ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μανιάτης: «Να τους ξαναβγάλουμε στον δρόμο»

Μανιάτης: «Να τους ξαναβγάλουμε στον δρόμο»

27/06/2014
 
Ο Γιάννης Μανιάτης υπόσχεται μέσω της συνέντευξής του στη Sportday ότι όλοι οι διεθνείς θα προσπαθήσουν να… μας ξαναβγάλουν στους δρόμους πανηγυρίζοντας άλλη μια πρόκριση!

Μανιάτης: «Να τους ξαναβγάλουμε στον δρόμο»Μετά την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου η Εθνική μας έχει μπροστά της την Κόστα Ρίκα.

Ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε στη Sportday για την επιτυχία αυτή και υπόσχεται ότι αυτός και οι άλλοι διεθνείς θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να ξαναβγάλουν τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν άλλη μια πρόκριση.

Ο διεθνής μέσος –μεταξύ άλλων- ξεκαθαρίζει ότι η Κόστα Ρίκα είναι μια καλή ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί ο χαρακτηρισμός «φαβορί» στην Εθνική μας ομάδα για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Γιάννη Μανιάτη στην Sportday. Όλη η συνέντευξη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.


-Για πρώτη φορά στα χρονικά η Εθνική είναι στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ...

«Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και πήραμε την πρόκριση μαζί με όλους τους συμπαίκτες μου στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι στιγμές που ζήσαμε είναι ανεπανάληπτες».

-Άσχημο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα με την Κολομβία, αλλά ακολούθως πήγαμε από το καλό (ισοπαλία με την Ιαπωνία) στο καλύτερο (νίκη-πρόκριση επί της Ακτής). Πώς το εξηγείς;


«Οντως στην αρχή ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, αν και δεν παίξαμε κακό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά ήμασταν άτυχοι. Από κει και πέρα νομίζω πως το ότι μείναμε με δέκα παίκτες κόντρα στην Ιαπωνία μάς πείσμωσε παραπάνω, γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Είπαμε στο πρώτο ημίχρονο ότι θα προσπαθούσαμε να πάρουμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας που θα μας έδινε ακέραιες ελπίδες για την πρόκριση. Δείξαμε ότι μπορούσαμε να σταθούμε όρθιοι και τα καταφέραμε. Και αυτό φάνηκε και στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, ότι πανάξια πήραμε την πρόκριση».

-Εγινε πολλή κουβέντα όλο αυτό το διάστημα εξωαγωνιστικά. Ποια η άποψή σου;


«Η άποψή μου είναι ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάμε το αγωνιστικό κομμάτι και νομίζω ότι εκεί επικεντρωνόμαστε από την πρώτη στιγμή μέσα στο γήπεδο και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια, με αποκορύφωμα αυτό κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Εμείς συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, το θέλουμε όλοι, το πιστεύουμε όλοι, ότι μπορούμε να πάρουμε μια ακόμα ιστορική πρόκριση. Εχω καιρό να μιλήσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Είμαι 100% αφοσιωμένος στη μεγάλη προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας και νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

-Η Εθνική έγραψε ήδη ιστορία. Πιστεύεις ότι θα ξαναγράψει την Κυριακή;

«Ναι, το πιστεύουμε όλοι, το θέλουμε όλοι, το ονειρευόμαστε όλοι. Πρέπει να το δούμε ως μια τεράστια ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου».

-Αυτό το Μουντιάλ είναι το τελευταίο του προπονητή Φερνάντο Σάντος και του αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη με την Εθνική. Προκαλεί αυτό ιδιαιτερότητες σε επίπεδο κλίματος, δημιουργεί μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα κατά κάποιο τρόπο;

«Μέχρι στιγμής όχι, τόσο ο προπονητής όσο και ο Καραγκούνης δεν έχουν φορτίσει το κλίμα και ίσα-ίσα που θεωρώ ότι και αυτοί και εμείς έχουμε μόνο τα ίδια τα ματς στο μυαλό μας. Μετά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αλλά αυτή τη στιγμή τα όσα είπε και ο κόουτς στην ομιλία του πριν το ματς, ότι δεν θέλουμε να γυρίσουμε ακόμα σπίτια μας, αντικατοπτρίζουν όλη την ομάδα. Και ισχύει και για τώρα: κανείς δεν θέλει να φύγει ακόμα! Δεν θέλουμε να γυρίσουμε ακόμα σπίτια μας, θέλουμε να μείνουμε κι άλλο εδώ. Και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και να αργήσουμε ακόμα να γυρίσουμε (σ.σ.: χαμογελάει)».

-Θέλεις να δώσεις μια υπόσχεση στον ελληνικό λαό που βγήκε στους δρόμους;


«Εχω να τους πω ότι θα τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο για να τους ξαναβγάλουμε στους δρόμους. Το πιστεύουμε και μπορούμε να το κάνουμε. Εχω να τους πω επίσης να στηρίζουν την Εθνική και στα καλά και στα κακά».

-Είμαστε φαβορί στο ματς με την Κόστα Ρίκα;


«Δεν θα πω ότι υπάρχει φαβορί. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει αυτό που λένε ότι η Κόστα Ρίκα δεν είναι μεγάλη ομάδα, δεν έχει το μεγάλο όνομα κλπ. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Πρέπει να δούμε την Κόστα Ρίκα ως μια πολύ καλή ομάδα, όπως το έδειξε στον όμιλο, κερδίζοντας την Ιταλία και την Ουρουγουάη».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου