ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Σταδιακό κλείσιμο των συνδέσμων!

Σταδιακό κλείσιμο των συνδέσμων!

10/9/2011
Σταδιακό κλείσιμο των συνδέσμων!
Η δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Γιάννη Ρουσάκη στην Κρήτη μετά από το «ραντεβού» με οπαδούς του ΟΦΗ προκαλεί αντιδράσεις από την Κυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας των συνδέσμων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο σταδιακό κλείσιμό τους.


Στο νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδο, το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Οκτώβριο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν τις λέσχες φιλάθλων. Οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες καλούνται να αναγνωρίσουν τους συνδέσμους γραπτώς, ουσιαστικά λαμβάνοντας και μερική ευθύνη για τη λειτουργία τους.

Στην περίπτωση που κάποια ΠΑΕ δεν αναγνωρίσει έναν σύνδεσμο, τότε, αυτό θα είναι αρκετό να οδηγήσει ακόμη και στο κλείσιμό τους. Εάν ο σύνδεσμος λειτουργεί χωρίς άδεια από την αστυνομία, τότε θα προβλέπεται η ποινή φυλάκισης δύο ετών στο άτομο το οποίο φέρεται να είναι υπεύθυνος της.

Κάθε Ιούλιο θα πραγματοποιείται ένας έλεγχος από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού, θα υποβάλλονται συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ θα δίδεται η δυνατότητα τόσο στην ΓΓΑ όσο και στις ομάδες να ζητηούν τη διάλυση ενός συνδέσμου εφόσον το κρίνουν απαραίτητο. Την ίδια στιγμή θα δίδεται η δυνατότητα στους συλλόγους να ασκούν εποπτεία και έλεγχο στους συνδέσμους.

Όπως έχει πει και ο κ.Γερουλάνος, από την στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο μέχρι τον επόμενο Ιούλιο που θα αρχίσει η εφαρμογή του με την διαδικασία «αδειοδότησης» κανένας σύνδεσμος δεν θα μπορεί να λειτουργεί.

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου