ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ματς αγγαρειας για τον κουρασμενο Ολυμπιακό (videos)

Ματς αγγαρειας για τον κουρασμενο Ολυμπιακό (videos)

06/01/2014
Ζορίστηκε πολύ, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός, άφησε πίσω του την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον ΚΑΟΔ, επικρατώντας στο ΣΕΦ της Κηφισιάς με 69-64, για την 12η αγωνιστική.

Με δυσκολία ξεπέρασε το… Δράμα ο Ολυμπιακός
Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν στο… 2013 την απροσδόκητη ήττα τους από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα και -αν και δυσκολεύτηκαν- μπήκαν με νίκη στις εν ελλάδι υποχρεώσεις τους για το 2014 επικρατώντας στο ΣΕΦ της Νέας Κηφισιάς (69-64), για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τα πράγματα πάντως, κάθε άλλο παρά… χαλαρά εξελίχθηκαν για τους «ερυθρόλευκους», που στερήθηκαν ενέργειας. Οι νεοφώτιστοι αποδείχθηκαν σκληρός αντίπαλος και κόντραραν στα ίσια τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα οι οποίοι δύσκολα έφτασαν στην επικράτηση.

Στο μάτι τραυματίστηκε στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς ο Σεντρίκ Σίμονς και για προληπτικούς λόγους δεν χρησιμοποιήθηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Τραυματισμός στον αστράγαλο 9’ πριν το φινάλε και για τον Ματ Λοτζέσκι που ούτε και εκείνος συνέχισε στο ματς.

Εκτός αποστολής για τους πρωταθλητές Ευρώπης έμεινα οι τραυματίες Λο, Πέτγουεϊ και Κατσίβελης, ενώ ανέτοιμος κρίθηκε ο νεοαποκτηθείς Μάρντι Κόλινς και δεν συμπεριλήφθηκε στην 12άδα.

Το ματς


Νωχελικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Μόλις έναν πόντο στα πρώτα 3’50’’ πέτυχαν οι γηπεδούχοι, ενώ από την άλλη η Κηφισιά με 3/3 τρίποντα βρέθηκε στο +8, 1-9. Στη συνέχεια όμως οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν την άμυνά τους. Κράτησαν στο μηδέν την ΑΕΝΚ για περίπου πέντε λεπτά και με σερί 10-0 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά, 11-9. Οι νεοφώτιστοι πάντως έχοντας την εμπειρία παικτών όπως ο Λιακόπουλος, ο Τσαλδάρης και ο Κακιούζης και δείχνοντας πολλή όρεξη στο παρκέ όπως μαρτυρούν και ριμπάουντ (8-15), κατάφεραν να ολοκληρώσουν με μικρό προβάδισμα το πρώτο δεκάλεπτο, 15-19. Η ενέργεια έλλειψε από τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να… κυνηγά στο σκορ την Κηφισιά. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες στην ΑΕΝΚ, ενώ τα έξι λάθη και 1/10 τρίποντα, στο πρώτο μισό, έκαναν τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα. Έτσι βρέθηκαν και στο -6 (25-31) στη διάρκεια της περιόδου, για να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -1, 32-33.

Τον Βασίλη Σπανούλη χρειάστηκε να… επιστρατεύσει στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» μπήκε στο παρκέ για να δώσει ρυθμό και ενέργεια στην ομάδα πράγμα που επιτεύχθηκε στο τέλος της περιόδου με τους γηπεδούχους να παίρνουν ισχνό προβάδισμα ενός πόντου, 49-48. Με κακά μαντάτα ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ματ Λοτζέσκι γύρισε τον αστράγαλο του καθώς προσγειώθηκε σε πόδι αντιπάλου και αποχώρησε από το παρκέ. Από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Σπανούλης με συμπαραστάτη τον Περπέρογλου για το 56-50. Και πάλι όμως η ΑΕΝΚ βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει στον πόντο (59-58), πέντε λεπτά για το φινάλε. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και άστοχοι μπήκαν στο τελευταίο λεπτό στο +6, 66-60 και έφτασαν τελικά στη νίκη με 69-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-33, 49-48, 69-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 12 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 13 (8 ριμπάουντ), Περπέρογλου 6, Παπαπέτρου, Σλούκας 15, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 12 (6 ριμπάουντ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (7 ριμπάουντ)

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 11 (5 ριμπάουντ), Κρόκερ 15 (1), Γκάρετ 9 (9 ριμπάουντ), Γουντς, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 13 (8 ριμπάουντ), Μπάρλος 4

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:


Αναλυτικά τα στατιστικά της Κηφισιάς στο ματς:


 Τα highlights της αναμετρησης




PLAY OF THE NIGHT
 Το ανάποδο καλάθι του Μπράιαντ Ντάνστον απέναντι στην AENΚ ήταν η φάση του αγώνα...



Μπαρτζώκας: «Κουρασμένοι σωματικά και πνευματικά»

Η κούραση των παικτών του Ολυμπιακού ήταν αυτή που μετέτρεψε σε ντέρμπι το ματς με την Κηφισιά, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Μπαρτζώκας: «Κουρασμένοι σωματικά και πνευματικά»

Στην κούραση των παικτών του Ολυμπιακού απέδωσε την δύσκολη επικράτηση επί της Κηφισιάς για την 12η αγωνιστική της Α1, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας κόουτς εκνευρίστηκε σε ερώτηση που του έγινε για το αν η ομάδα του είχε την εύνοια της διαιτησίας, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο Έισι Λο θα υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο.

«Καλησπέρα! Συγχαρητήρια στη Νέα Κηφισιά. Ήρθε μια ομάδα με μεγάλη διάθεση ενώ εμείς ήμασταν κουρασμένοι και πνευματικά και σωματικά. Ενώ σκοπεύαμε να ξεκουράσουμε παίκτες, η Κηφισιά μας ανάγκασε να χρησιμοποιήσουμε 32 λεπτά τον Σπανούλη, το ίδιο τον Μάντζαρη, 27 τον Σλούκα και πάει λέγοντας. Κάθε σκέψη να μοιράσουμε τον χρόνο δυστυχώς πήγε στον βρόντο. Ήρθαν και τα προβλήματα των Σίμονς και Λοτζέσκι, αν συνυπολογίσουμε τους Κατσίβελη, Πέτγουεϊ και το ότι ο Κόλινς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, καταλαβαίνετε ότι είχαμε μεγάλη επιβάρυνση και θα πρέπει να δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε. Τελικά η νίκη είναι αυτή που μένει, μετά από λίγο καιρό κανείς δεν θα θυμάται τι έχει γίνει . Χρειάστηκε να παλέψουμε πραγματικά για να κερδίσουμε και αξίζουν συγχαρητήρια στην Κηφισιά για τον τρόπο που έπαιξε», είπε αρχικά ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ βγήκε εκτός εαυτού σε ερώτηση που του έγινε αν ο Ολυμπιακός πήρε… σφυρίγματα στο ματς με την ΑΕΝΚ:

«Έχετε καμιά σχέση με το μπάσκετ; Τι είστε; Αναλυτής; Η ερώτηση που κάνετε είναι επιεικώς απαράδεκτη. Τι περιμένετε να πω εγώ ότι είχε ο Ολυμπιακός σφυρίγματα εις βάρος της Κηφισιάς; Εσείς κρίνετε ότι το παιχνίδι κρίθηκε από αυτό έτσι; Κύριε μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε στο σάιτ σας, ό,τι κριτική θέλετε. Αυτή η ερώτηση που κάνετε είναι άνω ποταμών, δεν έχω ξανακούσει ποτέ τόσα χρόνια τέτοιου είδους ερώτηση. Τη γνώμη σας μπορείτε να τη γράψετε όπως θέλετε. Εδώ άλλωστε ο καθένας γράφει ό,τι θέλει σε αυτή τη χώρα που ζούμε».
Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι με τους τραυματίες; «Περιμένουμε να δούμε εάν είναι υγιείς και μετά θα κάνουμε το πλάνο μας για το παιχνίδι με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Ο Λο θα κάνει επέμβαση».

Από την πλευρά των παικτών ο Κώστας Σλούκας, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στη Νέα Κηφισιά. Ξέραμε πως είναι μια ομάδα που πηγαίνει πάντα προετοιμασμένη στα παιχνίδια. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης, δεν μπορέσαμε να προετοιμαστούμε όπως θέλαμε λόγω του ματς της Παρασκευής, αλλά και των τραυματισμών. Φυσικά και αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία. Κερδίσαμε σχετικά δύσκολα, πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο».

"Καλησπέρα! Συγχαρητήρια στη Νέα Κηφισιά. Ήρθε μια ομάδα με μεγάλη διάθεση ενώ εμείς ήμασταν κουρασμένοι και πνευματικά και σωματικά. Ενώ σκοπεύαμε να ξεκουράσουμε παίκτες, η Κηφισιά μας ανάγκασε να χρησιμοποιήσουμε 32 λεπτά τον Σπανούλη, το ίδιο τον Μάντζαρη, 27' τον Σλούκα και πάει λέγοντας. Κάθε σκέψη να μοιράσουμε τον χρόνο δυστυχώς πήγε στον βρόντο", σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε:
"Ήρθαν και τα προβλήματα των Σίμονς και Λοτζέσκι, αν συνυπολογίσουμε τους Κατσίβελη, Πέτγουεϊ και το ότι ο Κόλινς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, καταλαβαίνετε ότι είχαμε μεγάλη επιβάρυνση και θα πρέπει να δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε.
Τελικά η νίκη είναι αυτή που μένει, μετά από λίγο καιρό κανείς δεν θα θυμάται τι έχει γίνει . Χρειάστηκε να παλέψουμε πραγματικά για να κερδίσουμε και αξίζουν συγχαρητήρια στην Κηφισιά για τον τρόπο που έπαιξε".
Σε ερώτηση αν θεωρεί πως η διαιτησία ευνόησε τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε εκνευρισμένος: "Έχετε καμιά σχέση με το μπάσκετ; Τι είστε; Αναλυτής; Η ερώτηση που κάνετε είναι επιεικώς απαράδεκτη.  Τι περιμένετε να πω εγώ ότι είχε ο Ολυμπιακός σφυρίγματα εις βάρος της Κηφισιάς; Εσείς κρίνετε ότι το παιχνίδι κρίθηκε από αυτό έτσι; Κύριε μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε στο σάιτ σας, ό,τι κριτική θέλετε.
Αυτή η ερώτηση που κάνετε είναι άνω ποταμών, δεν έχω ξανακούσει ποτέ τόσα χρόνια τέτοιου είδους ερώτηση. Τη γνώμη σας μπορείτε να τη γράψετε όπως θέλετε. Εδώ άλλωστε ο καθένας γράφει ό,τι θέλει σε αυτή τη χώρα που ζούμε. Περιμένουμε να δούμε εάν είναι υγιείς και μετά θα κάνουμε το πλάνο μας για το παιχνίδι με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Ο Λο θα κάνει επέμβαση".


Παπαθεοδώρου: "Εκμεταλλευτήκαμε το ότι δεν είχε ενέργεια"
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε από την πλευρά του: "Καλή χρονιά σε όλους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Πέρσι μετά το κύπελλο βάλαμε στόχο να μην παίξουμε μόνο μία φορά με Ολυμπιακό. Καταφέραμε να είμαστε στο ίδιο πρωτάθλημα με μεγάλες ομάδες. 
Είχαμε δύο στόχους για το παιχνίδι. Εκτιμήσαμε πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει την ίδια ενέργεια  48 ώρες έπειτα από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε κάποιες αδυναμίες του Ολυμπιακού. Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες δεν χρειάζεται να έχεις κίνητρο.
Βλέποντας τον Ολυμπιακό την Παρασκευή να κάνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι συγκέντρωσης, ποιότητας και ενέργειας, εκτιμήσαμε πως δεν θα ήταν εύκολο σε λιγότερο από 48 ώρες να είναι τόσο συγκεντρωμένος με ενέργεια. Το εκμεταλλευτήκαμε απόλυτα αυτό. Μέχρι να έρθουμε εδώ, κατάλαβαν οι παίκτες πως παίζουμε Α1".
Ο προπονητής της Νέας Κηφισιάς παρατήρησε πως "λίγο η κούραση, λίγο κάποιες άτυχες στιγμές , λίγο η κλάση του Ολυμπιακού, και το αποτέλεσμα μας αφήνει μια πίκρα. Καταφέραμε να συνεχίσουμε τις πολύ καλές εμφανίσεις. Το Σάββατο έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι κι εκεί εστιάζουμε. Να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Έχει ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα στην Ευρώπη μπροστά του. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για ό,τι έχει καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια και να του ευχηθώ καλή επιτυχία για τη συνέχεια".
Τέλος, ο Νίκος Λιακόπουλος επισήμανε: "Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Παίζαμε με μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Το καταφέραμε για μεγάλο διάστημα. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός είχε παιχνίδι την Παρασκευή και θέλαμε να είμαστε κοντά στο σκορ. Μέχρι το 38’ ήμασταν κοντά, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Καλή συνέχεια δύσκολο πρωτάθλημα που έχει μπροστά του στην Ευρώπη".

Συνέντευξη τύπου του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ 
 Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε έξω φρενών όταν ερωτήθηκε αν θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει κάποια σφυρίγματα για να φτάσει στη νίκη. Δείτε το video...
 


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου