ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πρεμιέρα με το δεξί και στην Euroleague (videos)

Πρεμιέρα με το δεξί και στην EuroleagueOλυμπιακος-Μαλαγα 69-61 (videos)

19/10/2013

Ο Ολυμπιακός νίκησε 69-61 τη Μάλαγα και άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν. Κορυφαίοι Πέτγουεϊ, Σλούκας και Λοτζέσκι.
Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για την ομάδα μας. Η Μάλαγα κατάφερε να προηγηθεί με 14-6 με σερί 8-0, αλλά με τον Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός απάντησε στα πολλά τρίποντα των Ισπανών και με επιμέρους 10-4 μετέτρεψε το 17-8 σε 22-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν εξαιρετική. Η νευρικότητα, όμως, στην επίθεση δεν επέτρεψε στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να περάσουν μπροστά στο σκορ με το ημίχρονο να τελειώνει 33-26 υπέρ της Μάλαγα.

Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ακόμη και με 12 πόντους (38-26 στο 22’). Σλούκας και Πρίντεζης, όμως, βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κάνει σερί 9-0 και να μειώσει σε 38-35 στο 26’. Στη συνέχεια η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και στο αμυντικό ριμπάουντ «στοίχισαν» στους «ερυθρολεύκους» κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μάλαγα και πέρασε μπροστά με 10 πόντους (45-35).  Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ ανέλαβαν δράση σε εκείνο το σημείο και με συνεχόμενα τρίποντα βοήθησαν την ομάδα να μειώσει σε 45-44 στο τέλος της τρίτης περιόδου με σερί 9-0.
Η άμυνα της ομάδας συνέχισε να είναι εξαιρετική, ο Πέτγουεϊ εκτός από ουσία προσέφερε και θέαμα και έτσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5 πόντους (51-46), εφτά λεπτά πριν το τέλος του ματς με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να κάνουν επιμέρους 16-1. Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης με φανταστική άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με έντεκα πόντους αφού μέσω της άμυνας οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.
Η ομάδα μας διαχειρίστηκε στο τελευταίο τρίλεπτο το προβάδισμα που είχε και έφτασε στη νίκη 69-61 στην πρεμιέρα της στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν.

Τα highlights της αναμετρησης

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 26-33, 44-45, 69-61

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 13 (3/4 τριπ, 4ριμπ, 2κοψ), Λο, Ντάνστον 3 (7ριμπ), Σπανούλης 13 (1τριπ, 5ασ), Περπέρογλου 4, Σλούκας 8 (2τριπ, 6ασ), Σίμονς 4 (8ριμπ, 2κοψ), Πρίντεζης 9 (1τριπ, 5ριμπ), Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 12 (3τριπ, 4ριμπ).

Μάλαγα (Πλάθα):  Κόντε, Σαμπόνις 2, Βιδάλ 2, Κάλογουεϊ 3 (1), Σουάρες 8, Γκρέιντζερ 4, Βάσκεθ 12 (10ριμπ), Κουζμίνσκας, Ντράγκιτς 12 (3), Χέτσεχάιμερ 8 (2), Κάνερ-Μέντλεϊ 9 (2), Στίματς 1.

PLAY OF THE NIGHT: Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ βάζει φωτιά στο ΣΕΦ


 Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Το παιχνίδι ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε. Ετοιμαστήκαμε για να το κερδίσουμε. Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις, δεν είναι κλισέ αυτό. Εμείς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την άμυνα της Μάλαγα και το τρακ κάποιων παικτών μας. Αλλάξαμε την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά στην άμυνα. Δυστυχώς η απουσία του Μπέγκιτς ήταν σημαντική σήμερα. Οι ψηλοί μας έκαναν γρήγορα φάουλ και δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό. Βοήθησαν πολύ τα 4αρια μας στα ριμπάουντ και ο Πρίντεζης και Πέτγουεϊ. Όταν βελτιώσαμε την άμυνα μας και τα ριμπάουντ πήραμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Και ήταν σημαντική για πολλούς λόγους, ήταν πρεμιέρα, ήταν η γνωριμία πολλών παικτών μας με το κοινό της ομάδας και τη διοργάνωση, αλλά και γιατί κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα είναι σημαντική. Η Μάλαγα είναι κλασική ισπανική ομάδα που έχει ρυθμό στο ξεκίνημα τελικά καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Μάλαγα.  Εξήγησα στα παιδιά του Ολυμπιακού πως το κοινό της ομάδας θέλει να βλέπει τους παίκτες να είναι μαχητικοί και να “πεθαίνουν” για την ομάδα. Ο Πέτγουεϊ είναι πολύ προσγειωμένος, έχει τα αυτιά του ανοιχτά να πάρει ό,τι πληροφορία χρειάζεται. Ο Μπέγκιτς αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση του, έχει μυϊκό σπασμό από την επιστροφή από τη Βραζιλία. Θα δούμε μέρα με την ημέρα πως θα πηγαίνει και θα αποφασίσουμε πότε θα μπει και πάλι στην ομάδα».

ΜΠΡΕΝΤ ΠΕΤΓΟΥΕΪ:«Το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα μας. Ξεκάθαρα ήταν η άμυνα μας αυτή που μας έδωσε τη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά παίξαμε όπως ακριβώς θέλαμε. Πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και φτάσαμε στη νίκη. Είναι νωρίς ακόμη, η ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμη, αλλά το καλό είναι ότι κερδίζουμε. Οι εντυπώσεις μου από την πρώτη μου παρουσία στην Ευρωλίγκα είναι καλές».


ΧΟΥΑΝ ΠΛΑΘΑ: «Είναι μια εξαιρετική ομάδα ο Ολυμπιακός, είναι Πρωταθλητής Ευρώπης, οπότε δεν είναι εύκολο να κερδίσεις στην έδρα του τον Πρωταθλητή Ευρώπης. Εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν ήταν εύκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη που μας στοίχισαν και έτσι γνωρίσαμε την ήττα. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό»

Tο video  της συνεντευξης Τυπου
 


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου