ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.gr στην ισόπαλη (0-0) φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΟΦΗ, την Παρασκευή (9/9) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ξεχώρισαν οι Χολέμπας, Φουστέρ από το πρώτο ημίχρονο, εξαιρετικός ο Γέστε και πολύ καλοί οι Μακούν και Φετφατζίδης από το δεύτερο.
Ισόπαλος με σκορ 0-0 ήρθε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον ΟΦΗ, στην φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", την Παρασκευή (9/9).
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε 21 συνολικά ποδοσφαιριστές και αυτοί που ξεχώρισαν από το πρώτο ημίχρονο ήταν οι Χοσέ Χολέμπας και Νταβίδ Φουστέρ, ενώ στην επανάληψη εξαιρετική ήταν η απόδοση του Φραν Γέστε (MVP) και πολύ καλά στάθηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι Ζαν Μακούν και Γιάννης Φετφατζίδης.


Κοστάνσο: Μόνο καφέ που δεν παρήγγειλε ο Αργεντινός πορτιέρο στα 45 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου που αγωνίστηκε! Δεν απειλήθηκε σε καμία φάση του αγώνα. Άφησε την θέση του στον Μέγκιερι στην ανάπαυλα της αναμέτρησης.

Τοροσίδης: Ανεβασμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά της ομάδας. Έχασε μια καλή ευκαιρία στο 11' για να σκοράρει. Αμυντικά δεν είχε κανένα πρόβλημα, ενώ επιθετικά είχε 2-3 καλές σέντρες προς την περιοχή του ΟΦΗ. Ο Βαλβέρδε ποντάρει πολύ επάνω του και θέλει να τον ανεβάσει αγωνιστικά. Αντικαταστάθηκε από τον Μανιάτη στο ημίχρονο του αγώνα.

Μαρκάνο: Καμία πίεση δεν είχε αμυντικά ο Ισπανός. Στις λίγες φορές που χρειάστηκε να επέμβει ήταν σταθερός και βγήκε πρώτος πάνω στη μπάλα. Επιθετικά ανέβηκε μόνο όταν ήταν σίγουρος πως τα νώτα του είναι καλυμμένα. Με την έξοδο του Μέλμπεργκ πέρασε σε θέση στόπερ και ήταν καλός. Στάθηκε ικανοποιητικά στον αγωνιστικό χώρο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αβραάμ: Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Αβραάμ κόντρα στους επιθετικούς του ΟΦΗ. Την περισσότερη ώρα ήταν μάλλον θεατής του αγώνα, ενώ όποτε χρειάστηκε έκοψε τους αντιπάλους του με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.

Μέλμπεργκ: Ξεκούραστη εμφάνιση για τον Σουηδό. καθώς αντιμετώπισε ελάχιστα προβλήματα από τους αντίπαλους επιθετικούς. Δείχνει να ανεβάζει στροφές ενόψει Μαρσέιγ και βρίσκει τον καλό εαυτό του.

Μοδέστο: Τυπική εμφάνιση από τον Φρανσουά στα πρώτα 45' λεπτά της αναμέτρησης που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κορσικανός είναι ένας παίκτης που ξέρεις τι θα σου δώσει σε κάθε ματς. Μαχητής, ηγετική φυσιογνωμία και πολύ σταθερός στην απόδοση του. Γι' αυτό έχει κερδίσει την εκτίμηση του προπονητή και των συμπαικτών του. Κρίμα να μην έχει έρθει στον Ολυμπιακό σε μικρότερη ηλικία.

Φέισα: Όσο τον βλέπουμε, τόσο μας πείθει. Αν αυτό το παιδί μείνει μακριά από τραυματισμούς, θα αποτελέσει τεράστιο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Αρχοντικό στυλ παιχνιδιού, με το κεφάλι πάντα ψηλά, με εξαιρετικές μεταβιβάσεις και σωστές καλύψεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Θετικότατος για όση ώρα αγωνίστηκε στο φιλικό με τον ΟΦΗ.

Αμπντούν: Αρκετά κινητικός ήταν ο Αλγερινός, δεν φοβόταν να πάρει πρωτοβουλίες και έδειξε πως έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Θα του πάρει λίγο καιρό να προσαρμοστεί στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, αλλά από τη στιγμή που γνωρίζει το "τόπι", όλα είναι θέμα χρόνου. Δεν εντυπωσίασε κόντρα στους Κρητικούς, αλλά προσπάθησε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Χολέμπας: Γεμάτος ενέργεια ήταν για άλλη μια φορά ο Χοσέ, ο οποίος πήρε ...μετάθεση για την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Ήταν πολύ δραστήριος από την αριστερή πλευρά, προσπάθησε να "χωθεί" σε φάσεις για γκολ και βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας. Αμυντικά πρόσφερε τα απαραίτητα στηρίγματα στον Μαρκάνο. Θετική η παρουσία του Χολέμπας.

Φουστέρ:  Ο πιο απειλητικός παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Είχε μια κεφαλιά στο 6ο λεπτό, η οποία κατέληξε στο δοκάρι του Κάρολ, ενώ στο 22' πέρασε μια εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μιραλάς χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα. Ο πορτιέρο του ΟΦΗ του αρνήθηκε το γκολ στο 44', όταν απέκρουσε πολύ όμορφα το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή. Καλή εμφάνιση για τον Νταβίδ.

Μιραλάς: Ταλαιπώρησε πολύ την αντίπαλη άμυνα αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς δεν μπορούσε εύκολα να βρεθεί σε θέση βολής. Τραβιόταν συχνά στο πλάι και δημιουργούσε ρήγματα, τα οποία προσπάθησε, αλλά ανεπιτυχώς, να εκμεταλλευτεί ο Φουστέρ. Δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που μας είχε συνηθίσει, χωρίς όμως να είναι αρνητικός. Ίσως φυλάει τα καλύτερα για την Τρίτη...

Μέγκιερι: Μπήκε στο 46' στη θέση του Κοστάνσο, χωρίς κι εκείνος να δεχθεί κάποια ουσιαστική πίεση από τους αντίπαλους επιθετικούς. Θέλει δουλειά με την μπάλα στα πόδια.

Παπάζογλου: Μπήκε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο και του πήρε λίγα λεπτά μέχρι να βρει τα πατήματα του. Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα αλλά έχει κάνει και καλύτερες εμφανίσεις.

Μανιάτης: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 46', στη θέση του Τοροσίδη. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην άμυνα, καθώς δεν είχε καλή συνεννόηση με τον Χαβίτο. Επιθετικά στήριξε τον Ισπανό αλλά οι σέντρες που επιχείρησε δεν ήταν καλές. Μέτρια βραδιά για τον διεθνή Έλληνα μπακ.

Μακούν: Έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κάλυψε τους χώρους στο κέντρο και έδειξε με το καλημέρα ότι θα δώσει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα. Η έκπληξη ήταν πως ήταν πολύ δραστήριος και επιθετικά και δύο φορές βρέθηκε κοντά στο γκολ. Θέλει λίγο χρόνο για να μάθει τους συμπαίκτες του αλλά είναι σίγουρο πως προσφέρει αρκετά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ορμπάιθ: Δεν φάνηκε ιδιαίτερα ο Ισπανός στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήταν εκτός ρυθμού αγώνα, αν και έδειξε να έχει αντίληψη του χώρου και καλή μεταβίβαση. Είναι ακόμη νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την αξία του.

Γκρμπιτς: Έπαιξε σε ρόλο σέντερ φορ, αντικαθιστώντας τον Μιραλάς, αλλά δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός για την εστία του ΟΦΗ. Μάλλον δυσκολεύεται στην κορυφή της επίθεσης. Στα άκρα αποδίδει καλύτερα.

Φετφατζίδης: Καλή η παρουσία του νεαρού μεσοεπιθετικού απέναντι στους Κρητικούς. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του. Είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε. Φέτος πρέπει να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που θα το δοθούν.

Βαλεριάνος: Αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα στην επανάληψη και συνεργάστηκε καλά με τους Φετφατζίδη και Γέστε. Έχει τσαγανό, μπαίνει δυνατά στις φάσεις, αλλά πρέπει να βελτιώσει τις τοποθετήσεις του στην άμυνα. Προσπάθησε ο νεαρός αριστεροπόδαρος μπακ.

Γέστε: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ισπανό χαφ, ο οποίος ήταν και ο MVP της αναμέτρησης. Με την είσοδο του στο ματς, "γλύκανε" το παιχνίδι της ομάδας, μοίρασε την μπάλα σωστά και από τα πόδια του ξεκίνησαν όλοι οι κίνδυνοι για την αντίπαλη άμυνα. Μόλις βρεθεί σε φουλ αγωνιστική κατάσταση, θα κάνει "παπάδες". Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής.

Χαβίτο: Από δω τα πήγε, από εκεί τα έφερε, αλλά την κρίσιμη στιγμή πάλι δεν τα κατάφερε. Είναι φιλότιμος, τρέχει, μαρκάρει, καλύπτει χώρους στα χαφ, παίζει σωστά το 1-2 στην επίθεση αλλά σκοράρει με το σταγονόμετρο. Ενώ προσπάθησε, τα χάλασε στο τέλος, καθώς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την καταπληκτική ασίστ του Γέστε και απέτυχε να πλασάρει σωστά τον Κάρολ. Πρέπει να βελτιώσει στοιχεία στο παιχνίδι του για να σταθεί στον Ολυμπιακό.

/www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου