ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

9/9/2011
Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

Η ήττα στο πρώτο ματς της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ κατέστησε για πολλούς τους Γερμανούς ως το αουτσάιντερ του Ε’ ομίλου. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι και η παρέα του, όμως, αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στα προημιτελικά νικώντας την Τουρκία με 73-67. Σε δύσκολή θέση οι γείτονες που θα δώσουν μάχη με τους Σέρβους στην τελευταία αγωνιστική για ένα εισιτήριο στους «8».

Νίκη θέλει και η Γερμανία κόντρα στην Λιθουανία την Κυριακή στις 21:00 για να ελπίζει σε πρόκριση.

Καταπληκτική εμφάνιση από τον Κέιμαν με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, αλλά και τον Σβέτελμ. Ο Ασίκ ήταν ο μόνος που διακρίθηκε για τους Τούρκους με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ

Το ματς

Μουδιασμένα ξεκίνησαν στο ματς τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Γερμανοί για αυτό και χρειάστηκαν δύο λεπτά για να μπει το πρώτο καλάθι από τον… συνήθη ύποπτο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Κέιμαν συνέχισε για το 4-0 με τους παίκτες του Ενέ να απαντούν με τον Ασίκ παίρνοντας προβάδισμα (4-6). Τη διαφορά διεύρυνε ο Ονάν από τα 6,75μ. (4-9) όμως από τη μία τα αρκετά λάθη (6-4) από την άλλη η αστοχία (25%-31,3%) δεν επέτρεψαν σε καμία από τις δύο ομάδες να κάνει το κάτι παραπάνω. Γεγονός που αποτυπώνεται με το παραπάνω στο ιδιαίτερα χαμηλό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (6-13).

Με τον Νοβίτσκι να αδυνατεί να βρει τον καλό του εαυτό -στο πρώτο μισό της δεύτερη περιόδου- ενώ από τον άλλη με τον Καντέρ να οδηγεί την Τουρκία, οι γείτονες δεν δυσκολεύτηκαν όχι μόνο να διατηρήσουν το πλεονέκτημα αλλά και χτίσουν διψήφια διαφορά πόντων (10-22). Ο σταρ των Μάβερικς όμως δεν άργησε να… ξυπνήσει και με συμπαραστάτες τους Κέιμαν και Χάμαν έτρεξαν σερί 10-0 μειώνοντας στο καλάθι (20-22), εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το ότι οι Τούρκοι έμεινα στο «22» για περίπου πέντε λεπτά. Στον πόντο έφερε το ματς ο Σάφαρτζικ με τρίποντο, ανάσες έδωσε ο Τούρκογλου επιτρέποντας στην ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή (23-26).

Η Τουρκία κατάφερε στις αρχές του δεύτερου μέρους να πάρει διαφορά έξι πόντων (27-33) όμως ο Νοβίτσκι αλλά και ο… δαιμονισμένος Κέιμαν -που έκανε πράγματα και θαύματα στο παρκέ- ξαναέδωσαν πλεονέκτημα στη Γερμανία (34-33). Πλήγμα για την ομάδα του Μπάουερμαν, που συμβάδιζε στο σκορ με τους αντιπάλους της, το τέταρτο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο παίκτης των Ντάλας προς το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Σάφαρτζικ πάντως διατήρησε σε τροχιά νίκης την ομάδα του φέρνοντας την μπροστά με 48-46 με την ολοκλήρωση των 30’.

Γερμανία δεν είναι μόνο ο Νοβίτσκι και ο Κέιμαν. Αυτό απέδειξε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σβέτελμ που με τρελά κέφια από τα 6,75 ήταν μπροστάρης στο +9 της ομάδας του (61-52). Ο Ασίκ απάντησε με εννέα δικούς του πόντους μειώνοντας στους δύο (64-62) και βάζοντας την Τουρκία ξανά στο ματς ένα λεπτό πριν το τέλος. Η διαδικασία των ελευθέρων βολών ευνόησε τους Γερμανούς που δεν δυσκολευτήκαν να επικρατήσουν με 73-67.

Τα δεκάλεπτα: 6-13, 23-26, 48-46, 73-67

Γερμανία (Μπάουερμαν): Μπέντζινγκ, Χέρμπερ, Χάμαν 8, Σούλτζε, Σάφαρτζικ 10 (5 ασίστ), Όλμπρεχτ, Σβέτελμ 14 (3), Πλάις, Κέιμαν 20 (7 ριμπάουντ, 3 κοψίματα), Στάιγκερ, Νοβίτσκι 19 (7 ριμπάουντ), Γιάγκλα 2

Τουρκία (Ενέ): Ακιόλ, Γκιουλέρ, Πρέλντζιτς 7, Ονάν 6 (2), Ιλιασόβα 4 (7 ριμπάουντ), Τουρκιλμάζ, Τουντσερί 3, Σαβάς 3, Ασίκ 19 (11 ριμπάουντ), Αρσλάν 5, Καντέρ 11, Τούρκογλου 9

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου