ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Προχωράει για Ντιλέινι (video)

Προχωράει για Ντιλέινι (video)

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται "ζεστά" για την περίπτωση του Ντιλέινι, είναι ο "εκλεκτός" για την θέση του "αντι-Λο" και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε επίσημη πρόταση. Δεν συνεχίζει στην Μπάγερν Μονάχου ο Αμερικανός. Το RedPlanet.gr έχει το ρεπορτάζ.
Ο Ολυμπιακός όχι απλά έχει στην κορυφή της λίστας του τον Μάλκολμ Ντιλέινι, αλλά και ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στον 25χρονο (11/3/1989) Αμερικανό γκαρντ (1.91 ύψος), ο οποίος και μένει ελεύθερος φέτος το καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου.


Ο "αντι-Λο"

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι είναι ο "εκλεκτός" για να αποτελέσει τον "αντι-Λο" στο ερυθρόλευκο ρόστερ, καθώς οι πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα ο Έισι Λο είναι ελάχιστες. Ο επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό, συνεχίζει την αποθεραπεία του στις ΗΠΑ, έχει συμβόλαιο με την ομάδα, αλλά οι Πειραιώτες είναι αρκετά συγκρατημένοι με το αν θα καταφέρει να επανέλθει σε καλή κατάσταση, οπότε ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του.


Ο 25χρονος γκαρντ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με άνεση τόσο σαν πλέι-μέικερ, όσο και στο "2", έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το αγωνιστικό προφίλ του Λο.

Ένας ταχύτατος γκαρντ με έφεση στην επίθεση, στην δημιουργία, αλλά και στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι, αν και υστερεί ελαφρώς στο κομμάτι της άμυνας. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι είναι ενήμερος για το "ζεστό" ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά το περιβάλλον του παίκτη αναφέρει πως αυτή την στιγμή είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στους τελικούς της γερμανικής λίγκας, μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Άλμπα.

Δεν επιβεβαιώνεται η φήμη πως του έχει κάνει ήδη επίσημη πρόταση

Αναδείχθηκε φέτος στον MVP του γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ στην Euroleague πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις με την Μπάγερν Μονάχου, έχοντας αξιοζήλευτα στατιστικά (13.9π, 3.4ρ, 4.5ασ, 1κλ, 17.5 rkg). Υπήρχε μία φήμη πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη καταθέσει επίσημη προσφορά στον Μάλκολμ Ντιλέινι, η οποία κάνει λόγο για διετές συμβόλαιο με ετήσιο κασέ που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ ετησίως, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά του 25χρονου Αμερικανού γκαρντ.

Δεν θα ανανεώσει με την Μπάγερν Μονάχου

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι, πέρα από τον Ολυμπιακό, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και από ορισμένες ομάδες από την Ρωσία. Η Μπάγερν Μονάχου είναι δεδομένο πως θα του κάνει πρόταση ανανέωσης, αλλά θεωρείται απίθανο να επεκτείνει την μεταξύ τους συνεργασία, καθώς διάθεση του παίκτη είναι να συνεχίσει την καριέρα του σε μία υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ η οποία και θα έχει συμμετοχή στην Euroleague. Η περίπτωση των Πειραιωτών τον ενδιαφέρει, είναι ενήμερος, αλλά την οριστική του απόφαση θα την πάρει αφού τελειώσουν οι τελικοί του γερμανικού πρωταθλήματος (είναι στο 1-0 η σειρά).

Πάει για τρίτο σερί Πρωτάθλημα με διαφορετική ομάδα

Να αναφέρουμε πως εφόσον ο Μάλκολμ Ντιλέινι κατακτήσει φέτος τον τίτλο και με την Μπάγερν Μονάχου, θα αναδειχθεί Πρωταθλητής για τρίτη σερί σεζόν, σε διαφορετική λίγκα. Το 2012 ήταν Πρωταθλητής Γαλλίας με την Σαλόν, το 2013 Πρωταθλητής Ουκρανίας με την Μπουντιβέλνικ και φέτος ελπίζει να κάνει το ίδιο με τους Βαυαρούς.

Τα ραντεβού, οι ανανεώσεις και οι αποχωρήσεις

* Μέσα στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί μία σειρά συναντήσεων. Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός θα έχει ραντεβού τόσο με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα, όσο και με τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Ο Έλληνας τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο (κλειστό, δίχως buy-out) και το πιθανότερο είναι πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα για τρίτη σερί σεζόν. Πολλά θα κριθούν από τις συζητήσεις που θα κάνει με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

** Η Αναντολού Εφές έχει καταθέσει μία εξαιρετική πρόταση στον Στράτο Περπέρογλου, την οποία δεν πρόκειται να ματσάρουν οι Πειραιώτες. Οι ερυθρόλευκοι θα του κάνουν μία ικανοποιητική προσφορά για την ανανέωση της συνεργασίας τους και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του παίκτη το που θα επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του. Στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει υπάρχει η διάθεση να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Ιωάννη Παπαπέτρου στη νέα σεζόν.

*** Ραντεβού θα γίνει και με τους Έλληνες μπασκετμπολίστες που έχουν οψιόν ανανέωσης (από την διοίκηση), όπως συμβαίνει με τις περιπτώσεις των Γιώργου Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη για παράδειγμα. Δεδομένη η επιθυμία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου να τις ενεργοποιήσουν, συνεχίζοντας την κοινή πορεία τους με τους παίκτες, τους οποίους και εκτιμούν, αλλά θεωρείται σίγουρο πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα γίνει και κουβέντα για την επέκταση της συνεργασίας τους. Για τον 29χρονο πάουερ-φόργουορντ, όπως αναφέραμε, ενδιαφέρονται "ζεστά" και οι τρεις μεγάλες τουρκικές ομάδες.

**** Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Κώστα Καϊμακόγλου. Αυτή την στιγμή υπάρχει η διάθεση η ομάδα να προχωρήσει με τους Γιώργο Πρίντεζη και Μπρεντ Πέτγουεϊ στο "4", ενώ σαν τρίτος πάουερ-φόργουορντ υπάρχει και ο Δημήτρης Αγραβάνης. Στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει ο Πέτγουεϊ, τότε ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί για "4άρι" Αμερικανό με αθλητικά προσόντα.

***** Ο Ολυμπιακός σαφώς και ενδιαφέρεται για την επιστροφή του Κάιλ Χάινς, αλλά θα πρέπει πρώτα ο Αμερικανός σέντερ να πάρει την ελευθερία του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενεργοποιώντας έναν σχετικό όρο ο οποίος υπάρχει στο συμβόλαιο του. Ο παίκτης θέλει σαν... τρελός να επιστρέψει στον Πειραιά, οι ερυθρόλευκοι είναι ενήμεροι για την επιθυμία του, με τον παίκτη να δείχνει και την διάθεση να ρίξει το ετήσιο κασέ του ώστε να επέλθει συμφωνία. Εκτός και αν ο νέος κόουτς του ρωσικού συλλόγου που θα έρθει (είναι δεδομένο πως φεύγει ο Μεσίνα) αλλάξει τα... μυαλά του Κάιλ Χάινς, καθώς ο παίκτης πέρα ότι δεν αισθάνεται ευτυχισμένος στην "παγωμένη" Μόσχα, δεν έμεινε ικανοποιημένος και από τον ρόλο που είχε στο ρόστερ.

****** Ειλημμένη απόφαση η αποχώρηση των Μπέγκιτς, Σερμαντίνι, Κόλινς και Σίμονς. Δεδομένη η παραμονή τόσο του Μπράιαντ Ντάνστον (ο οποίος έκανε καταπληκτική σεζόν), όσο και του Ματ Λοτζέσκι. Ο δεύτερος, πέρα ότι ικανοποίησε με την αγωνιστική του παρουσία, ας μην ξεχνάμε πως "βολεύει" κιόλας, από την στιγμή που διαθέτει και κοινοτικό-βελγικό διαβατήριο.

******* Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις τους, είχαν αναφέρει πως το μπάτζετ της ΚΑΕ Ολυμπιακός ούτε θα μειωθεί, αλλά και ούτε θα αυξηθεί. Αυτό μένει να το δούμε αν θα ισχύσει και στην πράξη. Όσον αφορά τα νούμερα, να αναφέρουμε πως το αγωνιστικό κομμάτι φτάνει κοντά στα 7.500.000 ευρώ, ενώ το συνολικό με τα λειτουργία έξοδα (μαζί με τις εφορίες) φτάνει τα 16.000.000 ευρώ



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου