ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Ζαρντίμ απο την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Ζαρντίμ απο την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του 38χρονου Πορτογάλου προπονητή, Λεονάρντο Ζαρντίμ, στην τεχνική ηγεσία των Νταμπλούχων Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια έως το καλοκαίρι του 2014.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα είναι ο αντικαταστάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία των Νταμπλούχων Ελλάδας. Οι ετήσιες οικονομικές απολαβές του πρώην κόουτς τς Μπράγκα και νυν των Πειραιωτών θα φτάσουν τις 500.000 ευρώ.
 
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ήρθε στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας (4/6) και δείπνησε μαζί με τα μέλη της διοίκησης του Ολυμπιακού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συζήτησε μαζί του με τους δύο άνδρες στις κουβέντες τους να βρίσκουν κοινά σημεία επαφής στους περισσότερους τομείς και τότε ουσιαστικά επήλθε η πρώτη συμφωνία.  Ο πρόεδρος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ' την φιλοσοφία του Πορτογάλου τεχνικού γύρω από το ποδόσφαιρο, ενώ την επόμενη ημέρα (Τρίτη 5/6) ο Πορτογάλος μαζί με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς πήγε στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη ώστε να το δει μένοντας απόλυτα ευχαριστημένος από τις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, συζήτησε με τον Σέρβο Τεχνικό Σύμβουλο του Ολυμπιακού και για μεταγραφικά θέματα, τονίζοντας πως του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες, ενώ ανέφερε και ορισμένα ονόματα ποδοσφαιριστών με τους οποίους συνεργάστηκε στην προηγούμενη ομάδα του την Μπράγκα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, αναμφισβήτητα, βλέπει ως μεγάλο βήμα στην καριέρα του τον Ολυμπιακό, καθώς θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλους, Πρωταθλήματα, και φυσικά την διάκριση στο Champions League. Μάλιστα, θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ πρόκειται και για την πρώτη φορά που φεύγει μακριά απ' την Πορτογαλία ώστε να δουλέψει.

Το προφίλ του Λεονάρντο Ζαρντίμ

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι και επίσημα, πλέον, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Η ομάδα μας θα πορευτεί για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Πορτογάλο στον πάγκο της και το olympiacos.org σας παρουσιάζει εν συντομία το προφίλ του.
Ο Ζαρντίμ είναι 38 ετών, γεννηθείς την 1η Αυγούστου 1974, στη Βενεζουέλα, από Πορτογάλους γονείς. Επέστρεψε στην πατρίδα του σε μικρή ηλικία και εγκαταστάθηκε στη Μαδέιρα. Η ηλικία του δεν λέει την αλήθεια σχετικά με την εμπειρία που έχει στην προπονητική, αφού παρότι είναι μόλις 38 ετών, βρίσκεται στους πάγκους αρκετά χρόνια.
Άρχισε την καριέρα του το 2001 στην Καμάτσα, ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος, ως βοηθός προπονητή. Πόστο το οποίο διατήρησε μέχρι το 2003. Ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή εκείνη τη σεζόν και έμεινε στον πάγκο της μέχρι τα μισά της σεζόν 2007-08.
«Μετακόμισε» στην Τσάβες, την οποία ανέβασε από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας εκείνη τη χρονιά και το 2009 ανέλαβε προπονητής στην Μπέιρα Μαρ. Έμεινε εκεί για δύο χρονιές.
Η παρουσία του εκεί του εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον πάγκο της Μπράγκα. Κατάφερε να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, πίσω από τις Πόρτο και Μπενφίκα, με τις οποίες κοντραρίστηκε για τον τίτλο. Αξιοσημείωτο είναι, φυσικά, το σερί των 13 νικών που πραγματοποίησε στο εφετινό πρωτάθλημα.
Η εικόνα που παρουσίασε με την Μπράγκα στους αγωνιστικούς χώρους τον καταξίωσαν στη συνείδηση των συμπατριωτών του. Τον αναγνώρισαν, μάλιστα, ως τον κορυφαίο της χώρας για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου