ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

«Παραδώστε ολόκληρα τα ασφαλιστήρια»

«Παραδώστε ολόκληρα τα ασφαλιστήρια»

14/06/2014
 
 Επιστολή στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, με την οποία ζητά για μία ακόμα φορά τη παράδοση των ασφαλιστήριων για τις Εθνικές έστειλε ο αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ, Γιώργος Σκινδήλιας.

«Παραδώστε ολόκληρα τα ασφαλιστήρια»
Ένα νέο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σήμερα στο σίριαλ της άρνησης της ΚΑΕ Ολυμπιακός να επιτρέψει στους αθλητές του να αγωνιστούν στις Εθνικές ομάδες, λόγω του ότι δεν έχει βρει ανταπόκριση από την ΕΟΚ στο αίτημα να της σταλούν τα ασφαλιστήρια των παικτών. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας μάλιστα, σε συνέχεια των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τη θέση της ομοσπονδίας στο θέμα, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Σε αυτή, αναφέρει μεταξύ άλλων πως όσα έχουν διαρρεύσει, ουσιαστικά δικαιώνουν την ΚΑΕ Ολυμπιακός, πως τα ποσά δεν καλύπτουν τους αθλητές.

Αναλυτικά, η επιστολή που απέστειλε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ο Γιώργος Σκινδήλιας:


«Κύριε Βασιλακόπουλε,

Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε γνώση ότι, την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, μέρος (απόσπασμα) του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που φέρεται να έχει υπογραφεί με την ασφαλιστική εταιρία Arch και αφορά στην ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών της Εθνικής Νέων Ανδρών.

Ήδη, για πρώτη φορά, από τις 12 Ιουνίου 2012 - έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος - και στη συνέχεια με τις από 27 Ιουνίου 2013, 20 Μαΐου 2014 και 23 Μαΐου 2014 επιστολές μας, ζητήσαμε επανειλημμένα από την Ε.Ο.Κ. να μας πληροφορήσει με λεπτομερή στοιχεία για την ασφαλιστική κάλυψη των διεθνών αθλητών και να μας παραδώσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν καταρτιστεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Σε όλα τα παραπάνω εύλογα αιτήματά μας κωφεύσατε επιδεικτικά, αρνούμενοι αναιτιολόγητα και μη νόμιμα, για δύο και πλέον χρόνια, να μας παράσχετε τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για την επαρκή ασφαλιστική κάλυψη των διεθνών αθλητών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντί γόνιμου διαλόγου, επιλέξατε να καταφύγετε στην τακτική των «ανεπίσημων διαρροών», μέσω των οποίων υποστηρίζατε ότι είναι αδύνατον να δοθούν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στις ομάδες, καθώς σε αυτά περιλαμβάνονται νούμερα και στοιχεία που είναι απόρρητα.

Περιττό να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την οικεία ασφαλιστική νομοθεσία, τόσο οι αθλητές, όσο και οι ομάδες που καταβάλλουν τα ασφαλιζόμενα ποσά των συμβολαίων που έχουν κατατεθεί στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., έχουν άμεσο έννομο συμφέρον και δικαίωμα να λάβουν γνώση όλων των όρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που έχουν τυχόν καταρτιστεί.
Μάλιστα, εσείς ο ίδιος, αποδεχόμενος την πλημμελή και ανεπαρκέστατη ασφαλιστική κάλυψη των διεθνών παικτών, είχατε στο παρελθόν δεσμευτεί ότι η Ομοσπονδία θα μεριμνήσει για τη σύναψη επιπρόσθετου ασφαλιστήριου συμβολαίου που θα καλύπτει πλήρως όλους τους αθλητές των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων. Αντίστοιχα ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν συνάψει και άλλες ευρωπαϊκές εθνικές ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης, όπως αυτές της Ισπανίας και του Βελγίου.
Βέβαια, στην προκείμενη περίπτωση, η ύπαρξη επαρκούς ασφάλισης δεν προκύπτει επουδενί από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Εθνικής Νέων Ανδρών που αναρτήθηκε μερικά στην ιστοσελίδα σας. Έτσι, μία απλή επισκόπηση του συγκεκριμένου ασφαλιστηρίου είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι αυτό δεν καλύπτει επαρκώς ούτε καν τα συμβόλαια των τριών αθλητών του Ολυμπιακού, πολύ δε περισσότερο του συνόλου των αθλητών της Εθνικής Νέων Ανδρών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ενώ τα ισχύοντα συμβόλαια των αθλητών μας Παπαπέτρου, Χριστοδούλου και Αγραβάνη προβλέπουν, μέχρι τη λήξη της συμβατικής τους διάρκειας, συνολικές απολαβές που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των ΕΥΡΩ 4.208.667,09, το μέγιστο ποσό της αποζημίωσης που δύναται να λάβει η Ε.Ο.Κ. για όλους του αθλητές της Εθνικής Νέων Ανδρών ανέρχεται μόλις στο ποσό των ΕΥΡΩ 644.850,00. Άλλωστε, το συγκεκριμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο φαίνεται να καλύπτει τις απολαβές των ασφαλιζομένων αθλητών για ένα μόνο χρόνο του συμβολαίου Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και όχι μέχρι τη λήξη της συμβατικής του διάρκειας, όπως θα έπρεπε.

Αντιπαρερχόμενοι, λοιπόν, όλα τα παραπάνω και έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την προστασία των αθλητών της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, σας καλούμε για πολλοστή φορά να μας παραδώστε ολόκληρα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν τυχόν καταρτιστεί τόσο για την Εθνική Νέων Ανδρών, όσο και για την Εθνική Ανδρών, προκειμένου να λάβουμε επιτέλους γνώση του συνόλου των όρων και της επάρκειας ή μη της ασφαλιστικής κάλυψης σε σχέση με τα ισχύοντα συμβόλαια αυτών, όπως έχουν κατατεθεί στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Επισημαίνουμε ότι αναφορικά με την Εθνική Ανδρών, καθόσον δεν έχουμε λάβει γνώση των όρων οποιουδήποτε ασφαλιστηρίου συμβολαίου, εύλογα θεωρούμε ότι οι αθλητές μας είναι πλήρως ανασφάλιστοι.


Για την Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός
Γιώργος Σκινδήλιας
Αντιπρόεδρος» 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου