ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Τι περιλαμβάνει η κόκκινη ατζέντα των μεταγραφών (videos)

Τι περιλαμβάνει η κόκκινη ατζέντα των μεταγραφών (videos)

Τι περιλαμβάνει η κόκκινη ατζέντα των μεταγραφών. Διαβάστε ποια ονόματα ενδιαφέρουν, την ενδιαφέρουσα περίπτωση που προτάθηκε και το πρώτο "καυτό" θέμα που απασχολεί τον Ολυμπιακό.
Μια βδομάδα μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τη σεζόν 2013-14, στον Ολυμπιακό ξεκινούν τον σχεδιασμό για την επόμενη. Ήδη οι Πρόεδροι της πειραϊκής ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, βρίσκονται σε συζητήσεις με τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα (ο οποίος θα συνεχίσει για τρίτη σερί σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας), για να καταστρώσουν τα μεταγραφικά τους πλάνα.


Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι βρίσκονται σε μια πολύ καλή κατάσταση, δεδομένου ότι ο βασικός κορμός του Ολυμπιακού έχει συμβόλαιο, οπότε το πλάνο έχει να κάνει περισσότερο με 3-4 συγκεκριμένες κινήσεις, που θα διορθώσουν ατέλειες, θα δώσουν βάθος, ποιότητα και εντέλει θα ανεβάσουν το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες παικτών, αυτοί που δεσμεύονται με συμβόλαιο (ή οψιόν Ολυμπιακού) και οι υπόλοιποι που είτε δεν έχουν συμβόλαιο (Περπέρογλου), είτε δεν θα συνεχίσουν στο Λιμάνι, όπως είναι δηλαδή οι Σέντρικ Σίμονς (έχει πρόταση από Τουρκία και εκεί θα πάει), Γιόργκι Σερμαντίνι και Μάρντι Κόλινς.


Γκαρντ, σέντερ και τι θα γίνει με Περπέρογλου

Βάζοντας κάτω τα δεδομένα προκύπτει ότι οι Πειραιώτες θα κινηθούν για έναν ακόμη σέντερ που θα πλαισιώσει τον Μπράιαν Ντάνστον, έναν Αμερικάνο γκαρντ που θα έχει το ρόλο του Έισι Λο (έχει συμβόλαιο, αλλά δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα) και από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες κινήσεις θα σχετίζονται με το αν θα μείνει ή όχι ο Στράτος Περπέρογλου. Ο 30χρονος σμολ-φόργουορντ δέχεται πιέσεις εκ Τουρκίας και συγκεκριμένα από την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, η οποία του έχει ήδη καταθέσει μία εξαιρετική προσφορά ώστε να τον πείσει να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη. Ο Έλληνας διεθνής περιμένει την πρόταση του Ολυμπιακού και ακολούθως θα πάρει την απόφαση του.

Οι ερυθρόλευκοι κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες από τη γειτονική χώρα που αφορούν τον Γιώργο Πρίντεζη (τον θέλουν Εφές, Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε), επισημαίνοντας πως έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, και θεωρούν ότι μπορούν να στηρίζονται την επόμενη χρονιά στον κορμό των Σπανούλη, Σλούκα, Μάντζαρη, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Πρίντεζη, Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Καββαδά, Αγραβάνη και Χριστοδούλου, θέλοντας παράλληλα να δώσουν περισσότερο χώρο και χρόνο στους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Πολλοί από αυτούς, δηλαδή, θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στον Ολυμπιακό του 2014-15. Η ανάδειξη νεαρών παικτών και η προσθήκη τους στον κορμό της ομάδας, αποτελούσε εξάλλου διακαή πόθο της διοίκησης τα τελευταία χρόνια.

Ο Ντιλέινι που αρέσει στον Μπαρτζώκα, ο Χίκμαν που προτάθηκε και ο Χάινς

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το ζήτημα που προέχει είναι αυτό του Στράτου Περπέρογλου (θα γίνει σύντομα συνάντηση με τον εκπρόσωπο του για την ανανέωση της συνεργασίας τους), ενώ ήδη γίνονται οι πρώτες σκέψεις και συζητήσεις για τους στόχους (κοντός και ψηλός).

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, Μάλκομ Ντιλέινι, είναι ο παίκτης που αρέσει ιδιαίτερα στον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία που ψάχνει για τη συγκεκριμένη θέση και ρόλο. Ο Ντιλέινι που δεν θα συνεχίσει στη Μπάγερν Μονάχου έκανε εντυπωσιακή σεζόν και αποτελεί ίσως τον πιο περιζήτητο Αμερικανό γκαρντ στην Ευρωλίγκα, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από τον Ολυμπιακό θα ενδιαφέρει και άλλες κορυφαίες ομάδες. Πέρα από τους Πειραιώτες, φημολογείται πως τον θέλουν και ορισμένοι σύλλογοι από την Ρωσία. Ο παίκτης θα πάρει την οριστική του απόφαση για το μέλλον της καριέρας του όταν και θα ολοκληρωθεί το γερμανικό πρωτάθλημα.

Στη λίστα των περιφερειακών έχει προστεθεί και το όνομα του 29χρονου (1/9/1985) Αμερικανού γκαρντ, Ρίκι Χίκμαν, που κατέκτησε την Euroleague στο Final-Four του Μιλάνου με τη Μακάμπι, κερδίζοντας μάλιστα μια θέση στην 2η καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης. Ο παίκτης έχει μείνει ελεύθερος από την ομάδα του Τελ Αβίβ. Όσο για τον ψηλό; Το όνομα δεν αποτελεί έκπληξη.

Ο διακαής πόθος του Ολυμπιακού είναι ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος συνδέθηκε δύο χρόνια με την ομάδα του Πειραιά (κατακτώντας δύο ευρωπαϊκά τρόπαια). Ο Αμερικανός σέντερ θέλει σαν... τρελός να επιστρέψει στο Λιμάνι, οι ερυθρόλευκοι είναι ενήμεροι για την επιθυμία του και θέλουν να τον εντάξουν ξανά στο ρόστερ τους, αλλά θα πρέπει πρώτα ο παίκτης να πάρει την ελευθερία του από την ΤΣΣΚΑ ώστε η διοίκηση να προχωρήσει και επίσημα τις διαδικασίες απόκτησης του. Μέχρι τότε, παραμένει παίκτης του ρωσικού συλλόγου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την προσφιλή του τακτική τους οι Πειραιώτες θα έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά για ενδιαφέρουσες περιπτώσεις νεαρών Ελλήνων παικτών. Ο Βεζένκοφ, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε ερυθρόλευκα δημοσιεύματα, δεν ανήκει σ' αυτή την κατηγορία από τη στιγμή που δεν διαθέτει ελληνικό διαβατήριο.

Πάνε για πρόωρες ανανεώσεις οι Πρίντεζης, Μάντζαρης και πιθανότατα και ο Σλούκας

Μέσα στις επόμενες μέρες οι εκπρόσωποι των Γιώργου Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη (και πιθανότατα του Κώστα Σλούκα) θα έχουν συνάντηση με μέλη της διοίκησης, συζητώντας από φέτος το ενδεχόμενο της πρόωρης ανανέωσης της συνεργασίας τους

Και οι τρεις παίκτες έχουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2015, αλλά υπάρχει τόσο η διάθεση, όσο και το καλό κλίμα, ώστε γίνει επέκταση από τώρα, "ασφαλίζοντας" το μέλλον των αθλητών στο Λιμάνι. Θα πρόκειται και για μία ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης προς τους παίκτες, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να κατακτήσει ο σύλλογος δύο σερί Ευρωπαϊκά τρόπαια (2012, 2013). Δεδομένο πως θα ανανεωθούν οι οψιόν των Μπράιαντ Ντάνστον και Ματ Λοτζέσκι, ενώ το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνει στην ομάδα (όπως έχουμε πει) και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Σε βίντεο ο Ρίκι Χίκμαν εν δράσει:


 
Σε βίντεο ο Μάλκολμ Ντιλέινι εν δράσει:




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου