ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

"Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο"

"Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο"

6/6/2012

Τη νίκη, που θα δώσει χαρά σε όλους του έλληνες, θέτουν ως στόχο στο εναρκτήριο παιχνίδι με την Πολωνία οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Μάκος, Σαμαράς και Αβραάμ... κράτησαν χαμηλά τη μπάλα, εκφράζοντας την πίστη τους στις δυνατότητες της Εθνικής.

Μάκος: Θα ανησυχώ αν δεν κερδίσουμε

"Κάθε νέος παίκτης εύχεται να είναι μέρος αυτής της ομάδας. Δεν κατάφερα να είμαι στο Μουντιάλ, το κατάφερα τώρα και ελπίζω να φέρω γούρι στην ομάδα".
- Τι περιμένεις και για τι ανησυχείς;
"Η μεγάλη ανησυχία είναι να μην έρθει η νίκη. Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και πιστεύω ότι θα έχουμε θετική κατάληξη. Αν... στραβώσει το παιχνίδι, θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε τις σκέψεις μας για τη συνέχεια".
- Υπάρχει κούραση;
"Είναι δύσκολη και επίπονη σεζόν, αλλά από τη στιγμή που είμαστε εδώ τα ξεχνάμε όλα, ώστε να είμαστε 100% έτοιμοι και στη διάθεση του προποπνητή μας.
- Από άποψη φυσικής κατάστασης;
"Ο προπονητής έχει φτιάξει έτσι το πρόγραμμα, ώστε να είμαστε καλά, όταν θα έρθουν τα παιχνίδια".
Σαμαράς: "Από εμάς εξαρτάται"

- Ποια είναι η αποψή σου για την Πολωνία;
"Κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και πως θα προετοιμαστούμε εμείς για το παιχνίδι. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι. Το θέμα είναι η δική μας απόδοση. Σωματικά και πνευματικά είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι".
- Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Ελλάδας;
"Δεν πρόκειται να σας αναλύσω τα σημεία μας, δυνατά ή αδύνατα. Θα τα δείτε στο γήπεδο. Υπάρχει πίστη, τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι το πιο σημαντικό".
- Τι υπόσχεστε στους έλληνες φιλάθλους;
"Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Ολοι έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι με την Κροατία και τη χαρά που δώσαμε στον κόσμο να ξεφύγει από τα καθημερινά προβλήματα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Τώρα το πού θα φτάσουμε θα το δούμε. Πρέπει να τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο".
- Τι έχει αλλάξει σε σχέση με το Μουντιάλ ή το Euro 2008;
"Δεν θέλω να συγκρίνω καταστάσεις και πρόσωπα. Είναι μια νέα ομάδα και το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε δεμένοι. Από εκεί ξεκινούν όλα".
- Σε ανησυχεί η δυσκολία στο σκοράρισμα;
"Δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Η προσέγγιση που είχαμε στα φιλικά είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με αυτά τα παιχνίδια. Δεν είχαμε τη φρεσκάδα, ώστε να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Αν είχαμε τέτοιο πρόβλημα, δεν θα βγαίναμε πρώτοι στον όμιλο".
- Ενα χαμένο πέναλτι σε πεισμώνει;
"Είναι κάτι που πέρασε. Είναι το λιγότερο στην καριέρα μου. Ανήκει στο παρελθόν και εγώ κοιτάω το μέλλον και πώς θα βοηθήσω την ομάδα μου να έχει μια επιτυχία".
Αβραάμ Παπαδόπουλος: "Εχουμε στόχους και όνειρα"

- Είστε κουρασμένοι;
"Δεν είμαστε κουρασμένοι. Προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια, ώστε να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που όλοι μας θέλουμε την Παρασκευή".
- Μπορείτε να φτάσετε ψηλά, όπως το 2004;
"Αυτό που κατάφερε η Εθνική είναι ό,τι σημαντικότερο έχει πετύχει. Ολοι μας έχουμε στόχους και όνειρα. Θέλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε την πορεία που αξίζει σε αυτή την εβδομάδα".
- Που πλεονεκτεί η Εθνική στο ματς με την Πολωνία;
"Στο ομαδικό πνεύμα και στην πληρότητα που έχει σε όλες τις γραμμές. Θέλουμε τη νίκη και θα προσπαθήσουμε να την πάρουμε".
- Αν εξουδετερώσετε τον Λεβαντόφσκι, θα πάρετε το αποτέλεσμα που θέλετε;
"Είναι σημαντικός παίκτης, αλλά δεν στεκόμαστε σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα έρθουν τα αποτελέσματα που πρέπει".
"Το σκεπτικό μας και στα τρία παιχνίδια, είναι να κοιτάξουμε τους αντιπάλους μας στα μάτια και να πάρουμε τη νίκη. Η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες".
- Ικανοποιεί η αμυντική λειτουργία...
"Δεν είναι μόνο τα 4 παιδιά που παίζουν στην άμυνα, αλλά όλοι οι παίκτες. Υπάρχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Η ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει με όλες τις μεγάλες ομάδες".

www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου