ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Απειλεί με πώληση της Μαρσέιγ η πρόεδρος!

Απειλεί με πώληση της Μαρσέιγ η πρόεδρος!

7/102011 
 
 
Το ενδεχόμενο η Μαρσέιγ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενδέχεται να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς καθώς η πρόεδρος του συλλόγου, Μαργκαρίτα Λουί-Ντρέιφους απαίτησε να αλλάξει άμεσα η αγωνιστική εικόνα της ομάδας!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΣΕΙΓΗ γεννημένη στην Ρωσία, Λουί-Ντρέιφους ανέλαβε το πλειοψηφικό πακέτο της ΟΜ μετά τον θάνατο του συζύγου της Ρομπέρ Λουί-Ντρέιφους πριν από δύο χρόνια.
Η ομάδα της Μασσαλίας κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2010 και πέρσι τερμάτισε δεύτερη αλλά φέτος τα πάει τραγικά στο «σαμπιονά» έχοντας μόνο μια νίκη σε εννέα αγωνιστικές κάτι που προβληματίζει έντονα την Λουί-Ντρέιφους.

«Ο Ρομπέρ αφιέρωσε την ζωή του στην Μαρσέιγ. Είχα την ευτυχία να αναλάβω τις τύχες του συλλόγου και να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά πλέον η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι. Προφανώς και μπορώ να πουλήσω τον σύλλογο όποτε το θελήσω αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη μια τέτοια απόφαση», έγραψε η Λουί-Ντρέιφους σε ένα άρθρο που θα δημοσιευτεί στη «Le Monde» το Σάββατο.
Φυσικά το μεγαλύτερο βάρος μετά από αυτή την εξέλιξη πέφτει στους ώμους του Ντιντιέ Ντεσάν. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, οδήγησε την Μαρσέιγ στον πρώτο της τίτλο μετά από 18 χρόνια το 2010 αλλά φέτος δέχεται έντονη κριτική για το γεγονός πως οι Μαρσεγέζοι βρίσκονται 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν.
Η Λουί-Ντρέιφους ζήτησε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εντός και εκτός γηπέδων: «Η καθημερινή λειτουργία του συλλόγου είναι υπερβολικά δύσκολη. Σε σχέση με τα λεφτά που επενδύω, παίρνω ελάχιστα πίσω. Στις τελευταίες δύο σεζόν ξοδέψαμε πολύ περισσότερα από τα έσοδα της ομάδας», τόνισε ο η ιδιοκτήτρια της ΟΜ και στην συνέχεια προειδοποίησε τον Ντεσάν:
«Εχω κάνει πολλά για τη Μαρσέιγ. Προσωπικά δαπάνησα 20 εκατ. ευρώ στην ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Είναι φυσιολογικό να περιμένω καλά αποτελέσματα. Πλέον είναι στο χέρι του Ντεσάν να δείξει τι μπορεί να κάνει. Λογικά, δεν θα έπρεπε να κρατήσω την ιδιοκτησία. Εάν ήμουν αληθινή επιχειρηματίας, θα την είχα ήδη πουλήσει».
Η Μαρσέιγ έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ στην Γαλλία μετά την Παρί Σεν Ζερμέν η οποία πρόσφατα πέρασε στα χέρια επενδυτών από το Κατάρ.
Η Λουί-Ντρέιφους δηλώνει πως δεν μπορεί να συναγωνιστεί οικονομικά τους Αραβες: «Ο Ρομπέρ ξόδεψε τα χρήματα του επειδή αγαπούσε την ομάδα, οι επιχειρηματίες από το Κατάρ επειδή θέλουν να κάνουν business. Όμως εγώ δεν είμαι ούτε ο Ρομπέρ, ούτε από το Κατάρ».
Πηγή: www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου