ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός 3-2

Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός 3-2

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από το Φοίνικα με 3-2 σετ στη Σύρο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Volley League ΟΠΑΠ. Πρώτη ήττα των Πρωταθλητών, που αγωνίστηκαν ξανά χωρίς τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Κορυφαίος ο Καλντέιρα, που σημείωσε 33 πόντους. Παράπονα από τη διαιτησία έχουν οι ερυθρόλευκοι.
Ο Φοίνικας Σύρου νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Volley League ΟΠΑΠ που έγινε την Παρασκευή (18/10) στη Σύρο.
Είναι η πρώτη νίκη του Φοίνικα επί του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο ενός πρωταθλήματος. Ο αγώνας ήταν διαφήμιση για το βόλεϊ με τις δύο ομάδες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Από τον Ολυμπιακό απουσίασε ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο δυνατός στο 1ο σετ με τον Φοίνικα να έχει πρόβλημα στην υποδοχή με τα «ερυθρόλευκα» σερβίς να σημαδεύουν τον Ντιάτσκοφ. Από το 2ο σετ ο Φοίνικας άρχισε να βελτιωνέται, ενώ στον Ολυμπιακό και στα κρίσιμα σημεία φάνηκε η απουσία του Γιορντάνοφ. Ο Φοίνικας στη συνέχεια βελτίωσε την υποδοχή του ο Ντιάτσκοφ και η ομάδα της Σύρου ανέβασε ρυθμούς επιθετικά ενώ παράλληλα η είσοδος του Λάππα στη θέση του Γιάνουσεκ έδωσε ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Μεγάλη μάχη έγινε και στο τάι μπρέικ όπου ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Καλντέιρα μπόρεσε και βγήκε μπροστά με 12-11 και 13-12, αλλά οι γηπεδούχοι με μία επίθεση του Τσας και δύο επιθέσεις του Ντιάτσκοφ οδήγησαν τον Φοίνικα στη νίκη.

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Λεμονιά Μουλά.

Διακύμανση...

1ο σετ: 6-8, 11-16, 16-21, 19-25.

2ο σετ: 8-7, 16-14, 21-18, 25-23.

3ο σετ: 7-8, 12-16, 21-19, 25-23.

4ο σετ: 7-8, 15-16, 18-21, 23-25.

5ο σετ: 5-3, 10-9, 11-12, 16-14.

Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός 3-2 (19-25, 25-23, 25-23, 23-25, 16-14) σε 137'.

*Οι πόντοι του Φοίνικα Σύρου προήλθαν: 5 άσσοι, 66 επιθέσεις, 13 μπλοκ, 28 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού: 5 άσσοι, 68 επιθέσεις, 12 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Ανδρεόπουλος): Τερζής 4π., Ζας 21, Γιάνουσεκ 1, Ντιάτσκοφ 24, Τακουρίδης 11, Πελεκούδας 8 / Παπαδημητρίου (λ. - 86% υπ.), Τσέργας, Αρβανίτης, Λάππας 14, Σφενδυλάκης 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 17π., Γιούρισιτς 13, Καλντέιρα 33, Κοκκινάκης 8, Σμαραγδής 2, Κουρνέτας 2 / Στεφάνου (λ. - 72% υπ.), Παπαδόπουλος 10, Σωτηρίου, Μαρούλης.

Καζάζης: "Είχαμε ευκαιρίες"

Ο Δημήτρης Καζάζης υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να φύγει με νίκη από τη Σύρο, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε, ενώ αναφέρθηκε και στο πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ.

Aναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το τέλος του αγώνα Φοίνικα Σύρου - Ολυμπιακός 3-2 σετ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Volley League ΟΠΑΠ:

Δημήτρης Καζάζης (προπονητής Ολυμπιακού): "Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την υπερπροσπάθεια των παικτών μου, δεν έχω κανένα παράπονο απ' αυτούς. Θεωρώ ότι είχαμε τις ευκαιρίες να φύγουμε νικητές από τη Σύρο, ωστόσο και ο Φοίνικας έπαιξε εξαιρετικά και εκμεταλλευτήκε τα προβλήματα και τις αδυναμίες μας. Θέλω να ελπίζω ότι ο Γιορντάνοφ θα ξεκινήσει να προπονείται μέσα στην επόμενη εβδομάδα ώστε σε περίπου 15 μέρες να είναι έτοιμος και στη διάθεσή μας".

Λεονάρντο Καλντέιρα (ακραίος Ολυμπιακού): "Δεν έχει καμία απολύτως σημασία που έπαιξα εγώ καλά από τη στιγμή που δεν κερδίσαμε. Έχουμε το πνεύμα του νικητή και θέλουμε να επικρατούμε σε κάθε παιχνίδι. Μας λείπει πολύ ο διαγώνιός μας, ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι παλεύουμε μέχρι τέλους τα παιχνίδια στα οποία χάσαμε και σήμερα μπορέσαμε να πάρουμε ένα βαθμό".

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (προπονητής του Φοίνικα Σύρου): "Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη σήμερα, που μας βοηθάει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Βέβαια, έχω πει πολλές φορές από την αρχή της σεζόν ότι δεν παίζει κανένα ρόλο ο αντίπαλος ούτε θεωρώ ότι ρεφάραμε την απώλεια βαθμών της περασμένης εβδομάδας, την προηγούμενη εβδομάδα παίξαμε καλά και χάσαμε από την Κηφισιά σήμερα παίξαμε ακόμα καλύτερα και επικρατήσαμε του Ολυμπιακού. Κάθε εβδομάδα μας περιμένει και ένα ντέρμπι, έτσι και την επόμενη με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι".

Θάνος Παπαδημητρίου (λίμπερο Φοίνικα): "Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα στο γήπεδο για να παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα. Δεν υπάρχουν μεγάλες νίκες, όπως δεν υπάρχουν και μεγάλες ήττες. Την περασμένη εβδομάδα η Κηφισιά ήταν εξαιρετική και μας κέρδισε, σήμερα ήμασταν εμείς καλύτεροι και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου