ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ένας φεύγει, όλοι κερδίζουν

Ένας φεύγει, όλοι κερδίζουν

14/06/2014
 
 Ο Βάιος Τσούτσικας καταγράφει στο sport-fm.gr τα οφέλη της ενδεχόμενης μετακίνησης του Περπέρογλου στην Εφές.

Ένας φεύγει, όλοι κερδίζουν
Διαβάζοντας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νίκου Ζέρβα και την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων στην υπόθεση του Περπέρογλου καταλαβαίνεις ότι ο δρόμος του Στράτου είναι μονόδρομος και βγάζει στην Πόλη.

Εκεί τον περιμένει ο Ντούσαν ‘Ιβκοβιτς κι ένα συμβόλαιο που ενδεχομένως να μην μπορεί καν να σκεφτεί ότι θα του δώσει ο Ολυμπιακός. Ακόμα και αν δεν έχει τίποτα ακόμα τελειώσει, μπορείς να πεις ότι αυτή είναι μια μεταγραφή που βγάζει πολλούς κερδισμένους. Ίσως και όλους τους εμπλεκόμενους…


Για τον ίδιο τον παίκτη η μισή κουβέντα έχει ήδη γίνει: στα 30 του να βρει συμβόλαιο ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ ακόμα και αν δεν μπορεί να θεωρηθεί «λαχείο» λόγω της δεδομένης αξίας του Στράτου, είναι, σίγουρα, πάντως, μια συμφωνία που δεν την βρίσκεις εμπρός σου κάθε μέρα. Κερδισμένος βγαίνει ο Περπέρογλου και επειδή πάει στη Εφές του Ίβκοβιτς. Δεν βγαίνει στο μπασκετικό περιθώριο μόνο και μόνο για να καρπωθεί ένα καλό συμβόλαιο. Πάει σε ομάδα που θέλει να φτάσει στην κορυφή και – το σημαντικότερο – που μπορεί να το πετύχει. Με καθοδηγητή τον «σοφό» ο δρόμος της ομάδας οδηγεί μέχρι ακόμα και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Αυτονόητα προκύπτει και το κέρδος της ίδιας της ομάδας. Προσλαμβάνει έναν παίκτη που ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης. Έναν παίκτη με παραστάσεις από τις σημαντικότερες ομάδες της γηραιάς ηπείρου τα τελευταία χρόνια. Έναν παίκτη που όχι μόνο έχει παίξει υπό το βάρος των απαιτήσεων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αλλά έχει πετύχει μαζί τους και – μάλιστα – σε ρόλο πρωταγωνιστικό. Σαν πακέτο το καταλαβαίνεις εύκολα ότι είναι ακριβό. Και πάντως μοιάζει ακριβότερο από το 1.8 που θα κοστίσει ο Στράτος στην Εφές.

Την ώρα που ο Περπέρογλου θα βγάλει τα ερυθρόλευκα για να μετακομίσει στην Πόλη στο ρόστερ του Ολυμπιακού θα προκύψει ένα μεγάλο κενό. Κενό που δεν θα είναι εύκολο να καλυφθεί, υπάρχουν, όμως, οι προϋποθέσεις που ενδεχομένως βγάλουν μακροπρόθεσμα και τους Πειραιώτες κερδισμένους. Για να εξηγούμαστε: δεν έχει τόση μεγάλη σημασία το ποιος θα έρθει για να πάρει μέρος στην επιχείρηση κάλυψης του κενού του Στράτου, αλλά το πεδίο δόξας που απλώνεται πλέον λαμπρό για ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα του ελληνικού και γιατί όχι του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξέρει ότι με το που αναχωρήσει για την Πόλη ο Στράτος γίνεται αυτομάτως «starter». Κάνει το δεύτερο μεγάλο άλμα στην καριέρα του – τρίτο αν συνυπολογίσουμε και την απόφασή του να φύγει αμούστακος ακόμα για την Αμερική – και αναλαμβάνει ευθύνες αγωνιστικές που μπορεί να τον μετατρέψουν σε αληθινό σταρ. Όχι αύριο αλλά, πάντως, σύντομα…


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου