ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

 Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

22/06/2014

 

Αργεντινή - Ιράν 1-0

Η Αργεντινή παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, αλλα στο 91' μίλησε η κλάση του Λιονέλ Μέσι και κατάφερε να νικήσει το αξιόμαχο Ιράν με 1-0.
Το πρώτο ηχηρό καμπανάκι χτύπησε στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Βοσνία, έστω και αν η νίκη ήρθε με τα χίλια ζόρια. Κόντρα στο Ιράν όμως, ο θόρυβος ήταν πιο εκκωφαντικός από ποτέ και αποτελεί σήμα κινδύνου ενόψει της συνέχειας.

Ο δρόμος για την κορυφή μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν θα είναι για την Αργεντινή στα γήπεδα της Βραζιλίας και αποδεικνύεται κακοτράχαλος και ανηφορικός. Ειδικά, δε, όταν υπάρχουν τέτοια εμπόδια, όπως της εξαιρετικά στημένης ομάδας του Κάρλος Κεϊρόζ, ασχέτως αν ήρθε ένα ακόμη τρίποντο (1-0).
Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να βρέθηκε σε κακή βραδιά, όμως στο 91' έδειξε την τεράστια κλάση του, σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή. Οι Ιρανοί στάθηκαν εξαιρετικά στο χορτάρι και θα μπορούσαν να ήταν εκείνοι που έφευγαν με το τρίποντο από τον αγωνιστικό χώρο, αν δεν έβρισκαν απέναντι έναν εκπληκτικό Ρομέρο.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Εστάντιο Μινεϊράο"
  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φεντερίκο Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Ιγκουαΐν (77' Παλάσιο), Γκάγκο, Ντι Μαρία (93' Μπίγλια), Μέσι, Αγκουέρο (77' Λαβέτσι).
ΙΡΑΝ: Αλιρεζά Χαγιγί, Πουλαντί, Μονταζερί, Σαντεγί, Χοσεϊνί, Νεκουνάμ, Σοτζαΐ (76' Χεϊνταρί), Τεϊμουριάν, Ντεζαγιέ (85' Τζαχανμπάχς), Χαζσαφ (88' Ρεζά Χαγιγί), Κουτσανεζάντ.

Γκολ: 91' Μέσι
Κάρτες: 53' Νεκουνάμ, 73' Σοτζαΐ

Στο τέλος "μίλησε" ο Μέσι

Εγκαταλείποντας το 5-3-2 με το οποίο κατέβασε την ομάδα του απέναντι στην Βοσνία, ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια παρέταξε την Αργεντινή με 4-3-3 και θέλησε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα και να επιβάλει το ρυθμό της απέναντι στο σαφώς πιο αδύναμο Ιράν (4-2-3-1).
Ο Κάρλος Κεϊρόζ από τη μεριά του, προσπάθησε να έχει κοντά τις γραμμές του, να μην αφήνει κενούς χώρους στους αστέρες της "αλμπιτσελέστε" και οι παίκτες του ακολουθούσαν πιστά το πλάνο του. Ο Ιγκουαΐν ήταν καλά κλεισμένος (έχασε και μια καλή ευκαιρία στο 13'), ο Μέσι δεν μπορούσε να ξεδιπλώσει τις αρετές του στο χορτάρι και η Αργεντινή αδυνατούσε να φτιάξει παιχνίδι με την μπάλα κάτω.
Οι Λατινοαμερικάνοι ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια, κυρίως από... αέρος, αφού οι κεφαλιές των Ρόχο και Γκαράι δεν έβρισκαν στόχο από στημένες μπάλες, με τους Ιρανούς να γίνονται απειλητικοί λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια (42' κεφαλιά Χοσεϊνί). Η Αργεντινή είχε φάσεις στο πρώτο μέρος, αλλά η αστοχία και ο Χαγιγί (δυο σωτήριες επεμβάσεις), διατηρούσαν τη λευκή ισοπαλία.

  Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αργεντινή προσπάθησε να εντείνει την πίεσή της, με τους Ιρανούς να συνεχίζουν να ακολουθούν πιστά το πλάνο του προπονητή τους. Μάλιστα, άγγιξαν το γκολ τόσο στο 53' και στο 67', με τον Ρομέρο να δείχνει την κλάση του και να κρατάει το μηδέν για την εστία του.
Ο Σαμπέγια δεν βοηθούσε από τον πάγκο και όσο περνούσε η ώρα οι Ιρανοί πίστευαν ολοένα και περισσότερο στο ότι θα έπαιρναν αποτέλεσμα, χάνοντας μάλιστα νέα ευκαιρία λίγο πριν το τέλος. Μέχρι να φτάσει ο αγώνας στις καθυστερήσεις και εκεί να "μιλήσει" η τεράστια κλάση και προσωπικότητα του Μέσι, ο οποίος βρήκε λίγο χώρο, όσο χρειαζόταν για να στείλει την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα και να λυτρώσει την Αργεντινή από την γκέλα.

Η φάση του αγώνα

Το υπέροχο γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 91' δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί την φάση του αγώνα, από την στιγμή που "κλείδωσε" το τρίποντο για την Αργεντινή. Η μπάλα στρώθηκε στο αριστερό και με ένα αριστουργηματικό φαλτσαριστό σουτ γλίτωσε την ομάδα του από το κάζο κόντρα στο Ιράν.

Ο διαιτητής

Ο Μίλοραντ Μάζιτς άφησε το παιχνίδι να παιχτεί, δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος και η διαιτησία του κρίνεται πολύ καλή. Κατάφερε να κόψει το καρπούζι στη μέση, ήταν κοντά στις φάσεις, είχε καλά τρεξίματα και γενικά ήταν θετικός.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο γκολκίπερ Ρομέρο κράτησε όρθια την Αργεντινή σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις και αν δεν "μιλούσε" ο ίδιος όταν έπρεπε, η Αργεντινή μπορεί και να έχανε τον αγώνα. Όποτε χρειάστηκε ο τερματοφύλακας των Λατινοαμερικάνων, δήλωσε "παρών" και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Μας άρεσε

Το "διάβασμα" του αγώνα από τον Κάρλος Κεϊρόζ. Ο Πορτογάλος προπονητής κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1, οι γραμμές ήταν κοντά και σφιχτές, οι παίκτες του μπλόκαραν καλά τα ατού της Αργεντινής, γι' αυτό και το Ιράν παρουσιάστηκε τόσο ανταγωνιστικό. Ρεσιτάλ στο κοουτσάρισμα του, εν αντιθέσει με τον Σαμπέγια.

Δεν μας άρεσε

Θα μπορούσαμε να το συγκεκριμενοποιήσουμε στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά παρά το γκολ του, όμως έκρινε την αναμέτρηση. Επομένως, η Αργεντινή ως ομάδα παίρνει χαμηλό βαθμό. Έλλειψη φαντασίας, πρόβλημα στην δημιουργία και δεύτερη κακή εμφάνιση, που αποτελεί καμπανάκι κινδύνου για την συνέχεια του Μουντιάλ.


Το γκολ του Λιονέλ Μέσι

Γερμανία - Γκάνα 2-2

Το ιστορικό γκολ του Κλόζε (έπιασε Ρονάλντο) χάρισε στην Γερμανία την ισοπαλία (2-2) με την Γκάνα, η οποία ήταν καλύτερη (videos)
Το άστρο του Μίροσλαβ Κλόζε γλίτωσε την Γερμανία από τα χειρότερα, καθώς με ιστορικό γκολ του άσου της Λάτσιο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα τα "πάντσερ" ισοφάρισαν σε 2-2 την Γκάνα και απέφυγαν την ήττα.
Κακή η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, δεν άξιζε ούτε τον βαθμό, όμως τον πήρε με τον Κλόζε να σκοράρει για 15η φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και να φτάνει τον Ρονάλντο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς όλων εποχών.
Οι Γκανέζοι δεν απογοητεύτηκαν όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έκαναν ανατροπή και τουλάχιστον με τον πρώτο τους βαθμό έμειναν ζωντανοί για πρόκριση.
Η Γερμανία έχει 4 βαθμούς, 3 οι ΗΠΑ, 1 η Γκάνα και 0 η Πορτογαλία που την Κυριακή παίζει με τους Αμερικανούς.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Καστελάο"

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ (46' Μουστάφι), Μέρτεζακερ, Χούμελς, Χέβεντες, Λαμ, Κεντίρα (70' Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Γκέτσε (69' Κλόζε), Τόμας Μίλερ.
ΓΚΑΝΑ: Νταούντα, Άφουλ, Μπόι, Μένσα, Κουατζού Ασαμόα, Μουντάρι, Ράμπιου (78' Αγκιέμανγκ-Μπάντου), Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (52' Τζόρνταν Αγιού), Ατσού (72' Μουμπάρακ), Αντρέ Αγιού, Ασαμόα Τζαν.

Γκολ: 51' Γκέτσε, 71' Κλόζε / 54' Αντρέ Αγιού, 63' Ασαμόα Τζαν
Κάρτες: 93' Μουντάρι

Σωτήρας ο Κλόζε

Η Γκάνα μπήκε στο ματς δυναμικά, το μυαλό στην άμυνα, πρώτη στην μπάλα και επικίνδυνη στην επίθεση. Η Γερμανία από την άλλη εξέπληξε στα πρώτα 45 λεπτά, καθώς ουσιαστικά δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία, έχοντας πιο αξιόλογη στιγμή ένα σουτ του Γκέτσε στο 37' (στην αγκαλιά του Νταούντα).
Οι Αφρικανοί απείλησαν περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο και είχαν 3 καλές φάσεις, με το άστοχο πλασέ του Ασαμόα Τζαν στο 7' και τα δυνατά μακρινά σουτ των Ατσού και Μουντάρι που απέκρουσε ο Μάνουελ Νόιερ.
Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου η Γερμανία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, λόγω της δημιουργικότητας του Τόμας Μίλερ, αλλά και της τύχης. Ο Μίλερ βγήκε εκτός περιοχής δεξιά και έκανε την σέντρα, ο Γκέτσε από αριστερά έφτασε στο ύψος του πέναλτι, έκλεισε τα μάτια και σκόραρε! Έπιασε για την ακρίβεια μια κακή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο γόνατό του και κατέληξε στα δίχτυα του Νταούντα.
Τρία μόλις λεπτά διατηρήθηκε το γερμανικό προβάδισμα. Από σέντρα του Άφουλ από δεξιά πήρε εξαιρετική κεφαλιά ο Αντρέ Αγιού, ο Μάνουελ Νόιερ ήταν δύσκολο να αντιδράσει και έτσι ήρθε το 1-1.
Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 63' από τον Ασαμόα Τζαν να κάνει το 1-2. Λάθος της γερμανικής άμυνας, ο Σούλεϊ Μουντάρι κλέβει και κάνει άμεσα φοβερή πάσα στον Ασαμόα Τζαν, αυτός μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και πλασάρει ιδανικά στην απέναντι γωνία τον Νόιερ.
Με αυτό το γκολ έφτασε τα 5 σε Μουντιάλ και είναι πρώτος Αφρικανός σκόρερ πιάνοντας τον Ροζέ Μιλά, όμως το επόμενο τέρμα στο ματς ήταν ακόμη πιο ιστορικό.
Ο Μίροσλαβ Κλόζε μπήκε στο ματς στο 69' και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ισοφάρισε σε 2-2, φτάνοντας τα 15 γκολ σε Μουντιάλ και είναι μαζί στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς όλων των εποχών μαζί με το Ρονάλντο!
Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (επίσης μόλις είχε μπει στο ματς) εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Χέβεντες πήρε την κεφαλιά, η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ο Κλόζε όμως έκανε την προβολή και σκόραρε για το 2-2 μέσα από την μικρή περιοχή.

 

Η φάση του αγώνα

Το ιστορικό γκολ του Μίροσλαβ Κλόζε. Στην πρώτη του επαφή ισοφαρίζει σε 2-2. Έφτασε τα 15 γκολ και τον Ρονάλντο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ενώ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που σκοράρει σε 4ο Μουντιάλ μετά από τους Πελέ (Βραζιλία) και Ούβε Ζέλερ (Δ.Γερμανία).

 

Ο διαιτητής

Ο Βραζιλιάνος διαιτητής, Σάντρο Ρίσι, πέρασε απαρατήρητος. Καμία δύσκολη φάση, δεν υπάρχει λόγος να μην χαρακτηριστεί πολύ καλή η διαιτησία του.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Με εξαίρεση ίσως Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ όλοι οι Γκανέζοι ήταν καλοί. Κορυφαίοι οι Άφουλ και Ασαμόα Τζαν, ο οποίος πάντα στην επίθεση ήταν κίνδυνος-θάνατος και όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ δεν του άφησε περιθώρια και πλέον μαζί με τον Ροζέ Μιλά είναι οι Αφρικανοί με τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ (5).

 

Μας άρεσε

Η μαχητικότητα της Γκάνας και γενικά η εμφάνισή της. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως άξιζε τη νίκη. Ήταν καλύτερη, είχε περισσότερες ευκαιρίες, έκανε ανατροπή και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί με 3-1 και να έχει τελειώσει το ματς (είχε ευκαιρίες και μετά το 2-2).

 

Δεν μας άρεσε

Γενικά η Γερμανία ήταν κακή, αλλά ο Μεσούτ Εζίλ ήταν ανύπαρκτος. Δεν υπάρχουν λόγια, δεν μπορούσε να προσφέρει. Στο 86' βρέθηκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά η πάσα του δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

 
Γερμανία - Γκάνα 2-2 (highlights)

Νιγηρία - Βοσνία 1-0

Η Βοσνία αδικήθηκε με το ακυρωθέν γκολ του Τζέκο, αλλά η Νιγηρία ήταν καλύτερη, νίκησε 1-0 και έβγαλε νοκ-άουτ τους Ευρωπαίους (videos)
Η Νιγηρία νίκησε με 1-0 την Βοσνία και την απέκλεισε από το Μουντιάλ 2014, με τους Αφρικανούς να φτάνουν τους 4 βαθμούς και είναι κοντά στην πρόκριση.
Με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με την Αργεντινή θα περάσει, ακόμη και με ήττα όμως θα προκριθεί αν το Ιράν δε νικήσει την Βοσνία, η οποία παραμένει χωρίς βαθμό σε Μουντιάλ.
Οι Ευρωπαίοι πάντως αδικήθηκαν, καθώς στο 21' ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Τζέκο για οφ-σάιντ, όμως η Νιγηρία ήταν καλύτερη και με κορυφαίους τους Εμενίκε και Ομέρουο δεν πήρε άδικα τη νίκη.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Παναντάλ"

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Γιόμπο, Ομέρουο, Οσανίουα, Ονάζι, Όμπι Μίκελ, Μούσα (65' Σόλα Αμεόμπι), Μπαμπατούντε (75' Αζοένι), Οντεμβίγκι, Εμενίκε.
ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μούτζα, Σούνιτς, Σπάχιτς, Μεντούνιανιν (64' Σούσιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Χαΐροβιτς (57' Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς (58' Σαλίχοβιτς), Μισίμοβιτς, Τζέκο.

Γκολ: 29' Οντεμβίγκι
Κάρτες: 6' Μεντούνιανιν, 81' Όμπι Μίκελ

Η ανασκόπηση του αγώνα

Η Βοσνία μπήκε στο ματς νομίζοντας πως θα πάρει μια εύκολη νίκη, καθώς είχε κάνει καλή εμφάνιση κόντρα στη Αργεντινή, ενώ η Νιγηρία δεν είχε δείξει κάτι κόντρα στο Ιράν.
Οι Αφρικανοί ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά και είχαν 4 καλές στιμές με Οντεμβίγκι, Μούσα, Όμπι Μίκελ και Ονάζι, μέχρι να φτάσουμε στο 21ο λεπτό και γκολ της Βοσνίας που κακώς ακυρώθηκε.
Ο Μισίμοβιτς έκανε εξαιρετική πάσα και έβγαλε τον Τζέκο τετ-α-τετ με τον Ενιεάμα, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τον τερματοφύλακα της Λιλ, αλλά ο βοηθός διαιτητή σήκωσε την σημαία για οφ-σάιντ, το οποίο δεν υπήρχε ποτέ.
Στο 23' και το 24' ο Ενιεάμα σταμάτησε προσπάθειες του Τζέκο και περισσότεροι πίστεψαν πως κάπου εκεί οι Ευρωπαίοι θα πάρουν τον έλεγχο του ματς, αλλά δεν ήταν έτσι.
Το σκορ άνοιξε στο 29' για τη Νιγηρία έπειτα από μία εξαιρετική συνεργασία των Οντεμβίγκι και Εμενίκε. Ο πρώτος έδωσε δεξιά στον επιθετικό της Φενέρμπαχτσε, αυτός ξεπέρασε τον Σπάχιτς, γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Οντεμβίγκι με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 (ζήτησαν φάουλ οι Βόσνιοι, μάλιστα κάποιοι σταμάτησαν να παίζουν, αλλά φάουλ δεν υπήρχε).
Όσο κυλούσε ο χρόνος οι Βόσνιοι αγχωνόντουσαν, έβλεπαν την πρώτη νίκη σε Μουντιάλ να απομακρύνεται και η Νιγηρία διατηρούσε τον έλεγχο.
Είχε μάλιστα δύο ευκαιρίες με τον Μπέγκοβιτς να σταματά τους Μπαμπαντούντε στο 55' και Εμενίκε στο 61', ενώ στις όποιες φάσεις δημιούργησε η Βοσνία μέχρι το τέλος δεν ανησύχησε τον Βίνσεντ Ενιεάμα, μέχρι το 93', όταν η προσπάθεια του Τζέκο κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, μετά από νέα μεγάλη επέμβαση του τερματοφύλακα της Λιλ!

 

Η φάση του αγώνα

Δυστυχώς πρόκειται για λάθος διαιτητικό. Συγκεκριμένα ο βοηθός σήκωσε οφ-σάιντ, ενώ αυτό δεν υπήρχε στο 21ο λεπτό. Ο Τζέκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και αν το τέρμα μετρούσε το ματς θα ήταν διαφορετικό.

 

Ο διαιτητής

Ο Νεοζηλανδός διαιτητής, Πίτερ Ο'Λίρι, ήταν καλός. Για την φάση του γκολ του Έντιν Τζέκο που κακώς δεν μέτρησε φταίει ο βοηθός του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Τρομερός στην επίθεση της Νιγηρίας ο Εμάνουελ Εμενίκε, εξέθεσε πολλές φορές στον Σπάχιτς, δεν μπορούσε να κανείς να τον σταματήσει. Δημιούργημά του το γκολ του Πίτερ Οντεμβίγκι.

 

Μας άρεσε

Τρομερός αμυντικός ο Κένεθ Ομέρουο! Απίστευτη εμφάνιση, ήταν απροσπέλαστος στο κέντρο της άμυνας. Ανήκει στην Τσέλσι, έπαιξε φέτος δανεικός στην Μίντλεσμπρο.

 

Δεν μας άρεσε

Ο Έντιν Τζέκο όταν βγήκε τετ-α-τετ νίκησε τον Ενιεάμα, το γκολ δεν μέτρησε και από εκεί και πέρα τον άγχος τον κυρίευσε. Ήταν κακός, δεν ήταν ο γνωστός Τζέκο, οι Βόσνιοι τα περίμεναν όλα από αυτόν, ενώ είχε δοκάρι στο 93' (μετά από απόκρουση Ενιεάμα)!

 

Νιγηρία - Βοσνία 1-0 (highlights)



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου