ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση UEFA για το Μαρσέιγ-Γιουνάιτεντ

Παρέμβαση UEFA για το Μαρσέιγ-Γιουνάιτεντ

7/10/2011 
Αυστηρές είναι οι συστάσεις της UEFA προς τη Μαρσέιγ για τις συνθήκες που συναντούν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί στο «Βελοντρόμ», στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.
ΜΑΡΣΕΙΓ ΦΙΛΑΦΛΟΙ
Αφορμή για την παρέμβαση είναι το περυσινό παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους Άγγλους φιλάθλους να κάνουν λόγο για «απαράδεκτη στάση» της γαλλικής αστυνομίας. Η UEFA αποφάσισε να ερευνήσει διεξοδικά τα όσα έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι Άγγλοι οπαδοί κατήγγειλαν τη γαλλική αστυνομία για τον τρόπο συμπεριφοράς της.
Οι συστάσεις προς τη Μαρσέιγ είναι ιδιαίτερα αυστηρές, ιδιαίτερα από την στιγμή στο «Βελοντρόμ» αναμένεται να βρεθούν αρκετοί οπαδοί της Άρσεναλ και του Ολυμπιακού, με τη γαλλική ομάδα να έχει δεσμευτεί ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αυτοί προσεγγίζουν το γήπεδό της.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η αναφορά της UEFA έκανε λόγο για υπερβολικό ζήλο από πλευράς αστυνομίας, η οποία κράτησε αρκετή ώρα τους Άγγλους φιλάθλους εκτός γηπέδου, κατά την άφιξή τους, ενώ και μετά το τέλος του αγώνα υπήρχε μόνο μια θύρα ανοιχτή για την αποχώρησή τους. Μάλιστα, αρκετοί φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» τόνισαν ότι δέχθηκαν χτυπήματα με γκλοπ από τους Γάλλους αστυνομικούς, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την UEFA.

«Η UEFA θα εξετάσει προσεκτικά το τι γίνεται με τους φιλοξενούμενους φιλάθλους και η προστασία τους είναι από τα πρωταρχικά της μελήματα»
, τονίζει ο Μαρλ Βουιλαμόζ, εκ των υπευθύνων ασφαλείας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου