ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Το σημερινο προγραμμα του MUNDIAL



 Το σημερινο προγραμμα του MUNDIAL


 13/06/2014


Δύο από τα τρία ματς της Παρασκευής (Μεξικό – Καμερούν και Ισπανία – Ολλανδία) είναι άκρως αμφίρροπα.

Αναλυτικα....



 ΜΕΞΙΚΟ – ΚΑΜΕΡΟΥΝ 







 Ωρα / TV: 19:00 / ΝΕΡΙΤsports
 Γήπεδο: ΑΡΕΝΑ ΝΤΑΣ ΝΤΟΥΝΑΣ (42.623)

Διαιτητής: Bίλμαρ Ρόλνταν (Κολομβία) 

Παράδοση: Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες μία φορά στην ιστορία τους. Το μακρινό 1993 το Μεξικό υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση το Καμερούν στο Λος Αντζελες, επικρατώντας 1-0 με τέρμα του Ντάνιελ Γκουσμάν στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου.

 Το Μεξικό χρειάστηκε να αλλάξει τρεις προπονητές, να παίξει αγώνες μπαράζ, ωστόσο κατάφερε να προκριθεί για 15η φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στόχος για τους Μεξικανούς σε αυτό το Μουντιάλ, είναι το βήμα παραπάνω που δεν έγινε στις προηγούμενες πέντε συμμετοχές τους, όπου προκρίθηκαν από τους ομίλους, όμως έμειναν εκτός στη φάση των «16». Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της αποψινής αναμέτρησης ηττήθηκαν 1-0 από την Πορτογαλία, δεχόμενοι το γκολ στο 93' από στημένη φάση. Στο τελευταίο φιλικό που έδωσε το Καμερούν πριν το Μουντιάλ επικράτησε δύσκολα (1-0) της Μολδαβίας με τέρμα του Σάλι (30'), αφήνοντας ανάμεικτες εντυπώσεις μετά το 2-2 με την Γερμανία Στα αγωνιστικά νέα, μοναδική απώλεια για το Μεξικό είναι ο μέσος Μόντες (Λεόν), που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας κι έμεινε εκτός αποστολής, με τον Χαβιέρ Ακίνο (Βιγιαρεάλ) να παίρνει την θέση του. Στο Καμερούν ο Ν'Γκουεμό θα πάρει τη θέση του ανέτοιμου Μακούν στο χώρο του κέντρου.

 Πιθανές ενδεκάδες 

Μεξικό (5-3-2): Οτσόα – Αγιλάρ, Ροντρίγκες, Μάρκες, Μορένο, Λαγιούν – Ερέρα, Βάσκες, Γουαρδάδο – Περάλτα, Ντος Σάντος

Καμερούν (4-3-3): 

Ιτάνζ – Νιόμ, Ν'Κουλού, Ματίπ, Μπεντιμό – Ν'Γκουεμό, Σονγκ, Εμπιά – Μουκαντζό, Ετό, Τσουπό-Μοτίνγκ .

 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ




Ωρα / TV: 22:00 / ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤsports

 Γήπεδο: ΑΡΕΝΑ ΦΟΝΤΕ ΝΟΒΑ (56.500)

 Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία) 

Παράδοση: Το 2010, οι δυο ομάδες έφθασαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Ισπανία να επικρατεί 1-0 στην παράταση και να στέφεται πρωταθλήτρια. Σε έξι φιλικά, οι Ολλανδοί μετρούν 3 νίκες, 2 οι Ισπανοί, ενώ υπάρχει και μία ισοπαλία.
Οι παίκτες της Ισπανίας προέρχονται από γεμάτη ποδοσφαιρική σεζόν, καθώς οι Ατλέτικο, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είχαν πολλές υποχρεώσεις, εγχώριες και μη. Το ρόστερ εξυπακούεται ότι σφύζει από ποιότητα, προστέθηκε και ο Βραζιλιάνος Ντιέγκο Κόστα για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιθετική γραμμή. Στα φιλικά η Ολλανδία έκανε πράξη τις εντολές του προπονητή της, σκόραρε ελάχιστα ενώ δεν δέχθηκε γκολ. Αμυντικά, απουσιάζει μία μεγάλη προσωπικότητα, ο Φλααρ ως λίμπερο δεν έχει πείσει. Ο Ρόμπεν αποτελεί, αναμφίβολα, την ηγετική φιγούρα της ομάδας, πάνω του θα πέσουν όλες οι ευθύνες της επιθετικής ανάπτυξης. Στα αγωνιστικά νέα, καθαρό το απουσιολόγιο της Ισπανίας, ενώ για την Ολλανδία Ο Φαν Πέρσι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά φαίνεται ότι το ξεπέρασε.

 Πιθανές ενδεκάδες 

Ισπανία (4-2-3-1):
 Κασίγιας – Αθπιλικουέτα, Ράμος, Πικέ, Αλμπα – Μπουσκέτς, Αλόνσο – Ινιέστα, Τσάβι, Σίλβα, – Τόρες

 Ολλανδία (5-3-2): 

Σίλεσεν – Γιάνμαατ, Ντε Φρέι, Φλάαρ, Μάρτινς Ιντι, Μπλιντ – Ντε Γιονγκ, Σνέιντερ, Ντε Γκούζμαν – Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.


ΧΙΛΗ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Ωρα / TV: 01:00 / ΝΕΡΙΤsports 
Γήπεδο: ΑΡΕΝΑ ΠΑΝΤΑΝΑΛ (42.968) 
Διαιτητής: Νουμαντιέζ Ντουέ (Ακτή Ελεφαντοστού)
 Παράδοση: Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974, στο Βερολίνο, οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Από εκεί και πέρα, σε τρία φιλικά που έχουν δώσει, δυο στη Χιλή κι ένα στην Αυστραλία, οι Χιλιανοί μετρούν το απόλυτο των νικών, 2-1 και 3-0 εντός, 1-0 εκτός έδρας.
 Η Χιλή θα επιδιώξει να ξεκινήσει θετικά τις υποχρεώσεις της στον όμιλο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι πρέπει να κάνει την υπέρβαση για την πρόκριση. Το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται στη Νότια Αμερική είναι θετικό για τους ίδιους, καθώς οι συνθήκες δεν τους είναι άγνωστες. Οσον αφορά την Αυστραλία, ο Ελληνας ομογενής Αγγελος Ποστέκογλου δέχθηκε δριμεία κριτική για τις επιλογές της 23άδας, αλλά δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Η περασμένη φουρνιά παικτών είχε φθάσει στα όριά της, ηλικιακά και μη, η ανανέωση ήταν επιτακτική ανάγκη. Αρκετοί παίκτες της παρούσας αποστολής έχουν ελάχιστες συμμετοχές αλλά και παραστάσεις από την εθνική ομάδα. Στα αγωνιστικά νέα, Το θέμα που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας είναι το επίπεδο αποκατάστασης του ηγετικού χαφ Βιδάλ. Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα «καγκουρό».

 Πιθανές ενδεκάδες 

Χιλή (4-3-1-2): 
Μπράβο – Ισλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα – Αράνγκις, Ντίας, Μποσεζούρ – Βαλδίβια – Σάντσες, Βάργκας

Αυστραλία (4-2-3-1): 
Ράιαν – Φράνιτς, Σπιράνοβιτς, Ουίλκισον, Ντέιβιντσον – Μίλιγκαν, Γέντινακ – Οαρ, Μπρεσιάνο, Χάλοραν – Κέιχιλ

 Η διαφορά ποιότητας είναι αρκετά μεγάλη για τις δύο ομάδες. Η Χιλή ξέρει ότι αν θέλει να περάσει τον όμιλο θα πρέπει να ξεκινήσει νικηφόρο κόντρα στην Αυστραλία.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου