ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

«Με λίγη τύχη, περνάμε...»!

«Με λίγη τύχη, περνάμε...»!

7/10/2011
«Με λίγη τύχη, περνάμε...»! 
Αισιόδοξος για την αποψινή αναμέτρηση της Εθνικής με την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012 εμφανίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Αν έχουμε τύχη, πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση», τόνισε ο παλαίμαχος γκολκίπερ. «Να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για το γκολ», πρόσθεσε. Τι είπε για την επιστροφή του Φάνη Γκέκα και την κλήση του Διονύση Χιώτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νικοπολίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6


Για αποψινό παιχνίδι της Ελλάδας

«Δεν είναι μόνο το σημερινό παιχνίδι, υπάρχει και το παιχνίδι στην Γεωργία. “Τελικός” σημαίνει πως κερδίζεις και προκρίνεσαι απευθείας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Είναι ένα παιχνίδι που μπορούν να συμβούν όλα. Η Κροατία είναι η πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Σίγουρα αυτό δεν λέει τίποτα. Εμείς, όμως, έχουμε την πιο διψασμένη ομάδα για διάκριση. Έχουμε καλό σύνολο, χημεία και έχουμε βρει τρόπο να προσεγγίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Σημαντική θα είναι η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο.

Πρέπει οι παίκτες να ζεστάνουν τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να ρισκάρουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πρέπει να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Πρέπει οι παίκτες μας να δείξουν αποφασιστικοί να κερδίσουν. Ακόμη και όταν χάνουμε την μπάλα, αν δείξουμε πως παλεύουμε να την ανακτήσουμε, θα το καταλάβει ο κόσμος και θα δώσει ώθηση στους ποδοσφαιριστές.

Πιστεύω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα στημένα. Από την πλευρά της, η Κροατία δεν φημίζεται για τις αμυντικές της αρετές. Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε επίθεση
».

Για την υπόθεση γκολ στην ομάδα

«Αν παρατηρήσουμε την Εθνική τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε η πιο παραγωγική ομάδα του κόσμου. Το μοντέλο της ομάδας είναι ίδιο και έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης. Δεν είμαστε η ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει φοβερό παιχνίδι και να πετύχει πολλά γκολ. Νομίζω ότι θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να πετύχουμε ένα γκολ και να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης».

Για την επιστροφή του Γκέκα στην εθνική

«Ήταν λάθος του Φάνη, όπως και του Σωτήρη Κυργιάκου να αποχωρήσουν από την Εθνική. Ήταν βασικά μέλη της ομάδας και έκαναν λάθος που αποχώρησαν. Πιστεύω ότι ο Φάνης κατάλαβε το λάθος του. Πιστεύω ότι όλοι τον υποδέχθηκαν στην ομάδα χωρίς καμία παρεξήγηση».

Για την επιστροφή του Χιώτη

«Δεν αποτελεί για εμένα έκπληξη η κλήση του. Τον παρακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Εδικά τα τελευταία χρόνια είναι πολύ καλός και θα μπορούσε να είχε κληθεί νωρίτερα στην Εθνική και να υπάρχει ανταγωνισμός στη θέση του τερματοφύλακα. Παρόλα αυτά, αξίζει την κλήση και μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Πήρε την ευκαιρία στο ΑΠΟΕΛ και μαζί με την ανοδική πορεία της ομάδας του, έδειξε τις ικανότητές του και θα μπορούσε να κληθεί νωρίτερα στην Εθνική».

Για το αν χρειάζεται η εμπειρία κάποιων παικτών, όπως ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης και ο Χαριστέας…

«Πιστεύω ότι αυτό το πράγμα είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν παίκτες που έχουν πολλές εμπειρίες από την Εθνική ομάδα και τους συλλόγους του. Ο Καραγκούνης, ο Χαριστέας και ο Κατσουράνης πρέπει να οδηγήσουν την ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Είναι αρκετά έμπειροι και μπορούν να δώσουν βοήθειες στους πιο νέους παίκτες της ομάδας. Αν έχουμε τύχη, πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος»

Για το δικό του μέλλον

«Σήμερα τελειώσαμε τις εξετάσεις στη σχολή για το δίπλωμα προπονητικής UEFA ΑΑ. Πρέπει να πάρουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις για να δώσουμε αυτά που ξέρουμε στα νέα παιδιά. Θέλω πρώτα να γεμίσω γνώσεις όσον αφορά την προπονητική και να μην βιάζομαι στις επιλογές μου».

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου