ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

 ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΑ....



Λιγα λογια σημερα για ουσιες...και δη για απαγορευμενες που λιγοι γνωριζουν και ισως μετρημενοι στα δαχτυλα αυτοι που μπορει να την εισαγουν και να την διοχετευσουν νομιμα η μη στην αγορα.

Η ερυθροποιητίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από τους νεφρούς.Ο ρόλος της στον ανθρώπινο οργανισμό είναι σημαντικός διότι ρυθμίζει το μυελό των οστών για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης.
Αρκετοι αθλητες χρησιμοποιούν την ερυθροποιητίνη για να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους κατι που ασφαλως απαγορευεται

Ο λόγος που χρησιμοποιούν οι αθλητές την ερυθροποιητίνη είναι επειδη η ορμόνη αυτή, μετά από τη χορήγηση της με ένεση κατω απο το δερμα, αυξάνει τη μάζα των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί έτσι το αίμα τους να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο στους μυς και στον υπόλοιπο οργανισμό τους.
Η αύξηση της μεταφοράς οξυγόνου στο σώμα από το αίμα που σημειώνεται μετά από τη χρήση της ερυθροποιητίνης αυξάνει την αντοχή των αθλητών, καθυστερεί την κούραση και την εξάντληση.Δηλαδη τους δίνει περισσότερες πιθανότητες να υπερτερουν των αντιπάλων τους.
Θα μου πειτε τι με επιασε σημερα και μιλαω για τετοιες ουσιες...ναι ισως εχετε δικιο...μπορει να φταιει το γεγονος οτι σημερα περασα απο εθνικη οδο Αθηνων-Λαμιας και καπου επεσε το ματι μου δεξια στο ρευμα προς Αθηνα και το θυμηθηκα.
ΥΓ1:Αληθεια το συστημα παρακολουθησης ντοπινγκ στην Ελλαδα μεσω τηλεφωνικων συνδιαλεξεων αντικατεστησε οριστικα το παλιο συστημα με δειγματα αιματος και ουρων?
ΥΓ2:Οσο και να θελουν καποιοι να μας περασουν οτι ο ΠΟΑ ακομα και ετσι ειναι καλυτερος του Θρυλου να εχουν στα υποψη τους αυτο...Οσο ο Ολυμπιακος θα παιζει το ποδοσφαιρο που του επιτρεπουν οι δυνατοτητες του και η ποιοτητα των παικτων του και παρουσιαζεται σε καθε παιχνιδι σταθερος και σοβαρος τοτε η διαδικασια των πλει οφ για ορισμενους θα ξεκινησει πολυ νωριτερα φετος απο καθε αλλη φορα...
ΥΓ3:ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ "ΠΕΘΑΝΕΙ" ΑΚΟΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου