ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Όλη η Ευρώπη φιλοξενεί το Euro 2020!

Όλη η Ευρώπη φιλοξενεί το Euro 2020! 

30/6/2012

Όλη η Ευρώπη φιλοξενεί το Euro 2020!
Τη διεξαγωγή του Euro 2020, όχι σε μια ή δύο χώρες αλλά σε όλη την Ευρώπη, προανήγγειλε ο Μισέλ Πλατινί σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Ο πρόεδρος της UEFA έκανε και επίσημα γνωστή την ιδέα, που εδώ και αρκετές ημέρες επεξεργαζόταν, και θέλει 12 ή 13 ευρωπαϊκές πόλεις να φιλοξενούν αγώνες της μεθεπόμενης διοργάνωσης.

Η είδηση άρχισε να διαρρέεται από το twitter μέσω αναρτήσεων αρκετών δημοσιογράφων που δίνουν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Όπως μάλιστα, αναφέρουν ο Μισέλ Πλατινί, αφού παραδέχθηκε πως υπάρχει μια τέτοια σκέψη, διευκρίνισε ότι η απόφαση πρόκειται να ληφθεί τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους ή τον Ιανουάριο του νέου.

Ένας από τους προβληματισμούς όσων άκουσαν την συγκεκριμένη ιδέα φάνηκε να είναι οι μεγάλες αποστάσεις που θα πρέπει να καλύψουν οι οπαδοί που θα θέλουν να παρακολουθήσουν κάποιους από τους αγώνες του Euro 2020. "Υπάρχουν αρκετές αεροπορικές εταιρείες με φθηνά εισιτήρια", ήταν η απάντηση του Μισέλ Πλατίνι.

Πώς θα εφαρμοστεί;
Ο αριθμός των ομάδων που θα λαμβάνουν μέρος αυξάνονται στις 24 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Βάσει της αρχικής ιδέας της UEFA η διοργάνωση του 2020 θα πραγματοποιηθεί σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι 24 ομάδες θα χωρίζονται σε έξι ομίλους οι οποίοι θα αποτελούνται από τέσσερις ομάδες. Ο κάθε όμιλος θα διεξάγεται σε μια ή δύο ευρωπαϊκές πόλεις οι οποίες θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η μια από την άλλη.

Φυσικά, περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, όπως και το πού θα πραγματοποιηθούν οι νοκ-άουτ φάσεις της διοργάνωσης μέχρι και τον μεγάλο τελικό.

Η σκέψη αυτή είχε αρχίσει να… κυκλοφορεί στις τάξεις της UEFA, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν την είχε παραδεχθεί.

Ο Μισέλ Πλατινί το έκανε σήμερα προαναγγέλλοντας –εφόσον εφαρμοστεί- μια ποδοσφαιρική γιορτή το 2020 σε όλη την Ευρώπη.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου