Εξαιρετικά πήγε το ταξίδι της αντιπροσωπείας του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Σικάγο για τη νέα σχολή ποδοσφαίρου του συλλόγου.
Το Olympiacos.org γράφει:
Απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της επίσκεψής τους στο Σικάγο και την επίσημη έναρξη της πρώτης σχολής ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, επέστρεψαν από της Η.Π.Α. οι εκπρόσωποι της Ακαδημίας του συλλόγου μας, οι οποίοι κατά τα διάστημα της παραμονής τους στο Σικάγο είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους της Εκκλησίας, της ομογένειας, αλλά και τοπικών παραγόντων του αμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Γιώργος Παύλου (Διευθύνων Σύμβουλος Θρύλος Α.Ε.):
«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάμε τη πρώτη μας σχολή στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Σικάγο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστούμε και θα δουλέψουμε με Έλληνες της ομογένειας, θέτοντας τις βάσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε και να αξιοποιήσουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, Έλληνες καθώς και άλλων εθνικοτήτων, που ίσως αύριο στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.
Φυσικά, ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός, οι σχολές ποδοσφαίρου μας παρέχουν όλες τις απαιτούμενες εγγυήσεις και προδιαγραφές σε κάθε γονέα, ώστε να μας εμπιστευτεί το παιδί του, προκειμένου να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο αγαπημένο του άθλημα και παράλληλα να ψυχαγωγηθεί σε ένα ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον.
Θέλω να τονίσω ότι, η οργανωτική και λειτουργική ενοποίηση της Ακαδημίας και των Σχολών Ποδοσφαίρου, θα επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα και θα πετύχουμε πιο γρήγορα τους στόχους μας.
Η επίσκεψη μας στο Σικάγο, σε φορείς της Ελληνικής ομογένειας κατέδειξε για ακόμη μια φορά ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, αλλά ένας ενεργός κοινωνικά και πολιτιστικά οργανισμός.
Η προσπάθεια αυτή και συνολικά όλο το εγχείρημα υποδηλώνει ότι, ο Ολυμπιακός βρίσκεται παντού και κοντά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους.»
Χαράλαμπος Ζελενίτσας (Διευθυντής Ακαδημίας):
«Η δημιουργία της Σχολής Ποδοσφαίρου μας στο Σικάγο, είναι μέρος του προγράμματος της Διεύθυνσης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου και θεωρώ πως θα αποτελέσει εφαλτήριο για την ενδυνάμωση της παρουσίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στις Η.Π.Α. Είμαι σίγουρος ότι οι συνεργάτες μας θα ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν τόσο από την ομογένεια, όσο και από εμάς.»
Γιώργος Αμανατίδης (Τεχνικός Διευθυντής – Σκάουτερ Ακαδημίας Ποδοσφαίρου):
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ βρίσκεται κοντά στον Ελληνισμό του εξωτερικού και φυσικά στις Η.Π.Α., όπου το Ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και πρωτοπόρο.
Ακολουθώντας το παράδειγμα πολύ μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων αναπτύσσουμε το Δίκτυο των Σχολών μας και στις Η.Π.Α. με την πεποίθηση ότι η Σχολή μας στο Σικάγο θα αποτελέσει μια γερή βάση για την ομάδα μας, και φυσικά έπεται συνέχεια.
Όπως σε κάθε Σχολή μας, η πόρτα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι ανοιχτή για κάθε γονέα που επιθυμεί το παιδί του να αποκτήσει σωστή αθλητική παιδεία και να μεγαλώσει με την αρχή του «ευ αγωνίζεσθε», ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζει.»
Βασίλης Νάνος (Προπονητής Ακαδημίας):
«Ο Ολυμπιακός είναι η πιο σημαντική ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρέπει να βρίσκεται κοντά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους, ειδικότερα σε αυτούς της ελληνικής ομογένειας.
Η φιλοσοφία της διοίκησης είναι να διευρύνει σε οικουμενικό επίπεδο τις ακαδημίες ποδοσφαίρου της για δύο ουσιώδεις λόγους. Συνεργαζόμενη με τα προπονητικά επιτελεία όλων των τμημάτων υποδομής, η διοίκηση επιθυμεί να αξιοποιήσει επαρκώς όλα τα ταλέντα του αθλήματος όχι μόνο στην Ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της, ίδρυσε την ακαδημία ποδοσφαίρου στο Σικάγο, σε μία πόλη όπου αντικειμενικά υπάρχει έντονο το στοιχείο του Ελληνισμού.
Στόχος και επιδίωξή μας είναι να καλύψουμε το ευρύτερο φάσμα των Ηνωμένων Πολιτειών και να ιδρύσουμε ανάλογες ακαδημίες στις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής και του Καναδά. Είμαστε εκ προοιμίου βέβαιοι για το αποτέλεσμα, επειδή έχουμε ήδη αντιληφθεί τη ζέση, τη συμπαράσταση και τη στοργή της ομογένειας σε κάθε επίπεδο, εκκλησιαστικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό.»

www.thrylos.gr