ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

"Η ΑΕΚ είναι στην χειρότερη θέση από όλους!"

"Η ΑΕΚ είναι στην χειρότερη θέση από όλους!"

Κώστας Παπαντωνίου | 7/1/2011 21:09

Ο Μηνάς Γκέκος έκανε την αρχή και ξέσπασε… Προχώρησε στη χρήση μίας ασυνήθιστης φρασεολογίας για τον ίδιο, αλλά είπε τα πράγματα με το όνομα τους: "Η ΑΕΚ είναι μπουρδέλο!". Και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Η ομάδα που είναι η τελευταία, που έσπασε την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες των παικτών της. Να τους δώσει έναν επίδεσμο, ένα μπουκάλι νερό, λίγο πάγο έστω!



Με τον έλληνα τεχνικό όπως ήταν αναμενόμενο συμφώνησε και ο Αβραάμ Καλλινικίδης με συνέντευξη του στο sport.gr. Ο έμπειρος φόργουορντ αναφέρθηκε στις φανερές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα, αλλά και στα καθημερινά προβλήματα, με τα οποία πρέπει να συμβιβαστεί ο καθένας από όσους έχουν απομείνει στον δικέφαλο. Τα όσα περιγράφει ο έλληνας άσος απεικονίζουν το πώς μία Βασίλισσα κατάφερε να φτάσει να φοράει κουρέλια και να παλεύει για μία στάλα αξιοπρέπεια. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις δηλώσεις Γκέκου:
"Νομίζω πως η κατάσταση είναι ακριβώς όπως την περιέγραψε ο προπονητής μας. Δεν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα. Εχει πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει και ήταν σωστό αυτό που έγινε προκειμένου να μάθει ο κόσμος τι γίνεται στην ομάδα μας και σε τι σημείο βρισκόμαστε".
Για τη διοίκηση:
"Εστω και την ύστατη ώρα ελπίζω να βρεθούν οι άνθρωποι εκείνου που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι γίνεται στη διοίκηση, αν έχει προτάσεις ή κάποιο ενδιαφέρον. Όμως το όνομα της ΑΕΚ είναι αυτό που μας κάνει να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες."
Για τον Καραμανλή και την… μοναξιά του στη διοίκηση:
"Ο μόνος που υπάρχει στη διοίκηση αυτή τη στιγμή είναι ο κύριος Καραμανλής. Προσπαθεί να βρει κάποιες λύσεις κάνει ό,τι μπορεί. Ας ελπίσουμε να βρεθεί μία λύση.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς και γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφωνίες. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι το καλό θα ήταν να κοιτάξουμε όλοι να σβήσουμε τη φωτιά και μετά να αποδώσουμε ευθύνες. Αν δεν το κάνουμε τότε κινδυνεύουμε να καούμε…Οσοι θέλουν το καλό της ΑΕΚ και το λένε, καλό είναι να το δείξουν και να γλιτώσει η ομάδα. Στόχος δεν θα πρέπει να είναι μόνο να βγει η χρονιά, αλλά να υπάρχει ένα σχέδιο σε βάθος χρόνου. Διότι αν βγαίνει κούτσα-κούτσα η χρονιά τότε η καταστροφή είναι μαθηματικά βέβαιη. Και αν φέτος βγει η χρονιά, δεν σημαίνει πως αυτό μπορεί να γίνεται συνέχεια. Κάποια στιγμή έρχεται το τέλος".
Για το αν έχουν πει ψέματα οι άνθρωποι της διοίκησης στους παίκτες:
"Εχουν πει πολλά αναληθή πράγματα. Όμως όταν σου λέει κάποιος ότι η κατάσταση θα είναι διαφορετική φέτος, θα υπάρχει συνέπεια και όλα τα σχετικά αρχικά τον πιστεύεις. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα λίγοι είναι αυτοί που κρατούν τον λόγο τους και γι΄ αυτό τον λόγο ο αθλητισμός πάει όλο και χειρότερα στην Ελλάδα και γενικά η κοινωνία μας".
Για το αν υπάρχει λύση:
"Ισως όντως να έχουμε ξεπεράσει την ύστατη ώρα. Ισως να βρισκόμαστε λίγο πριν αυτή. Η ουσία είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει και να μην  ξεπεράσουμε για τα καλά τα τελευταία όρια και η ομάδα οδηγηθεί σε ακόμα χειρότερα μονοπάτια. Αν η ΑΕΚ δεν είχε αυτό το μέγεθος, τα πράγματα θα ήταν ακόμα περισσότερο τραγικά και τώρα θα είχαμε διαλυθεί τελείως".
Για το αν περίμενε να υπάρξει και φέτος ανάλογα συμβάντα με πέρυσι:
"Οπωσδήποτε από την περυσινή εμπειρία ήξερα πως το ενδεχόμενο να υπάρξουν πάλι προβλήματα ήταν πιθανό. Διότι και πέρυσι είχαμε ξεκινήσει με μία καλή ομάδα μια φιλοδοξίες, αλλά τελικά μέχρι τον Δεκέμβρη παίζαμε μονά στις προπονήσεις. Φέτος το έργο επαναλαμβάνεται και ψάχνουμε να δούμε ποιος αμερικανός μπορεί αν παίξει και ποιος όχι. Αν θα γυρίσει ο ένας από τις Η.Π.Α, ο άλλος από την Ουκρανία κ.ο.κ. Όπως γίνεται κατανοητό δεν υπάρχει μία συνέχεια σχετικά με το τι σχεδιάζουμε στην αρχή της χρονιάς και τι τελικά γίνεται".
Για το χρέος των παικτών:
"Το θέμα είναι ότι το βάρος για την πορεία της ομάδας πέφτει σε εμάς τους παίκτες. Καλώς κακώς όσο άδικο και αν είναι αυτό αν δεν τα πηγαίνουμε καλά αισθανόμαστε άσχημα. Θέλουμε η ομάδα να παίρνει θετικά αποτελέσματα. Γι΄ αυτό και επειδή δυστυχώς στην ΑΕΚ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει κοιτάμε να αποφεύγουμε τις μεγάλες δηλώσεις".
Για τους στόχους της ΑΕΚ:
"Θέλουμε να βγει η χρονιά. Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν από μήνα σε μήνα ή από βδομάδα σε βδομάδα, αλλά από μέρα σε μέρα! Δεν γίνεται διαφορετικά. Οσοι είμαστε σε αυτή την ομάδα, παλεύουμε και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε".
Για τα οφειλόμενα στο πρόσωπο του:
"Τι να σου πω τώρα; Εχω πληρωθεί τα μισά χρήματα από πέρυσι και έναν μισθό φέτος. Αν τα κάνουμε όλα μία σούμα…(γέλια)!"
Για την αδυναμία της ομάδας να καλύψει έστω και τις βασικές ανάγκες των εργαζόμενων της:
"Θα αναφέρω ένα περιστατικό και ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι πράγματι η κατάσταση είναι δύσκολη.  Είχαμε βρεθεί κάποια στιγμή στο ίδιο ξενοδοχείο με το Μαρούσι και επειδή κάποιοι από εμάς έχουμε καλές σχέσεις με ανθρώπους από την ομάδα, πήραμε κάποια φάρμακα. Εγώ συγκεκριμένα πήρα δύο παυσίπονα από τον φυσιοθεραπευτή! Δεν τα λέμε για να κλαιγόμαστε, αλλά όντως η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ισως η ΑΕΚ, χωρίς να ξέρω ακριβώς τι γίνεται στις υπόλοιπες ομάδες είναι στην χειρότερη θέση από όλες! Επαναλαμβάνω δεν το λέω για να δημιουργήσω εντυπώσεις, αλλά διότι πράγματι αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα".
Για την επιλογή του υποβιβασμού της ομάδας και της αναγέννησης του από τις στάχτες του:
"Δεν νομίζω πως για την ώρα η λύση είναι αυτή. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ έχει τη δυναμική να σταθεί και πάλι στα πόδια της".
Για τη δύσκολη θέση που βρίσκονται λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων:
"Δυστυχώς έχουμε πρόβλημα πλέον, αν δεν πάρουμε κάποια χρήματα θα έχουμε πρόβλημα με κάποιες υποχρεώσεις μας. Βέβαια εγώ είμαι συνηθισμένος και από την προηγούμενη μου ομάδα, όμως δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι θα έρθω στην ΑΕΚ θα αντιμετωπίσω ακόμα χειρότερα προβλήματα".
Για το τι είναι αυτό που τον κρατάει στην Ενωση:
"Παίρνω δύναμη από τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, που τους βλέπω να έρχονται στο γήπεδο και να δουλεύουν. Αυτό είναι η μοναδική μας δύναμη και ότι παίζουμε για την ΑΕΚ".
Για την απουσία του κόσμου:
"Ναι αυτό είναι που μ’ έχει πειράξει περισσότερο απ’ όλα. Εντάξει είναι λογικό ο κόσμος αν θέλει η ομάδα του να κερδίζει συνέχεια, να είναι ψηλά και να μην παίζει ο Καλλινκίδης, αλλά κάποιος πολύ καλύτερος του. Όμως ας μην έρθουν γι΄ αυτό που γράφει πίσω η φανέλα, αλλά για το σύμβολο που έχει μπροστά. Ας έρθουν για την ΑΕΚ που τους χρειάζεται. Μας ενοχλεί ότι βλέπουμε τον κόσμο να μην έρχεται. Ο κόσμος της ΑΕΚ θα μπορούμε να γεμίσει όχι ένα αλλά 10 Ελληνικά!"
Για το πώς βιώνουν την όλη κατάσταση οι ξένοι:
"Αν για μας η υπάρχουσα κατάσταση είναι άσχημη, τότε για τους ξένους είναι δύο φορές. Δεν μπορείς να ποντάρεις στο φιλότιμο τους. Οι άνθρωποι έρχονται εργάζονται σε μία ξένη χώρα και χρειάζονται τους μισθούς τους. Δεν ξέρω πόσο θα μπορέσουμε να τους κρατήσουμε".
Για το όνομα που έχει πλέον η ΑΕΚ:
"Πλέον η ΑΕΚ παρακαλά τους παίκτες για να έρθουν και όχι το αντίστροφο. Ψάχνει παίκτες και αγορές που στο παρελθόν ούτε καν θα κοίταζε και πάλι οι προτάσεις της απορρίπτονται".
Για την ελπίδα του:
"Να είναι στην Α1, ας μην διεκδικεί το πρωτάθλημα για την ώρα. Να ισορροπήσει, έστω και την τελευταία στιγμή να βρεθεί η λύση, κάποιοι να αναλάβουν την ομάδα με οικονομική ευχέρεια και να τη σώσουν".
Για μετά το τέλος της σεζόν:
"Κάναμε μείωση μισθών, υποχωρήσαμε από την πλευρά μας, αλλά δυστυχώς δεν έγινε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Είναι λογικό λοιπόν στο τέλος της σεζόν ο καθένας να κοιτάξει τον εαυτό του".

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=83596#ixzz1AQaY0Zeb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου