπου ο οποίος αναμένεται να επενδύσει χρήματα στην ομάδα- αλλάζει και η ψυχολογία στα αποδυτήρια, αλλάζει και η κατάσταση που υπήρχε μέχρι τώρα»
.

Μέσα και οι… νέοι

01/02/2013
 Εκτός από τον Γρηγόρη Κυζιρίδη ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης, μπορεί να υπολογίζει στα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, ενόψει του εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα.

Μέσα και οι… νέοι
Στα πλάνα του για τον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα μπορεί να συμπεριλάβει την πλειοψηφία των νέων αποκτημάτων του ΟΦΗ ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Πετράκης.

Απόντας από την συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι σίγουρα ο Γρηγόρης Κυζιρίδης του οποίου το δελτίο δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής (1/2) οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν ασκήσεις τακτικής αρχικά, ενώ στη συνέχεια έπαιξαν δίτερμα με περιορισμούς σε μικρό χώρο.

Εκείνοι που ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα ήταν οι Γιώργος Ιωαννίδης και Ματίας Βερόν. Ο πρώτος έκανε θεραπεία, ενώ ο δεύτερος πραγματοποίησε ατομικό.

Επιστρέφει ο Δημητρέλος

01/02/2013
 Εξιτήριο από το νοσοκομείο αναμένεται να πάρει το πρωί του Σαββάτου ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Επιστρέφει ο Δημητρέλος
Στις υποχρεώσεις του ως πρόεδρος της ΑΕΚ μπορεί να επιστρέψει από το Σάββατο ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Ο επικεφαλής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ αναμένεται να βγει αύριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται απ’ το πρωί της Πέμπτης και όπου δέχθηκε τις επισκέψεις αρκετών από τα μέλη της οικογένειας της «Ένωσης».

Αφού πάρει εξιτήριο, λοιπόν, το πρωί του Σαββάτου, το απόγευμα θα βρίσκεται κανονικά στην εξέδρα του ΟΑΚΑ προκειμένου να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Δώνης: «Έτοιμοι για αυτή τη μάχη»

01/02/2013
 Πεπεισμένος ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για την… μάχη με τον Άρη, εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης.

Δώνης: «Έτοιμοι για αυτή τη μάχη»
Μιλώντας εν όψει του ντέρμπι της πόλης, ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Γιώργος Δώνης επισήμανε ότι σημασία έχει το αποτέλεσμα και όχι η εμφάνιση κόντρα στον Άρη (3/2, "Κλεάνθης Βικελίδης").

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

«Όχι, εντάξει θεωρώ ότι όλες οι ομάδες περνούν ένα μεταβατικό στάδιο. Δηλαδή όταν είναι από τα “ψηλά” τους έρχονται κάποιες στιγμές δύσκολες. Εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας, το πώς θα δημιουργηθεί μια ομάδα ανταγωνιστική που να κοιτάξει να βάλει τις βάσεις και να διεκδικήσει στόχους. Εντάξει ξέρουμε πολύ καλά ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει η υπομονή. Εύκολα φτάνουμε στους αφορισμούς αλλά είναι κάτι που είναι φυσιολογικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο αυτόν που έχουμε βάλει και για τη φετινή περίοδο και πάνω απ' όλα στον πιο σημαντικό στόχο, να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, που να 'ναι ανταγωνιστική και να δώσει πράγματα και χαρές».

Αναφορικά με όλα αυτά τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στην ομάδα, είστε ικανοποιημένος, είναι αυτά τα οποία είχατε συζητήσει, είναι σκέψεις οι οποίες έρχονται να ενισχύσουν αυτά που είχατε στο μυαλό σας για το πώς πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα στο μέλλον;

«Εντάξει, έχουνε συζητηθεί πάρα πολλά πρόσωπα μέχρι να φτάσουμε σε κάποιες τελικές μεταγραφές. Πολλές φορές συναντάς εμπόδια σε κάποιες άλλες επιλογές, το σημαντικό όμως είναι ότι ήρθαν κάποια παιδιά τα οποία είναι νέα σε ηλικία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρέπει όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές εμείς να τους βοηθήσουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο προετοιμασίας, να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν πάρα πολύ γρήγορα. Να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία παιχνιδιού, στον τρόπο ζωής μέσα στ' αποδυτήρια και όλοι - και το προπονητικό τιμ - και όλοι που είμαστε γύρω από την ομάδα και οι ποδοσφαιριστές οι υπόλοιποι, πρέπει να τους βοηθήσουμε ώστε από την αρχή να γίνουν ένα σώμα με την ομάδα».

Γνωρίζοντας ότι ο Βούκιτς έχει αποχωρήσει για να επιστρέψει με το καλό την προσεχή Δευτέρα για μόνιμη εγκατάσταση και για τον Σέρβο αλλά γενικότερα για όλα τα νέα πρόσωπα, τους τέσσερις τελευταίους τουλάχιστον, πότε θα είναι έτοιμοι για να τους υπολογίζετε σε αγώνα;

«Κοιτάξτε . η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Για παράδειγμα ο Ιτάνζ κι ο Καμαρά είναι έτοιμοι. Ο Σέκου Ολίσε έρχεται από προετοιμασία, άρα θα δούμε λίγο, θα γίνουν εργομετρικές εξετάσεις . Ο Βούκιτς έχει να παίξει αρκετό καιρό, άρα ίσως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Αυτά θα μας τα δείξουν και τα εργομετρικά που θα γίνουν και ανάλογα μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε την προσαρμογή ώστε να δούμε πότε όλοι αυτοί οι νέοι ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα και να είναι διαθέσιμοι».

Η ομάδα προέρχεται από τρία αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Εχετε εντοπίσει τι δεν πάει καλά, πιστεύετε ότι έχει μεσολαβήσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου σ' έναν - ακόμη - κρίσιμο αγώνα που ακολουθεί να εμφανιστεί όπως πρέπει;

«Εντάξει, το κυρίαρχο είναι πρώτα απ' όλα το αποτέλεσμα. Γιατί πολλές φορές μπορεί να έχεις παρόμοια απόδοση και να κερδίζεις κι άλλες φορές να χάσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι το κυρίαρχο πλέον για την ψυχολογία μας είναι να πάρουμε το αποτέλεσμα, να επιστρέψουμε στις νίκες. Θεωρώ ότι από την αρχή της σεζόν έχουμε παρόμοια προβλήματα, προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις αυτές στα προβλήματά μας, άλλες φορές τις έχουμε βρει . άλλες φορές δεν τις έχουμε βρει αλλά νομίζω ότι το πρόβλημά μας από την αρχή της σεζόν παραμένει το ίδιο».

Είστε έτοιμος να ζήσετε ένα - ακόμη Αρης - ΠΑΟΚ, έχοντας την εμπειρία του αντίστοιχου αγώνα στον πρώτο γύρο. Φυσικά γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου αγώνα, πως προετοιμάζετε την ομάδα και στον βαθμό - πάντα - που μπορείτε να πείτε τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος να δει σ' ένα τέτοιο παιχνίδι από την πλευρά του ΠΑΟΚ;

«Νομίζω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα όπως το είπατε από την άποψη ότι υπάρχει η αντιπαλότητα, υπάρχει ο τοπικός χαρακτήρας. Είναι παιχνίδια που ουσιαστικά προμηνύουν μάχη, προμηνύουν ένταση αλλά το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, γιατί εμένα μου αρέσουν γενικώς τα γήπεδα που είναι γεμάτα κι ας υπάρχει αντιπαλότητα. Κι από τη δικιά μας πλευρά να κοιτάξουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε, να είμαστε έτοιμοι γι' αυτή τη μάχη ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να φτάσουμε στη νίκη».

Με δύο από τους πέντε... νέους ο Αστέρας

01/02/2013
 Στην αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό συμπεριέλαβε ο Σάκης Τσιώλης δύο από τα πέντε νέα αποκτήματα της ομάδας.

Με δύο από τους πέντε... νέους ο Αστέρας
Το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Αστέρα θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας της Τρίπολης, ο Κάφα και ο Σέι.

Ο Σάκης Τσιώλης μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή, στην οποία συμπεριελήφθησαν οι δύο ποδοσφαιριστές.

Αντίθετα ο Έλληνας τεχνικός άφησε εκτός τους έτερους τρεις νέους, τον Κοντοέ, τον Λένσε και τον Ουρτάδο.

Αναλυτικά οι 19 παίκτες της αποστολής του Αστέρα: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Καστέλς, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Σέτι, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Κάφα και Περόνε.

Μετά το ντέρμπι για Γκαρσία

01/02/2013
 Υπάρχει ή δεν υπάρχει θέμα με τον Πάμπλο Γκαρσία, αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά το ντέρμπι με τον Άρη (3/2, "Κλεάνθης Βικελίδης").

Μετά το ντέρμπι για Γκαρσία
Στον ΠΑΟΚ διαψεύδουν τα περί φραστικού επεισοδίου μεταξύ Δώνη και Γκαρσία, πριν την σημερινή προπόνηση, αλλά το αν υπάρχει θέμα με τον Ουρουγουανό μέσο θα ξεκαθαρίσει μετά το ντέρμπι με τον συμπολίτη, Άρη.

Ο αποκλεισμός «λόγω ίωσης», ξανά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργεί εύλογα απορίες. Ωστόσο ό,τι είναι να γίνει στην προκειμένη περίπτωση, θα γίνει μετά το ντέρμπι, καθώς αυτό είναι και το πλέον σημαντικό στην παρούσα φάση.

Τον υποδέχεται «πάνοπλη»

01/02/2013
 Χωρίς καμία απουσία θα υποδεχτεί η Ξάνθη τον Πλατανιά στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τον υποδέχεται «πάνοπλη»
Μετά την ήττα κόντρα στη Βέροια για το Κύπελλο όλοι στις τάξεις της Ξάνθης θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, αφού το ματς με τον Πλατανιά είναι πολύ σημαντικό για τους ακρίτες.

Το καλό για τον τεχνικό της ομάδας, Μαρίνο Ουζουνίδη, είναι πως θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και θα μπορεί να καταστρώσει με ευκολία τα σχέδιά του για το εντός έδρας παιχνίδι με τον σύλλογο των Χανίων.

Έτσι, ο έμπειρος προπονητής θα έχει την δυνατότητα να παρατάξει στο ματς με τους Κρητικούς την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Οι «εκλεκτοί» του Ουζουνίδη:

Λοντίγκιν, Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Σάντος, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντάνι, Πλατέλλας, Πρίττας, Σμιθ, Μαρσελίνιο, Μαρίν, Σολτάνι, Νάκα, Ράνος, Ονουάτσι, Μάνταλος.

«Χλωμιάζει» του Αρκούδα στην ΑΕΚ

01/02/2013
 Το όνομα του Χρήστου Αρκούδα μοιάζει πιθανότατο να προστεθεί στο απουσιολόγιο του Έβαλντ Λίνεν για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

«Χλωμιάζει» του Αρκούδα στην ΑΕΚ
Μια ακόμα σοβαρή απουσία για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο (εκτός απ’ αυτές των Βλάχου, Ρίκκα και Γιάγκο) είναι πολύ πιθανό ν’ αντιμετωπίσει η ΑΕΚ.

Παρά την αισιοδοξία του ιατρικού τιμ πως ο Χρήστος Αρκούδας θα ξεπεράσει τον πυρετό που τον ταλαιπωρούσε (κι έγινε αιτία να χάσει την τελευταία προπόνηση της Παρασκευής) η κατάσταση του νεαρού μπακ δεν βελτιώνεται.

Μπορεί λοιπόν να πήγε νωρίτερα στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή για να ξεκουραστεί και να λάβει φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο ο πυρετός δεν έπεσε, ενώ και ο ίδιος μοιάζει εξαντλημένος.

Έτσι -με τα υπάρχοντα δεδομένα- η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολη.

«Μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα»

01/02/2013
 Σίγουρος πως αν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα παίξουν ως συνήθως, τότε θα φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του Λεβαδειακού, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Χριστόπουλος.

«Μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα»
Την άποψη πως ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει όλα τα φόντα για να αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας απέναντι στον Λεβαδειακό, εξέφρασε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» μίλησε και για την απόφασή του να μην κινηθεί μεταγραφικά ο σύλλογος, ενώ αναφέρθηκε και για τις απουσίες στο ματς με τους Βοιωτούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (1/2):

Για την απόφασή του να μην κινηθεί μεταγραφικά ο ΠΑΣ:

«Να διευκρινίσω κάτι στις δηλώσεις που έκανα στο παιχνίδι της Κυριακής με την Βέροια, γιατί ή παρεξηγήθηκαν ή εγώ δεν σας έδωσα να καταλάβετε ακριβώς τι εννοούσα. Πρώτον, όταν είπα ότι η ομάδα μας δεν έχει κάνει μεταγραφές, ενώ οι άλλες ομάδες ενισχύονται, δεν εννοούσα ότι εγώ ζήτησα μεταγραφές και ο πρόεδρος δεν τις έκανε. Ήταν επιλογή μου . Ο πρόεδρος αν είχα κάποια απαίτηση θα την πραγματοποιούσε. Απλώς με τις λύσεις που είχα για να κάνουμε μεταγραφές, προτίμησα τελικά να μην κινηθούμε.

Όσον αφορά επίσης αυτό που είπα ότι 'γίνεται ένας πόλεμος', δεν ανέφερα ποτέ ότι γίνεται πόλεμος στην ομάδας μας. Εννοούσα ότι κάθε ομάδα προσπαθεί με κάθε τρόπο και κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην κατηγορία κι εμείς εκεί έξω κάθε Κυριακή ματώνουμε πραγματικά για να πάρουμε τον πόντο ή τους πόντους. Τα παιδιά κάνουν έναν πόλεμο για να κερδίσουν. Όσον αφορά το παιχνίδι της Δευτέρας, σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σ' έναν δύσκολο αντίπαλο, μ' έναν πολύ καλό προπονητή, πιστεύω όμως στην ομάδα , πιστεύω στις δυνατότητές μας. Σίγουρα το να πάρουμε το «τρίποντο» δεν είναι εύκολο, αλλά είναι μέσα στις δυνατότητές μας».


Για τον Λεβαδειακό:
«Πιστεύω ότι είναι δυνατή ομάδα, με ομοιογένεια, με ποιοτικούς παίκτες, αλλά τις λεπτομέρειες θα τις κρατήσω για εμένα, τους συνεργάτες και τους παίκτες μου».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι:

«Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, να βγάλουμε την ένταση που συνηθίζουμε να βγάζουμε στα παιχνίδια μας, να είμαστε πειθαρχημένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν δουλέψουμε μ' αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα».

Για τους Κολοβέτσιο και Γεωργίου:

«Τα παιδιά έχουν σφίξιμο, ο ένας στον προσαγωγό κι ο άλλος στο δικέφαλο από το τελευταίο παιχνίδι. Σήμερα γυμνάστηκαν σ' ένα μέρος της προπόνησης και όχι σε όλη. Μέχρι την Κυριακή θα έχουμε αποφασίσει τι θα γίνει μ' αυτά τα δύο παιδιά. Ο Πάντος έχει κάρτες και θα λείψει».

Για τους αντιπάλους στο Κύπελλο και αν υπάρχει προτίμηση σε αντίπαλο:

«Για να φτάσουν αυτές οι 8 ομάδες σε αυτή τη φάση του κυπέλλου, πάει να πει ότι είναι όλες δυνατές, οπότε δεν υπάρχει προτίμηση σε κάποιον αντίπαλο. Με όποια ομάδα και να κληρωθούμε, θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να περάσουμε στην επόμενη φάση, όπως πιστεύω ότι όποια ομάδα και να κληρωθεί μαζί μας δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος».

Για τα εργομετρικά της ομάδας:

«Όσον αφορά τα εργομετρικά και αιματολογικά μας είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα. Εξάλλου σας είχα πει από την αρχή της περιόδου ότι εμείς δουλεύουμε αναπτυξιακά. Το ότι σε δεκαεννέα παιχνίδια η ομάδα έχει αυτήν την πορεία και παρουσία, σίγουρα είναι πολύ σημαντικό, αλλά τίποτα δεν μας εξασφαλίζει στη συνέχεια. Πρέπει κάθε Κυριακή να προσπαθούμε να αποδεικνύουμε αυτά που πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τους Νάκο και Χαρίση που έγιναν επαγγελματίες:

«Η φιλοσοφία μου είναι ότι οι ομάδες χτίζονται και δεν μπορούν να δημιουργηθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Από το ξεκίνημα της παρουσίας μου εδώ δείχνω ότι θέλω να χτίσουμε την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Τον Νάκο τον παρακολουθούσα πέρυσι στο β' γύρο στον Ατρόμητο '95, και φέτος με τη β' ομάδα μας, καθώς τα παιδιά αυτά έχουν ανέβει και σε πολλές προπονήσεις από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Το ίδιο και με τον Χάρη Χαρίση, τον παρακολουθούσα και πέρυσι και φέτος στις υποδομές. Κρίναμε ότι μπορούμε να χτίσουμε και να επενδύσουμε πάνω σ' αυτούς τους ποδοσφαιριστές και γι' αυτό τους κάναμε επαγγελματίες. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα παιδιά στις υποδομές μας, ίσως και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά οι διαφορές το να βρεθεί παίκτης να παίξει στη Super League είναι τεράστιες. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ, και οι προπονητές τους μαζί, ώστε να φτάσουν σ' ένα επίπεδο να τους κοιτάμε και να δείχνουμε ενδιαφέρον για την πρώτη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα».

Για την σημασία των βραβείων που κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ:

«Είναι πολύ ευχάριστο. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα λειτουργεί σωστά και δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναδεικνύονται. Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε έτσι σαν ομάδα και μέσα απ' αυτήν τη δουλειά και μέσα από την ομάδα θα αναδεικνύονται συνέχεια ποδοσφαιριστές. Βέβαια συνήθως αναδεικνύονται MVP κάποιοι παίκτες που θα βάλουν ένα γκολ ή θα δώσουν κάποια ασίστ. Εμείς μέσα στην ομάδα μας έχουμε παίκτες που κάνουν πολύ καλή δουλειά, που δυστυχώς δεν αναδεικνύονται MVP της Κυριακής».

«Μόνο νίκη θέλει η ΑΕΚ»

02/02/2013
 Ένα μονάχα αποτέλεσμα υπάρχει για την ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, σύμφωνα με τον Ταξιάρχη Φούντα.

«Μόνο νίκη θέλει η ΑΕΚ»
Απόλυτη συναίσθηση της σημασίας που θα έχει μια ακόμα νίκη -αυτή τη φορά επί του Πανιωνίου- εμφανίστηκε ο Ταξιάρχης Φούντας.

Μιλώντας στη NOVA, ο νεαρός παραδέχθηκε ότι η ομάδα δεν ξεκίνησε όπως έπρεπε το πρωτάθλημα.

Τόνισε ωστόσο τα τελευταία καλά αποτελέσματα έχουν βελτιώσει το κλίμα, στάθηκε στη συνεισφορά του Πετρόπουλου και της αλλαγής του συστήματος στην εικόνα της ομάδας και ξεκαθάρισε ότι μια ακόμα νίκη με τον Πανιώνιο είναι απαραίτητη στην προσπάθεια να ανατρέψει τις εντυπώσεις.


Αναλυτικά όσα είπε ο Φούντας

Για την αλλαγή στην ψυχολογία της ΑΕΚ: «Έχουμε κάνει τρία καλά συνεχόμενα αποτελέσματα. Υπάρχει ένα καλό κλίμα στην ομάδα και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Εμείς όμως αυτό που κάνουμε είναι στο κάθε παιχνίδι να δίνουμε το 1000% των δυνάμεών μας για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για το ματς με τον Πανιώνιο: «Κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι να νικάμε και το Σάββατο θα πάμε όλοι μαζί δυνατά για να πάρουμε τους τρεις πόντους. Εμείς δε θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Ο Πανιώνιος είναι μια καλή ομάδα, θα έρθει για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά εμείς θα πάμε μόνο για τη νίκη.

Δεν αρχίσαμε καλά το πρωτάθλημα και αυτό που έχουμε να κάνουμε πλέον είναι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση και να φτάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Προσπαθούμε όλα τα παιδιά για το καλό της ΑΕΚ»
.

Για την αλλαγή συστήματος: «Πιστεύω ότι μας έχει βοηθήσει το νέο σύστημα και σε ό,τι έχει να κάνει με εμένα, με βοηθάει πάρα πολύ ο Αντώνης (σ.σ. Πετρόπουλος), αφού με την ταχύτητα που έχω μπορώ να βγαίνω στην αντεπίθεση».

Preview: SKODA Ξάνθη- Πλατανιάς (17:15 Novasports 3)

02/02/2013
 Η Ξάνθη υποδέχεται τον Πλατανιά στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε live την αναμέτρηση από το control room του sport-fm.gr.

Preview: SKODA Ξάνθη- Πλατανιάς (17:15 Novasports 3)
Την βαθμολογική… ανάσα ψάχνουν στην μεταξύ τους αναμέτρηση η Ξάνθη με τον Πλατανιά στα Πηγάδια για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Για τους «Ακρίτες» το παιχνίδι με την ομάδα της Κρήτης αποτελεί μία ευκαιρία για να μπορέσουν να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα οι Χανιώτες θέλουν το τρίποντο ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για παραμονή στην κατηγορία.
 
SKODA Ξάνθη

Μετά την ήττα κόντρα στη Βέροια για το Κύπελλο όλοι στις τάξεις της Ξάνθης θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, αφού το ματς με τον Πλατανιά είναι πολύ σημαντικό για τους ακρίτες.

Το καλό για τον τεχνικό της ομάδας, Μαρίνο Ουζουνίδη, είναι πως θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και θα μπορεί να καταστρώσει με ευκολία τα σχέδιά του για το εντός έδρας παιχνίδι με τον σύλλογο των Χανίων.

Έτσι, ο έμπειρος προπονητής θα έχει την δυνατότητα να παρατάξει στο ματς με τους Κρητικούς την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η αποστολή της Ξάνθης: Λοντίγκιν, Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Σάντος, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντάνι, Πλατέλλας, Πρίττας, Σμιθ, Μαρσελίνιο, Μαρίν, Σολτάνι, Νάκα, Ράνος, Ονουάτσι, Μάνταλος.

Πλατανιάς

Χαρακτήρα «τελικού» έχει πάρει για τον Πλατανιά το προσεχές παιχνίδι με την Ξάνθη, αφού οι Κρητικοί βρίσκονται μόλις δύο θέσεις πάνω από τον πάτο της βαθμολογίας.

Τα τελευταία αποτελέσματα του Πλατανιά δεν είναι τα καλύτερα δυνατά και δεδομένα επικρατεί προβληματισμός.

Οι Κρητικοί βρέθηκαν πιο νωρίς στην Ξάνθη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα, σε ένα ματς «τελικό». Κι αυτό γιατί η ομάδα του Αναστασιάδη είναι στη τρίτη θέση από το τέλος και το άγχος της παραμονής έχει κυριεύσει τους πάντες.

Η προετοιμασία του Πλατανιά ολοκληρώθηκε και όλα είναι έτοιμα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση με τους ακρίτες. Ο τεχνικός του συλλόγου δεν υπολογίζει τους νεοαποκτηθέντες Μπέλιτς και Γιάννου, καθώς δεν έχουν κλείσει… σχεδόν μέρα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και είναι εκτός αποστολής.

Η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Αναστασάκο, Αργυρόπουλο, Δέντσα, Δημήτρη, Ζάλουντοκ, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδη, Κάστελς, Κηπουρό, Κουρτεσιώτη, Μαραγκουδάκη, Μαρτσάκη, Μιρτσέτα, Ναζλίδη, Ποτουρίδη, Στόλερ, Τέτε, Τζανή, Τσιντί.

Preview: ΑΕΚ-Πανιώνιος (17:15, NovaSports 2)

02/02/2013
 Έχει φόρμα. Έχει ψυχολογία. Έχει (κι άλλα) μεταγραφικά αποκτήματα. Αν έχει από το Σάββατο κι ένα ακόμα τρίποντο (επί του επικίνδυνου Πανιωνίου) η ΑΕΚ θ’ αποκτήσει επίσημα δικαίωμα να στοχεύει ψηλότερα

Preview: ΑΕΚ-Πανιώνιος (17:15, NovaSports 2)
Οι τελευταίες εμφανίσεις της ΑΕΚ ξορκίζουν τα φαντάσματα που την ακολουθούσαν από την αρχή της χρονιάς.

Το αν θα μπορεί όμως να περάσει -από τους εφιάλτες στα όνειρα (για μια θέση κοντινότερα στις ψηλές παρά στις χαμηλές της βαθμολογίας) θα κριθεί κατά πολύ από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Απέναντι στους… ψυχραιμότερους (μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού) Νεοσμυρνιώτες, η «Ένωση» θέλει μια ακόμη απόδειξη ότι αντεπιτίθεται στη Σούπερ Λίγκα.

ΑΕΚ

Μετά από κάθε νίκη -από τις λίγες που έχει πάρει φέτος- η ΑΕΚ ήθελε να πιστεύει πως ξεκινά αντεπίθεση. Έπειτα από ‘κείνη με τον ΟΦΗ όμως, έχει πολλούς ακόμα λόγους να πείσει τον εαυτό της:

Το αήττητο τριών αγώνων -στους οποίους πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη (επί της Ξάνθης), μια ισοπαλία… σαν νίκη (στο «Βικελίδης») και μια «καρυδάτη» νίκη (με ανατροπή επί του ΟΦΗ). Τις εμφανίσεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την πίστη πως δύσκολα ΔΕΝ θα βάλει δυο ομάδες από κάτω.

Και φυσικά την ψυχολογία. Που ήταν ούτως ή άλλως καλή, αλλά έγινε ακόμα καλύτερη μετά την τελευταία μέρα των μεταγραφών, όταν η ΑΕΚ άρπαξε τον Ανάκογλου από τον Παναθηναϊκό και προσέφερε μια ακόμα λύση (Αναστασόπουλος) στον Έβαλντ Λίνεν.

Με όλα αυτά στο πλευρό της (αλλά χωρίς τους τραυματίες Ρίκκα και Γιάγκο, τον τιμωρημένο Βλάχο και τον Αρκούδα που ανέβασε πυρετό την Παρασκευή) η «Ένωση» δεν μπορεί να στοχεύει σε τίποτα λιγότερο από τη νίκη με τον Πανιώνιο. Στην προσπάθεια λοιπόν να την κατακτήσουν, οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν με τον πετυχημένο ρόμβο των τελευταίων αγώνων που θα διαμορφωθεί ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Αρκούδας (Τσουκαλάς). Αμυντικό χαφ θα είναι ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Φέτσης-Κορδέρο, σε ρόλο επιτελικού ο Γκερέιρο και δίδυμο στην επίθεση θα παραμείνουν οι Φούντας-Πετρόπουλος.

Η αποστολή Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Σταματής, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, Αγκιρίμπα, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Τσούπρος, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Το αρνητικό σερί 7 αγώνων χωρίς νίκη αποτελεί ήδη παρελθόν! Ο Πανιώνιος επανήλθε στις νίκες κόντρα στον Λεβαδειακό και πλέον καλείται να αποδείξει πως υπάρχει συνέχεια.

Βέβαια, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θα είναι για τους Νεοσμυρνιώτες. Και κυρίως προβληματίζεται ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος οφείλει να κάνει αλχημείες, ούτως ώστε να ξεπεράσει τα αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Εκτός αποστολής είναι ο τιμωρημένος Κολοβός, οι τραυματίες Αραβίδης, Ανδράλας, Κουλουχέρης, όπως επίσης και ο Ρόκας, λόγω της... γκάφας που υπέπεσε η ομάδα με την περίπτωση τραυματισμού του και τη χρήση κορτιζόνης που έκανε.

Από την άλλη, ανάμεσα στους 19 «εκλεκτούς» βρίσκεται ο νεοαποκτηθείς Παντίδος, που αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Στο 4-2-3-1 του «Ελέ», κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Περιστερίδης. Η τετράδα στην άμυνα λογικά δεν αλλάζει, με τους Κούρντι (αριστερά), Κοντοχρήστο (δεξιά) και Αυλωνίτη, Τόσκα στόπερ να διατηρούν τις θέσεις τους. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Γουνδουλάκης, με τον Παναγιωτούδη να παίρνει τη θέση του τραυματία Ανδράλα. Μπροστά τους θα βρίσκονται οι Ντούνης, Σάμαρης και λογικά την τριάδα θα κλείσει ο Μενδρινός αντί του τραυματία Αραβίδη, με μοναδικό προωθημένο τον Καμπάνταη.

Η αποστολή Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Γιαννούλης, Σμυρλής, Κοντοχρήστος, Τόσκας, Αυλωνίτης, Παντίδος, Καρτσαμπάς, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Ντούνης, Σάμαρης, Οκόγιε, Καμπάνταης, Γανωτής, Μπούζας, Παναγιωτούδης


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Preview:Αστερας Τριπολης -Παναθηναικος (19:30, Novasports 2)

02/02/2013
 Να κάνει την Τρίπολη… Περιστέρι θέλει ο Παναθηναϊκός και μετά τον Ατρόμητο να μειώσει τη διαφορά από τους προπορευόμενους κερδίζοντας και τον Αστέρα. Ίδια συνταγή από Φάμπρι.

Να αποδείξει πως η νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι δεν ήταν μία… παρένθεση, αλλά ένα σημάδι αγωνιστικής ανάκαμψης θέλει ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζοντας τον Αστέρα στην Τρίπολη (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» έκαναν ένα σημαντικό βήμα για τα play offs κερδίζοντας την περασμένη αγωνιστική, αλλά μέλημά τους πλέον είναι να έχουν συνέπεια στα καλά αποτελέσματα. Το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι απέναντι στη δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας, που μετρά οκτώ νίκες και μία ισοπαλία στην έδρα της έχοντας 20 γκολ υπέρ και μόλις 4 κατά.

Ο Φάμπρι θα επιμείνει στην πετυχημένη συνταγή του Περιστερίου με τον Καζιγιάμα πίσω από τον Τοτσέ σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, ο Μαρίνος θα παίξει κατ’ ανάγκη αριστερό μπακ (μετά την αποχώρηση του Σπυρόπουλου και από τη στιγμή που ο Χουχούμης είναι τραυματίας), ο Σεϊταρίδης θα είναι δεξιά, ενώ δίδυμο στόπερ θα είναι οι Μπουμσόνγκ και Βελάσκες. Βιτόλο και Σο θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, μπροστά τους θα κινούνται Σισοκό, Ζέκα και Καζιγιάμα, ενώ ο Τοτσέ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή συμπερίφθηκαν 22 παίκτες, συμπεριλαμβανομένων τριών τερματοφυλάκων, αλλά και των Κάιπερ και Χακίν που δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν ωστόσο αποφασίστηκε να κάνουν το ταξίδι για να ενσωματωθούν στην ομάδα. Εκτός έμειναν πέραν του Χουχούμη και οι Κουίνσι, Φορναρόλι και Μπαρμπαρούσης.

Ανοίξε ο δρόμος του ΠΑΟ για τον Μπόιντ!

02/02/2013
 Ελεύθερος από το Πόρτλαντ με ημερομηνία αποδέσμευσης την 31η Ιανουαρίου έμεινε ο Κρις Μπόιντ, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του με τον Παναθηναϊκό, πλέον, να μπορεί να τον αποκτήσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου

Ανοίξε ο δρόμος του ΠΑΟ για τον Μπόιντ!
Ελεύθερος έμεινε ο σέντερ φορ που ήθελε διακαώς ο Παναθηναϊκός. Ο Κρις Μπόιντ που αγωνίζονταν στο Πόρτλαντ και «φλέρταρε» με το «τριφύλλι» τον τελευταίο καιρό, τελικά, κατάφερε να αποδεσμευτεί από τους Αμερικανούς με ημερομηνία αποδέσμευσης 31 Ιανουαρίου.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κρις για τις υπηρεσίες του στην ομάδα και να του ευχηθούμε καλή τύχη στις μελλοντικές του προσπάθειες», είπε ο μάνατζερ της ομάδας, Γκάβιν Γουίλκινσον στην επίσημη σελίδα των Πόρτλαντ Τίμπερς.

Όσον αφορά τώρα τους «πράσινους», βάσει του άρθρου 6 της ΕΠΟ μπορούν να αποκτήσουν όποιον ποδοσφαιριστή έχει μείνει ελεύθερος από την ομάδα του μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου όταν και λήγει η σχετική προθεσμία.

Ο Σκοτσέζος ήθελε να διευθετηθεί ένας ειδικός όρος στην αποζημίωσή του που αφορά το ποσό του 1 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με το αν υπογράψει σε άλλη ομάδα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο όρος, όμως, δεν ήταν ξεκάθαρος για ευρωπαϊκό σύλλογο και οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περισσότερο από το αναμενόμενο, όμως ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη φαίνεται ότι ο Μπόιντ είναι πιθανό μέσα στις επόμενες ώρες να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού.

«Καθάρισε» ο Μελισσανίδης

02/02/2013
 Με 100.000 ευρώ από το Δημήτρη Μελισσανίδη εξασφάλισε η ΑΕΚ τη μεταγραφή του Δημήτρη Ανάκογλου. Τι δηλώνουν Κωστής και Θεοδωρίδης για την παρέμβαση του «τίγρη».

«Καθάρισε» ο Μελισσανίδης
Έργο Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν σε μεγάλο βαθμό η μεταγραφή του Δημήτρη Ανάκογλου στην ΑΕΚ. Ο «τίγρης» δεσμεύτηκε στον πρόεδρο του Πανσερραϊκού, Πέτρο Θεοδωρίδη, για την καταβολή 100.000 ευρώ και μάλιστα χθες κατέβαλε το συγκεκριμένο ποσό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ντυθεί ο παίκτης στα κιτρινόμαυρα.

Τον Δημήτρη Μελισσανίδη φέρεται να προσέγγισε ζητώντας του βοήθεια ο Χρήστος Κωστής και εκείνος δεν αρνήθηκε, παρότι καθιστά σαφές στο περιβάλλον του πως δεν σημαίνει αυτή η κίνησή του πως θα επιστρέψει στο προσκήνιο της ΑΕΚ. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η διοίκηση της ΠΑΕ είχε πλήρη άγνοια επί του θέματος μέχρι και χθες, ωστόσο κάτι τέτοιο πλέον επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές.

«Ήξερα πως μόνο ο Μελισσανίδης μπορούσε να κάνει αυτή τη μεταγραφή και γι’ αυτό του το ζήτησα», δήλωσε στην «Ώρα των Σπορ» ο Χρήστος Κωστής και πρόσθεσε: «Το πήρε πάνω του το θέμα και με προσωπικές κινήσεις, αλλά και με χρήματα έφερε στην ΑΕΚ τον Ανάκογλου που πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτή την κόνηση. Ξέρω πόσο αγαπάει την ΑΕΚ κι όταν χρειάζεται είναι εδώ».

Τη… δωρεά Μελισσανίδη επιβεβαίωσε και ο Πέτρος Θεοδωρίδης. «Είναι αλήθεια πως με πήρε τηλέφωνο ο Μελισσανίδης την Τετάρτη και μου ζήτησε να δώσω τον Ανάκογλου στην ΑΕΚ. Για μένα από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα το θέμα είχε λήξει. Η παρέμβαση του Μελισσανίδη, που είναι φίλος μου χρόνια, ήταν καθοριστική και χωρίς αυτή ίσως να μην είχαμε την ίδια κατάληξη. Αφού τα βρήκε και η ΑΕΚ με τον παίκτη, το θέμα είχε τελειώσει», δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ο Πέτρος Θεοδωρίδης. «Ο Παναθηναϊκός με πήρε τηλέφωνο τρεις ώρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περ΄θιοδος. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να πάρει τον Ανάκογλου τσάμπα. Δε γίνονται αυτά. Τους είπα πως έχω δώσει το λόγο μου στην ΑΕΚ και ο παίκτης θα πήγαινε εκεί».

Θέμα με Γκαρσία

02/02/2013
 Σημαντικές εξελίξεις ενδέχεται να σημειωθούν από Δευτέρα στον ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από την χθεσινή προπόνηση της ομάδας.

Θέμα με Γκαρσία
Πρόβλημα έχει προκύψει στον ΠΑΟΚ από την ξαφνική αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από τη χθεσινή προπόνηση της ομάδας εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Άρη.

Επίσημα η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι ο Ουρουγουανός χαφ αισθάνθηκε αδιαθεσία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσε να προπονηθεί.

Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο μέσα σε λίγες εβδομάδες ο 35χρονος παίκτης να είναι ξανά άρρωστος.

Είναι φανερό ότι ο Γκαρσία έχει πρόβλημα με τη χρησιμοποίησή του ή και τη διαχείρισή του γενικότερα από την τεχνική ηγεσία.

Άλλωστε, πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει: «Οταν καταλάβω ότι δεν με θέλουν, θα φύγω μόνος μου. Αν πάλι δεν με θέλουν, ας μου το πουν ξεκάθαρα…».

Το θέμα με τον Ουρουγουανό ξεκίνησε από την αρχή της σεζόν, όταν είχε υποστεί την πρώτη θλάση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Από τότε είχε άλλες τρεις διαδοχικές θλάσεις στον τετρακέφαλο και όλη αυτή η κατάσταση τον άφησε εκτός δράσης γι' αρκετούς μήνες.

Η επιστροφή του 35χρονου χαφ μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα απραξίας φαίνεται πως είναι και το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Γιώργος Δώνης, αφού δεν έχει βρεθεί κάποια λύση για την καλύτερη διαχείρισή του.

Ο Γκαρσία έχει κλειστεί στο σπίτι και είναι σε συνεχόμενη επαφή με τους εκπροσώπους του, ενώ η διοίκηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταφέρει τις όποιες εξελίξεις και τις συζητήσεις για την Δευτέρα, μετά την αναμέτρηση κόντρα στον Αρη.

Μέσα στην έντονη φημολογία που προέκυψε αναφέρθηκε ότι ο Ουρουγουανός μάλωσε με τον Γιώργο Δώνη, κάτι που δεν ισχύει. Το θέμα είναι ότι ο 35χρονος μέσος αποχώρησε πριν ανακοινωθεί η αποστολή για τον αυριανό αγώνα με τους «κίτρινους».

Καιρός να πάμε… παραπάνω

02/02/2013
 Την αναρρίχηση στη βαθμολογία και απομάκρυνση κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη με νίκη επί του Πανιωνίου σήμερα στο ΟΑΚΑ έχει στόχο η ΑΕΚ. Ίδιο πλάνο, αλλά με αναγκαστικές αλλαγές ο Λίνεν.

Καιρός να πάμε… παραπάνω
Το πρώτο βήμα έγινε… Η ΑΕΚ έχει ξεκολλήσει εδώ και δύο αγωνιστικές από τον πάτο της βαθμολογίας, αλλά ακόμη δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Για να το καταφέρει αυτό σε μεγαλύτερο βαθμό, πρέπει να κερδίσει απόψε (17:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Σε αυτό το ενδεχόμενο η «Ένωση» θα φτάσει τις δύο συνεχείς νίκες για πρώτη φορά φέτος, τις τρεις στα τέσσερα τελευταία ματς και θα αποσπαστεί έξι βαθμούς από τη 15η θέση, έστω και με παιχνίδι παραπάνω από Βέροια και Κέρκυρα.

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν έχει λόγο να αλλάξει την πετυχημένη συνταγή του 4-4-2. Έστω κι αν αυτή τη φορά τα «υλικά» δεν θα είναι τα ίδια, αναγκαστικά. Εκτός πλάνων πέραν των τιμωρημένων Βλάχου και Καραλή τέθηκαν οι τραυματίες Ρίκκα και Γιάγκο, όπως επίσης και ο Αρκούδας που λόγω ίωσης αποκλείστηκε χθες από την αποστολή. Ο Κωνσταντόπουλος θα είναι στο τέρμα, ο Τσουμάγκας θα είναι αριστερό μπακ, οι Κουτρουμπής και Μπουγαΐδης θα είναι στόπερ, ενώ δεξιά θα παίξει (ελλείψει Βλάχου και Αρκούδα) ο Τσουκαλάς. Ο Μητρόπουλος, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, θα είναι «κόφτης», οι Κορδέρο και Φέτσης (ο δεύτερος αντί του Ρίκκα) θα είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι, ενώ ο Γκερέιρο θα κινείται στην πλάτη του διδύμου της επίθεσης. Αυτό θα αποτελούν οι Φούντας και Πετρόπουλος, παρότι στη θέση του πρώτου υπάρχει η σκέψη να αγωνιστεί από την αρχή ο Παυλής.

Στη 19μελή αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στα δυόμισι χρόνια θητείας του ο Αγκιρίμπα, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι Αραμπατζής, Κατίδης, Σταματής, Φουρτάδο και Τσούπρος.

Μέσω ΕΠΟ για Σορεντίνο

Έγγραφο μέσω ΕΠΟ στην ιταλική ομοσπονδία έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητώντας να ενημερωθεί για την υπόθεση της μεταγραφής του Στέφανο Σορεντίνο. Οι «κιτρινόμαυροι» ανησυχούν μήπως Κιέβο και Παλέρμο επιχειρήσουν να αποκρύψουν τεχνηέντως το ακριβές ποσό της μεταγραφής, προκειμένου να αποφύγουν να αποδώσουν στην ελληνική ομάδα τα χρήματα που της αναλογούν βάσει του ποσοστού μεταπώλησης που έχει.

Ο Σαλπιγγίδης έστειλε τον Βύντρα στην Λεβάντε

02/02/2013
 Σημαντικός ήταν ο ρόλος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη μεταγραφή του Λουκά Βύντρα στη Λεβάντε, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η SportDay.

Ο Σαλπιγγίδης έστειλε τον Βύντρα στην Λεβάντε
Χωρίς να παρέμβει ο ίδιος έμμεσα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έβαλε το χεράκι του για την μεταγραφή του Λουκά Βύντρα στη Λεβάντε.

Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χεριού» της SportDay, την Τετάρτη είχε φανεί ότι δεν πήγαινε ο διεθνής αμυντικός στον Ολυμπιακό και η επόμενη λύση του ήταν ο ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, ένας αδερφικός συνεργάτης του «Σάλπι» εν ονόματι Τάσος Σαλωνίδης επικοινώνησε το βράδυ της Τετάρτης με τον Βύντρα και τον ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της ισπανικής ομάδας.

«Σε περιμένω αύριο το πρωί στο αεροδρόμιο της Ζύριχης για να πετάξουμε μαζί για το Λεβάντε. Εκεί θα βρίσκονται άνθρωποι της ισπανικής ομάδας με το συμβόλαιο πάνω στο τραπέζι», του είπε στη μεταξύ τους επικοινωνία.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι τη γνωριμία την έκανε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Βύντρα και βοήθησε στην μεταγραφή του στο εξωτερικό.


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου