ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Καβάλα - Ολυμπιακός 63-82

Καβάλα - Ολυμπιακός 63-82

Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από το κλειστό της Καλαμίτσας, αφού με κορυφαίους τους Χάινς, Σλούκα και Πρίντεζη, νίκησε με 82-63 την Καβάλα, φτάνοντας στις 10 νίκες στο πρωτάθλημα.
Παίζοντας ωραίο μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια μεγάλης έκτασης νίκη μέσα στην Καβάλα, αφού κατέβαλε την αντίσταση της τοπικής ομάδας κερδίζοντας με 82-63, έχοντας κορυφαίους τους Κάιλ Χάινς, Κώστα Σλούκα και Γιώργο Πρίντεζη.
Μουδιασμένο ξεκίνημα

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με 5 Έλληνες στην πεντάδα, τους Πρίντεζη, Πελεκάνο, Γλυνιαδάκη και Πρίντεζη και τον Κεϊλίν Λούκας να τους πλαισιώνει από τη θέση του πλέι μέικερ. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο πρόβλημα στο ριμπάουντ στην αρχή, γεγονός που κρατούσε την Καβάλα κοντά στο σκορ, αφού της έδινε δεύτερες επιθέσεις, ενώ τα λάθη που έκαναν και οι αργές επιστροφές που είχαν οι "ερυθρόλευκοι" παίκτες έδιναν εύκολους πόντους στους γηπεδούχους.

Πάτησε γκάζι στη συνέχεια

Η είσοδος των Κάιλ Χάινς και Κώστα Σλούκα στο παρκέ άλλαξε τη μοίρα του αγώνα. Ο Αμερικανός έδωσε την ενέργεια που χρειαζόταν ο Θρύλος κάτω από το καλάθι, αφού ο Πέρο Άντιτς αναλωνόταν σε μακρινά (και άστοχα) σουτ, ενώ ο Έλληνας γκαρντ (τελείωσε το ματς με 7 ασίστ) έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι του Θρύλου. Ο κόουτς της Καβάλας, Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε να γυρίσει την άμυνα της ομάδας του σε ζώνη, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με γρήγορο τρανσίσιον παιχνίδι, τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, προκειμένου να μην προλαβαίνει η άμυνα να στηθεί. Εκεί ήταν που κρίθηκε το ματς. Ο Ολυμπιακός "έτρεχε" το παιχνίδι του, ενώ είχε και γρήγορες επιστροφές, με αποτέλεσμα να "ανοίξει" τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια με +14 (26-40).

Ένας Σίμτσακ δεν φέρνει την άνοιξη

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο γ' δεκάλεπτο. Η Καβάλα, βλέποντας τον Θρύλο να έχει "κλείσει" καλά τα ατού της (Τέιλορ, Ο' Μπράιαντ, Κοστόβ) είδε τον Βασίλη Σίμτσακ να της δίνει αρκετούς πόντους στην επανέναρξη του αγώνα. Ωστόσο, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν άφηναν τους γηπεδούχους να πλησιάζουν, κρατώντας τη διαφορά κοντά στους είκοσι πόντους, παρά το μικρό πάρτι που είχε στήσει ο 30χρονος φόργουορντ απέναντι στην "ερυθρόλευκη" άμυνα (ειδικότερα στον Παπανικολάου), που πέτυχε 13 (17 συνολικά) από τους 19 πόντους της ομάδας του στην τρίτη περίοδο.

Τυπική διαδικασία το 4ο δεκάλεπτο

Με την νίκη να έχει αποκτήσει ήδη "ερυθρόλευκο" χρώμα, οι παίκτες του Ολυμπιακού χαλάρωσαν στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Λούκας, Γκετσεβίτσιους και Κέσελ εναλάσσονταν τη σκυτάλη στο σκορ για τον Ολυμπιακό, ενώ στην αντίπερα όχθη, τη σκυτάλη από τον Σίμτσακ πήρε ο Γεωργάκης, ενώ ο Κοστόβ έκανε ένα μικρό ξέσπασμα, χωρίς όμως να επηρεάσουν καθόλου την έκβαση του αγώνα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έριξε τον Ματ Χάουαρντ στο παρκέ τα τελευταία 3,5 λεπτά, όταν τα πάντα είχαν κριθεί.

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Ολυμπιακός απέδρασε με το 10ο φετινό ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό της Καλαμίτσα, όπου ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα. Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν να έχουν πάρει το μάθημα από το πάθημα των "πράσινων" και εμφανίστηκαν κατάλληλα προετοιμασμένοι, μπλοκάροντας κάθε έμπνευση του Δημήτρη Πρίφτη και των παικτών του.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Κορομηλάς, Διαμάντης.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-40, 45-65, 63-82.

Ανά δεκάλεπτο: 13-14, 13-26, 19-25, 18-17.

Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς, Γκάρισον 1, Αγγελόπουλος 7(1), Τέιλορ 8(1), Στεφανίδης 4, Γέλιος, Καραθανάσης 2, Γεωργάκης 8, Κοστόφ 6(2), Καραποστόλου 2, Σίμτσακ 17(1) Ο' Μπράιαντ 8.

Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 15, Λούκας 8, Αντιτς 5(1), Χάουαρντ 1, Κέσελ 8(2),   Πελεκάνος 4, Γκετσεβίτσιους 10(2), Γλυνιαδάκης 8, Πρίντεζης 11(2), Παπανικολάου 5(1), Σλούκας 7(1).

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς:



Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών της Καβάλας στο ματς:


 
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου