ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

MUNDIAL:To pre game των σημερινων αναμετρησεων

MUNDIAL:To pre game των σημερινων αναμετρησεων 

23/06/2014
 Απο σημερα οι αναμετρησεις γινονται...τεσσερεις...σιγουρα θα κανουμε τετραγωνα ματια απο την πολλλη τηλεοραση αλλα αξιζει τον κοπο...ολη μερα μπαλλα αλλα και...ξενυχτι για τους πολυ αρρωστους...
Ιδου το σημερινο προγραμμα

Δευτέρα 23 Ιουνίου


 Αναλυτικα οι αναμετρησεις..

Ο 2ος όμιλος κλείνει με μία αναμέτρηση ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του ομίλου και δύο από τις πιο θεαματικές ομάδες του τουρνουά έως τώρα. Χιλή και Ολλανδία βασίστηκαν στην ταχύτητα και το επιθετικό ποδόσφαιρο και δικαιώθηκαν πανυγηρικά – κυρίως με τις νίκες τους απέναντι στην Ισπανία.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΧΙΛΗ
 
 
Η ηττημένη, λογικά, θα αντιμετωπίσει στους 16’ την οικοδέσποινα Βραζιλία και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να παλέψουν για την νίκη, παρά την εξασφαλισμένη πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ισοπαλία δίνει την 1η θέση στους Οράνιε – η Χιλή παίζει μόνο για την νίκη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο Φαν Χάαλ απέδειξε ότι το 5-3-2 μόνο αναχρονιστικό δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται αν αποδίδεται με πλάνο και παίκτες που μπορούν να το στηρίξουν. Η έμπνευση της τοποθέτησης του Ρόμπεν στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Φαν Πέρσι (επίσης εξαιρετικός) έδωσε τρομερή ταχύτητα και εκτελεστική ικανότητα στους Οράνιε που έχουν πετύχει 8 γκολ σε 2 αγώνες (τα περισσότερα μαζί με την Γαλλία στην διοργάνωση έως τώρα).

Συμπαραστάτες των δύο επιθετικών είναι σαφώς οι πλάγιοι μπακ της ομάδας αλλά και ο Ντε Γιονγκ που καλύπτει χώρους σε όλο το πλάτος της μεσαίας γραμμής. Η ομάδα του Φαν Χάαλ θα βασιστεί και στην αναμέτρηση κατά της Χιλής στην ταχύτητα, τις εναλλαγές θέσεων στην επίθεση και το γρήγορο tempo που φαίνεται να ευνοεί τα αθλητικά χαρακτηριστικά της πλειοψηφίας των παικτών της.

Η απουσία του Φαν Πέρσι φάινεται να δίνει θέση στην ενδεκάδα στον Χούντελάαρ και την επιστροφή του 4-3-3 , τουλάχιστον για αυτή την αναμέτρηση, αφού ο φορ της Σάλκε δεν διαθέτει το mobility για να υπηρετήσει το απαιτητικό 5-3-2 που στηρίζεται στην εναλλαγή θέσων στην επίθεση και τις «τριγωνικές» συνεργασίες μεταξύ της δυάδας επιθετικών και του επιτελικού μέσου.


Ο Φαν Χάαλ, και λογικώς, φαίνεται να… θυσιάζει τον επιτελικό μέσο για χάρη ενός τρίτου κόφτη που θα δώσει μεγαλύτερη ανασταλτική ισορροπία στο κέντρο και θα βάλει δύσκολα στους τεχνίτες, αλλά ολίγον soft μέσους της Χιλής. Είναι σαφές ότι η ισοπαλία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μία επιθετικότατη ομάδα, αλλά είναι βολική προς χάριν ενός πιο εύκολου διασταυρώματος στους 16.
Απουσίες: Φαν Πέρσι, Ίντι

Απουσίες: -


ΧΙΛΗ: Εξαιρετική ομάδα κατάφερε να χτίσει ο Σαμπάολι που πέρασε στους παίκτες του τα τακτικά του θέλω: επιθετικό ποδόσφαιρο, pressing και πειθαρχία στην τήρηση του πλάνου. Με την Ισπανία η Χιλή έδειξε ότι διαθέτει τα προσόντα να πρεσάρει ομάδες τεχνικών δυνατοτήτων όπως αυτές των Ισπανών και είναι δεδομένο ότι αυτό θα επιχειρήσει και με την Ολλανδία. Η λατίνοι στηρίζονται στην πίεση και την ταχύτητα ανάπτυξης, ενώ ειδικεύονται στο κουβάλημα της μπάλας. Μοναδικό τους μειονέκτημα η κατά διαστήματα αμυντική αφέλεια και το συνολικά soft σύνολο.

Ο Σαμπάολι λογικά θα επιστρατεύσει το 3-5-2 που αρμόζει στην αντιμετώπιση συστημάτων με 2 ή 3 επιθετικούς. Η Χιλή διαθέτει παίκτες αλλά και… τεχνογνωσία ώστε να δοκιμάζει το 3-5-2 αλλά και το 4-2-3-1 προσαρμόζοντας την τακτική της ανάλογα με το σύστημα του αντιπάλου.

Το ευτύχημα για την Χιλή είναι ότι έχει πολλούς παίκτες σε καλή κατάσταση (Βάργκας, Σάντσες, Μένα, Αρανγκίς, Μπράβο, Ισλά) που σαφώς μπορούν να ενοχλήσουν την σχετικά μέτρια αμυντική συμπεριφορά της Ολλανδίας που έχει πρόβλημα στην πίεση – όπως φάνηκε άλλωσε κατά διαστήματα στην αναμέτρηση με την Αυστραλία. Ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες (τόσο για τον αγώνα με την Ολλανδία όσο και για την συνέχεια) είναι ότι ο «σταρ» Βιδάλ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αν ο μέσος της Γιουβέντους ανεβάσει απόδοση, τότε η Χιλή είναι ικανή για μεγάλη πορεία και σίγουρα μπορεί να διεκδικήσει την νίκη από τους Ολλανδούς.

Το κακό για τους Χιλιανούς είναι ότι ο Φαν Χάαλ δεν θα τους επιτρέψει να δουλέψουν τόσο άνετα από τον άξονα (όπως οι… μαλθακοί Ισπανοί) ετοιμάζοντας 3 κόφτες. Η δύναμη της Χιλης βρίσκεται στο κουβάλημα της μπάλας στον άξονα, στις κάθετες μεταβιβάσεις με στόχο τους δύο επιθετικούς στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και τα αδιάκοπα ανεβάσματα των μπακ-χαφ και ο Φαν Χααλ δείχνει να ετοιμάζει διάταξη «αντίδοτο» σε αυτά τα στοιχεία.

Η αποτελεσματικότητα του pressing στους χαφ των Ολλανδών, ελλείψει καθαρού «10», και η τακτική συμπεριφορά του Βιδάλ θα κρίνουνεν πολλοίς το αποτέλεσμα μία αναμέτρησης που θα κριθεί στην μάχη του άξονα και την συμπεριφορά του 3-5-2 απέναντι σε μία ομάδα που θα δουλέψει στα φτερά – εκεί που παρουσιάζεται η κύρια ανασταλτική αδυναμία των συστημάτων με 3 αμυντικούς.

Απουσίες: (-)


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η αγωνιστική φιλοσοφία των δύο προπονητών, η εξαιρετική φόρμα της πλειοψηφίας των παικτών των δύο ομάδων και η επιθυμία αμφότερων να αποφύγουν την Βραζιλία, εγγυώνται πολλά γκολ και θέαμα υψηλού επιπέδου.
KΑΜΕΡΟΥΝ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ 

Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, ξεκάθαρο φαβορί και… παρασκήνιο με τον διευθυντή ασφάλειας της FIFA να βάζει φωτιά με τις δηλώσεις του “Βλέπουμε ότι αυτό το παιχνίδι διατρέχει περισσότερο ρίσκο από ότι η έναρξη ή ο τελικός του Μουντιάλ. Αυτό το παιχνίδι είναι πιο ευάλωτο.


 
Υπάρχει φόβος μήπως κάποια εγκληματική οργάνωση πλησιάσει τους ποδοσφαιριστές και τους δελεάσει με ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό ώστε να τους επηρεάσουν σχετικά με τον αριθμό των τερμάτων που θα δεχτούν”. Όπως και να έχει, το over 2.5 βρίσκεται σε αγωνιστικό και παρα-αγωνιστικό επίπεδο.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Κατά πολλούς η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης (δυστυχώς μαζί με την Εθνική μας και το Ιράν). Η ομάδα του Ετό παρουσίασε, όπως αναμένονταν, ένα άναρχο σύνολο που δεν είχε κανένα ουσιαστικό πλάνο και προσέγγιση στο παιχνίδι της.

Το 4-3-3 του Φίνκε απέτυχε παταγωδώς αφού η έλλειψη έμπνευσης στον άξονα και η απουσία πλάγιων επιθετικών που θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ανάπτυξη ήταν καθοριστικά στοιχεία για την απογοητευτική εικόνα της ομάδας.

Αν σε αυτά προστεθούν το κακό κλίμα στα αποδυτήρια (όπως λένε τα ρεπορτάζ) και η μέτρια αμυντική λειτουργία – έχει την εικόνα του Καμερούν σε αυτή την διοργάνωση.


Ο Φίνκε θα επιχειρήσει αλλαγές απέναντι στην Βραζιλία με στόχο, τουλάχιστον, μία καλή εμφάνιση, βαθμό ή βαθμούς απέναντι στην διάσημη αντίπαλο και (σαφώς) την διάλυση κάθε υπόνοιας για… χειραγωγημένο όβερ. Παρά τις αμυντικογενείς προσεγγίσεις και το μειωμένο πλάτος, το Καμερούν παρουσίασε πολύ κακή αμυντική εικόνα αφού οι παίκτες που αγωνίστηκαν στις μεσοαμυντικές ζώνες έδειξαν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, κάκιστες τοποθετήσεις και ελάχιστη φρεσκάδα.

Στην επίθεση η μπάλα… δεν έφτασε πότε στην επιθετική τριάδα που μετά βίας αναζητά την συμμετοχή στο παιχνίδι. Ο Εκοτό ήταν ο μοναδικός παίκτης που προσπάθησε ουσιαστικά να γεμίσει τα κενά στα φτερά, ενώ οι επιλογές των Σονγκ και Μάτιπ στα χαφ δεν βοήθησε καθόλου την οργάνωση του παιχνιδιού. Το Καμερούν πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλύτερο απέναντι σε μία Βραζιλία που έχει κίνητρο, πιέζει εξαιρετικά στα χαφ και έχει τους παίκτες να εκθέσει τους πλάγιους αμυντικούς.

Αμφίβολοι: Ετό

Απουσίες: Σονγκ


ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ο Σκολάρι θα βασιστεί εκ νέου στα πρόσωπα που εμπιστεύεται και στα γνώριμα τακτικά πλάνα: pressing, γρήγορο tempo ανάπτυξης, κάθετο παιχνίδι, επελάσεις των μπακ και εναλλαγές θέσεων από τους Νειμάρ και Όσκαρ. Απέναντι στο Καμερούν έχει ακόμα ένα λόγω να διατηρήσει τα εν λόγω χαρακτηρισικά αφού οι αντίπαλοι έχουν κάκιστες επιστροφές, άτεχνα χαφ που επιδίδονται σε πολλά λάθη υπό πίεση και μετριότατα ανασταλτικώς πλάγια μπακ.

Όσκαρ/Νειμάρ και Άλβες/Μαρσέλο είναι δύο ζεύγη παικτών που αναμένεται να παίξουν, για άλλο ένα παιχνίδι, καθοριστικό τακτικό ρόλο αναφορικά στα πλάνα του Σκολάρι αφού η παρουσία δύο καθαρόαιμων αμυντικών μέσων και τα αγωνιστικά στοιχεία του Φρεντ (αρέσκεται να παίζει στο όριο της αμυντικής γραμμής του αντιπάλου) βαρύνουν με μεγαλύτερες ευθύνες τους εν λόγω παίκτες.

Η φόρμα της παραπάνω τετράδας, η έλλειψη ταχύτητας/ευελιξίας των χαφ του Καμερούν και η εν γένει ασταθής ανασταλτική λειτουργία των αφρικανών δημιουργεί σοβαρά miss match για τους Καμερουνέζους. Αν οι πλάγιοι μπακ βρουν ρυθμό και ο Φρεντ ανοίξει χώρους για την μεσοεπιθετική τριάδα – ως γνωρίζει άλλωστε – το σκορ μπορεί να ανοίξει αρκετά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη κινήτρου από το Καμερούν.

Αμφίβολοι: Χουλκ

Απουσίες: (-)


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αγωνιστικά, τακτικά, βαθμολογικά και ψυχολογικά δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα μία άνετης και ευρείας νίκης για τους γηπεδούχους που ψάχνουν μία πειστική εμφάνιση και καθαρή νίκη για τον κόσμο και την ψυχολογική τους τόνωση εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Το Καμερούν ήταν απογοητευτικό και ελλείψει κινήτρου αναμένεται να απογοητεύσει ακόμα περισσότερο – όπως παραδοσιακά κάνουν οι αφρικανικές ομάδες.

Αυστραλία και Ισπανία κλείνουν την παρουσία τους σε αυτό το Μουντιάλ με μοναδικό στόχο την νίκη για τις θετικές εντυπώσεις πριν την επιστροφή στην πατρίδα. Η Αυστραλία παρουσίασε μάλλον ένα καλύτερο από ότι περίμενε ακόμα κι ο προπονητής τους την ώρα που ο Ντελ Μπόσκε αναμένεται να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που λογικά θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον.

Η Ισπανία είναι η μεγάλη απογοήτευση της διοργάνωσης και είναι δεδομένο ότι μία νίκη επί των Αυστραλών δεν μπορεί να απαλύνει την στεναχώρια των Ισπανών που είδαν στα γήπεδα της Βραζιλίας το τέλος εποχής μίας τεράστιας ομάδας που θα επιχειρήσει restart στα επόμενα έτη. 
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Τα καγκουρό δεν έχουν πολλές αγωνιστικές δυνατότητες και χαρακτηρίζονται από πολύ συγκεκριμένο τακτικό πλάνο: δυναμισμό στα χαφ, πολλές σέντρες και ανάπτυξη από τα πλάγια με στόχο τον εξαιρετικό Λέκι στα δεξιά. 




 
Η ομάδα του Ποστέκολγου προδόθηκε από την απειρία των αμυντικών της, την αδυναμία ορθολογικής ανάπτυξης και την έλλειψη τακτικού plan B – δεδομένα λογικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι παίκτες της Αυστραλίας αγωνίζονται σε ομάδες όπως Σίντνει Γουόντερερς, Μπρισμπέιν Ρόπ ή Μέλμπουρν Βίκτορι.


Στο παιχνίδι με την Ισπανία οι Μπρεσιάνο και Λέκι, εν τη απουσία του Κέιχιλ, θα αναλάβουν τους κύριους τακτικούς ρόλους: ο μεν Μπρεσιάνο θα καλύψει τους χώρους πίσω από τον φορ αναλαμβάνοντας ρόλους δημιουργού αλλά και εκτελεστή, ο δε Λέκι θα αποτελέσει τον “target man” της ομάδας, έστω και αν αγωνίζεται στα άκρα, με τους συμπαίκτες του να τον ψάχνουν με κάθετες πάσες από την δεξιά πλευρά και μεγάλες διαγώνιες πάσες από τα αριστερά. Το τελευταίο ήταν το κυρίαρχο τακτικό στοιχείο που έβαλε στο παιχνίδι ο Ποστέκογλου που στήριξε πολλές από τις ελπίδες του στον παίκτη της Φρανκφούρτης.

Απουσίες: Κέιχιλ, Μίλιγκαν


ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο Ντελ Μπόσκε αναμένεται να αλλάξει κατά πολύ την ενδεκάδα της Ισπανίας – επιλογή που κατά πολλούς θα έπρεπε να γίνει απέναντι στην ταχύτατη Χιλή. Οι Ισπανοί στερήθηκαν αντοχών και εμπνεύσεων σε αυτό το Μουντιάλ, δεν πίεσαν ψηλά, ενώ σαφώς έχασαν το mobility που χαρακτήριζε την επίθεση τους με την χρήση “false 9” παικτών όπως ο Φάμπεργκας. Η επιλογή Κόστα μάλλον αποδιοργάνωσε την επιθετική λειτουργία των Ισπανών που δεν είχε μάθει να παίζει με καθαρό φορ.

Στο παιχνίδι με την Αυστραλία οι Ισπανοί αναμένεται να τρέξουν πιο πολύ, να πιέσουν πιο ψηλά και να επιδιώξουν τα 1 vs. 1 με παίκτες που «διψούν» για τρίπλες, προσωπικές ενέργειες και αυτοπροβολή όπως οι Μάτα, Καθόρλα, Κόκε. Είναι δεδομένο ότι η Ισπανία θα παίξει πιο επιθετικά και η προβληματική λειτουργία των καγκουρό επιτρέπει τέτοιες εφαρμογές - ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η κατοχή της μπάλας θα φτάσει σε επίπεδα 75%-25%.

Σημαντικό τακτικό ρόλο θα έχει ο Μπουσκέτς που θα αναλάβει την επιτήρηση των χώρων που ενεργεί ο Μπρεσιάνο, ενώ οι Χουανφράν και Άλμπα (ειδικά ο μπακ της Μπαρτσελόνα) θα πρέπει να δημιουργήσουν ρήγματα χωρίς να παραμελούν τις επιστροφές τους απέναντι σε αντιπάλους που είναι νεαροί, γρήγοροι (Λέκι, 23 ετών / Ορ, 22 ετών) και τροφοδοτούνται υπερβολικά συχνά από τους συμπαίκτες τους.

Αμφίβολοι: Πικέ

Απουσίες: Ντε Χέα


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η Ισπανία, παρά την απογοήτευση της, αναμένεται να πάρει την νίκη με άξονα την… φρεσκάδα που θα φέρουν οι «ρεζέρβες» από τον πάγκο. Η Αυστραλία δεν έχει εμπειρίες και άμυνα ώστε να ανταπεξέλθει σε πίεση επιπέδου Πριμέρα ενώ η απουσία του Κέιχιλ, όπως και να το δει κανείς, επηρεάζει την εν γένει ομαδική λειτουργία και αποτελεσματικότητα, όμως έχει δείξει ότι δεν έχει πρόβλημα στο να κοιτάξει στα μάτια μεγάλους αντιπάλους και αυτό θα κάνει απέναντι στην απογοητευμένη Ισπανία. 
Τεράστιο παιχνίδι για τον 1ο όμιλο του Μουντιάλ με Μεξικό και Κροατία να μάχονται για την πρόκριση στους 16 με δεδομένο ότι η Βραζιλία θα κερδίσει ή θα πάρει βαθμό από το Καμερούν.

Τα σενάρια για πρόκριση των δύο μονομάχων είναι τα εξής: α) να χάσει η Βραζιλία από το Καμερούν έστω και με ένα γκολ και να αναδειχθούν ισόπαλες Μεξικό και Κροατία και β) να νικήσει η Κροατία με ένα γκολ διαφορά το Μεξικό και ταυτόχρονα να χάσει η Σελεσάο με τρία γκολ διαφορά – σενάρια που οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το Μεξικό θα παίξει για το μηδέν στην άμυνα και η Κροατία για την νίκη, στοιχεία που έτσι κι αλλιώς ταιριάζουν στην αγωνιστική/τακτική νοοτροπία των δύο ομάδων. 
KΡΟΑΤΙΑ-ΜΕΞΙΚΟ

ΚΡΟΑΤΙΑ: Με τους Σρνα, Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Όλιτς και Πέρισιτς σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι τώρα η ομάδα του Κόβατς έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην διοργάνωση. Οι Κροάτες σέβονται τις αρχές του ποδοσφαίρου, έχουν ισορροπία στις γραμμές και αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο.

 
Η επιλογή του Κόβατς να χρησιμοποιήσει του Ράκιτιτς και Μόντριτς στα αμυντικά χαφ τον έχει δικαιώσει: η ομάδα του παίζει κοντρόλ ποδόσφαιρο, δημιουργεί ευκαιρίες και αναδεικνύει την υψηλή τεχνική της ενδεκάδας.

Ο Μόντριτς στην υποδοχή της πρώτης μπάλας είναι υποδειγματικός, αν και φαίνεται να… αφαιρεί χώρο και χρόνο ζωτικής σημασίας από τον Ράκιτιτς που δεν έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Κόβατς πιστεύει στο κοντρόλ παιχνίδι και αυτό θα επιχειρήσει και απέναντι στο Μεξικό – έναν αντίπαλο που ειδικεύεται στην άμυνα και την συμπεριφορά χωρίς την μπάλα.



Η κατοχή της μπάλας θα αποτελέσει και το κυρίαρχο πλάνο άμυνας, αφού οι Κροάτες δεν λειτουργούν τόσο καλά χωρίς την μπάλα αφού γενικά είναι μία ομάδα με soft παίκτες και αρκετά επιθετικογενή μπακ που υποπίπτουν συχνά σε εύκολα λάθη.

Το 3-5-2 του Μεξικό ευνοεί τον Κόβατς και σε αυτό το επίπεδο αφού οι «Ατζέκοι» δεν επιχειρούν πολύ από τις πλευρές προτιμώντας την ανάπτυξη από τον άξονα με τον Γκουαρδάδο να έχει τον κύριο λόγο στην τροφοδότηση των Περάλτα και Σάντος.

Απουσίες: (-)


ΜΕΞΙΚΟ: Το Μεξικό βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παίζει για την πρόκριση με δύο αποτελέσματα, γεγονός που από μόνο του αρκεί για να το βάλει σε πολύ πλεονεκτική θέση. Είναι αλήθεια ότι οι βαθμολογικές ισορροπίες επιτρέπουν στον Ερέρα να συγκεντρωθεί στην εκτέλεση του επιθυμητού τακτικού πλάνου που δεν είναι άλλο από την προσπάθεια διατήρησης του μηδέν μέσα από ένα ισορροπημένο, αμυντικογενές παιχνίδι με τους Γκουαρδάδο και τους πλάγιους μπακ να αναλαμβάνουν να δώσουν το στίγμα του ρυθμού ανάπτυξης.

Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής δεν αρέσκεται στα ρίσκα, επιδίδεται σε ένα 3-5-2 με τους παίκτες από την μέση και πίσω να κρατούν τις θέσεις τους. Οι κεντρικοί αμυντικοί και ο τερματοφύλακας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ενώ οι κεντρικοί μέσοι (ειδικά ο Βάσκεζ) κάνουν τα απολύτως απαραίτητα με κύριο στόχο την συνοχή των γραμμών και την άμεση τροφοδότηση της επιθετικής δυάδας – εκεί που δεσπόζει ο Περάλτα.

Η τρεις κεντρικοί μέσοι αναμένεται να παίξουν βαθιά στο γήπεδο μην δημιουργώντας χώρους για τους Μόντριτς (κυρίως) και Ράκιτιτς να δημιουργήσουν και να πασάρουν στους Πέρισιτς, Όλιτς και Μάντζουκιτς που θα επωμιστούν το κύριο επιθετικό κομμάτι της Κροατίας. Είναι δεδομένο ότι οι Μεξικανοί δεν επιτρέπουν το κοντρόλ παιχνίδι του αντιπάλου από τον άξονα, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με την Βραζιλία. Αυτό θα είναι και το κύριο μέλημα απέναντι στην Κροατία που έχει πολλά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι της με αυτό της Σελεσάο.

Οι Αγκιλάρ και Λαγιούν δεν επιτίθενται όσο θα περίμενε κανείς από ένα συμβατικό 3-5-2, πρωτίστως λόγω της ιδιοσυγκρασίας του προπονητή τους που επιθυμεί τον extra παίκτη σε φάση άμυνας στις μεσοαμυντικές ζώνες κατά την φάση της άμυνας. Αυτό δεν ευνοεί την ανάδειξη των αμυντικών αδυναμιών των Σρνα και Πράνιτς, αλλά βοηθά στην αμυντική συνοχή και την όσο δυνατόν καλύτερη επιτήρηση των Όλιτς (κυρίως) και Πέρισιτς στα φτερά.

Απουσίες: (-)


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Πολύ ισορροπημένη αναμέτρηση με τους Κροάτες να είναι πιο ποιοτικοί και τους Μεξικανούς πιο πειθαρχημένοι. Οι ευρωπαίοι διαθέτουν μεγαλύτερα ονόματα και αγωνιστικές δυνατότητες, αλλά οι Μεξικανοί τακτική πειθαρχία και το ευτύχημα να αγωνίζονται για δύο αποτελέσματα έχοντας τακτικό πλάνο και δυνατότητες να πάρουν αυτό που ζητούν μέσα από ένα κλειστό ματς.
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου