ΜΑΡΙΝΑΚΗΣΕξώδικο στο gazzetta.gr για την αναδημοσίευση του άρθρου του «Four Four Two» (που έκαναν όλα τα ελληνικά Μέσα) απέστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης λέγοντας «αναπαράγετε συκοφαντίες που γνωρίζετε ότι δεν ισχύουν»!
Αναλυτικά το εξώδικου του προέδρου του Ολυμπιακού προς την ιστοσελίδα μας έχει ως εξής:
«Ι. ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΟΦΟΣ
Διδάκτωρ Νομικής-Δικηγόρος
ΕΞΩΔΙΚΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ευάγγελου Μ. Μαρινάκη
Προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΣ
Την Ηλεκτρονική Εφημερίδα «www.gazzetta.gr»
Αθήνα, την 7 Οκτωβρίου 2011
Δια της παρούσης ηλεκτρονικής εξωδίκου δηλώσεως σας αναφέρουμε ότι το δικηγορικό γραφείο ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ εκπροσωπεί δικαστικώς και εξωδίκως τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και έχει αναλάβει την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων του.
Στην σημερινή έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας, προβαίνετε σε δημοσίευμα σας με τίτλο «Τι γράφουν οι Άγγλοι για Μαρινάκη» σε αναπαραγωγή ενός κακοηθέστατος δημοσιεύματος ξένου περιοδικού για το οποίο αναφέρετε ότι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ποδοσφαιρικά περιοδικά και χαρακτηρίζετε την αναφορά του συντάκτη του ξένου περιοδικού ως εντυπωσιακή.
Ενώ τελείτε σε γνώση ότι ουδέν υφίσταται σε βάρος μου στοιχείο για όσα αναφέρονται στο δυσφημιστικό ως άνω δημοσίευμα του ξένου περιοδικού, εσείς υιοθετείτε και αναπαράγετε τις συκοφαντίες αυτές, προδίδοντες ούτως την ιδική σας αγωνία και μέριμνα να με βλάψετε και γι' αυτό σας έχω υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν, για την οποία βεβαίως θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις.
Με την παρούσα, σας καλώ και πάλι, όπως απέχετε από κάθε πράξη διάδοσης και αναπαραγωγής αναληθειών, ανακριβειών και μυθευμάτων, ενώ εν γνώσει σας επιχειρείτε να προξενείτε ζημία στο πρόσωπο μου. Όταν θα κληθείτε ενώπιον της Δικαιοσύνης για τις συκοφαντίες σας, θα αντιληφθείτε την αδυναμία σας να λειτουργήσετε σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τους απαγορευτικούς κανόνες δικαίου.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η εκάστοτε μη συμμόρφωσή σας στην, δια ηλεκτρονικής εξωδίκου δηλώσεως, πρόσκληση μας, συνιστά απόπειρα εξαναγκασμού σε ανοχή της προσβολής, η οποία τιμωρείται κατά τις οικείες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και για την οποία επιφυλασσόμεθα παντός εν γένει νομίμου δικαιώματος του εντολέως μας.
ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Θεμιστοκλής Ι. Σοφός
Διδάκτωρ Νομικής-Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 6-8, ΑΘΗΝΑ 10679
ΤΗΛ.:             (210) 3633322       FAX: (210) 3633327».

Η θέση του gazzetta.gr
Με έκπληξη διαπιστώσαμε το απόγευμα της Παρασκευής ότι ο κ. Μαρινάκης έστειλε εξώδικο στο gazzetta (!!!) για το άρθρο του «Four Four Two», με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του δικηγόρου του κ. Θέμη Σοφού!
Η θέση του gazzetta.gr είναι κρυστάλλινη: Με κανέναν τρόπο δεν υιοθετήσαμε τους χαρακτηρισμούς του Four Four Two. Απλά ως είχαμε την υποχρέωση, τους μεταφέραμε αυτούσιους! Χωρίς μάλιστα καν να μπούμε στη διαδικασία σχολιασμού.
 Η πόρτα μας άλλωστε, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή για να εκφράσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τη θέση του για οποιοδήποτε θέμα, κι ας υπάρχει νομική αντιδικία που προκάλεσε ο ίδιος.
Αν ο ίδιος θεωρεί πως το Four Four Two εκτόξευσε συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν έχει παρά να στραφεί νομικά εναντίον τους (η σχετική είδηση μάλιστα προβλήθηκε στα βασικά θέματα της home page του gazzetta.gr).
Εμείς από την πλευρά μας, θα είμαστε εδώ, πάντα δεκτικοί στο να δημοσιεύσουμε δικές του δηλώσεις, θέσεις, ακόμα και εξώδικα. Οτιδήποτε εν τέλει αποτελεί μέρος της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Και στο τέλος, κριτής για το κάθε Μέσο Ενημέρωσης, τον κάθε παράγοντα, την εμπάθεια ή τη δεοντολογία της εκάστοτε κίνησης είναι ο μέσος φίλαθλος ή αναγνώστης.

ALEX WEB RADIO/TV