ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

η Έκθεση φωτογραφίας του Ερνέστο Βαλβέρδε

η Έκθεση φωτογραφίας του Ερνέστο Βαλβέρδε

Ξεκινά την Τετάρτη (6/6) η Έκθεση φωτογραφίας του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Ελλάδα. Δείτε τους Τζεμπούρ και Παπαδόπουλο σε ρόλο... μοντέλου και άλλες φωτογραφίες.
Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά από την Τρίτη (5/6) ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Όχι για κάτι που έχει άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά για την παρουσίαση μιας Έκθεσης φωτογραφίας με ντοκουμέντα από τις ημέρες του στον ερυθρόλευκοι πάγκο.
 
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (6/6) ξεκινά η έκθεση "Medio Tempo" στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Ιλεάνα Τούντα και από την Πέμπτη (7/6), ο κόσμος θα μπορεί να επισκεφτεί και να δει τις φωτογραφίες που τράβηξε ο... φωτογράφος Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο πρώην προπονητής των "ερυθρολεύκων" είχε εκδώσει βιβλίο με φωτογραφίες στην Ισπανία και σχετικά με την έκθεση μιλώντας στην κάμερα της "Nova" τονίζει: "Είναι φωτογραφίες που έχουν να κάνουν με διάφορα κομμάτια της ζωής μου. Υπάρχουν φωτογραφίες απ' την προσωπική μου ζωή, απ' τα μέρη που έχω επισκεφθεί. Το Ρέντη ήταν ένα μέρος στο οποίο βρισκόμουν κάθε ημέρα. Οι ποδοσφαιριστές ήταν μέρος της ζωής μου. Οπότε έχω διαλέξει και κάποιες με αυτούς".

Μεταξύ άλλων θα δείτε φωτογραφίες με ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να αναλαμβάνουν χρέη μοντέλου, όπως οι Τζεμπούρ και Αβραάμ Παπαδόπουλος:

"Η αλήθεια είναι πως δεν διάλεγα τους ποδοσφαιριστές ανάλογα με το αν έχουν φωτογένεια. Υπάρχει και ο Μοδέστο. Ο σκοπός μου δεν ήταν να κάνω ένα ωραίο πορτραίτο του ποδοσφαιριστή. Ήταν κάτι πιο αυθόρμητο. Το Αβραάμ τον έβγαλα βγαίνοντας απ' την πισίνα στο Ρέντη, μόνο και μόνο γιατί μου άρεσε ο φωτισμός εκείνη τη στιγμή. Είπα, εδώ έχει ωραίο φως.

Τον Ραφίκ ήθελα να τον βγάλω μία φωτογραφία γιατί έλεγε πως έχει φάτσα κακού ανθρώπου. Οπότε ήθελα να του βγάλω μία φωτογραφία. Τελικά δεν ξέρω αν η φωτογραφία ανταποκρίνεται στην προσωπικότητα του Ραφίκ, γιατί είναι πολύ πιο συμπαθητικός απ' ότι έχει βγει εδώ".

Δειτε και τα...ερυθρολευκα μοντελα..







 

Η έκθεση Medio Tempo, περιλαμβάνει φωτογραφίες του Ερνέστο Βαλβέρδε από διαφορετικούς τόπους και χρόνους, μεταξύ των οποίων και η ζωή του στην Ελλάδα και η εμπειρία του από όσα τελικά συναποτελούν αυτό που ο ίδιος αποκαλεί "το ατελείωτο παιχνίδι".

Ο 48χρονος τεχνικός φωτογραφίζει συνεχώς από τα χρόνια της εφηβείας του. Σπουδάζει στο IEFC (Institut d'Estudis Fotografics de Catalunya) στην Βαρκελώνη, ενώ παίζει στην Espanyol και την Barcelona στην δεκαετία του '80 και δημοσιεύει πορτφόλιο με φωτογραφίες συμπαικτών του στην κυριακάτικη El País και την El Periódico de Catalunya. Πρόσφατα, μετά από παραγγελία της El País με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, δημοσίευσε σειρά φωτογραφιών με θέμα το ποδόσφαιρο στο δρόμο, ενώ αυτές τις μέρες εκδίδεται το βιβλίο του “Medio Tiempo”στην Ισπανία.

Μέχρι σήμερα δεν έχει επιχειρήσει ποτέ να εκθέσει τις φωτογραφίες του στο κοινό κι αποφασίζει να το κάνει πραγματικότητα στην Ελλάδα, αποχαιρετώντας με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο τη χώρα όπου έζησε μοναδικές επαγγελματικές στιγμές.

Μέρος των εσόδων από τις φωτογραφίες θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 6 και θα είναι ανοικτή μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας: 12:00 - 20:00 από Τρίτη έως Παρασκευή / Σάββατο 12:00 - 16:00.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου