ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός 68-71 (VIDEO)

Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός 68-71

Με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει "παπάδες", τελειώνοντας τον αγώνα με 30 πόντους, ο Ολυμπιακός πέρασε "δια πυρός και σιδήρου" από τη Ρόδο με 68-71, κάνοντας το 10 στα 10 στην φετινή Α1.
Με τέτοιο μπασκετικό... κολοσσό, έστω και ο κακός Ολυμπιακός δεν χάνει. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε όργια μέσα στη Ρόδο και με 30 πόντους οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Πειραιώτες στη νίκη επί της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 68-71. Τεράστια εμφάνιση του Red Bill, που ξεκίνησε ορεξάτος τη νέα χρονιά.
Οι ερυθρόλευκοι το μόνο που δεν έκαναν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήταν να παίξουν μπάσκετ αξιώσεων μέσα στο "σμαραγδένιο νησί", αλλά με τέτοιο V-Span δεν θα μπορούσαν να χάσουν. Πιο σωστά, δεν θα το επέτρεπε ο ίδιος ο Έλληνας παικταράς του Θρύλου, ο οποίος με τρίποντη "βόμβα" 5,9'' πριν το τέλος, έκανε το 67-70 και... ξέρανε τους πάντες. Μα τους πάντες...

Η εμφάνισή του ήταν μαγική σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και για μια ακόμη φορά δικαιολόγησε τον πακτωλό εκατομμυρίων που σπατάλησαν οι Αγγελόπουλοι για να τον φέρουν στον Πειραιά το καλοκαίρι, αρπάζοντάς τον μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού. Ξέρει καντάρια μπάσκετ, είναι ψυχάρα και δεν κωλώνει πουθενά. Κόντρα στο αξιόμαχο συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, πήρε την ομάδα στους ώμους του, την οδήγησε σε μια ακόμη επιτυχία στην Α1 και την διατήρησε στην κορυφή.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι, είχαν σφιχτή άμυνα και σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές των Πειραιωτών στην επίθεση, προηγήθηκαν με 18-15 στο πρώτο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί, οι ερυθρόλευκοι ξύπνησαν και με ένα σερί 0-17 έφτασαν στο +10, 27-37, δείχνοντας πως ήταν διατεθειμένοι να τελειώσουν μια και καλή την υπόθεση-νίκη. Μάταια όμως, διότι δεν είχε συνέχεια αυτό το ξέσπασμα, που έμοιαζε με "παρένθεση" στο σύνολο της αναμέτρησης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το 36-44 μετατράπηκε σε 44-44 και έκτοτε το παιχνίδι ήταν οριακό, με τους Πειραιώτες να παίζουν με τη "φωτιά". Όμως, ο Σπανούλης κατά κύριο λόγο έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι και φρόντιζε να κρατάει μπροστά την ομάδα του. Το σκορ ήταν 55-59 στο τέλος της περιόδου και στην τελευταία είχαμε πραγματικό ντέρμπι. Ο Πατ Καλάθης από την άλλη ήταν εκπληκτικός και έφτασε τους 23 πόντους με ηρωικό δίποντο προς το τέλος, κάνοντας το 67-67. Τότε, ο Red-Bill με τρίποντο από την κορυφή έβαλε και πάλι ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό, που έφυγε εντέλει με το δίποντο της νίκης.

Η απόδοση της ομάδας ήταν κακή και δεν πρέπει να ξεγελάει το αποτέλεσμα και η νίκη. Βέβαια, ήταν πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, ο Κολοσσός διαθέτει μια εξαιρετική και δυσκολοκατάβλητη ομάδα και δεν θα έπεφτε αμαχητί. Όμως, οι ερυθρόλευκοι όφειλαν να μείνουν αήττητοι και τα κατάφεραν. Τουλάχιστον, το αποτέλεσμα ήταν το ιδανικό και αυτό κρατούν στον Πειραιά...

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 15-26, 23-18, 13-12.

Κολοσσός Ρόδου (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 23, Καυκής 5, Τζόρνταν 3, Ασημακόπουλος 4, Χαρίσης 8, Τσάμης 13, Παππάς 2, Γκόλεματς 9, Γεωργαλής 1.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 3, Γκόρντον 3, Σπανούλης 30, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν 2, Γλυνιαδάκης 11, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 11, Τεόντοσιτς 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου