ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

PREGAME SUPER LEAGUE-22η αγωνιστικη

 

19/02/2012

ΠΑΟΚ-Αρης (19:30, Novasports 1)

Preview: ΠΑΟΚ-Αρης (19:30, Novasports 1) 
Νίκη να ‘ναι κι όπως να ‘ναι. Δεν έχει γιατί, αλλά μόνο ΠΡΕΠΕΙ. Στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Αρης κοντράρονται στην Τούμπα με στόχο μια επικράτηση για την ουσία και το γόητρο. Δείτε τα τελευταία νέα των δύο μονομάχων και τις σκέψεις των Μπόλονι και Μασάδο για την ενδεκάδα.
 
ΠΑΟΚ

Η προσπάθεια στο «Ούντινε» σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανέδειξαν όπως είναι φυσικό σημάδια κούρασης στον ΠΑΟΚ. Το καλύτερο που είχε να κάνει ο Λάζλο Μπόλονι για να την αντιμετωπίσει ήταν να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές του στις λίγες μέρες που μεσολαβούσαν ως την αναμέτρηση με τον Αρη. Από το παραπάνω προκύπτει ότι δεν έδειξε πλάνο ενδεκάδας, ωστόσο πέραν του κενού που αφήνει ο Φωτάκης (εκτίει ποινή), θα βασιστεί κατά τα 9/11 στη συνταγή του «Φρίουλι».

Δεδομένα με τερματοφύλακα τον Κρέσιτς και στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- τον Λίνο (επιστρέφει αντί του πιο άπειρου Σταφυλίδη), Μαλεζά, Τσιρίλο και Σνάουτσνερ. Ο τραυματισμός του Ίβιτς και η απουσία Φωτάκη δημιουργούν «πονοκέφαλο» για το ποιος θα είναι ο τρίτος χαφ που θα πλαισιώσει τον Γκαρσία με τον Λάζαρ στη μεσαία γραμμή. Βάσει θέσης Τσουκαλάς και Μπαλάφας συγκεντρώνουν πιθανότητες να βρεθούν στο αρχικό σχήμα. Είναι όμως υπαρκτό το σενάριο να δοθεί φανέλα βασικού στον Γιάννου (πίσω από τον φουνταριστό). Σε κάθε περίπτωση πάντως, στα πλάγια θα ξεκινούν τις προσπάθειές τους Γεωργιάδης (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. Στο απουσιολόγιο του Μπόλονι υπάρχουν επίσης τα ονόματα των ανέτοιμων Γλύκου, Κατσικά και Έτο.

Η αποστολή: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Λίνο, Νιμανί, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ.

ΑΡΗΣ

Μπορεί πολλά πρόσωπα να έχουν αλλάξει από την περσινή ομάδα, σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας και ρόστερ, ωστόσο η περσινή επιτυχία έχει φτάσει σε όλα τα αυτιά. Με σκόρερ τον Χαβίτο, ο Αρης πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την Τούμπα. Πλέον με τον Μανουέλ Μασάδο τιμονιέρη και αναμορφωτή (τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες -με βελτιωμένες εμφανίσεις- από την έλευσή του) και τους Καστίγιο (αναγεννημένος το τελευταίο διάστημα και πρώτος σκόρερ), Ούμπιντες (μεγάλη ανακούφιση για την συμμετοχή του που «κλείδωσε» την τελευταία στιγμή) πρώτα βιολιά αισιοδοξεί να κατορθώσει νέα ζημιά. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, δεδομένου ότι εκείνα των Τόχα και Παπαστεριανού δεν του επέτρεπαν να τους υπολογίζει για τα βασικά του πλάνα.

Παρά την επιστροφή του Σηφάκη μετά από πέντε και βάλε μήνες, ο Βελλίδης δεν χάνει τη θέση του. Στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- θα ξεκινήσουν οι Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης και Καζναφέρης. Στα χαφ προβάδισμα έχουν οι Φατί, Παπαχαρίας, με τον Ούμπιντες σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Αργεντινός θα έχει στα πλάγια τους Ακόστα (αριστερά), Νέτο (δεξιά), με τον Καστίγιο να αναλαμβάνει ρόλο κυνηγού στην επίθεση.

Η αποστολή: Βελλίδης, Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Σανκαρέ, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Ντίκο, Λαζαρίδης, Ακόστα, Φατί, Γιαννιώτας, Καστίγιο, Ούμπiντες, Καπετάνος, Τριανταφυλλάκος, Καζναφέρης, Πρίττας.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Σε 51 αναμετρήσεις από καταβολής Α’ Εθνικής ως και τη σημερινή Σούπερ Λίγκα, ο ΠΑΟΚ έχει πανηγυρίσει 29 φορές τη νίκη στην έδρα του, ο Αρης μόλις 9, ενώ 13 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Την τελευταία πενταετία:

2006-07 ΠΑΟΚ - Άρης 1-0
2007-08 ΠΑΟΚ - Άρης 3-0
2008-09 ΠΑΟΚ - Άρης 1-0
2009-10 ΠΑΟΚ - Άρης 4-1
2009-10 (πλέι οφ) ΠΑΟΚ - Άρης 2-0
2010-2011 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1


Ολυμπιακός - Πανιώνιος (17:15, Novasports 2)

Την ανεβασμένη ψυχολογία στον Ολυμπιακό από τη νίκη στο Λουζνίκι, ήρθε να την χαλάσει μια σειρά από αγωνιστικά προβλήματα, τα οποία κορυφώθηκαν με τον σοβαρό τραυματισμό του Πάντελιτς.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι την Κυριακή καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη κρατώντας μόνο τα θετικά από το διπλό στη Μόσχα και προσπερνώντας τα.... κακά που έφερε ο σκληρός αγωνιστικός χώρος και -φυσικά- οι πολικές θερμοκρασίες.

Βέβαια, αυτά που καλούνται να ξεπεράσουν οι Πειραιώτες είναι οι απουσίες παικτών αρκετά σημαντικών για την ομάδα, οι οποίοι έχουν τη θέση του βασικού στο τσεπάκι τους.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Μοντέστο, Φέισα και Πάντελιτς.

Στην 11άδα αναγκαστικά θα υπάρξουν αλλαγές. Κάτω από την εστία πιθανότατα θα παραμείνει ο Μέγιερι αν και υπήρξε μια πιθανότητα να αγωνιζόταν ο Κάρολ ενόψει του επαναληπτικού του με τη Ρουμπίν Καζάν.

Τοροσίδης και Χολέμπας θα είναι στα άκρα της άμυνας. Στο κέντρο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και πιθανότατα ο Μαρκάνο καθώς οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

Μανιάτης, Ορμπάιθ... ακούνητοι από τη μεσαία γραμμή. Μπροστά τους ο πιθανότατα ο Μακούν. Ο Καζίμ αναμένεται να πάρει και πάλι θέση βασικού σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο Τζεμπούρ θα είναι στην κορυφή. Στο άλλο άκρο Ντιόγκο, Μόνχε και Φουστέρ διεκδικούν τη θέση...

Η αποστολή:

Κάρολ, Μέγερι, Τοροσίδης, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Χολέβας, Φετφατζίδης, Μακούν, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Φουστέρ, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Μόνχε, Ντιόγκο, Τζεμπούρ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Χωρίς τους τιμωρημένους Σιόβα και Κούτσι θα παραταχθεί στο κυριακάτικο (19/2) ματς με τον Ολυμπιακό, για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ο Πανιώνιος.

Επίσης, εκτός αποστολής έμεινε ο Πετκάκης, ο οποίος έχασε αρκετές προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αλλά και οι Μιλοβάνοβιτς, Αμπντουλάγιεφ, Οκόγιε και Πόγκασιτς.

Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση του Πανιωνίου, ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να μην πάρει στο Καραϊσκάκη τους Σιόβα και Κούτσι, οι οποίοι θα εκτίσουν τις ποινές τους.

Ο Έλληνας αμυντικός έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες, ενώ ο Φινλανδός επιθετικός έχει επτά, με τη δεύτερη αγωνιστική να την εκτίει στο ματς του Ηρακλείου κόντρα στον ΟΦΗ.

Επίσης, ο προπονητής των «κυανέρυθρων» έκρινε πως ο Γιώργος Πετκάκης δεν είναι ακόμα έτοιμος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, καθώς είχε χάσει αρκετές προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αναλυτικά ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τους: Σιδεράκη, Μιχαηλίδη, Αυλωνίτη, Όμο, Κουλουχέρη, Κούρο, Κούρντι, Πιέρ, Αντούνιες, Ρόκα, Ρόβα, Μενδρινό, Γουνδουλάκη, Σάμαρη, Αναστασόπουλο, Ντούνη, Ντιμπαλά, Σταυροθανασόπουλο, Σκέμπρι.


Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (15:00, Novasports 2)
Preview: Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (15:00, Novasports 2)
Ένα από τα τελευταία του χαρτιά για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα παίζει ο Παναιτωλικός, ο οποίος υποδέχεται τον Λεβαδειακό, τέσσερις μέρες μετά την ήττα του στη Λιβαδειά.
Παναιτωλικός:

Ο Τάκης Λεμονής μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό στο παιχνίδι στα μέσα της εβδομάδας θέλει να παρουσιάσει ένα σύνολο, στο γήπεδο, το οποίο θα πάρει το τρίποντο και θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Η ενδεκάδα αποτελεί γρίφο καθώς ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του, ενώ δεν αποκλείεται να μείνει εκτός αρχικής ενδεκάδας ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος βρίσκεται στη «μαύρη» λίστα των φιλάθλων.

Η αποστολή του αγώνα πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό είναι: Τσενάμο, Μπαμπανιώτης, Παλαιολόγος, Μπελεβώνης, Άντι, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Κούσας, Μητρόπουλος, Μουμίν, Θεοδωρίδης, Φερνάντες, Ρότσα, Χαριστέας, Καραμαλίκης, Καμαρά, Μπουμάλ, Ακαλέ.


Λεβαδειακός:

Ο Λεβαδειακός έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και τη σπουδαία νίκη. Με έναν… σεληνιασμένο Σουμπίνιο στη διάθεσή του ο Γώργος Παράσχος περιμένει από τους παίκτες του μια ακόμα καλή εμφάνιση.

Η ενδεκάδα δεν αποκλείεται να είναι και η ίδια που ήταν και πριν τέσσερεις μέρες. Εκτός μόνο θα είναι ο Βασιλείου.

Η αποστολή: Στρατηλάτης, Κυριακίδης, Πασχαλάκης, Μουλόπουλος, Τομάς, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Ιωάννου, Νικολακάκης, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Κόρμπος, Ναπολεόνι, Βιάνα, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Σάντσεζ, Σουμπίνιο, Πόποβιτς.


 Κέρκυρα- Δόξα Δράμας (17:15, Novasports 3)

Preview: Κέρκυρα- Δόξα Δράμας (17:15, Novasports 3) 
Ντέρμπι ουραγών ξανά! Σε διάστημα πέντε ημερών Κέρκυρα και Δόξα Δράμας θα… κονταροχτυπηθούν για δεύτερη φορά με στόχο το… τρίποντο της σωτηρίας, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με καλή ψυχολογία οι Φαίακες θα φιλοξενήσουν τη… μισή Δόξα Δράμας.
Κέρκυρα:

Με την καλύτερη ψυχολογία –ύστερα από τη νίκη (1-0) στην εξ αναβολής αναμέτρηση της έβδομης αγωνιστικής κόντρα στη Δόξα- οι παίκτες της Κέρκυρας αυτή τη φορά θα φιλοξενήσουν τους Δραμινούς, με μοναδικό στόχο να διεκδικήσουν τους τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς.

Η Κέρκυρα βρίσκεται στην 15η θέση του πρωταθλήματος, απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από την τελευταία Δόξα Δράμας.

Ο Ισπανός τεχνικός, Χάβι Γκράθια, έχει όλα τα όπλα στη φαρέτρα του, δεδομένου ότι και ο Γκουστάβο και ο Μαρτίν βρίσκονται στην αποστολή, έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που ένιωθαν.

Η αποστολή: Αναστασόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Βενέτης. Μαϊστόροβιτς, Ζιάμπαρης, Σακελλαρίου, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Γραμμόζης, Όσμαν, Χαμπλ, Ερίθε, Καλαντζής, Γιάντσης, Αγρίτης, Μπάρκογλου, Ιωάννου, Μαρτίν.

Δόξα Δράμας:

«Παιχνίδι της χρονιάς» έχει χαρακτηρίσει ο προπονητής της Ακριτικής ομάδας, Μάκης Κατσαβάκης, την εν λόγω αναμέτρηση, από την οποία το μόνο που θέλει είναι η νίκη.

Ωστόσο, οι Δραμινοί έχουν δύσκολο έργο, λόγω των πολλών απουσιών που έχει να διαχειριστεί ο ‘Έλληνας τεχνικός. Ο Κατσαβάκης δεν μπορεί να υπολογίσει στους τραυματίες Σοϊλέδη, Ουέλιγκτον και Αμπουμπακάρι, ενώ στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν και οι Λεάντρο, Βάντερσον και Αγγελούδης.

Η αποστολή: Σέρεμετ, Ρόκα, Μπριλάκης, Βέρτζος, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Σικαλιάς, Στεργιανός, Κουμπρόγλου, Ρούτσης, Κάπελ, Αραβίδης, Κυβελίδης, Κατσινογιάννης, Αγτζίδης, Ψυχογιός, Λίμα, Γκαρακλίδης.


ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (15:00, Novasports3)

Preview: ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (15:00, Novasports 3) 
Στα Γιάννινα ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Ατρόμητο και ψάχνει το τρίποντο για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Από την άλλη πλευρά οι Περιστεριώτες μετά το τρίποντο του Αστέρα στην Ξάνθη δεν θέλουν να έχουν από πάνω τους, τους Αρκάδες.
ΠΑΣ Γιάννινα:

Οι Γιαννιώτες έχουν την ευκαιρία με νίκη κόντρα στον Ατρόμητο και ενός καλού αποτελέσματος από το Αγρίνιο να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την σωτηρία τους. Ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλει να δει τους παίκτες του να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουν το τρίποντο.

Ο ΠΑΣ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τέσσερις απουσίες, αφού εκτός από τους τιμωρημένους Πάντο και Βάντερσον, ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Σκούφαλη και τον ανέτοιμο Τζημόπουλο.

Ωστόσο, ο Αναστασιάδης μπορεί να υπολογίζει στον Ντε Βινσέντι, ο οποίος έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις από τη θλάση.

Οι 18 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού είναι οι εξής: Κηπουρός, Φέγκρους, Ντάσιος, Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Μιχαήλ, Ανδράλας, Κυριάκος, Λίλα, Βίλα, Μπεσέρα, Γεωργίου, Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο, Τζάνης, Γιάκος και Ζαμπρέλα.

Ατρόμητος:

Αρκετά πράγματα έχει να σκεφτεί για την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Επστάιν, Τόμας, Μπάλλα, Ιτάντζ και Καραμάνο. Επίσης, οι Περιστεριώτες θέλουν να δώσουν τέλος στην άσχημη παράδοση που έχουν στην έδρα του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Ράντμαν. Ο Σκόνδρας δεξιά στην άμυνα και ο Γιαννούλης στο αριστερό. Οι Φυτανίδης και Ζουέλα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ οι Σφακιανάκης, Τάτος και Πίτου Γκαρσία θα είναι στον άξονα. Οι Μπρίτο και Καραγκούνης θα είναι στα άκρα και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Την «κυανόλευκη» αποστολή αποτελούν οι Ράντμαν, Καραγκιολίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ιγκλέσιας, Ζουέλα, Δημούτσος, Οικονόμου, Σφακιανάκης, Γιαννούλης, Μπρίτο, Αναστασάκος, Καραγκούνης, Γκαρσία, Μήτρογλου, Αθανασίου και Τάτος.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου