ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Για να δούμε τι θα δούμε...

Για να δούμε τι θα δούμε...

Με σύνθεση ανάγκης και με αλχημείες θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Πολωνία με την Γιαστρζέμπσκι, με την διοίκηση να επιλέγει να... θυσιάσει το "σήμερα", ώστε να σώσει το "αύριο".
Ναι μεν προσφάτως εκπονήθηκε ένα τεχνοκρατικό σχέδιο για την σωτηρία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και όλες οι υγιείς δυνάμεις οφείλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, όμως υπάρχει και το σκληρό "σήμερα", το οποίο θέλει την ανδρική ομάδα βόλεϊ κονιορτοποιημένη και σε οριακή κατάσταση.
Οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν να παίξουν στην Πολωνία με την Γιαστρζέμπσκι για την 5η αγωνιστική του Champions League και δεν υπάρχει πασαδόρος ούτε για δείγμα. Ο Αντρέι Ζέκοφ αποτελεί παρελθόν, ο Ντίμα Φιλίποφ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω ενός θέματος με την ουκρανική ομοσπονδία, ενώ ο Μενέλαος Κοκκινάκης έχει υποχρεώσεις με την Εθνική του. Επομένως, όποιος θέλει να μπει στην... αρένα και να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, είναι ευπρόσδεκτος!


Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με συντριβή, πηγαίνοντας με αγωνιστικά κενά στο παιχνίδι αυτό, την ώρα που ο Γιάννης Καλμαζίδης θα βρίσκεται στον πάγκο. Είναι κακό αυτό; Όχι, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος άνθρωπος πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και ξέρει καλά την ομάδα. Όμως, το θέμα είναι πως τα ανοικτά μέτωπα του "σήμερα" είναι πολλά και το τμήμα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Η διοίκηση επέλεξε να επενδύσει σε βάθος χρόνου και πιθανότατα καλά κάνει, κοιτάζοντας το μέλλον και όχι το -έτσι και αλλιώς- αβέβαιο παρόν.

Οι μεσοβέζικες λύσεις δεν χωρούν ούτε στον Ολυμπιακό ούτε γενικότερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επομένως χρειάζονται ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και ένας άλλος τρόπος αντίληψης, προσαρμοσμένος στις ανάγκες των ημερών. Η ομάδα θα παίξει την Τετάρτη με σύνθεση ανάγκης (με Φράγκο ή Γιαμπλόνσκι λίμπερο και πιθανότατα τον Κουζούνη στην θέση του πασαδόρου, ενώ ο 38χρονος Παπάζογλου είναι ο αντικαταστάτης του Κραλ), όμως αυτό δεν έχει εντέλει και πολύ μεγάλη σημασία, αν συνυπολογίσει κανείς ότι τα βαθύτερα προβλήματα είναι πολύ πιο σημαντικά και αυτά κάνουν κακό και όχι ένα πιθανό 3-0 σετ των Πολωνών. Άντε να δούμε αν η τωρινή "θυσία" στο βωμό της σωτηρίας θα έχει αντίκρισμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου