ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Με τον Ντίμα δε χανόταν αυτό το ντέρμπι

Με τον Ντίμα δε χανόταν αυτό το ντέρμπι 

7/1/2012 


Ο τραυματισμός του Ντίμα Φιλίποφ ήταν το σημείο κλειδί και η βασική αιτία που χάθηκε το μεγάλο ντέρμπι σήμερα στο «Μελίνα Μερκούρη» με τον Ηρακλή (1-3), αφού τη στιγμή που έπαθε το διάστρεμμα οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.
ΦΙΛΙΠΟΦΟ Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το πρώτο σετ και πήρε γρήγορα μια διαφορά 3 πόντων στο 4-1. Στη συνέχεια ο Ηρακλής με τον Ντεσπέιν κατάφερε να μειώσει μέχρι και στον πόντο λίγο πριν το τεχνικό τάιμ άουτ στο 7-6. Τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε πρώτος στους 8 πόντους και στο τεχνικό τάιμ άουτ. Με την επιστροφή των παικτών στο τάραφλεξ οι Πειραιώτες έδειχναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον Ηρακλή να διεκδικήσει το σετ κρατούσαν σταθερά μια διαφορά 3 πόντων που ανάγκασε τον Δρίκο να πάρει τάιμ άουτ στο 12-9. Παρόλα αυτά η διαφορά αυξήθηκε στους πέντε πόντους μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Στο 17-13 έγινε το μοιραίο για τον Ολυμπιακό αφού ο Φιλίποφ γύρισε το πόδι του πατώντας στο πόδι του Ντεσπέιν που μόλις είχε πάρει τον πόντο. Ο αγώνας διακόπηκε για αρκετό χρόνο και ο Ντίμα βρισκόταν στο τάραφλεξ σφαδάζοντας από τους πόντους. Τελικά αποχώρησε και αυτό σημάδεψε τους παίκτες μας που έδειχναν να έχουν πέσει ψυχολογικά. Αυτό φάνηκε άμεσα αφού ο Ηρακλής με συνοπτικές διαδικασίες ισοφάρισε στο 17-17 και πέρασε μπροστά στο σκορ. Τελικά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επανέλθει στο σετ και το έχασε με 21-25.
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε θυμίζοντας το τέλος του πρώτου με τον Ολυμπιακό να είναι ακόμα μουδιασμένος από την απώλεια του Φιλίποφ. Ο Καλμαζίδης προσπαθούσε να τους συνεφέρει από τον πάγκο αλλά φαινόταν αρκετά δύσκολο. Ο Ντεσπέιν δεν έβρισκε αντίπαλο στα καρφιά του και κρατούσε μπροστά την ομάδα του με 2-3 πόντους. Τελικά τρεις ήταν κα οι πόντοι της διαφοράς στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ για τον Γηραιό. Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε μέχρι και το 7-10 και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός ξύπνησε. Με τον Νοβότνι και τον Ανδρεάδη άρχισαν να παίρνουν πόντους που ξεσήκωσαν τους φιλάθλους που έκαναν την ατμόσφαιρα να πάρει φωτιά. Έτσι ήρθε η ισοφάρισης το 11-11 και ο κόσμος πήρε φωτιά πραγματικά. Στο 12-11 ο Δρίκος πήρε τάιμ άουτ αλλά δεν κατάφερε τίποτα. Στο 15-12 ξαναπήρε τάιμ άουτ μήπως μπορέσει να σταματήσει τον Ολυμπιακό αλλά το μομέντουμ είχε πλέον διαλέξει πλευρά. Ο Ολυμπιακός με τον κόσμο στο πλευρό του επανήλθε για τα καλά στο ματς και κατάφερε να πάρει μια διαφορά 4 πόντων που τη διατήρησε μέχρι το 21-17 παρά το τάιμ άουτ του Δρίκου. Τελικά πήρε το σετ με 25-19 και ισοφάρισε σε 1-1.
Στο τρίτο σετ οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ξανά χωρίς ρυθμό και βρέθηκαν πάλι πίσω στο σκορ. Στο 3-4 ο κόσμος πήρε και πάλι φωτιά αλλά υπήρξε διακοπή στον αγώνα αφού οι αναπληρωματικοί παίκτες του Ηρακλή ενοχλήθηκαν από τις έντονες αποδοκιμασίες. Τελικά ευνοημένος από τη διακοπή ήταν ο Ολυμπιακός που πέρασε μπροστά και έφτασε και με έναν βαθμό προβάδισμα στο τεχνικό τάιμ άουτ. Αμέσως μετά όμως ο Ηρακλής πήρε δύο συνεχόμενους πόντους και ανάγκασε τον Καλμαζίδη να πάρει τάιμ άουτ. Το παιχνίδι έγινε θρίλερ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο στο σκορ μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Το ίδιο συνεχίστηκε και μέχρι το 19-19 αλλά κάπου εκεί τα λάθη από τον Ολυμπιακό έδωσαν το δικαίωμα στον Ηρακλή να ξεφύγει σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο και παρά το τάιμ άουτ του Καλμαζίδη χάθηκε το σετ και μάλιστα με διαφορά 4 πόντων με σκορ 21-25.
Το τέταρτο σετ ξεκίνησε όπως περίπου το τρίτο με τον Ηρακλή να μπαίνει πιο δυνατά και να παίρνει το προβάδισμα και μάλιστα να φτάνει στο τεχνικό τάιμ άουτ με μια διαφορά 4 πόντων που έφτασε μέχρι και τους 6 στο 4-10. Η ομάδα φάνηκε να μην μπορεί να αντιδράσει και συνέχισε να βρίσκεται πίσω στο σκορ με αρκετούς πόντους μέχρι το 12-14 που με ένα σερί 4-1 έφτασε στους δύο πόντους αναγκάζοντας τον Δρίκο να καλέσει τάιμ άουτ. Αυτό φαίνεται πως συνέφερε τους παίκτες του Ηρακλή που αντέδρασαν  και κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το 17-17 που ο Ολυμπιακός ισοφάρισε για πρώτη φορά το σετ. Αυτό έβαλε και πάλι φωτιά στο κόσμο στις κερκίδες που είχε σιγήσει και έδωσε το έναυσμα για αντεπίθεση. Το σετ έγινε και πάλι Θρίλερ και ο κάθε πόντος πανηγυριζόταν έξαλα από κάθε ομάδα. Στο 19-20 ο Καλμαζίδης πήρε τάιμ άουτ για να μη χάσει η ομάδα του την επαφή με το σκορ σε αυτό το κρίσιμο σημείο, αλλά τα κρίσιμα λάθη των παικτών μας και η ευστοχία του Ντεσπέιν έφεραν τον Ηρακλή μια ανάσα από το τρίποντο με το ταμπλό να δείχνει 21-24. Σε εκείνο το σημείο οι πρωταθλητές έδειξαν ότι δεν παράτησαν το παιχνίδι και με ένα σερί 4-0 πέρασαν μπροστά με 25-24 και ήταν έτοιμοι για την μεγάλη ανατροπή. Τελικά ένας άσος του Κοκκινάκη που θα έδινε το σετ στον Ολυμπιακό δόθηκε άουτ από τον επόπτη γραμμών και ο Ηρακλής πήρε το παιχνίδι με 1-3 σετ και το καθαρό τρίποντο.
Τα σετ: 21-25, 25-19, 21-25, 26-28.

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου