ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Επτά χρόνια χωρίς τον Αλφόνσο Φορντ

Επτά χρόνια χωρίς τον Αλφόνσο Φορντ

Σαν σήμερα (4/9) το 2004 ο Αλφόνσο Φορντ έχασε την μακροχρόνια μάχη με τη λευχαιμία και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μέμφις.
Ο Αλφόνσο Φορντ φέρνει πολύ όμορφες αναμνήσεις στο μυαλό κάθε φίλου του Ολυμπιακού αλλά και του μπάσκετ γενικότερα.
Στις 2/9/04 η λευχαιμία που τον ταλαιπωρούσε για χρόνια κέρδισε και ο Φορντ άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μέμφις, λίγες ημέρες αφού είχε αποφασίσει να σταματήσει την αγαπημένη του ασχολία, το μπάσκετ.


Ο Αμερικανός γκαρντ δεν ήταν μόνο μια αξιοθαύμαστη "καλαθομηχανή" (τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ της Α1, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα σε μέσο όρο με 22.2 και σε πόντους ανά λεπτό με 0.66) μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, αλλά και ένας υπέροχος άνθρωπος έξω από αυτές. Με την "ερυθρόλευκη" φανέλα κατάφερε να σηκώσει ένα Κύπελλο Ελλάδας την μοναδική σεζόν που υπήρξε κάτοικος Πειραιά (2001-02), αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του "Αλ" ήταν ότι είχε αναγκάσει όλον τον κόσμο να του βγάζει το καπέλο, τόσο για τις μπασκετικές του ικανότητες, όσο και για το ακέραιο του χαρακτήρα του.

Γεννήθηκε στις 31/10/71 στο Γκρίνγουορλντ του Μισισίπι και αφού πέρασε από Σούπερσόνικς, Σίξερς και Ουέσκα ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παπάγου. Εκεί έκατσε δύο χρόνια και μετά από μια χρονιά σε Σπόρτινγκ (1998-99) και δύο στο Περιστέρι (1999-01), φόρεσε την φανέλα του Θρύλου, παίρνοντας την ομάδα από το χέρι και κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ έφτασε την ομάδα στους τελικούς.

Η λευχαιμία είχε προχωρήσει (τον ταλαιπωρούσε από το 1997), όμως ο Φορντ έσφιξε τα δόντια και συνέχισε να "μπιστάει" τη "σπυριάρα" για ακόμα δύο χρόνια παίζοντας στη Σιένα και στη Σκαβολίνι. Το καλοκαίρι του 2004 αποφασίζει να τερματίσει την καριέρα του. Δύο βδομάδες μετά (4/9/04), η είδηση του θανάτου του Αλφόνσο συγκλονίζει το παγκόσμιο μπάσκετ και την Ελλάδα.

Από το 2004 η Ευρωλίγκα έχει ονομάσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης ως "Βραβείο Αλφόνσο Φορντ", για να τον τιμήσει.

RIP Alphonso...

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου