ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

26/06/2014

Νιγηρία - Αργεντινή 2-3

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 4 γκολ σε 3 ματς στο Μουντιάλ 2014
Η Αργεντινή ολοκλήρωσε τον όμιλο μόνο με νίκες, καθώς επικράτησε με 3-2 της Νιγηρίας, έχοντας πρωταγωνιστή τον Μέσι που πέτυχε δύο γκολ και έπιασε τον Νειμάρ (videos)
Η Αργεντινή νίκησε με 3-2 τη Νιγηρία και κατέκτησε την πρώτη θέση του 6ου ομίλου, κάνοντας το απόλυτο μετά τις Ολλανδία και Κολομβία.
Κερδίζει μάλιστα για 4η συνεχόμενη φορά σε όμιλο Μουντιάλ τον συγκεκριμένο αντίπαλο, καθώς το 1994 οι Νοτιαμερικανοί είχαν νικήσει με 2-1, σε αυτόν του 2002 με 1-0 και σε αυτόν του 2010 επίσης με 1-0.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, έφτασε τα 4 στην διοργάνωση και έπιασε τον Νεϊμάρ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.
Η Νιγηρία κατέκτησε την δεύτερη θέση, ενώ όσον αφορά στους αντιπάλους τους στους "16", θα τους μάθουμε αργότερα μετά την ολοκλήρωση του 5ου ομίλου.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Μπέιρα-Ρίο"

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Γιόμπο, Οσανίουα, Ομέρουο, Όμπι Μίκελ, Ονάζι, Μούσα, Μπαμπατούντε (66' Ουτσέμπο), Οντεμβίγκι (80' Νουοφόρ), Εμενίκε.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φεντερίκο Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Μέσι (63' Ρίκι Άλβαρες), Αγκουέρο (38' Λαβέτσι), Ιγκουαΐν (91' Λούκας Μπίγλια).

Γκολ: 4' και 47' Μούσα / 3' και 45'+1 Μέσι, 50' Ρόχο
Κάρτες: 49' Ομέρουο, 51' Οσανίουα

Μέσι, Μούσα και Ενιεάμα

Η Αργεντινή είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, όχι όμως την κορυφή, έτσι ο Αλεχάντρο Σαμπέλα έβαλε βασικούς, ενώ Νιγηρία χαλάρωσε γρήγορα, καθώς τα νέα από το άλλο ματς (Βοσνία - Ιράν) ήταν θετικά.
Το ξεκίνημα στην αναμέτρηση ήταν εντυπωσιακό, με την Αργεντινή να ανοίγει το σκορ με τον Μέσι στο 3' και τον Μούσα να ισοφαρίζει στο 4'. Με αυτό το γκολ ο Μέσι είχε τρία τέρματα με τρεις προσπάθειες στον στόχο, όμως αργότερα ο Ενιέμα του το... χάλασε το απόλυτο, αποκρούοντας εκτέλεση φάουλ.
Σε ένα ακόμη όμως φάουλ του άσου της Μπαρτσελόνα νικήθηκε και ο Μέσι στο 45'+1 έκανε το 2-1, φτάνοντας τα 4 γκολ στην διοργάνωση και πλέον το άγχος του για το Μουντιάλ είχε φύγει.
Ο Άχμεντ Μούσα στο 47' ισοφάρισε σε 2-2, πετυχαίνοντας και αυτός το δεύτερο γκολ του στο ματς και αυτό πανέμορφο, κάνοντας το "ένα-δύο" με τον Εμενίκε, ενώ το πρώτο του ήταν με φοβερό πλασέ από αριστερά μέσα από την περιοχή.
Καλό ματς, με πολλές φάσεις, πραγματικά καλό ποδοσφαιρικό ρυθμό, με τις ομάδες να μην έχουν άγχος, αλλά να έχουν και όρεξη για μπάλα και θέαμα.
Πέραν των Μέσι και Μούσα που σκόραραν από δύο φορές, εξαιρετικός ήταν ο Βίνσεντ Ενιεάμα, ας νικήθηκε και 3η φόρα στο 50', όταν ο Μάρκος Ρόχο μετά από κόρνερ έκανε το 2-3 με το γόνατο.
Στα τελευταία λεπτά η Αργεντινή έριξε τον ρυθμό της, όχι όμως η Νιγηρία, η οποία είχε τον ενθουσιασμό της πρόκρισης και της καλής εμφάνισης κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο και μάλιστα λίγο έλειψε να φτάσει στο 3-3.

 

Η φάση του αγώνα

Η άψογη εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι, με την οποία πέτυχε το 2ο γκολ του στο ματς και 4ο στην διοργάνωση. Ε Είχε μάλιστα τότε 4 γκολ σε 5 προσπάθειες εντός εστίας.



 

Ο διαιτητής

Ο έμπειρος Ιταλός διαιτητής, Νικόλα Ριτσόλι, δεν είχε δύσκολη δουλειά. Ματς χωρίς περίεργες φάσεις, χωρίς σκοπιμότητα, κυρίως από ένα σημείο και έπειτα, άψογη η διαιτησία του.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Λιονέλ Μέσι έπαιξε για 63 λεπτά, ήταν ακόμη καλύτερος από τα ματς με Βοσνία και Ιράν, πιο απελευθερωμένος. Πέτυχε δύο γκολ, έφτασε τα 4 στο τουρνουά και πήγε στον πάγκο μισή ώρα πριν το τέλος για να είναι φρέσκος για τα νοκ-άουτ.

 

Μας άρεσε

Ο Βίνσεντ Ινιεάμα είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον πλανήτη. Μπορεί να δέχτηκε 3 γκολ (τα πρώτα στο τουρνουά), αλλά ήταν και πάλι εξαιρετικός. Πολλές επεμβάσεις, πάντα σταθερός, είναι ο μόνος Νιγηριανός που θα έπαιζε 11άδα Αργεντινής!

 

Δεν μας άρεσε

Πολύ ελεύθερο ματς, αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να σου άρεσε είναι μόνο η Αργεντινή στα τελευταία λεπτά. Χαλάρωσε πολύ, δεν είναι βέβαια αυτό παράλογο, αλλά η Νιγηρία θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει.

 
Νιγηρία - Αργεντινή 2-3 (highlights)

Εκουαδόρ - Γαλλία 0-0

Το Εκουαδόρ αποκλείστηκε μετά το 0-0 με την Γαλλία, η οποία δεν έκανε το απόλυτο, αλλά προκρίθηκε ως πρώτη και στους "16" θα αντιμετωπίσει την Νιγηρία (video)
Γαλλία και Εκουαδόρ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στο "Μαρακανά", έτσι οι "μπλε" τερμάτισαν στην κορυφή και θα παίξουν με τη Νιγηρία στους "16", ενώ οι Νοτιαμερικανοί αποκλείστηκαν.
Το ματς δεν είχε γκολ, είχε όμως πολλές σκληρές φάσεις και μία αποβολή για τον Αντόνιο Βαλένσια στο 50', κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο για τον Ισημερινό.
Ακόμη και με 1-0 να νικούσε δεν θα έπαιρνε την πρόκριση, καθώς μετά τη νίκη της Ελβετίας με 3-0 ήθελε νίκη με 2-0 για να υπερτερεί των Ευρωπαίων στην ισοβαθμία.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Μαρακανά"

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Βάλτερ Αγιοβί, Μίντα, Νομπόα (90' Καϊσέδο), Αντόνιο Βαλένσια, Χέφερσον Μοντέρο (63' Ιμπάρα), Αρόγιο (82' Ατσιλιέρ), Ενέρ Βαλένσια.
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Σακό (61' Βαράν), Ντιν, Σνιντερλέν, Πογκμπά, Ματουιντί (67' Ζιρού), Γκριεζμάν (79' Ρεμί), Μουσά Σισοκό, Μπενζεμά.

Γκολ: -
Κάρτες:  83' Εράσο / 50' Αντόνιο Βαλένσια (κόκκινη)

Όχι γκολ, μόνο ξύλο

Η Γαλλία δεν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση τυπικά, αλλά δεν γινόταν και να αποκλειστεί, έτσι ο Ντεσάμπ έκανε αλλαγές στην 11άδα, ξεκουράζοντας παίκτες όπως οι Βαράν, Εβρά, Καμπάγ και Βαλμπουενά, ενώ για το Εκουαδόρ δεν ξεκίνησε ο Φελίπε Καϊσέδο, καθώς δεν... μάγεψε στα πρώτα δύο ματς.
Οι Νοτιαμερικανοί ίσως και με ισοπαλία να περνούσαν, αλλά τα νέα από το Ονδούρα - Ελβετία δεν ήταν καλά, έτσι ήξεραν από νωρίς πως ζητούν πλέον μόνο νίκη για πρόκριση.
Το ματς στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ούτε ρυθμό, ούτε μεγάλες φάσεις, είχε όμως πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετά χτυπήματα εκτός φάσης.
Το Εκουαδόρ δεν έκανε ούτε μία φάση στο πρώτο 45άλεπτο, ενώ η Γαλλία απείλησε 3-4 φορές, με κορυφαία στιγμή την απόκρουση του Αλεσάντερ Ντομίνγκες στην κοντινή κεφαλιά του Πολ Πογκμπά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Γαλλίας σε προβολή του Γκριεζμάν που απέκρουσε ο Ντομίνγκες και εν συνεχεία η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του στο 47', ενώ 50' το Εκουαδόρ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αντόνιο Βαλένθια με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Με παίκτη λιγότερο το Εκουαδόρ έγινε πιο επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις, έχασε τρεις ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του Ιμπάρα που απέκρουσε την μπάλα ο Ουγκό Λορίς.
Με Πογκμπά και Ζιρού η Γαλλία στα τελευταία λεπτά δημιούργησε φάσεις, αλλά είτε αστοχούσε, είτε την σταματούσε ο Αλεσάντερ Ντομίνγκες.

 

Η φάση του αγώνα

Η σπουδαία απόκρουση του Αλεσάντερ Ντομίνγκες στην κοντινή προβολή του Αντουάν Γκριεζμάν στο 47', με την μπάλα εν συνεχεία να χτυπά και στο δοκάρι του.

 

Ο διαιτητής

Ο Ντουμαντιέζ Ντουέ από την Ακτή Ελεφαντοστού, δεν είχε και μία από τις καλύτερες διαιτητικές βραδιές του Μουντιάλ. Άφησε το ματς να γίνει σκληρό και δεν είδε φάσεις που θα μπορούσε ακόμη και να έχει αποβάλλει παίκτες από το πρώτο ημίχρονο. Το έκανε τελικά στο 50' με τον Αντόνιο Βαλένσια, μάλλον σωστά.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ουγκό Λορίς δεν είχε πολύ δουλειά (μία απόκρουση στο 82'), αντιθέτως, ο λόγος για τον οποίο δεν είχαμε σκορ στο ματς ήταν ο Αλεσάντερ Ντομίνγκες με τις επεμβάσεις του. Δεν... πυροβολούσε η Γαλλία, αλλά όποτε χρειάστηκε ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ ήταν εκεί.

 

Μας άρεσε

Ο Λουκάς Ντιν, το αριστερό μπακ της Παρί Σεν-Ζερμέν, σε ηλικία 21 ετών έκανε την 3η διεθνή συμμετοχή του και ως βασικός σε ματς Μουντιάλ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά! Εξαιρετικός αμυντικά και επιθετικά, αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του. Τυχερός που εν τραυματίστηκε σοβαρά όταν τον πάτησε ο Αντόνιο Βαλένσια (και αποβλήθηκε)...

 

Δεν μας άρεσε

Σπουδαίος παίκτης ο Μαμαντού Σακό, αλλά η αγκωνιά του στον Μίντα στο 7ο λεπτό θα μπορούσε να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες και να τον στερηθεί η Γαλλία στο ματς των "16". Τυχερός που δεν είδαν την αγωνιά διαιτητής και βοηθοί. Αργότερα τον πλήρωσε με το ίδιο... νόμισμα ο Αντόνιο Βαλένσια (αποβλήθηκε αργότερα για άλλη φάση)!
 
Εκουαδόρ - Γαλλία 0-0 (highlights)

Ονδούρα - Ελβετία 0-3

Η Ελβετία έκαμψε με 3-0 την αντίσταση της Ονδούρας, και ταξιδεύει στο Σάο Πάουλο όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στη φάση των "16" του Μουντιάλ.
Με τα ακουστικά στα αυτιά τους να είναι σε απευθείας σύνδεση με το Ρίο Ντε Ζανέιρο και το "Μαρακανά", οι Ελβετοί με μπροστάρη τον Τζέρνταν Σατσίρι έκαναν το καθήκον τους και κέρδισαν με 3-0 την Ονδούρα, εξασφαλίζοντας τη πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Η Ελβετία μπήκε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο άλλωστε σημείωσε δύο γκολ, αλλά στη συνέχεια άφησε τον ρυθμό, που η ίδια επέβαλλε, να πέσει κάτι που δικαιολογείται εν μέρει από το άγχος δεδομένου ότι η πρόκριση δεν περνούσε μόνο από τον Αμαζόνιο, αλλά και από το Ρίο ντε Ζανέιρο που την ίδια ώρα έπαιζαν η Γαλλία με το Εκουαδόρ.
Ο Σατσίρι έκανε πιο εύκολα τα πράγματα με το 3-0, καθώς "κάλυψε" την πρόκριση και από τις δύο πλευρές, δηλαδή καταδικάζοντας το Εκουαδόρ στο παιχνίδι με τη Γαλλία να πετύχει δύο γκολ.
Πλέον η Ελβετία, ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη, απέναντι στην Αργεντινή στο νοκ - άουτ παιχνίδι της "Αρένα Κορίνθιανς" του Σάο Πάουλο την 1η Ιουλίου.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα Αμαζόνια"

ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάντες, Γκαρσία (77' Ναχάρ), Παλάσιος, Μπένγκτσον, Κόστλι (40' Τζ. Παλάσιος), Μπόνιεκ, Εσπινόσα (46' Τσάβες), Κλάρος, Μπεκέλες
ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχστάϊνερ, Τζουρού, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Ινλέρ, Μπεχράμι, Μεχμέντι, Τζάκα, Σατσίρι (87' Τζεμαϊλί), Ντμιτς (74' Σεφέροβιτς)

Γκολ: 6', 31', 71' Σατσίρι
Κάρτες:  66' Παλάσιος

Το ρολόι δούλεψε με... Σατσίρι

Η Ελβετία έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τις διαθέσεις της στην Ονδούρα και χτύπησε το πρώτο καμπανάκι με τον Σατσίρι στο τρίτο λεπτό.
Στο δεύτερο χτύπημα, τρία λεπτά μετά το πρώτο, ο ίδιος ποδοσφαιριστής άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με ένα εκπληκτικό τέρμα τόσο ως προς τη σύλληψη όσο και ως προς την εκτέλεση.
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Ελβετοί παραχώρησαν την μπάλα στους Κεντροαμερικάνους και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη τους και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.
Το έκαναν, κάλλιστα, στο 31', όταν ο Ντρμιτς έφυγε γρήγορα από τα αριστερά, τροφοδοτώντας τον Σατσίρι που πλάσαρε άνετα, τον ανήμπορο να αντιδράσει Βαγιαδάρες, διπλασιάζοντας τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και αυτά της ομάδας του. Ο Ντρμιτς είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να στείλει την εθνικής Ελβετίας με προβάδισμα τριών γκολ στα αποδυτήρια, αλλά ο Βαγιαδάρες, του το απαγόρευσε σε αμφότερες των περιπτώσεων.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπένγκτσον έπιασε στον ύπνο για πρώτη φορά την ελβετική άμυνα, απειλώντας τον Μπενάλιο που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας να καταλήγει άουτ.
Ο Κλάρος, συγχώρησε για δεύτερη φορά την υπνηλία της ελβετικής άμυνας, όταν νικήθηκε από τον Μπενάλιο σε μία φάση που ο τερματοφύλακας της ευρωπαϊκής ομάδας, απέδειξε τα πολύ καλά αντανακλαστικά του.
Ο Ουίλσον Παλάσιος στο 62' ζήτησε πέναλτι από τον Τζουρού σε μία φάση που δεν φαίνεται καθαρά αν ήταν όντως ή όχι. Σε κάθε περίπτωση ήταν αμφισβητούμενη, ωστόσο, οι πολλές διαμαρτυρίες του Παλάσιος δεν έφεραν τίποτα, παρά μόνο την κίτρινη κάρτα.
Και ενώ η Ονδούρα πίεζε, ήρθε ξανά ο συνήθης ύποπτος της αναμέτρησης, Σατσίρι, να χτυπήσει για τρίτη φορά στο 71' παίρνοντας την ασίστ όπως και στο δεύτερο γκολ από τον Ντρμιτς και γράφοντας το 3-0.
Οι ποδοσφαιριστές της Ονδούρας στη συνέχεια, υποτάχθηκαν στη μοίρα τους σε αυτό το Μουντιάλ, και το αποτέλεσμα παρέμεινε μέχρι ο Αργεντινός διαιτητής της αναμέτρησης να σφυρίξει τη λήξη του παιχνιδιού.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Τζέρνταν Σατσίρι. Όχι μόνο για την εξαιρετική έμπνευση και εκτέλεση του Ελβετού μεσοεπιθετικού αλλά και για την σπουδαιότητά του σε ο,τι αφορά την οικονομία της αναμέτρησης. Άνοιξε το δρόμο, ψυχολογικά και αγωνιστικά, για να επιβληθεί η ομάδα του επί της Ονδούρας και να πάρει τη νίκη.

 

Ο διαιτητής

Ο Αργεντινός, Νέστορ Πιντάνα προσπάθησε να κρατήσει τον έλεγχο στα σκληρά, σε γενικές γραμμές, μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών της Ονδούρας μην φορτώνοντάς τους με κάρτες και απέφυγε με αυτόν τον τρόπο να βγάλει εκτός αγωνιστικού πλαισίου την αναμέτρηση. Η φάση που ζήτησε πέναλτι ο Παλάσιος, είναι αμφισβητούμενη.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τζέρνταν Σατσίρι έδειξε γιατί στηρίζει τόσα πολλά πάνω του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελβετίας, Ότμαρ Χίτζφελντ. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, της διεύρυνε το προβάδισμα, πέτυχε το χατ-τρικ και απέδειξε ότι για έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου, αρκούν ελάχιστες ευκαιρίες για να εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά του.

 

Μας άρεσε

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελβετίας, Ότμαρ Χίτζφελντ, που δεν άφησε το ηθικό των ποδοσφαιριστών του να καταρρακωθεί μετά το "ναυάγιο" με τη Γαλλία. Έμπειρος, σε υψηλού επιπέδου απαιτητικές διοργανώσεις, καθοδήγησε σωστά την ομάδα του, ώστε να αντιμετωπίσει επαγγελματικά την Ονδούρα, να μην πέσει σε "παγίδες" στα δύσκολα διαστήματα που πέρασε, και να επιτύχει το ζητούμενο.

 

Δεν μας άρεσε

Το σκληρό για ακόμη μία φορά παιχνίδι της Ονδούρας. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία ομάδα που παίζει πέραν του δέοντος δυναμικά σε Μουντιάλ, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που οι ποδοσφαιριστές της δημιουργούν με την απρόσεκτη κίνησή τους προς τη διεκδικούμενη μπαλιά, κίνδυνο προς τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Ακόμη και σε συμπαίκτη.

Τα γκολ της αναμέτρησης


 

 

 

 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου